AMD lägger ned verksamheten i Norden

Permalänk
Medlem
Skrivet av MRX123MRX:

Har aldrig hört talas om ett kontor i Stockholm.
Någon som vet vad för sorts verksamhet de höll på med där?

En barndomsvän till min far var försäljningschef på AMD i Sverige, jag brukde få en del CPUer under åren av honom, tex AMD Athlon XP osv. Men han gick i pension i början av 2000-talet.

Skrivet av serverfel:

Deras Fusion-processorer har sålt väl. De flesta av oss är inte Hardcore-gamers utan vill ha en dator som kan göra så mycket som möjligt till så liten kostnad som möjligt. Och här är Fusion totalt strålande. Kan inte minnas sist man fick så mycket dator för så lite pengar...

Sant som det är sagt, byggde just en A10-5800K dator till min far, går som ett spjut med en förbrukning runt 40-50 Watt.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Yoshman:

Det är definitivt inte självklart och heller knappast troligt att Intel skulle tvångsdelas om AMD skulle försvinna. Hade det hänt på 90-talet eller början av 2000 så kanske, men idag: knappast med allt snack om "post PC-era", Windows har numera stöd för ARM med Windows RT och framgången för pekplattor (som i princip alla kör ARM).

Det är faktiskt inte olagligt att ha ett de-facto monpol på en marknad vare sig inom EU eller i USA. I USA är ett krav för att man ska få problem med antitrustlagarna att

Competition law does not make merely having a monopoly illegal, but rather abusing the power that a monopoly may confer, for instance through exclusionary practices.

Läser man senaste kvartalsrapporten från Intel så ser man att omsättning ökade men vinsten minskade. Det betyder att Intels marginaler har minskat och det är knappast från AMD man blivit hotad, Intels hot kommer idag från ARM och det är ett större hot än AMD någonsin varit.

Fast hur mycket av den minskade lönsamheten är verkligen konkurrens från ARM? De befinner ju sig fortfarande i ett segment där Intel inte har haft några egentliga produkter. Det är ju väldigt nyligen som surfplattan har blivit ens i närheten av en ersättare till en slösurfslapptop. Det är snarare det ekonomiska läget i världen som sätter käppar i hjulen för Intel ekonomiskt. Datorer är i mångt och mycket fortfarande lyxkonsumtion och går det dåligt ekonomiskt prioriteras nya datorer ner. Därmed är inte sagt att ARM inte är ett hot inom vissa segment i framtiden men jag tror det är på tok för tidigt för att utläsa något än. Surfplattor är fortfarande lite av en nischprodukt. Nu i höstas gick ju Apple ut och sa att de sålt totalt 100 miljoner Ipad. De har väl fortfarande lite över hälften av marknaden så säg 150 miljoner surfplattor på två och ett halvt år. Senaste siffrorna jag sett för laptopar var från 2009 och då såldes det 180 miljoner på ett år och det har bara ökat sedan dess. Vidare är ju surfplattan fortfarande bara ett komplement till en "riktig" dator. Men som sagt, det kan komma att ändra sig i framtiden. Det handlar väl mycket om vem som lyckas bäst i prestanda vs. pris. ARM har ju en bra bit att gå med prestandan medan Intel har en bra bit att gå med pris och strömförbrukning.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av MRX123MRX:

Har aldrig hört talas om ett kontor i Stockholm.
Någon som vet vad för sorts verksamhet de höll på med där?

Mest PR. Jag var där några gånger och hämtade CPU:er och annat när jag drev Techsweden. Bland annat så hämtade jag en hel maskin baserad på FX-51, först i Sverige

Permalänk
Medlem
Skrivet av flyawaynille:

De var på Dustin expo för 2 år sen. Var en av de sämsta montrarna jag sätt. De körde Crysis 2 i eyefinity i windowed mode, för annars fungerade det inte, och sen rullade det i 15fps. Den som höll i den montern borde bli avskedad på plats, sämre marknadsföring får man leta länge efter, om något avskräckte det folk.

de hade kanske anställt en nvidia-fanboy av misstag

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk
Avstängd

Lugna ner er för guds skull.. AMD har inte försvunnit utan det är bara sweclockers som blivit smittade av aftonbladets förmåga att sätta rubriker.

