Mozilla Firefox på väg till Modern UI

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaxentiusDecius:
Skrivet av flyawaynille:

Nej, vad hemskt med mer valmöjligheter....

Jag tänkte skriva nått liknande som dig! Men tydligen så tror den du citerade, att vi ska höra & förstå vad denna tänker

Skrivet av MaxentiusDecius:

Nämnde jag ens den aspekten? Talar utifrån vad jag tyckt om appar jag tidigare använt, som på ren skånska uttryckt varit räliga.

Men hallå! Så du menar att du "Talar utifrån" Fy. Fan som du skrev.

Så du vill att vi ska "se" det du tänker?
Menar du en sak. så får du skriva det i ord, exakt det som du tänker och menar! Annars blir det lätt missförstånd (som du kanske märker)

Skrivet av xpanterx:

Känns så där lagom intressant då man försöker undvika både win 8 och Firefox...

Har du haft dåliga erfarenheter av Firefox eller?
Hamnade du på "Chrome mode tåget" för några år sen och fick en upplevelse?
Tycker du att Firefox är långsamt?
Drar Firefox för mycket minne?
Funkar inte synken?
Är det Flash Player ?
Gillar du inte att man kan tweaka Firefox som man vill?

Vad är det du tycker är skit? (av ren nyfikenhet jag undrar) Relevanta frågor kräver svar

felstavning
Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem

Helsike vad Firefox (nightly) 21.0a1 64bit flyger fram jämfört med tidigare! Dock så fanns endast MUI i 32bit versionen.
MUI versionen känns smart om man sitter på en padda med tuch, men på desktop... Nej.
Funktionen i sig är jag dock ganska säker på att det är varmt välkommen för er med en Surface pro.

Visa signatur

[i]Those who don't understand UNIX are condemned to reinvent it, poorly. – Henry Spencer [/i]
[i]“Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs,
while the Universe is trying to create bigger and better idiots.
So far the Universe is winning.”
[/i]

Permalänk
Medlem

Jaha undrar hur snabbt den här tråden spårar ur. SweC är efter med nyheten. Undrar om SweC är efter med Firefox OS som kommer lanseras under WMC i Barcelona.

För att göra det hela klart så att alla förstår, det är första upplagan och mycket kan komma att ändras. Vad jag har läst så fungerar det inte än på RT och ni kan gissa varför. Mozilla har hållit på med den här versionen sedan förra året och det mesta är ombyggt för att passa in enligt de kriterier som Microsoft har satt upp. Mozilla bygger på öppenhet och vill inte att användarna skall låsas in till en enda webbläsare eller en enda plattform vilket skadar utvecklingen. Det är bara att läsa angående Opera som sålde sig själv till Webkit så kanske ni förstår innan ni börjar skriva det ena eller det andra.

Som sagt det kommer komma in många inlägg som säger Chrome är bättre. Jag själv tycker Chrome är helt hype:at uppåt väggarna och är den sämsta webbläsaren jag har använt.

Till den som frågade innan om versioner = 4 olika kanaler = nightly(21) - aurora(20) - beta(19) - stable(18)

Permalänk
Medlem
Skrivet av exodeus:

Wait, what?! Okej, den där posten var på en helt annan nivå

Har läst den ca 10tal gånger nu och kompletterat med wikipedia.

Jag förstår nu komplexiteten betydligt bättre och har lärt mig något nytt. Men det ändrar inte riktigt på saken:

Det var inget tekniskt hinder isig att implementera win32 back-end och ett winRT(metro) front-end(UI) till WindowsRT på ARM? Visst, lite meck hade det blivit med win32 ARM edition men...

Jag kan tycka att det är ganska brutalt av Microsoft att bara säga: så här är det f.r.o.m. nu. Bättre hade väll varit att implementera en win32 back-end funktionalitet i WindowsRT(8) och sedan ta bort den i WindowsRT(9) och på sa vis underlätta migreringen. Om winRT är så mycket bättre så hade ju tillverkarna själva börja använda det när de är redo.

