Permalänk
Medlem

Asus P8Z77-V Pro problem med SATA 6

Hej ! Jag har uppgraderat min Dator med Asus P8Z77-V Pro i5 3570 HD, minnen cmx4gxm2a1600c8, nätagg 850 W är som tidigare. Installerade W764 bit på WD32000 AAJS SATA 2.
Allt fungerar fint, uppgraderar BIOS till senaste 1015, installerar alla drivrutiner. Ansluter 2 Samsung 1TB allt funkar fint. Sen kommer problemet när jag skall installera WD20EARX 2TB med bilder , film mm. Datorn startar och boot device led lyser rött, sen när den kommer till tryck DEL för att komma till bios så stannar allt. Kommer ej in i BIOS. Kan endast trycka på startknappen så datorn stängs. trycker jag ej på DEL blir det samma sak. Kopplar jag bort SATA 6 disk funkar allt igen. Har provat att byta kabel samt olika SATA. Om jag provar disken i en annan dator fungerar den. Vad tror ni att felet är. mvh Olle
med reservation för skrivfel.

Permalänk
Medlem

Har ett liknande problem fast med ett USB 3.0-minne i USB 3.0-portarna. Samma moderkort. Går inte att komma in i biosskärmen, men om jag tar ut USB-minnet så fungerar det. Sen om jag är inne i BIOS-skärmen så fryser allt om jag stoppar in usb-minnet tills jag tar ut det igen. Helkonstigt är det.

Permalänk
Medlem

Ok Ninjaflipp . Det är tråkigt när det inte funkar.

Permalänk
Medlem

Vart kopplar du då, till Intel Sata 6 eller Asmedia Sata 6?

Har också varit med om att USB stickor fryser datorn vid uppstart / i bios, men inte att hårddiskar gör det.

Visa signatur

Asus MAXIMUS VIII HERO • Intel i7-6700K • Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000 • Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro • Samsung 850 EVO 250GB

Permalänk
Medlem

Jag har provat Intel och Asmedia + alla SATA portar som finns. Ja det är ett nytt fel för mej också. Disken fungerar i en annan dator som jag har,där finns bara SATA II.

Permalänk
Medlem

Hej ! Problemet är löst. Jag installerade WD i min andra dator där den fungerade och formaterade om disken. Nu fungerar den i nya också. P8Z77-V PRO.