Det är bara en kostnadseffektivisering och inget annat, att stänga ett kontor i Sthlm är väl inget speciellt, företag stänger och öppnar kontor hela tiden.

AMD processorer kommer med all sannolikhet att fortsätta finnas tillgängliga även i framtiden.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av tivook:

Lugna ner er för guds skull.. AMD har inte försvunnit utan det är bara sweclockers som blivit smittade av aftonbladets förmåga att sätta rubriker.

Det är bara en kostnadseffektivisering och inget annat, att stänga ett kontor i Sthlm är väl inget speciellt, företag stänger och öppnar kontor hela tiden.

AMD processorer kommer med all sannolikhet att fortsätta finnas tillgängliga även i framtiden.

Precis just så. Synd att det inte finns ett AI-filter som automatiskt kan sortera bort menlösa trollinlägg.

Permalänk
Skrivet av Esseboy:

Och varför tror du att de inte kan producera tillräckligt bra CPUer? Kan det kanske ha nått att göra med pengar?

Skrivet av Slaktardej:

Sedan är det nog inte så lätt att konkurrera med ett företag vars forskningsavdelning gör av med mer cash än hela ens omsättning.

Sant, men man kan ändå inte lägga ansvaret på kunderna. Jag tänker inte köpa en sämre CPU för att stötta ett företag det går dåligt för. Vill man hålla åp med välgörenhet så finns det viktigare saker att göra än så. Särskilt i en tid när medelklass-processorerna är bättre än vad de flesta behöver ändå. Jag tror att marknaden kommer se helt annorlunda ut om några år. När större upplösningar letar sig upp från telefoner och plattor till datorskärmar också, så kommer det bli viktigare med stora grafikkort (och där kan tydligen AMD konkurrera med nVidia, trots att nvidia har med pengar). Kraftigare processorer kommer bara behövas för de som renderar film etc, och där ligger inte AMD så dåligt till heller, så fort det blir flertrådat. Det löser sig på något sätt, ni kommer få se Intel kommer inte ha näst intill monopol i evigheter

Permalänk
Skrivet av joshoa:

Hehe brukar inte störa mig på sånt där kraffs:P Men tänk om någon skulle tolka fel ?

Tycker det är bra att du pekar ut de,för att undvika missförstånd

Visa signatur

"- rostat bröd är rostat bröd. Det är inte därför jag köpte brödrosten." - Quenya

Permalänk
Medlem
Skrivet av Esseboy:

Hmm inte vet jag...kanske man vill stödja nån? Kan dra hundratals paraleller om detta, men kanske du fattar?

Vilken planet är du ifrån? Jag föreslår att du köper 2 AMD processorer varje månad de närmaste 12 månaderna till stöd för AMD som gjort felaktiga val.

Visa signatur

Detta är min e-penis. Håll tillgodo: 8=====o

Permalänk

Visste inte att AMD hade ett kontor i Sverige så det gör inte så stor skillnad.

Visa signatur

Ryzen 5600X | 16 gb DDR4 | B550 ASUS-bräda | Inno3D RTX 3070 | Samsung 840 250 gb | Corsair RM750 | Fractal Design Arc | Win 10 Pro

Permalänk
Medlem

Minuspoäng till SweC som har rubriksättning a'la Aftonh.. bladet.
Ännu mer minus till ca 50% av användarna här som inte kan läsa artikeln.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Hur kommer det sig att det finns en hel del här på sweclockers som grovt blandar ihop saker och ting? Det går ju inte att ha en vettig diskussion om ni håller på så här, att man slinter lite är inget problem men det är inte AMD som gör datorer/grafikkort, det är tillverkarna.

AMD försvinner inte helt från marknaden, de lägger ner ett lokalt kontor så Intel kan inte sätta vilka priser de vill tack vare detta. De har alltså fortfarande konkurrens och förhoppningsvis ännu mer konkurrens efter AMD fått ordning på företaget.