Det går inte att leverera till Windows RT eftersom Windows RT ohackat bara kör signerade applikationer i klassiskt Windows-skrivsbordsläge eller Win32-program som de medföljande från Microsoft, som Office osv. IE är samma typ av hybrid som på x86 hos ARM-plattorna såklart och körs inte rent av i Windows Runtime. Office för Windows RT levereras inte heller genom Windows Store pga samma begränsning. Dessutom har du lika bra eller bättre batteritid med en Atom Z2760 SoC i Windows 8 / Pro än för Tegra 3 med Windows RT. Den skillnaden och fördelen för x86 hade bara förstorats och blivit tydligare om de var seriösa med Windows RT och Windows On ARM. Poänglöst med den plattformen särskilt när den inte är kompatibel rakt av med Windows Phone-program. Det blir många varianter och verktyg, och APIer att bygga programmen mot om du ska köra på alla plattformar Microsoft lyckats skapa på Windows 8-kärnan. Nu förpassas det till ett segment som inga seriösa användare skaffar sig istället och Microsoft behöver därför inte lägga ner arbetet med att skapa en stabil och välfungerande plattform.

Du ska komplettera med Windows Runtime (WinRT API/ramverk/runtime som Metro/Modern UI bygger på). Om du ska läsa på. De stora kontrasten handlar om Windows Store-program på Windows Runtime, hybrider som kan använda Metro som UI fast körs i bakgrunden som Win32 som för närvarande bara har öppnats upp för webbläsare och Windows SDK/API/Win32 / Desktop App alltså klassisk Windows SDK/runtime. WinRT-körmiljön är inte på något sett ersättare till Win32 och gamla Windowsmiljön. Den kan inte leva utan den och du får via WinRT tillgång till många Win32/COM-funktioner. Det är inget du skulle kunna portera till något som inte är Windows utan att emulera/återimplementera hela Windows. Windows Runtime är definitivt inte byggd för att du ska kunna portera över stora C/C++-program eller .NET-program beroende av Winforms eller WPF, av komplett .NET CLR/VM osv. Det är en alternativ sandlåda som inte är särskilt välutvecklad därför att den inte behöver vara det, därför Blackberry kunde komma ut med betydligt kraftfullare och fler program med Blackberry 10 innan ens enheterna fanns ute. Du kan i praktiken lättare flytta stora program till mobil-os än till WinRT / Metro eftersom de i grunden är kraftfullare och effektivare miljöer med mer av de APIer man förväntar sig.

Sen kan ju knappast Microsoft droppa Win32 inom en tio års period ens. På serversidan kan de definitivt inte gå över till en svagare miljö. På Windows Server 2012 tillåter de boot to desktop för den delen De har bara fått lite panik på Windows 8 pga de olika inriktningarna, nya enheterna de vill lyfta fram när de insåg att folk ville komma åt sina program utan att se startskärmen. T ex stöds .NET fortfarande tillbaka till .NET 2.0 med utökad support fram till 2016, 1.1 har utökad support fram till oktober. .NET 3.5 SP1 har samma livscykel som operativsystemet. Och har alltså utökad support genom Windows 7 till iaf 2020. De kan ju inte göra Windows till en svagare och mindre kompatibel miljö än deras konkurrenter t ex OS X och GNU/Linux är med Windowsprogram och servermjukvaror. Så det blir självklart flera parallella spår och olika viljor som visar sig inom företaget. Att härma Apple där de flesta av de anställda är butiksanställda kanske inte är vägen framåt fören mjukvarufirma, men de kommer omvärdera, ersätta och lägga ner grejer. De är långt ifrån att ersätta Windows traditionella miljö och apier.

http://piercedotzler.com/asa/Developing_a_Metro-Style_Enabled... & http://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=243079 förklarar kanske lite runt webbläsarna.

Permalänk
Medlem

Mer Firefox. Så Trevligt.

Visa signatur

🖥️:Phanteks Evolv X | Ryzen 7 5800X3D | Noctua nh-d15 chromax.black | 8x Noctua NF-P14s Redux 1500 | Gigabyte x470 Aorus Gaming 7 Wifi | Kingston Renegade 32Gb 3600Mhz | Samsung 990 Pro | ASUS TUF 3080 12Gb | Cougar CM 700W | Acer XB27HU | Mionix Naos QG | CM Storm QuickFire TK MX Blue |

"Bättre bli motbevisad - än förklarad skyldig"

Permalänk
Avstängd

Även VLC finns för Modern UI (Metro) i Windows 8.

Jag kör Windows 8 på jobbet, och använder aldrig någonsin Modern UI (Metro).

Permalänk
Medlem
Skrivet av rektor:

Även VLC finns för Modern UI (Metro) i Windows 8.

Jag kör Windows 8 på jobbet, och använder aldrig någonsin Modern UI (Metro).

