Permalänk
Avstängd

Bästa fart på fläkt i MSI Afterburner?

Med autoinställningar i MSI Afterburner ligger fläktfarten på högst 14% av dess prestanda, är detta optimalt för datorn? Med denna inställning ligger temperaturen på stadiga 34°C vid standardsurfning och 59-60°C vid spelande av Battlefield 3. Räcker det att fläkten bara kör på 14% av dess kapacitet eller hur påverkar det om man skruvar upp till 50%, gör detta datorn ostabil på nåt sätt eller blir det bara mer högljutt?

Permalänk

Kallare men högre ljudnivå. Med directCU kylaren behövs kanske inte mer, men jag kör min fläkt i 35-40% vid 55 grader i bf3.

Visa signatur

Insert funny joke here

Permalänk
Medlem

Temperaturen på din GPU är det inget fel på Men det skadar såklart inte om du vill skruva upp fläktens rpm, dock skulle jag själv strunta i det Du kan börja oroa dig när saker och ting far upp mot 80-90c

Permalänk
Medlem

Grafikkorten är gjorda för att klara höga temperaturer. 70-75 grader brukar jag försöka ha som max på mitt kort. Väldigt sällan det kommer upp i dom temperaturerna. Default fläktkurvan på korten brukar alltid vara alldeles för hög. Sätt en egen i MSI Afterburner så får ni en betydligt tystare dator.

Mvh J

Visa signatur

Laptop: Asus G750JX Processor: Intel Core i7 4700HQ Minne: 16GB DDR3 1600mhz Grafik: Nvidia GTX770m 1GB OS: Windows 8 64bitar