Rykte: Specifikationerna för Xbox "Durango"

Permalänk
Medlem

Glad för AMD om det är sant att de får chansen att både göra CPU och GPU till konsolerna. Bryr mig inte nämnvärt om konsoler annars.

Visa signatur

AW3423DW QD-OLED - Ryzen 5800x - MSI Gaming Trio X 3090 - 64GB 3600@cl16 - Samsung 980 Pro 2TB/WD Black SN850 2TB

Permalänk
Medlem

Det spelar väl ingen roll om ps4:an är 50% snabbare för alla multi platforms spel kommer ändå bara portas från xbox:et fast de exklusiva km se jävligt mycket bättre än xbox exklusiva. Blir nog en ps4 för de exklusiva spelen är mycket bättre

Visa signatur

The honey badger doesn't care.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valvar:

Med PC-spel antagligen hahaha

Haha jaa pluspoäng till dig där!
Kanske kommer kunna lira spel som bara kan köras på XP t.ex?! XD Hade inte gjort mig något då bakåtkompatibiliteten på windows 7 är riktigt kass. Så jävla trött på PC-spel på konsol. Finns typ bara sånt till xbox 360 i dagsläget. Med undantag för SSX typ.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Nejmen se där!

Ser ut som om den kommer klara 4k-upplösningar ändå! OK grafik och gott om RAM

De 8 kärnorna bådar gott för PC-marknadens utveckling!

Visa signatur

SLI Titan X - i7 5960x 8-kärnig - Asus Rampage V - 32 GB Corsair Dominator - Intel 750 2200 MB/s Pcie-disk.

Permalänk
Medlem

Ok och ps3:an har 8:a kärnor 1 låst för bättre yields samt 1 låst för OS, så 6 kärnor i 3,2 Ghz, låter ju som att Microsoft drar i med thors hammare på den fronten...NOT

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fluf:

Kommer ni ihåg på den tiden som konsoller hade cutting-edge hårdvara i sig?

Never more, never again.

Kom du ihåg när Konsolerna var optimerade?

Always, forever.

Permalänk
Medlem

Fattar inte varför alla klagar på hårdvaran. Visst den är inte bra, men Mircosoft har förhoppningsviss satsat på att få den hyfsad billig. Runt 4000kr får man inte så mycket mer hårdvara och mjukvara för. Utvecklingen kostar nog en del ändå.

Ganska säker på att många inte hade köpt en spelkonsol för 12 000 även om den innehöll en i7:a och ett gtx680. Visst den hade varit bättre men hade sålt mycket sämre än vad den som dom släpper nu.

Sen blir hårdvaran "bättre" eftersom det läggs ner mer tid och pengar för att optimera bra av bolagen, eftersom konsolspel säljer bättre än pc-spel.

Permalänk
Medlem

Väldigt intressant, 8 kärnor och 8 GB RAM är väldigt positivt om än de kunde vart lite vassare. Även intressant att de kör med en APU vilket borde resultera i en rätt så liten konsol om ryktet stämmer.

Jag själv är nog mer intresserad av PS4an, även fast jag tror att den inte kommer vara 50% snabbare. Det ryktades om att PS4an skulle ha en APU och ett dedikerat grafikchip, så jag antar att det är därför de säger att den är 50% snabbare när man räknar summan flops. Sen vad det resulterar i i praktiken är en annan femma.

Btw, är det bara jag som tyckte att det är intressant att den har en HDMI ingång?

Permalänk
Medlem

Det skulle ju vara jätte kul om Microsoft verkligen hade en AMD cpu i sin nästa Xbox

Visa signatur

Citera för svar ! | AMD FX 8350 4.0GHz | Asus SABERTOOTH AMD990FX | Corsair 8 Gb 1600Mhz VENGEANCE. 9-9-9-24 | Gtx 680 | Corsair HX 650W. Modulär | Fractal Design Define R2 | Corsair SSD Performance Pro 256 Gb | 2 st hårddiskar på 500 Gb |

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Kom du ihåg när Konsolerna var optimerade?

Always, forever.

Konsoloptimering = lägre bilduppdatering, lägre FoV, mindre rendering, lägre upplösning. Större vapen för att mindre ska renderas. Dessutom så har spel inte varit särskilt optimerade för PS3:an på senare år förutom de exklusiva.

Permalänk
Medlem

Varför klagar ni på den "dåliga" hårdvaran? Om den ska ha samma som en high-end PC så kommer den ju kosta 12.000kr och vara mycket stor och då kommer ingen köpa den. Tänk lite, för en gångs skull.

