Externt hd-chassi till msata?

Permalänk

Externt hd-chassi till msata?

Har googlat på externa hd-chassin till en msata ssd, men hittar knappt något. Nån som vet om det är på gång, eller om jag missat någon återförsäljare av dessa?

Visa signatur

Bro!

Permalänk
Avstängd

Det finns nog inte många, mSATA är ju extra små SSD:er som inte borde ha så stort behov av att kunna användas externt. Men om du köper en mSATA till SATA-adapter så kan du ju stoppa båda i ett chassi för en vanlig 2.5''-enhet. Det blir förstås mycket större än bara en mSATA-SSD men det är så läget är. Ett annat alternativ är att köpa ett högpresterande USB-minne med USB3 istället, inte riktigt samma sak men ett litet och snabbt externt minne i all fall.

Permalänk

Letar också efter det här. Försöker installera OS på mSATA, skulle ev. hjälpa med externt.

Permalänk
Hedersmedlem

mSATA Disk > mSATA till 2.5" SATA-adapter > 2.5"-adapter till 3.5"-adapter är visserligen verkligen inte en snygg lösning, men likväl en lösning. Har sett mSATA > SATA-adaptrar på DealExtreme för en spottstyver bland annat.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+