Att det går dåligt för AMD ska väl inte vi lastas för som inte köpt? Det är fri marknad och man måste locka till sig kunderna, vissa lockas av deras prisvärdhet andra lockas av Intels rejäla prestanda i få kärnor och hög IPC. Intel har också riktig låg TDP vilket är ypperligt för små datorer som är lite av mode idag. Men att påstå att det är oss konsumenters fel att det går dåligt för AMD för att vi inte stödköper deras produkter, ren bull. Då är det dags att vakna upp och inse verkligheten. Hade Bulldozer hållt vad de lovat hade det antagligen sett helt annorlunda ut.

Hur som, AMD är långt ifrån att vara ensamt företag det inte går någe vidare för och att de trimmar upp organisationen är nyttigt så de kan komma på fötter igen.

Visa signatur

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Vad gör Webbhallen

Webhallen gör #12915333

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Medlem

Någon som vet hur många det berör i EMEA och hur många som satt på det svenska kontoret?

Är mer orolig för att de ska dra in ingenjörstjänster i USA och Kanada. Då skulle de i princip inte kunna får fram några nya cpuer eller gpuer. Bättre ledning och nytt folk behöver de ju i de grupperna, men det blir svårt om allt ska sparas och allt demonteras. Så de får inte överdriva här. Deras utvecklingsgrupper behöver snarare tillskott än att läggas ner och arbetet gå till andra team. Har däremot inget emot att mycket av grafikfolket som flyttade går tillbaka till Kanada för USA är helt enkelt inte konkurrenskraftigt att ha folk anställda i och större delen av verksamheten finns ändå där i gamla ATI-högkvarteret. I Kalifornien och Texas måste de ändå lägga ner arbete på att få fram bra processorkärnor. Det råkar ju vara de viktigaste regionerna för chipdesign i USA också, hur etablerade andra AMD-designcenter är vet jag inte riktigt.

De ska tydligen sälja Austin-campuset för att hyra in sig för att få loss mer kontanter till utveckling iaf. Så Austincampuset med ca 2500 anställda verkar leva vidare iaf. Kanske inte så värst mycket pengar de tjänar på att sälja och leasa däremot. Bra region för halvledarbranschen iaf. Är ett relativt nybyggt campus. Får hoppas att mjukvarufolket som bygger drivrutiner kan vara kvar och förstärkas eftersom behov / folk lämnar osv. Marknaden verkar inte gett upp här iaf, så de är långt ifrån något Nokia. Katastrofbeslut och ledning är ändå långt ifrån var de är, de måste bara ta reda på vad de vill här och få ut produkter. Steamroller och senare Excavator måste ut. Det har jag iofs ingen anledning att tvivla på, då det enda som säger att det inte skulle vara på G är en shoppad / modifierad slide där grejerna som är tillagda inte följer den grafiska profilen av sliden. De måste få in nya ingenjörer till utveckling och design av chip, iaf på processorsidan vilket mycket väl kan vara gammalt folk som kommer tillbaka. De måste se till så de levererar på vad de utlovar. Två olika processorarkitekturer passar nog här t ex Jaguar och Steamroller för att möta olika marknader, men på PC-sidan måste de få till en som passar till bärbara främst att använda stora mängder cache får de ha ett serverteam som ser till att det blir flott. Chipset med motsvarighet till Intel AMT / vPro behövs dvs DASH med management, de behöver få in foten på bärbara ordentligt. De behöver fungera som corp desktop/klient. De kan inte konkurrera på pris där eller ens på desktops det fungerar egentligen bara på servrar (Intel för 4P är dyrt) för ingen bryr sig om någon 500kr prisskillnad på processorn. Det syns inte i slutpriset då det är så mycket annat som påverkar priserna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sj6:

AMD äger en datortillverkare nämligen blad och mikroserverleverantören SeaMicro. Det är dem som ska ha Opteron med ARM mixat med lågspänning Opterons (x86-64). SeaMicrokunder blir i högre och högre grad AMD-kunder, och att kunna ha en plattform som visar styrkorna hos AMD är nog bra för dem. ATi hade förr ATI-brandade kort de hjälpt att ta fram eller beställa för övrigt. Känns inte längre lika relevant däremot. AMD behöver återhämta sig på Enterprise, Server och de behöver komma in som plattform hos företag (klienter), de behöver bättre prestanda än Piledriver hos konsumenter. Ska konsumenter se något av de så måste de få till bra processorer till bärbara, utöver att Jaguar/Kabini lär passa bra i lättviktsbärbart. GCN är nog trevligt med Steamroller där, men de får inte snåla på GPU-sidan och släppa massor begränsade modeller. Intel har snarare starkare gpuer i mobila området än på sina desktop-processorer och det är ju något svagare processorer i bärbara utan diskret grafik som behöver all grafikprestanda de kan få!