Nej det finns inte och de har ingen aning om hur de ska kunna utveckla skiten och kunna använda ffmpeg osv för avkodning, eller kärnan i det hela libVLC som är ett C-program som inte går att bygga för WinRT. Allt måste skrivas om från grunden och inte använda något vi förknippar med VLC (libVLC, libdvdcss, libbluray, ffmpeg, skriptstöd, Qt osv) för att fungera under Metro/Windows Runtime. I dagsläget kan du inte ens kompilera VLC för Windows med Visual Studio utan måste använda korskompilering från Linux eller MSYS/MinGW (gcc plus POSIX-kompatibla grejer) i Windows. Hitta inte på grejer här, de kan givetvis skapa en videospelare som använder sig av underliggande bibliotek i WinRT, men det är inte tal om samma filformatstöd osv om du ska gå den vägen. Microsoft själva kunde ju inte ens släppa Windows Media Player.

Permalänk
Avstängd

Skulle gärna vilja se dom porta Firefox från GTK 2 till GTK 3.

Jag vet att det är på väg... men tar tid...

Permalänk
Medlem

Nu vet jag inte vad du syftar på renderingsmotorn och XUL rullar på oavsett vad du använder för presentationslager. I Metro-läget körs allt som har med läsarens bearbetning av webbsidor att göra som Win32 DLLer. Du kan tom köra Windows 8 touch / Metro-style UI:t på skrivbordet eftersom UI:t byggs upp i XUL. På GNU/Linux körs samma motor oavsett om du kör på Android, MeeGo eller en GNU/Linux distribution för vanliga datorer. Fennec – mobilversionen – finns alltså till Qt. Använder Cocoa på OS X och innan det fanns det ett gäng som byggde Camino som utnyttja Cocoa långt innan Mozillafolket var redo att använda det. Så visst kan du byta toolkit relativt lätt här. Det gäller bara att lägga ner arbetet. Det är inte heller någon garanti för att det integrerar bra med plattformen/miljön eller att det tar åt sig av UX och designen. Firefox, Chrome och Opera är inte riktigt stabilt i Modern UI för den delen. Se allt stöd som tidiga testversioner.

Permalänk
Skrivet av strejf:

Windows RT kan endast installera Modern-UI program från Windows Store.

Och att jailbreaka surfplattor är olagligt i USA. Ett par år till, sen blir det olagligt att jailbreaka desktop-PC.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem

Vill ej ha

Visa signatur

Varför önska sig fred jorden när man kan få krig på månen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bananas2thebeat:

Och att jailbreaka surfplattor är olagligt i USA. Ett par år till, sen blir det olagligt att jailbreaka desktop-PC.

Nej, det är inte olagligt att jailbreaka (det kan dock strida mot eula). Däremot är det olagligt att utan tillstånd låsa upp enheter som är låsta till en specifik operatör (AT&T, Verizon m.m). Dvs dom flesta uppkopplade enheter som säljs i USA. Om ditt kontrakt med operatören gått ut kan du be om lov att få låsa upp din enhet för att byta leverantör.

Visa signatur

"Get your facts first, and then you can distort them as much as you please." - Mark Twain
På internet kommunicerar vi huvudsakligen i textform, så skriver du som en idiot kommer du således att uppfattas som en idiot.

Permalänk
Skrivet av Qwarkman:

Nej, det är inte olagligt att jailbreaka

Jodå, det kom ett nytt ruling i slutet av förra året: http://news.cnet.com/8301-1023_3-57540756-93/feds-uphold-jail...

Fullständigt groteskt.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Skrivet av ggustavsson:

Microsoft borde lagt till att det är vägen framåt för windows baserade surfplattor, på en vanlig desktop eller laptop hör inte Modern UI appar hemma.

Varför inte? Det finns massor av appar som gör sig bra på f.ex. en desktopdator. Netflix f.ex. ger en bättre experience än att använda webben. Fresh Paint är, om man faktiskt målar, bra mycket bättre än gamla hederliga Paint i desktop mode. Faktiskt är de flesta appar/spel, så länge de inte är touch och/eller rörelse -specifika (Gunslinger, taptiles, wordament f.ex) fullt användbara på en desktop eller laptop. Det hjälper dock om man har någon touchenabled input, f.ex. mus eller touchpad.

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem

Om tråden nu ändå har spårat ut så kan man ju berätta om lite annat som händer för Mozilla.
Mozilla besöker World mobile congress i Barcelona. Går av stapeln nästa vecka. Det Mozilla kommer visa upp är Firefox OS, Mozilla marketplace och Firefox för android plus en hel del tal från olika "chefer" om hur Mozilla ser på webben och öppenhet.