Thermalright Silver Arrow - Sitter inte tajt

Permalänk

Thermalright Silver Arrow - Sitter inte tajt

Har byggt ihop denna, eller rättare sagt är snart klar för höll på och jävlades rätt länge med cpukylaren och jag må säga att jag legat av mig lite på att bygga datorer. Men det var lättare förr. Edit: Har detta chassi: Corsair Obsidian 800d http://www.webhallen.com/hardvara/101814-corsair_obsidian_800...

Mitt problem efter att äntligen ha fått dit kylaren är att den sitter inte stenhårt fast i CPU'n. Alltså den trycker inte ner på cpun så mycket att den inte går rucka utan den går vrida på kanske en halv grad fram och tillbaka/vicka på. Jag har vridit åt alla skruvar till låsningsläget och den tar inte emot i någon komponent. Måste jag lösa detta? Kommer det bli dålig kylning?

Permalänk
Medlem

Har du kört den diagonala metoden vad det gäller CPU kylare? Dra åt skruvarna i diagonal ordning för att fördela kraften lättare mellan dom.

Ex.

Skruv 1....... Skruv 3
............................
............................
............................
Skruv 4........Skruv 2

Siffrorna står för ordningen som du ska dra åt dom i.

Om det blir dålig kylning? Gå in i BIOS eller ladda ner Coretemp(tror jag det heter) för att se tempen på de olika kärnorna. Skiljer det mer än 3-4c på kärnorna så är förmodligen kylaren ojämt monterad.

Visa signatur

Corsair Crystal 460x | MSI Z370 Carbon ATX | Intel Core i7 8700k | 16GB Corsair Vengeance 3200mhz | Palit GTX 1070 Ti | Samsung 960 EVO 500gb NVMe | Asus PG279Q 144hz IPS | Corsair K65 RGB MX Red | FinalMouse Ultralight Air58 / Zowie FK1 w/ paracablemod / Glorious Model O | Xtrfy XGP-L4

Permalänk

Jag hittade denna igår: http://www.youtube.com/watch?v=2gZoGqvDlj0 den beskriver nog bäst hur delarna ser ut och vad jag använde för att sätta dit den på min. (Jag använde dock inte socket 775 plastbiten på baksidan. Borde den varit med på min socket 1155?)

Som du ser så är det en båge som trycker ihop (efter att man installerat ställningen till denna) kylaren och cpu'n med en tryckreglerare i mitten. Dessa två skruvar har jag självklart dragit åt om vartannat och de är i bottenläget, låsta.

Men även den stora mittenskruven för tryckreglering är dragen i botten.

Permalänk
Medlem

Är väll bara att prova, starta och se hur det går
Har varit med om någon kylare som inte satt som berget men ändå fungerade tillfredsställande. Det värsta som kan hända är att datorn stänger av/klockar ner sig om den blir för varm. Och du för montera om allt igen.

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk

Men den går inte montera på något annat sätt. I vanliga fall brukar de ju sitta som berget och man brukar inte våga dra mer för att riskera att knäcka cpu'n. :S Åh, sett fram emot det här bygget och nu blev jag bara sjukt störd på detta...

Permalänk

Nu är det löst. Lite mer våld och dra åt allt ett varv till så sitter den stenhårt.