Fredagspanelen 55: Chromebook till Sverige och Radeon HD 7990 på ingång

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨
Skrivet av jonasies:

Om ni kunde lägga till timestamps hade det varit kanon! Har inte riktigt tid att lyssna på allt utan vill höra det jag tycker är mest intressant.

Om du klickar dig vidare till Youtube så har vi ett index över samtliga ämnen med timestamps i beskrivningen till videon.

Permalänk
Medlem

En fördel med Chromebooken är att den klarar att spela upp Flash vilket gör att man kan använda hela webben. Jag läser IT-kurser på distans och de är alla inspelade i Flash vilket gör att man kan lägga iPaden åt sidan. Galaxy Tab:en klarar det förvisso hyggligt men inte perfekt. Hade önskat lite bättre batteritid (och eventuellt lite slimmare modell) på Chromebook:en, då hade jag nog slagit till direkt. Nu går jag och tvekar. Har ju ändå en 13" MPB.

Permalänk
Medlem

Mitt internet går igenom elen (tror jag , Netgear powerline?)

Visa signatur

Chassi: Silverstone Raven RV02-E Moderkort: Asrock Z68 Extreme3 Gen3 CPU: i5 2500k @ 4.2 GHz Ram: Corsair Vengeance 8GB LP GPU: GTX 660 DirectCUII OC PH SLI PSU: Fractal Design Newton R3 600W Kylning: CM hyper 212+

Permalänk

Kommer Heaton så måste ni fråga honom vad han tycker om McHeaton
http://kampanj.mcdonalds.se/myburger2013/burger/view/7ebf1cb6...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Teagirl:

Jag tror recensenterna såg lite mer på hur är denna laptop prestandamässigt jämfört med laptops i samma prisklass, vilket såklart också ska göras, men hur man inte tar hänsyn till det som faktiskt gör chromebook unikt med säkerheten, molnet osv känns lite knasigt. Tror ni hade haft lite mer att diskutera då kanske. Personligen så ser jag intresse av säkerhet öka mer och mer då även ärenden på internet ökar mer och mer.

Håller nog med lite där. Man bör nog närmast jämföra ChromeOS emot enheter (med, eller utan, tangentbord) med iOS, Windows RT och faktiskt Googles andra system, Android.

De har alla en högre säkerhet för en stor grupp användare genom att vara mer nerlåsta än traditionella dektopsystem (Windows, OS X, Linux, etc).

Sedan kan man alltid dikutera säkerhet/osäkerhet att lagra känsliga data i molnet. Samt att ge stora företag som Google, Microsoft och Apple tillgång till dem (och i längden fria att använda din data för försäljning och analys). För många så kan dock fördelarna säkert väga över.

mvh,
martin

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk

Priset på chromebook = $199, är det utan moms dessutom? Brukar ju vara så med amerikanska priser.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Jag har försökt att se videon men det går inte då den stannar efter någon minut.

Blir väll till på lårdag morgonen innan det går att se den.
http://i.imgur.com/xjct0u2.png

Jävlar ja O.o
Du försöker utav bara den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BashFish:

Nexus 7 är, enligt mig, fullkomligt hopplös att surfa med på ej mobilanpassade sidor. I stående läge får hela sidan tränga ihop sig, vilket gör den nästan oläsbar. Zoomar man in är det fortfarande jobbigt att läsa då scrollen är väldigt känslig i sidled. När jag scrollar nedåt vill jag att den bara ska scrolla nedåt och inte lite i sidled också. Lägger man den i landscape så blir det mycket bättre. Men då har man ju ingen höjd att tala om, då operativ och webbläsare tar mycket utrymme på höjden.

Jag antar att du sitter å använder Chrome.
Jag hade också problem med hur Chrome riktigt "äter" upp skärm yta. (sedan är Chrome pinsamt dålig på många andra punkter också, men det är inte relevant just nu)
Vill du bli av med raden längst upp så är det är viktigt att hitta en webbläsare som har fullskärmsläge.

Firefox är bättre, men ändå inte riktigt optimal. Den tar upp 1 "rad" i toppen istället för de 2 som Chrome tar upp. Dock har man stöd för addons i FF, sjukt trevligt att kunna använda "Stylish" till plattan
Opera Beta (mini? Är inte riktigt säker på vilken version) är riktigt trevligt det med. Inte vanliga Opera då(vanliga Opera suger), utan just Betan då den har ett nytt interface.

Bäst av alla jag testat är dock ASOP Browser. Den flyter fint som fan och går i princip aldrig segt. (har även Flash stöd, men Flash funkar sämre för var dag som går då Adobe inte uppdaterar det längre)
Men framförallt så har ASOP Browser ett alternativ som heter "Quick controls" i Settings->Labs. Detta tar bort ALLA synliga element av webbläsaren, så du får så stor yta som är möjligt. Man kontrollerar webbläsaren genom att dra en tumme från kanten av skärmen in några millimeter (du fattar när du testar), då visas en "båge" med alternativ som du bara drar tummen över och släpper för att använda.
Det är ett underbart sätt att kontrollera webbläsaren på och ger dig massor med skärm yta.
Problemet är väl egentligen att du måste vara Rootad för att kunna installera den. Det är den "gamla" standard webbläsaren för Android 4.1 och då Google ej utvecklar denna mer så blir det jobbigare att installera den.