Bulldozer hade aldrig kunna vara något som konkurrera med Nehalem och senare. Det var klart från början. Hade varit trevligt om den var mindre trasig och kunde konkurrera med Core 2 Quad-generationen däremot. Skönt att se AM3+ bli dödad nu. De får se till att släppa PCIe 3.0-stöd för FM2 med de nya processorerna bara. Uppdaterade chipset för företagsfunktioner hade varit bra också. För de som vill ha värre riggar finns alltid massor grejer på alla sockets som AMDs Opteron använder. Hur som helst blir det inte mycket som händer i high-end från varken Intel eller AMD.

Permalänk
Medlem

Det blir nog bra när det blir färdigt
Kanske att det behövs ett lättare språk i nyhetsartiklarna så alla kan förstå innebörden
Det verkar som om de flesta inte förstår vad som skrivs i de olika artiklarna, med tanke på de tokiga kommentarerna som kommer upp hela tiden.

Visa signatur

AMD_PERAs Dator Galleri
Jag har försöker att hitta bra delar billigt: AMD, ASUS, MSI, Fractal Design, Corsair, Zalman, Noctua, Kingston, Seasonic, WesternDigital, Sapphire mfl.
Skitbra -sa Bill, Brakskit -sa Bull...
Det blir nog bra när det blir färdigt...Nu slipper jag intel, när RYZEN har kommit...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

AMD äger en datortillverkare nämligen blad och mikroserverleverantören SeaMicro. Det är dem som ska ha Opteron med ARM mixat med lågspänning Opterons (x86-64). SeaMicrokunder blir i högre och högre grad AMD-kunder, och att kunna ha en plattform som visar styrkorna hos AMD är nog bra för dem. ATi hade förr ATI-brandade kort de hjälpt att ta fram eller beställa för övrigt. Känns inte längre lika relevant däremot. AMD behöver återhämta sig på Enterprise, Server och de behöver komma in som plattform hos företag (klienter), de behöver bättre prestanda än Piledriver hos konsumenter. Ska konsumenter se något av de så måste de få till bra processorer till bärbara, utöver att Jaguar/Kabini lär passa bra i lättviktsbärbart. GCN är nog trevligt med Steamroller där, men de får inte snåla på GPU-sidan och släppa massor begränsade modeller. Intel har snarare starkare gpuer i mobila området än på sina desktop-processorer och det är ju något svagare processorer i bärbara utan diskret grafik som behöver all grafikprestanda de kan få!

Bulldozer hade aldrig kunna vara något som konkurrera med Nehalem och senare. Det var klart från början. Hade varit trevligt om den var mindre trasig och kunde konkurrera med Core 2 Quad-generationen däremot. Skönt att se AM3+ bli dödad nu. De får se till att släppa PCIe 3.0-stöd för FM2 med de nya processorerna bara. Uppdaterade chipset för företagsfunktioner hade varit bra också. För de som vill ha värre riggar finns alltid massor grejer på alla sockets som AMDs Opteron använder. Hur som helst blir det inte mycket som händer i high-end från varken Intel eller AMD.

I stand corrected, visste inte om SeaMicro, tänkte väl mest på konsumentsegmentet

Visa signatur

System: Aerocool DS Cube|| i5 4690K @ Stock || Phanteks PH-TC12DX || MSI Z97M-G43 || G.Skill Ripjaws 8-9-9-24 1866 MHz 8 GB || Gigabyte GTX460 1GB OC || PNY Optima SSD 480GB || Crucial C300 128 GB || Samsung Spinpoint F3 1TB || Fractal Design Edison M 750W 80+ Gold

Permalänk
Medlem
Skrivet av AirRaid:

Hoppas før guds skull att du skojar!!

