Vad ger det för fördelar för konsumenten jämfört med en vanlig maskin där man kan köpa färdiggjorda mackor? Eller en vanlig butik/restaurant för den delen? Just mackor finns det ju massvis med företag som gör, distribuerar och säljer, och de smakar inte nämnvärt sämre efter en eller två dagar i hyllan jämfört med helt nygjorda. Riktiga maträtter i maskin är nog mer häftigt än lönsamt, den där pizzamaskinen såg ju cool ut och så men marknaden är nog väldigt begränsad. Dels är det en väldigt avancerad maskin (och troligtvis svindyr) som lär kräva massa underhåll och service så kostnaden lär skena iväg ordentligt och är nog inte ekonomiskt konkurrenskraftig i dem flesta miljöer, och dels föredrar nog de flesta en pizza bakad av människor med hemmagjorda ingredienser. Den enda fördelen för konsumenten utöver coolhetsfaktorn är väl att det bara tar under tre minuter, men att spara in fem-tio minuter jämfört med en pizzeria känns inte som det finns så mycket efterfrågan på, har man riktigt bråttom köper man väl liksom en färdig macka eller något, eller väntar med att äta. Och då är det bara en maskin som enbart bakar pizzor, ska man ha andra rätter och fler valmöjligheter måste man ju ha en ännu mer avancerad maskin som klarar av att steka/koka/hacka osv, tänk dessutom på den hygieniska biten...
Något mer realistiskt hade väl kunnat vara en maskin som består av en kyl med färdigrätter och en mikrovågsugn. Man väljer en rätt, betalar, och rätten värms upp på några minuter för att komma ut tillsammans med plastbestick och en servett (drycker kan ju samköras). Inga avancerade och superdyra komponenter krävs och rätterna kan lagas i ett stort centralkök med mer "äkta" ingredienser och hårdare kontroller gällande hygien och kvalitet för att portioneras och köras ut till maskinerna.