Permalänk
Skrivet av JamesBanana:

Många CPU-trådar känns underbart, men är inte lika förtjust i det faktum att de blir såpass lågt klockade. AMD64 känns som helt rätt val av arkitektur, det kommer ge bättre funktionalitet över plattformarna. Fördelen med att de valt låg CPU-klock är att det är mindre risk att den kommer flaska på PC-sidan. Kanske kvittar också pga tätare hårdvaruintegration på konsolerna. Det kommer också tvinga fram en snabbare GPU-utveckling vilket känns positivt.

Nu håller jag tummarna för OpenGL också så det öppnar för mer linuxgaming.

Att dom skulle ha låg klockfrekvens på processorn bara för att PC ska hänga med är befängt. Det beror snarare på att dom vill hålla nere värmeutveckling då dom inte heller vill ha en stor låda och då krävs en liten kylanordning, därav den låga klockfrekvensen.

Sen är ju inte klockfrekvens synonymt med prestanda utan endast en del av flera.

Permalänk
Medlem

Hur många år har de tänkt denna generation ska hålla?

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem
Skrivet av sh4dy_05:

En 360 är byggd ungefär som en PC, vilket inte en PS3 är i grunden, så det är enklare för utvecklarna att utveckla spel för 360it och sen porta till PS3, därav är spelen i de flesta fallen bättre optimerade på xboxet än på PS3an. Däremot är PS3an kraftfullare, bara det utnyttjas för sällan.

Antingen så har man PS3 som lead platform (ex BF3) eller så skiter man i att porta till PS3 eftersom annars blir det ett väldigt krångel. PS3ns arkitektur är mycket mer specifik i den kod som krävs, därför blir det ju svårare att porta till den än från den.

Iaf nu när alla dom nya platformerna är närmare PC i både arkitektur och kapacitet så borde vi kunna se fram emot rätt mycket bättre konsollportar

Visa signatur

För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fluf:

Kommer ni ihåg på den tiden som konsoller hade cutting-edge hårdvara i sig?

Never more, never again.

Du menar den där enda gången för 7år sedan? Xbox 1 kom 2001 och hade en ynklig Intel P3 på 700 MHz, och då hade P4 med GHz gjort debut sen ett år tillbaka. N64 hade knappt 100 MHz, och samtidigt så snurrade datorerna på i över 300 MHz. Det här är exakt vad jag vill att en konsol ska se ut. Simplare hårdvara som gör det enklare att utveckla spel. Det är egentligen inte förrän nu som dom flesta utvecklare har kunnat utnyttja all kraft i PS3. Så om du frågar mig så är det många onödigt bortkastade år som har drabbat PC-marknaden jävligt hårt. Idag får spelutvecklare mer eller mindre välja, begränsad grafik eller PC-exklusivt, och det sistnämnda är ganska så uteslutet för dom flesta utvecklare.

Av att tolka arkitekturen så lär den vara runt dubbelt så kraftfull som Wii U och mer än tio gånger så kraftfull som Xbox 360, vilket innebär jävligt mycket bättre grafik i jämförelse. Och då det är betydligt lättare att ta vara på kraften i hårdvaran i en konsol jämfört med en PC så lär vi få se spel snyggare än något vi hittills har skådat på en PC idag.

Folk tittar bara på klockfrekvensen och tänker jaha, 1.6 GHz är ju ingenting jämfört med mina 4+ GHz, men klockfrekvensen har inte så stor påverkan på prestandan som många tycks tro. Jämför en Intel i7 3770 på 3.4 GHz med en AMD A10 5700 på 3.4 GHz, vilket tror ni presterar bäst? Ha även i åtanke att i stället för att hårdvaran ska anpassas efter mjukvaran, så anpassas i stället mjukvaran efter hårdvaran, något som är omöjligt på PC. Så varje gång ni hurrar över att Nvidia eller AMD släpper en drivrutin som ger 25% prestandaboost i ett spel så har en konsolspel redan fått över tio gånger bättre prestandaoptimering.

Jag trodde ärligt talat att folk hade slutat upp med att enbart gå på siffror, och jag hade förväntat mig mycket mer av Sweclockare.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Entusiast
Skrivet av lang666:

Det är vad siten gissar.
Såklart är det wifi från början det är det i xbox slim idag.

Sluta ta allt som skrivs från gissningar och rykten på allvar

Så jag får inte ha en åsikt eftersom det handlar om rykten?

Permalänk
Medlem

DirectX, suck dom gör samma misstag igen..

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Medlem

Bra rutet där Gender Bender!
Jag håller helt med. Optimering för PC-spelen är numera gjorda med vänsterhanden. Kolla bara på farcry 3. Allt under 60 fps laggar apa. Det borde inte lagga apa på 50 fps, men det gör det oavsett vilken färg på kortet du har.