Klart

Visa signatur

Citera för svar :)

Intel 3770k / Msi Mpower / 980 TI / 16gb 1600mhz Corsair Vengeance / H100i / Silverstone Strider 1000w Gold / Samsung 830 128gb / Fractal Design Arc

Permalänk
Medlem
Skrivet av flyawaynille:

De var på Dustin expo för 2 år sen. Var en av de sämsta montrarna jag sätt. De körde Crysis 2 i eyefinity i windowed mode, för annars fungerade det inte, och sen rullade det i 15fps. Den som höll i den montern borde bli avskedad på plats, sämre marknadsföring får man leta länge efter, om något avskräckte det folk.

Jag såg nåt liknande på nån annan mässa förut. Dem körde eyefinity med fem skärmar i porträttläge och hade Dirt 3 uppe. Och dem körde allt i Windowed mode.. Hur svårt kan det va att trycka på Alt+Enter liksom?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Benny_k:

Vilken planet är du ifrån? Jag föreslår att du köper 2 AMD processorer varje månad de närmaste 12 månaderna till stöd för AMD som gjort felaktiga val.

Du ser, läs om dit inlägg så förstår du att du överdriver regält...Om jag vill stöda en Underdog (som AMD) mot dom stora själviska (Intel och Nvidia) så får man väl la göra de? Om jag vill stöda AMD direkt kan jag ju skicka pengar direkt till deras konto....Men jag köper AMD för att de vet vad som är framtiden!!

Fler trådar i programmen åt folket!!! När får vi se 64 kärniga CPUer som faktiskt kan göra nått? (gentemot dagens förhållande vis svaga CPUer...) har inte en vanlig prolle typ 200-300GFlops? Grafikkort har mycket mer och drar mindre ström...(Kanske för att de har fler "kärnor"?)

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Medlem

Men det är bara ett försäljningskontor som läggs ner. Det påverkar inte ett smack mer än att amd får lite färre dyra säljare att betala lön till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elgot:

Hur fungerar det där egentligen (och är det så självklart)? Händer det att bolag splittras numera (at&t drabbades ju, men det var ju 30 år sedan)? Microsoft var ju på gång ett tag, men där hände ju inte så mycket...

Toshiba köpte t ex en 3.5" HDD-anläggning plus maskiner och teknik av WD när WD köpte upp Hitachis diskverksamhet pga av krav från EU.

Vid konkurser blir det lite mer avancerat. Kanadensiska investerare skulle garanterat köpa upp grafikdivisionen och återbilda ATI. Processorutvecklingen skulle säkert intressera många, men en ny licens skulle behöva framförhandlas. Toshiba lyckades också för övrigt få WD att ta över en översvämmad Thailändsk 2.5"-anläggning som de inte hade återstartat någon produktion i. Vid en ren katastrofnerläggning så är det i princip bara patent som säljs däremot. AMD verkar fortfarande ha förtroende däremot. Är snarare företag som Nokia som måste göra sådant pga att deras strategier inte fungerar och de redan är på väg att avveckla all utveckling och tillverkning i västländer. De måste så småning om sälja nätverksverksamheten så att Microsoft kan få mer pengar från dem. Finland går nog vidare utan Microsoft i andra firmor fint. Nog får de betalar för det däremot.

Microsoft finns knappast någon vits att dela upp, de har inte olika operativsystem där någon kan köpa upp ett för att konkurrera om samma marknad. Det var ju mer att få ett öppnare Microsoft det handlade om, och visst kan de markera mot Microsoft där idag också, men de publicerar och licensierar en hel del teknik där i många fall konkurrenterna blir bättre lösningar än Microsofts egna. Vissa anti-konkurrenssaker skedde också såklart eftersom det var Microsofts egna kunder som anmälde dem. I dag är det i praktiken ännu mindre konkurrens på OS-marknaden. I andra avseenden är det en öppnare marknad. Visst försöker Microsoft ändra strategi till något som är något slutnare, men det skadar bara de själva, deras trångsinnade partners osv. Idag kan man inte stänga ute och göra icke-kompatibla system på det sättet. Blir bara löjligt att förespråka en 100% Microsoftmiljö bara för att ni inte kan något om det ni förespråkar. Det är inte alltid Microsofts prylar som fungera bäst med Microsofts serverlösningar idag.

