Windows Server 2008/IIS - Problem med permissions

Permalänk
Medlem

Windows Server 2008/IIS - Problem med permissions

God dag!

Jag sitter med ett konstigt problem när jag ska sätta upp rättigheter till en hemsida.

Vi håller på med en laboration i skolan och ska ha domänen www.grupp05.local/anstallda som säkerhetsgruppen "anstallda" ska kunna ändra innehållet på. Problemet är att om vi lägger till gruppen "anstallda" på permissions så är det jättestopp. Ingen av de i gruppen får gå in på den domänen, det blir access denied. Däremot om vi lägger till den urpsprungliga "users" som är skapat av sig själv i Active Directory som har exakt samma innehåll som våran egna grupp "anstallda" då funkar det utan problem. Vi har kollat över alla säkerhetsinställningar flera gånger och de är exakt samma på båda grupper, det är inget som skiljer dem åt. Vi får ej heller använda gruppen "users" då vi ska ha våran egna grupp.

Något som har en aning om vad problemet kan vara? Är det något i AD som krånglar med gruppen "anstallda" eller ligger problemet i IIS?''

Kan tillägga att gruppen "anstallda" har funkat prima på föregående laborationer när vi använt gruppen till andra ändamål.

All hjälp uppskattas varmt, vi har kört fast totalt.

/isb

Visa signatur

7600x | 32gb DDR5 | RTX 4080 | 27" LG OLED

Permalänk
Medlem

Gruppen måste ha rätt att komma åt både webbsidan (IIS-inställning) och filsystemet (dvs alla relevanta mappar & filer). Windows Authentication måste nog vara påslaget (och Anonymous Authentication avslaget) för webbsidan i IIS också.

Sen är förstås frågan vilken användare IIS-processen kör som vid ett request också...

Kan inte så värst mycket om 2008 server, men dess default IIS-version älskar att vara allmänt besvärlig att jobba med när det gäller rättigheter...

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Kolla "managed by" fliken och se vad som står där.