Värdering av två stycken servrar

Permalänk

Värdering av två stycken servrar

Hej! Har ett par servrar över som skulle användas till ett projekt som inte blev av så nu undrar jag vad man skulle kunna få för servrarna.

Den första är en IBM xSeries 346 med någon Intel Xeon 3.4 GHZ processor 1(2) samt 4x2 GB ecc minne. 4(8) max 16GB. Inga saker i pci platserna, 2x psu 4(6) 10k 73GB Hårdiskar.

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndoci...

Den andra är en IBM xSeries 225 Inte en aning vad det är för processor i burken. 4x256MB(4) minne, 4(6) 10k rpm 36.4GB.

http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndoci...

Tack på förhand!

Permalänk
Vila i frid

Hopplös föråldrade och högljudda saker som normalt hamnar i containern om du nu inte råkar hitta en firma som kört sönder sin gamla server och inte har lust att migrera till en modernare miljö.

Permalänk
Medlem

en 500ing kan du allt få för den första, men det är få som köper äldre servers, privatpersoner som labbar brukar det bli. men de flesta kör virtualiserat numera

Visa signatur

RetroPC samlare av högsta nivå.
medlem 504 på sweclockers
https://timmynator.se

Permalänk
Medlem

Problemet är, som nämnt ovan, högt ljud och hög elförbrukning. Inte värda elen dom drar, mycket billigare att hosta saker på modernare burkar eller virtuellt. Bättre servrar än så kastas på tippen i stora mängder på mitt jobb när dom virtualiserats eller flyttats till nyare HW.

Visa signatur

Jobbar som IT-konsult och driver https://datarymden.se med internet- och colocationtjänster i Umeå. Erbjuder hosting av servrar till rimliga priser, både tower och rackmonterade.