Brittisk domstol dömer Pirate Bay för upphovsrättsbrott

Permalänk
Medlem
Skrivet av makerspace:

Att skydda unga musiker i sin karriär har inget med saken att göra. Inte fan bryr dom sig om en enskild grupp artister som just är unga.

Det är uppenbart att man spelar på omedvetna människors känsloregister. Helt sjukt. "Tänk bara på dom stackars unga nya artisterna som inte får komma fram :(" "Dom är ju bara barn" bla bla. Och berättelsen om Half-Life england. Helt otroligt, va! Så om någon står och stirrar på ett träd för att det är fint, så ska man ringa och anmäla den händelsen. Nee. Ska läsa mer i tråden!

Kanske lite utanför ämnet.
Just nya artister kommer lättare fram när det finns andra billigare kanaler att ta till i stället för via skivbolag.
Som exempel har vi Vazquez Sounds från mexico som i huvudsak ses lokalt. Den yngste medlemmen i bandet är/var 9 år. Det är 3 syskon. De har i och för sig haft mycket draghjälp av föräldrarna då mamman är sångerska och pappan har skivstudio. De har gjort en cover på Adele:s rolling in the deep och musiken är väldigt lika men inte sången. Finns att se här http://www.youtube.com/watch?v=a7UFm6ErMPU&feature=relmfu

Annars är det spridningen av musik som skett på senare tid har gett ett större utbud av artister och de har det lättare att få spelningar och rätt publik. Har inte hört något band som har blivit utbuad de senaste 10 åren, sånt förekom lite då och då förr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CorranHorn:

Står för Virtual Private Network, VPN används idag oftast för att ändra på ens IP nr (funkar i stort sett som en proxy men med vissa skillnader). IP nr är starkt förknippat med ens identitet vilket gjort att många anser det vara integritetskränkande att bolag ganska lätt idag kan få reda på vem som äger ett visst IP nr. IP nr är dock INTE ett bevis om till exempel någon laddat ner något olagligt, det enda detta talar om är vem som ägt IP numret vid det tillfället.
---------
När jag lyssnade på TPB rättegången för något år sedan så kunde iaf inte jag se något som helst skäl till att döma killarna på de fakta som presenterades, vidare var det skrämmande att höra hur dålig koll de hade, det fanns personer som hade bra koll men dessa fanns inte på åklagarsidan den saken är väldigt säker. Hela rättegången var en fars á la Hollywood, ett stort sabla skämt i mina ögon.

Om man tänker efter lite och vet att domaren jobbar på .SE och sitter i styrelse för att öka upphovsrättsskyddet så klarnar det lite.
Till det så har vissa av personerna jobbat tillsammans också och då har innehållet inte så stor betydelse längre utan personerna är avgörande.
Till det så togs inte vissa delar upp över huvud taget då det kunnat leda åt fel håll i domen.
Tingsrättsdomen var ett samarbete.
När det kom till hovrätten var ljudet i så dålig kvalitet att det inte går att säga något om det inte var total tystnad förståss.
Däremot gick domslutsprotokollet att läsa men även där så brydde man sig inte om att ta upp vissa lagar. Sorgligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bejje:

Ja skulle the piratebay inte varit så inriktat på torrents och just upphovsrättsskyddade saker samt slutat vägra ta bort torrents vid krav om det så hade det nog varit en helt annan historia, men så hade sidan varit också.

Inriktade på torrents är dom men inriktade på upphovsrättsskyddat material är det kunderna som är. De håller en form av anslagstavla eller brevlåda utan bestämd mottagare eller sändare. Vad de fylls med är upp till de användare som finns att avgöra. Sen har vi inte samma regler för upphovsrätt i alla länder. I t.ex. Schweiz och Portugal är fildelning av upphovsrättsskyddat material tillåtet för privat bruk. Så i princip kan allt som ligger på TPB vara lagligt men man får inte ladda ner i t.ex. Sverige.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av leijon89:

Köp det senare då när det gått ner i pris.

..eller också så besöker man snabbt en sidan som ThePirateBay... lösningen på alla våra ekonomiska problem.

Permalänk
Medlem

Folk eller hackers kommer alltid att komma runt systemet, dvs hitta på nya sätt att dela filer.