Permalänk

Fråga om luftflöde med H90 anordning

Hejsan,

Har nyligen byggt en dator där hemma och är lite tveksam till mitt luftflöde i lådan. Här är en bild som förklarar läget:

Min fråga är nu då, hur pass mkt kan det påverka att jag har ett utsug från PSU:n med varmluft som sitter precis under insuget för H90 kylningen? Och hur ser luft flödet ut annars rent allmänt? Är det rent åt helvete eller borde det enda funka relativt bra? Min i3770k ligger på 59 grader vid full load oklockad i nuläget. Hade tänkt börja klocka upp den till runt 4,7 ghz och vill vara säker på att min kylning är optimal innan dess.

Visa signatur

wazzoo

Permalänk
Medlem

Alltså jag fattar inte varför det sitter så korta slangar på kompakt vatten kylarna att de inte går att montera i fronten vilket skulle göra att man kunde behålla ett "normal" flödesriktning genom burken och använda kall luft utifrån för att kyla CPU:n. Nu får man välja att aningen köra varmluft genom radiatorn (radiatorn som ut blås ur lådan), eller få ett halvskumt luftflöde (som du har nu)

Du kan däremot känna dig lugn när det gäller överklockningen, de få graders skillnad som det möjligen är mellan de olika fläktriktningarna kommer inte påverka din överklockning nämnvärt. Så det är bara att köra.

Jag vet i ärlighetens namn inte vad som är bäst, men kan du inte göra oss alla en tjänst och klocka upp datorn och sen testa vilken fläkt riktning som ger bäst temperaturer

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk

Jag håller med dig, det skulle vara så skönt att bara smacka in den i fronten och sen vart det löst. Men jag ska prova att klocka upp besten till 4,7 nu i helgen samt prova båda riktningarna på fläkten sen får vi se vart vi landar Återkommer med resultat!

Visa signatur

wazzoo

Permalänk
Medlem

Det brukar inte skilja så värst mycket i temperatur om du tar luft inne i burken eller utanför.

Jag hade bara några enskilda graders skillnad när jag hade en H100i i toppen, fläktar testade både som insug och utblås.

Permalänk
Medlem

Du kan inte ta upp ett hål i sidoplåten och ha cpu kylaren där som insug då?