Permalänk
Medlem

haha! Där ser man! Kanske lite dumt att jämföra det priset då

Permalänk
Medlem

hehe jag väntar på Cyrix istället lol!! vad hände med dom..

Visa signatur

| CPU: AMD XP 2700+ TB | Kylare: SLK-800 | Grafikkort: ATI Radeon Sapphire 9700 Pro | Ram: Pc3500 512mb Kingston HyperX 433mhz | Moderkort: Asus A7N8X |HD: WDC 40MB, WDC 80MB| Chassi: Thermaltake Xaser III

Permalänk
Medlem

de finns kvar! De har en 1 Ghz CPU ute som är otroligt strömsnål (det är sttömsnålhet som de satsar på nu) kommer inte ihåg var jag läste det men...

Permalänk
Avstängd

Som tur är så ju folk funtade på olika sätt...
Jag är ett Intel bög, måste jag erkänna.. men det beror endast på att därfrån jag köper mina produkter till netto priser så är det endast Aopen som gäller och Aopen med AMD har jag inte så mycket erfarenheter av..

Har köpt ett Aopen kort med KT266A chipset till en polare och han är ingen överklocknings kille direkt, så jag har aldrig haft chansen att verkligen pilla med sakerna.. Det var en XP 1400 som utan probs gick upp till XP 1800 när jag bara satt där och pillade lite som hastigast.. sen finns det inga divider inställningar på Aopens kort... Förutom betaBiosen jag laddade ner härom dagen till mitt AX4B 533-Pro, som jag inte har hunnit att klocka skiten ur riktigt ännu..

Intel känns stabilare i mitt fall, medans AMD krävs fullständig harmoni mellan användare/kaka, som är tid jag hellre lägger på annat..

Prismässigt för övrigt så skiljer det sig i mitt fall inte många kronor mellan dom båda..

Visa signatur

P4 1.8@2.7 . AX4B Pro-533 . 256mb cl1.5 | Dual PIII 1000@1125 . GA6VXDC-7 . 512mb cl2 | PIII 1000@1300 . AX37-Plus . 256mb cl2 | Celeron 600@1012 . AX34-ProII . 256mb cl2 | P4 2.4@2.8 and rising . AX4T II-133 . 512 mb PC800 RdRam . grymt underbar | P4 1.4@?? . Dell-skitkort . 256 mb PC800 RdRam | 1.4TB HD sammanlagt

Permalänk
Avstängd

P3 1ghz var en paperlaunch och kom inte föräns många månader efter AMD.
Intel var först att skeppa EN ENDA test prolle till sverige dock. Så därför sa Datormagazin eller vad dom hette då att P3 var först.

Men i handeln Var AMD flera månader innan Intel.

Permalänk
Medlem

För övrigt stavas det säger.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sundelin

Och du står tydligen inte för vad du säjer genom att befinna dig på SweC forum.

Visa signatur

#apple.se @efnet - Frihet, Jämlikhet, Mac.

Permalänk
Medlem

Skulle behövas mer referenser i de flesta påståenden här.

Permalänk
Medlem

Detta var nog en diskussion om AMDs nya systembuss och inte vem som är bäst av AMD och Intel. Personligen tycker jag att AMD är "bättre" i helhet, har använt AMD sedan K6 tiden (länge sedan)...

Det jag tänkte skriva om är att min Duron redan körs på 166MHz FSB...
Det ger en lite extra fart jämnfört med 100MHz FSB...
Duron 1200@166x8.

Visa signatur

Kan en dator vara för snabb?

Permalänk
Medlem

Jag låste upp min Durom då jag fick den tillsammans med mitt KT133A moderkort och kör den i 133*6=800 Mhz. Otroligt mycket kräm i den burken för det priset måste jag säga!

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shodan
T-biden var snabbare än intels motsvarighet (p3:an) på samma klockfrekvens.

"P4 är ju löjligt billig nu. Intel sänker priserna den 10 november till 163$ =(1477kr exkl moms) för en 2,53Ghz. Snik billigast är dock 2.2GHz Celeron för $103=(933kr exkl moms)."

Celeron är den mest värdelösa skit som finns. Inte nog med att duron slår celeron är den billigare. Men man kan i ställen köpa en AMD Athlon XP 1700+ Palomino för 853kr på db.se...och den slår med stor sanolikhet celeronen.

