Byta processor i laptop, räcker kylningen?

Permalänk
Medlem

Byta processor i laptop, räcker kylningen?

Hej jag ska byta processor i min laptop en acer aspire 5742g med bara dual core så kan typ inte spela några spel så ska byta till en quad core och undrar om kylningen klar det har en Targus Lap Chill Mat som extra men vet inte riktigt någon som vet ???

Visa signatur

CPU: Intel core i5 3570k, GPU: Asus780 , PSU: Corsair AX 750w Gold, RAM: Corsair Vengeance 2x4 GB, Chassi: NZXT H440, MOBO: Asus Sabertooth Z77, SSD: Intel 330 180GB, HDD: Seagate barracuda 1TB, Skärm: Benq XL2411T, Diverse annat: Razer Naga 2014, Sennheiser pc 360 G4ME

Permalänk
Hedersmedlem

*Trådtitel ändrad*
§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.
Regeln finns till för att andra ska snabbt kunna se vad en tråd handlar om. Då vet de snabbt ifall de kan vara till hjälp eller inte, samt om diskussionen är något de vill delta i. Det hjälper också personer som söker efter trådar som handlar om specifika problem så de kanske slipper skapa en ny tråd.

Visa signatur

Meow

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

jag tror inte att kylningen kommer hjälpa så mycket. eftersom att du byter processor på en laptop så kommer den nya processorn att bli varmare om du har en begränsat kylning. jag har haft en sån och då blev den ganska varm men den hade något fel på moderkortet.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

Om du kollar upp TDP på båda processorerna. Om de har samma TDP borde kylningen räcka, men tror ingen vet säkert här på forumet.

Permalänk
Medlem

Om utbytes CPU'n såldes med datorn eller en liknande modell så är det nog lungt. Om inte så kan man alltiv undervolta den nya CPU'n. Drog ner tempen med närmare 30 celsius på min macbook.

Visa signatur

Laptop: Thinkpad W540, i7-4910QM, 32GB, 1TB, Windows 10
MAC: Macbook Pro 13, 16GB, Intel HD4000, Crucial 240GB, 11.6 Big Sur