[HJÄLP] Fläkt Problem - Trasig fläkt? - Cooler Master

Permalänk

[HJÄLP] Fläkt Problem - Trasig fläkt? - Cooler Master

Jag har en "Cooler Master Sickleflow 120mm Red LED" (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6665) som sitter bak i chassit och skjuter ut luften. Och jag har aldrig haft problem med den, förutom att den låter mer än vad CM säger själva.

Helt plötsligt började den börja låta fruktansvärt högljut och det låter som att den slår emot en liten bit plast, men fortfarande i höga hastigheter. Ljudet är som att slipa järn med en el slip (eller vad det heter) fast mer plastigt.

Jag har den styrd med en NZXT Sentry 2 (http://www.nzxt.com/new/products/fan_control/sentry_2) samtidigt som jag styr 2 andra fläktar med den (2 st Cooler Master Mega Flow 200mm). Det har alltid funkat bra, men jag börjar tvvivla på att det kanske är fläkt kontrollern som kan ha haft sönder fläkten. Jag kopplade in den trasiga fläkten i Corsairs egna fläktkontroll och i moderkortet, men det funkar inte ( antagligen för att fläkten redan är sönder). Det var värt ett försök, men det hjälp givetvis inte.

Jag tog ut fläkten och pilla lite på den, men allt verkar vara intakt. Och inget satt i vägen för bladen.

Är det någon som vet någonting om detta så skulle jag vara väldigt tacksam om ni hjälpte till. Jag har haft datorn och fläkten i lite mer en ett halv år så livstiden på fläkten ska inte ha gått ut.

CPU: AMD Phenom II X6 1090T OC @ 3,72
COOLER: Cooler Master V8
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz
MAIN: ASUS Crosshair IV Formula
CHASSI: Corsair Obsidian 650D
PSU: Corsair GS700
GPU: ASUS HD6950 DirectCU II
HDD: Western Digital Black 1TB

Permalänk

Om den inte var på väg att dö (vilket det låter som) har den säkert gjort det när du tog ut och pillade på den. Kan vara lagren som skurit.

Visa signatur

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Permalänk
Skrivet av Surgubben:

Om den inte var på väg att dö (vilket det låter som) har den säkert gjort det när du tog ut och pillade på den. Kan vara lagren som skurit.

Jag pillade inte riktigt på det sättet, höll bara i den och tittade lite och kände på hur den snurra och så.

Jag hade väl otur då som fick en dålig produkt.