Visa signatur

🖥️ AMD Ryzen 3700x, MSI B350 Mortar Arctic, Corsair lpx 3200, Sapphire 6900XT Nitro, Mbpro 15, MacMini.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Personligen har jag nästan gått över helt till xbox för spelande, så blir intressant o se vad man ska välja i nästa generation. Lutar åt xbox eftersom jag redan har spel dit eller kanske wii u.

Vad jag läst är la PS3 även den snabbare än 360 fast det inte märks i multiplattforms spel eftersom de optimeras till den klenare hårdvaran. (kan säkert vara ps3 fanboys som lurat mig dock )

Men skillnad på PS3 och 360 är inte 50%, tror inte det iaf.
Men nu är det ju bara rykten så jag tror inte att de kommer vara 50% skillnad.

Skrivet av scared:

Priset? Om detta stämmer kommer Xbox 720 med största sannolikhet ha en mer attraktiv prislapp än vad PS4 kommer att ha

Priset kommer enligt "rykten" vara 4000kr på PS4, inte så farligt för en helt ny konsol.

Permalänk
Skrivet av Ninji:

Antingen så har man PS3 som lead platform (ex BF3) eller så skiter man i att porta till PS3 eftersom annars blir det ett väldigt krångel. PS3ns arkitektur är mycket mer specifik i den kod som krävs, därför blir det ju svårare att porta till den än från den.

Iaf nu när alla dom nya platformerna är närmare PC i både arkitektur och kapacitet så borde vi kunna se fram emot rätt mycket bättre konsollportar

Port problemet har existerat sen lång tid tillbaka, de är nu när de blir enklare o koda för (dev tools) som fler spel blir multi platform, men även om du har en bra multiplatform titel så ser de ofta inte lika bra ut som om en dedikerad titel till en platform, för då kan man utnytja konsollens struktur till fullo, de går at göra multiplatform så med (forsaken var på sin tid delad mellan 2 team som koda till varsin konsoll) men de kan nu anses som tok för kostsamt.

Permalänk
Medlem

8st Jaguarkärnor? Skulle vara kul att se de jämföras mot 4 pilderiver moduler.
Fast kan inte vara lätt att programmera för 8 kärnor som samtidigt är ganska svaga.

Permalänk
Inaktiv

En grafikdel i klass med "Radeon HD7770".. vilket skämt, kommer inte att köpas! Dyrt skräp med andra ord.

Permalänk
Medlem

Nja...hoppas det skiter sig fullständigt för dom och att vi istället får steam box, några fler "light pc's", bra optimering för pc och fred på jorden.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av RzrTrek:

En grafikdel i klass med "Radeon HD7770".. vilket skämt, kommer inte att köpas! Dyrt skräp med andra ord.

Ja men spelen görs ju just för Xbox så att du kommer få 100000000x mer prestanda än vad ett 7770 i din dator skulle prestera som.

*com radio* over and out.

Visa signatur

ffffffffc

Permalänk

Det låter som att många springer runt i spelen och kollar på omgivningen och karaktärernas utseende. Måste vara kul att spela så.

Permalänk
Medlem

Sjukt nice för AMD om detta stämmer....

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Och då det är betydligt lättare att ta vara på kraften i hårdvaran i en konsol jämfört med en PC så lär vi få se spel snyggare än något vi hittills har skådat på en PC idag.

Du glömde bara att nämna att det kommer drjöja 7 år tills vi får se dessa spel med bättre grafik än vi har idag...

Och vid det laget har PC grafik för länge sedan gått förbi...

Permalänk
Entusiast

Ett grafikkort som potentiellt är lite snabbare än 7770 är ju inte helt illa men jag är tveksam till minnesbandbredden. 8 GB DDR3 låter ju helt klart tillräckligt men är det inte i långsammaste laget för ett grafikkort i den klassen?

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Newklear:

Oj oj oj, riktiga prestandamonster det här!

ja verkligen nästan lika snabba som min dator för 4 år sedan

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av JDM:

Ok och ps3:an har 8:a kärnor 1 låst för bättre yields samt 1 låst för OS, så 6 kärnor i 3,2 Ghz, låter ju som att Microsoft drar i med thors hammare på den fronten...NOT

Och du tycker att det är en bra idé att jämföra en cell-processor med en x86-processor? Då måste det ju betyda att "Durango" som ryktas ha totalt 8GB RAM borde vara ~16x bättre än en PS3a med sina 256+256MB RAM/VRAM....NOT?

Visa signatur

WS: AMD Ryzen 3700X | 16GB Corsair LPX 3733 | MSI RX 6800 | Samsung PM981a 1TB | Louqe Ghost S1
Laptop: ASUS UX32LN | i7-4510U | 12GB DDR3 | 13.3" FHD | 256GB SSD
Server: Intel Xeon E5-2660 | 32GB DDR3 | UnRaid