Apple lanserar ny generation Macbook Pro

Permalänk
Skrivet av Bamsebjörn:

Wow, imponerande, jag kunde verkligen inte bry mig mindre om det du nyss skrivit.

Ok.

Skrivet av Bamsebjörn:

Förstå bara att Apple anpassar sig efter en publik som efterlängtar kvalité, finess och optimal användning.

Jag har inte sagt någonting som står emot det.
Det jag påpekade på var att du sa "DE HAR den klart bästa kvalitén", inte att det var din åsikt.

Skrivet av Bamsebjörn:

Apples produkter är också bättre anpassade för affärsbruk, alltså kassaregister, produktsortiment osv.

Nej det vet jag inte, just det där "kassaregister, produktsortiment osv.". Vad grundar du det på?
Dock så används Apple datorer mkt i tryck och tv, som pressgrannar's tryckeri i Uppsala och Linköping och på TV sidan i NTM-koncernen.
Men det är tillsammans med Windows, så det inte uteslutande Mac.

Skrivet av Bamsebjörn:

(Jag känner folk som jobbar som har problem med detta då de använder Windows. Använder själv Mac på jobbet och allting går som smort.)

Det är ju bra att det fungerar. Kanske inte har med det att göra men vad jobbar du med?

Skrivet av Bamsebjörn:

Sedan att du i princip anklagar mig för att vara en oduglig användare utav Windows visar lite på hur trångsynt du är.

Gjorde jag det, i princip? Jag gav feedback på dina kommentarer och frågade dig ett par frågor, som jag dessutom inte fick svar på.
Så jag är nu också trångsynt, förklara gärna.

Skrivet av Bamsebjörn:

Som jag har skrivit tidigare så är jag en van användare av Windows och har själv stött på problem, men också i längre perioder har det inte varit problem.

Skillnad på van och avancerad. Men du har använt windows och sedan gjort ett val att gå över till mac, och det har nu fungerat bra uppenbarligen.
Du är nöjd över ditt val utav operativsystem och kan nu skapa musik utan att hindras av OS'et, och det är väll det som räknas, att du är nöjd.

Skrivet av Bamsebjörn:

Ang. musikprogrammen använder jag inte Ableton, fruity loops osv för jag inte tillverkar elektronisk musik. Däremot använder jag Logic Pro, Adobe Audition , Garageband och Cubase och kan säga att programmen för mac är mer användarvänliga och ger i de flesta fall bättre resultat.

Men du har använt. Det var samma sak här som tidigare, du sa att OSx HAR bättre mjukvara, inte att den var bättre enligt och för dig.
Det här med "bättre resultat" beror på dig, men om nu också tycker att programmen är mer användarvänliga så kommer du förhoppningsvis i slutet att få ett bättre resultat.

Skrivet av Bamsebjörn:

Jag har gjort jämförelser mellan de två operativsystemen och har funnit i personlig åsikt att OSx är bättre och mer tillämpat för mig som person.

Exakt, vilket är väldigt bra. Hela den meningen var väldigt bra.

Skrivet av Bamsebjörn:

Jag spelar inte, därför behöver jag inte en burk med ett gtx 690 för att klara vardagen, en kompakt, lätt, bra presterande notebook skulle jag själv välja över en stationär vilken dag som helst.

Du spelar kanske inte längre, men jag tror heller inte någon har sagt att du skulle behöva ett gtx690 för att du ska klara vardagen. Du vet ju också exakt vad du vill ha, trevligt att höra.

Skrivet av Bamsebjörn:

Ha det så kul på EvE och Diablo 3 där du slösar bort antalet många timmar där du i slutändan inte har tjänat något på det.

Livet går ut på att slösa timmar, ungefär tills vi dör. Och du antyder att du aldrig slösat tid, du är här i ett forum, har inte du musik att skapa.
Tjänade 160kr igår på Diablo, så den får du inte rätt på. Roligt ska jag ha, tack!

Skrivet av Bamsebjörn:

Förutom kanske lite finnar och större ölmage...

Jaha.. du var otrevlig.. förtjänade jag den där dock, det är frågan.
Det är ju inte så att jag kommer och hatar på dig, även fast du fick det intrycket.

Skrivet av Bamsebjörn:

Jag orkar seriöst inte sitta och diskutera sådana ämnen som dessa med folk som tror att de är bättre än andra inom områden där de egentligen själva är rena rookies. Så so long fellow sweclocker!

Nehe, det är ju synd att du inte orkar förklara någonting, svara på frågor eller ens vara trevlig. (du kan väll försöka iaf)
Sen säger du inte vilka områden vi är "rena rookies" inom.
Men du verkar ha bråttom så jag ska inte hålla dig kvar här, lycka till med vad du nu än gör!

Skrivet av Dinoman:

Tack för dina moraliserande ord nu är jag en bättre människa.

Jag är så less på den evighetslånga diskussion om att Apple gör dyr hårdvara och att Windows är sån skit som kraschar. Du vet lika väl som jag att det är skitsnack från bägge sidor. Du får uttrycka dig som du anser fogligt så uttrycker jag mig som jag gör.

Tack för kaffet.

Skickades från m.sweclockers.com

Bättre människa kan endast du besluta dig för att bli.

Låt dem hålla på, de verkar ha roligt.
Skitsnack från bägge sidor brukar det kunna bli, ja.
Ja självklart, jag bad er tänka till en gång, men hur ni vill skriva är självklart upp till er.
Jag kan inte säga hur du/ni ska göra.

Inga problem, hoppas det smakade.

Permalänk
Medlem

http://ifixit.org/2753/macbook-pro-with-retina-display-teardo...

iFixit skruvar isär en MBPR.

--

Gamla MBP är dyrare än nya MBPR föresten.

http://feber.se/?p=13

Visa signatur

PC: 5600X / 7800XT / 32 GB
FOTO: Sony a7R IIIa
Fotofolio \ flickr \ Mina Custom Gundam-modeller

Permalänk
Moderator
Testpilot

e

Skrivet av ficklampa:

http://ifixit.org/2753/macbook-pro-with-retina-display-teardo...

iFixit skruvar isär en MBPR.

--

Gamla MBP är dyrare än nya MBPR föresten.

http://feber.se/?p=13

199€ för att byta ett batteri?

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dinoman:

e

199€ för att byta ett batteri?

Vilket är billigt, ett hos en annan tillverkare kostar runt 1200 eller mer, lägg på jobbet, etc för det så är du uppe i den summan.

Inget märkvärdigt.

Att folk inte ens kan sätta sig ner och räkna ut summor, och jämföra priser, måste ju bero på dålig skolundervisning

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinoman:

e

199€ för att byta ett batteri?

Om man köper originalbatterier för t ex HP, Dell, etc. kostar de mellan 1000-2000 löst så...

Mvh,
Jobbat som säljare i datorbutik

Visa signatur

PC: 5600X / 7800XT / 32 GB
FOTO: Sony a7R IIIa
Fotofolio \ flickr \ Mina Custom Gundam-modeller

Permalänk
Medlem

Glöm inte att batteriet är större dessutom.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk

Bra skit!

Skrev en galet lång recension angående mitt nya inköp på min blogg (http://fentonspadrig.blogspot.se/)... men kan bespara er lidandet att behöva läsa den oändligt långa texten. Hur som helst...

Negativt:

Priset! Fick ge i runda slängar 37 000 kr för min nya Macbook Pro med retinaskärm. Den presterar där efter, men det är en rätt rejäl slant. Jämförbart är då min HP EliteBook som jag har på jobbet, också med i7:a (dock något slöare), 12 GB RAM (istället för 16), 256 GB (istället för de 768 GB i min nya Macbook Pro) o.s.v - ligger på ca 20 - 22 000 kr. En bra slant billigare...