Permalänk
Medlem

Hoppas dom inte överger Dekstop-CPU marknaden

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem

Alla nedläggningar och nedskärningar mm börjar allt mer likna depressionen på 30-talet... Men det är väl inte konstigt när bankerna får härja fritt.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

AMD har potential! De har bara satsat på fel saker. Hade de hängt med i svängarna så hade de konkurrerat med Intel på ultrabookmarknaden, nVidia på PAD-marknaden. Där finns det ju massvis att hämta om man har en bra produkt. AMD har ju en fördel eftersom de är både CPU och GPU marknaden. APU:er är ju ett perfekt exempel på CPU och GPU i ett. Satsa rätt så blir det rätt!

Visa signatur

ATX: Intel Core i5 4690k | Asus Z97-A | MSI R9 390 8GB | 2x Corsair DDR3 2133Mhz | Crucial BX480Gb | Corsair TX650W | Fractal Design Define R4
mITX: Intel Core i3 6100 | Asus B150I | 2x8Gb Corsair DDR4 2133Mhz | Samsung 850 Evo 500GB | Cooler Master V750 | Fractal Design Define Nano S

Permalänk
Medlem
Skrivet av Atlas Tasume:

Jösses, SweClockers, ta det lugnt med rubriken, ni riskerar ju att kväva ihjäl folk som sätter kaffe/te/tungor i halsen när ni skriver så där!

Håller med. Jag fick smått panik när jag läste rubriken!

Även om jag kört på Intel de två senaste datorköpen (stationära) så håller jag ändå AMD varmt om hjärtat. Min första speldator hade en AMD Athlon XP-2800+. Jag köper det som ger mest prestanda för det jag har råd med. Har alltid gjort så och kommer nog alltid att göra så. Visst finns det blinda fanatiker i båda lagen som aldrig kollar på något annat.

Hoppas verkligen de kan klara sig igenom detta och återkomma men det återstår att se. Om det värsta skulle hända så hoppas jag något kunnigt företag köper upp dem... Kanske Samsung eller IBM? Men IBM är väl inte precis så sugna att slå sig tillbaka till den marknaden?

Whatever happens i just hope it all works out in the end.

Visa signatur

AMD 5800X ▪ MSI B550M Mortar ▪ G.Skill 32GB 3600MHz CL16 ▪ Palit 4070 Ti ▪ 1TB SSD 970 Evo+ ▪ Dark Power 13 1000W ▪ FD Define Mini C ▪ Aorus AD27QD + LG 27GL850

Permalänk

Detta kan ju inte vara bra för nån konsument :(.

Visa signatur

Ny burk: 7600x, X670E-plus, RTX3080, 32GB DDR5, 2 TB NVMe, 8TB 3.5"
Pensionerad burk: x5650@3.5 GHz, GTX 670, 12 GB DDR3

Permalänk
Entusiast
Skrivet av rallyreavan91:

Detta kan ju inte vara bra för nån konsument :(.

Klart det kan. AMD slipper betala löner till ett gäng säljare i Sverige och kan istället använda de pengarna för att utveckla nya produkter.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Någon som vet hur många det berör i EMEA och hur många som satt på det svenska kontoret?

Svarar bara på denna fråga då det är det ända jag kan.

Det satt 4 personer fast och 1 på timmen.

Visa signatur

Citera så hittar jag ditt svar.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Zotamedu:

Fast hur mycket av den minskade lönsamheten är verkligen konkurrens från ARM?

Jag gissar här: ARM gör nu stora försök att ta sig in på servermarknaden, Intel gör sina absolut största vinster från servers och laptops så de har absolut inget intresse av att få in ARM bland någon av dessa vilket leder till att de prissätter produkterna i dessa segment lite bättre (för oss konsumenter).

Att Intel varit tvungen att sätta ett extremt lågt pris (i.e. de har mycket lägre marginaler än vad som är normalt för Intel) på sina SoC:er för telefoner och mobiler p.g.a. av konkurrens från ARM är helt uppenbart, är däremot lite tveksam till att detta produktsegment gör speciellt stor skillnad i resultatet än så länge.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer