Bryggning COOPERS IPA 23 Liter:
1 x Coopers IPA (Jäst finns i burken)
500g Dextros
500g Malt Extrakt, Extra Light
4 Liter kokande vatten
19 Liter Kallt vatten
- 4 Liter kokande vatten i hink
- Häll i 500x500g blandningen
- Häll i Coopers IPA
- Blanda
- Häll i 19 Liter kallt vatten (20-25C)
- Lägg Jästen jämnt på toppen och "tappa ner med sked"
- Låt stå 2 veckor (20-25C)
Priming:
170-180g Dextros sockerlag
- För över primary batchen till secondary med hävert
- Häll i sockerlaget i secondary, blanda med sked lätt
- Låt stå 2 veckor (20-25C)
- Tappa på flaskor
_________________________________________________________
Bryggning COOPERS ENGLISH BITTER 23 Liter:
1 x Coopers ENGLISH BITTER (Jäst finns i burken)
500g Dextros
500g Malt Extrakt, Light
4 Liter kokande vatten
19 Liter Kallt vatten
- 4 Liter kokande vatten i hink
- Häll i 500x500g blandningen
- Häll i Coopers ENGLISH BITTER
- Blanda
- Häll i 19 Liter kallt vatten (20-25C)
- Lägg Jästen jämnt på toppen och "tappa ner med sked"
- Låt stå 2 veckor (20-25C)
Priming:
170-180g Dextros sockerlag
- För över primary batchen till secondary med hävert
- Häll i sockerlaget i secondary, blanda med sked lätt
- Låt stå 2 veckor (20-25C)
- Tappa på flaskor
_________________________________________________________
Bryggning COOPERS ENGLISH BITTER - ESB 22 Liter:
1 x Coopers ENGLISH BITTER (Jäst finns i burken)
300g Dextros
1000g Malt Extrakt, Light
4 Liter kokande vatten
18 Liter Kallt vatten
- 4 Liter kokande vatten i hink
- Häll i 300x1000g blandningen
- Häll i Coopers ENGLISH BITTER
- Blanda
- Häll i 18 Liter kallt vatten (20-25C)
- Lägg Jästen jämnt på toppen och "tappa ner med sked"
- Låt stå 2 veckor (20-25C)
Priming:
170g Dextros sockerlag
- För över primary batchen till secondary med hävert
- Häll i sockerlaget i secondary, blanda med sked lätt
- Låt stå 2 veckor (20-25C)
- Tappa på flaskor