Thunderbolt och en galet hög hastighet i all ära, men att hela tiden behöva investera i snordyra adaptrar för att kunna använda sina hårddiskar o.s.v börjar bli lite tröttsamt. För ett par år sedan var det från FireWire 6-pin till till 9-pin... och nu är det dags igen när Apple skrotar sitt egna FireWire och kör vidare på Thunderbolt. Ännu en hårddisk blir liggandes hemma i väntan på adapterinköp! Att det bara är 2 USB-portar stör mig rejält också. En hårddisk som kräver två portar och ja... sedan är det kört. Känns som att man kanske måste uppdatera till Bluetooth-mus o.s.v snart?

Ingen optisk läsare. Jag köpte förvisso till en USB-läsare. Detta medför visserligen att datorn blir tunnare, tystare och allt det där. Men ja... vad väger mest?

Inställningarna som är nya för Macbook Pro med retinaskärmar. Istället för att - som datorer alltid haft det - kunna välja upplösning själv, så får man nu välja om man vill ha större text, mer utrymme eller om datorn själv ska få välja. Under dessa alternativ döljer sig alltså vissa upplösningar... och under det "automatiska" valet, så slår datorn om beroende på om du t.ex ser på film, surfar, spelar spel eller liknande. Det känns lite som att man "Svenssson-anpassat" upplösningsvalet. Och då är frågan... vilken Svensson köper en Macbook Pro med retinaskärm för närmare 40 lax?

Man har fixat så att datorn numera har helt synliga fläkthål. På min förra Macbook Pro från 2009/2010 funderade jag på vart fasen dessa kunde sitta. På den nya generationen är de väldigt övertydliga. Inte snyggt. Man säger dock att dessa ska göra datorn i sig tystare - Jo, kanske vid "vanlig" användning. Men krämar jag på t.ex en videorendering så låter nog nya generationens Macbook Pro MER än föregående generation.

Dessutom är det extremt många mjukvaror som INTE har stöd för så hög upplösning. Ett exempel är Photoshop, där man fortfarande får upplevelsen av att sitta med en 1920 x 1200-upplösning eller liknande.

Positivt:

Tja, snabb som tusan... jämfört med valfri PC i samma klass. Så upplever jag det i alla fall. Sedan beror det väl återigen på om man är ute efter att retuschera bilder eller spela spel. Tycker väl att grafiken pallar något mer än förr, men det är fortfarande lite under all kritik när man pungat ut närmare 40 000 kr för en dator.

Upplösningen/kontrasten på skärmen. Har alltid tyckt att känslan på bilden i Apples skärmar har varit något utöver det vanliga (jämfört med andra datorer). Jag tycker att retinaskärmen är extremt många gånger bättre jämfört med föregående version! Färger, skärpa, kontrast - allt är hästlängder gånger bättre! Jag tycker nästan att min "kosta-skjortan-TV" (Panasonic Viera VT30) får lite konkurrens. Inte riktigt... men nästan!

Upplever att hörlursutgången är justerad - att 3,5 mm-sladden sitter bättre. Det är nog det enda rejäla problem jag tidigare haft med mina Apple-datorer. Och förresten - TACK för att Apple tog bort mikrofoningången. För frågan är; VEM använder extern mikrofon direkt in i datorn 2012? Gamers? Ja, men vilken gamer köper en Macbook Pro? Musiker? Ja, men vilken musiker har INTE ett externt ljudkort? Den inbyggda micken är dessutom betydligt mycket bättre. Ska man köra på något enkelt och lätt kan man lika gärna använda den!

Och sedan - HDMI! ÄNTLIGEN! Jag har längtat länge. Äntligen blir jag i alla fall av med en adapter. Äntligen slipper jag dryg DisplayPort och kan köra datorn direkt till TV:n utan krångel!

Och sedan är datorn som sagt SJUKT mycket tunnare. Trodde inte det var så extremt - men det är det! Det känns verkligen som en helt ny Macbook Pro!