Själv sitter jag med ett kt133a och en 1800+...funkar hur bra som helst.

AMD Athlon XP 2100+ kostar idag $89. Det blir 832 kronor (enligt kursen 9,35 kronor per dollar) exkl. moms. Välj själv igen.

Visa signatur

H.T.I.D.
One man to rule them all.
Jag har en Powerbook G4 667MHz.

Permalänk
Medlem

Xophile >> åfan visste jag inte hehe coolt..

Visa signatur

| CPU: AMD XP 2700+ TB | Kylare: SLK-800 | Grafikkort: ATI Radeon Sapphire 9700 Pro | Ram: Pc3500 512mb Kingston HyperX 433mhz | Moderkort: Asus A7N8X |HD: WDC 40MB, WDC 80MB| Chassi: Thermaltake Xaser III

Permalänk
Medlem

Mjaha.. men jag körde tills för ett par veckor sedan på: Duron 600@1050 140x7,5.. och den duronen köpte jag när det inte ens fanns 1ghz processorer att köpa!

JAHA VAD SÄGER NI NU DÅ

Edit: för övrigt köpte 3kompisar samma durons samtidigt.. INTE EN ENDA GICK UNDER 1GHZ. mhm ja just det! Finns det några såna guldpärlor idag? Nej just det. Det var bättre förr!

Permalänk
Medlem

XP2400+ är en guld pärla för mig just nu..
2654mhz.. vet inte vad man ratar det till.. XP3200+ ? kanske..
finns ingen AMD planerad i de hastigheterna.
Hammern då kanske.

Visa signatur

|XP 2500+ |Epox 8RDA+|Prometeia Black|TwinMos/Winbond PC3200 2*256mb|Hercules 9700 Pro|
|XP 2000+ AGOIA Y|Epox 8K5A2|Alpha 8045|TwinMos PC2100 2*256mb| Leadtek GF3 Ti200|

Permalänk
Avstängd

MrPc, Jag säger att 1 Ghz prollarna funnits ett bra tag när Duron släpptes. Den första Prollen på 1Ghz var en Slot A Athlon K7-5. Duron släpptes samtidigt som T-bird och är Socket A. T-bird fanns förövrigt i 1Ghz från start.

]{ing_En

Du ligger på 3400+

Permalänk
Medlem

måste säga att jag föredrar UltraSPARC framfor alla andra..

Visa signatur

"I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nonac
måste säga att jag föredrar UltraSPARC framfor alla andra..

Kanske jag är helt ute och cycklar, men är inte "UltraSPARC" en datormodell från SUN, ett annat exempel skulle då vara "Enterprise 10000"? Processorerna heter väl SPARC-3 och SPARC-4, eller?

Man skulle kunna blanda in Cray i det hela och snacka FLOPs. En annan är "Alpha Station" från Compac, med sina Alpha. Men om man ska diskutera PCs så skulle x86 (läs Intel/AMD) arkitekturen få rådäng av RISC (läs Apple) om man räknar beräkningar/s.
Eftersom jag är en genombiten "Gamer" så är det PCn som räknas, och jag som är "gammal och klok" (taget med en nypa salt) är även prismedveten. AMD ger fortfarande bäst prestanda/spenderad kr. Och det är väl vad som räknas?

Visa signatur

Kan en dator vara för snabb?

Permalänk
Gäst

En AMD XP3400+ 2666Mhz är långsammare än en Intel P4 2,67Ghz.
Se http://www6.tomshardware.com/cpu/02q3/020909/p4_3600-06.html
Dessutom så lanseras P4 3,06Ghz på fredag. Den har Hyperthreading som ger 2 virtuella CPUer som ger upp till 40% (motsvarar 4,3Ghz) mer i prestanda enligt
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.x86-...
I tex GoGoMP3 är en P4 3,06GHz 50% snabbare än en AMD XP2800, så AMD får finna sig i att kriga i mellan/lågprestanda registret.

Permalänk
Medlem

UltraSPARC är en prosessor serie skulle man väll kunna säga... Det finns ingen datormodell som heter UltraSPARC men det stämmer att den kommer från SUN. UltraSPARC finns i flera olika modeller.. Senaste heter UltraSPARCIII Cu http://www.sun.com/processors/UltraSPARC-III/index.html.

Cray har jag aldrig haft privilegiet att arbeta med eftersom det är ett rätt begränsat användningsområde man använder dessa bjessar till.

Alpha har tappat i mina ögon sen de blev uppköpta av Compaq och nu senare HP... De tillverkar inte lika starka produkter enligt mig.

Apple har jag aldrig haft mycket till övers för alls... Är väll det överanvändarvänliga lite "klick & lek" jag har svårt för. =] RISC annars är mycket bra till mindre lösningar...

För att säga mitt i själva AMD / Intel frågan så är det väll snart dags för folk och fä att inse att det är lika mycket tycke och smak som reäl pris skillnad... Ingen kommer vinna en sådan diskution... Amd är snabbare på vissa saker och Intel på vissa... Så enkelt är det... Man skall inte stirra sig blind på Mhz åt något håll... Det är ungefär som att argumentera att en 5 liters V8 är mycket bättre och snabbare än en 2.4 liters turbo motor bara för att den är på 5 liter... Inte heller tvärt om... Man får helt enkelt olika prestanda ur dem... På vissa saker kanke de är exakt lika bra andra är V8an bättre än turbon och tvärt om...

För att göra ett långt inlägg lite kortare så är det väll kanke bara att inse att folk alltid kommer tycka olika...

Visa signatur

"I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me."

Permalänk
Avstängd

Zlatan2. Man kanske inte skulle ta ett enda specifikt test ur en tydligt intelfavoriserande sida som grund för ett sånt uttalande? Kolla lite närmare på andra test. På framförallt andra sidor.

Permalänk
Medlem

puffens
visst det är sant..men med amd så kan man avakta köpa billigare cpu(eller dyrare hur man nu vill) och man kanske inte har råd att ge 1-2k för nytt mobo just då..klart det kanske inte stödjer nya cpun fullt ut men fungerar

dom flesta intel anhängare är lal osv..amd har ofta varit billigare med tanke på pris vs mhz, fast nu med xp2400+ och högre verkar det bli jämnare pris(till och med högre obs inte orkat kolla upp priserna)
intel vs amd..i 3dmark är amd bättre likaså i flera spel..men är väl inte så stor skillnad jämfört med intel och intel är bättre på annat..huvudsaken för mig är priset! amd har legat bra till ett tag nu(även om dom kanske är lägre mhz så är dom billigare och kan klockas lika bra/mer/mindre(beroende på cpu)) men får se nu med hammer

men blir väl nytt mobo, cpu osv om ett tag kanske blir en intel då

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XPerion
EN CPU utan moderkort, minne o.s.v fungerar helt enkelt inte. Det förstår väl ALLA??

Så räkna med andra hårdvarur och räkna ihop summan istället, endast inrikta på cpu priser.

Som oftast Intel byter moderkort för få de nya P4 cpu att fungera så är det AMD cpus som är mest prisvärd.

För vem har råd uppgradera både cpu och moderkort?

Jag har råd
Ska uppgradera: Moderkort, cpu, nätverkskort, grafikkort, minne och så skall man ju självklart köpa en liten switch för ev. roliga LAN-händelser..

Visa signatur

Swec @ 2001 / Chalmerist - Javisst!
'Den som har flest prylar när han dör vinner!'

Permalänk
Medlem

Abit AT7 KT333 3PCI 1AGP 4DDR-DIMM UDMA133 RAID133 LAN Firewire 6CH-Audio (Ej PS/2) SocketA ATX skall jag köpa...
Kommer denna klara av AMD:s 2600+ galant lr?
Länk här..

Om jag köper ett med 333 Mhz-bus och inte köper den nya 333 2600+, kan jag överklocka någonting då?
Funderar på att köpa Abit KD7 KT400 6PCI 1AGP8x 4DDR-DIMM UDMA133 RAID LAN USB2 6CH-Audio SocketA ATX istället...
Den kör 333 Mhz så jag borde ju kunna köra 2600+(266 Mhz) med överklockning, lr?

Visa signatur

Swec @ 2001 / Chalmerist - Javisst!
'Den som har flest prylar när han dör vinner!'