Microsofts stora omorganisation äger rum den 1 juli – fokus på enheter och tjänster

Permalänk
Medlem
Skrivet av backfeed:

The beginning of the end, tror jag. Blir intressant att se hur det går.
Det verkar som om MS inte ändrar sig när det gäller att förena två oförenliga (enligt mig) operativsystem, så då har de satt sin sista potatis för min del. När stödet för Windows 7 läggs ned (vilket iofs lär dröja riktigt länge) så får det bli något annat, helt enkelt. Linux, antagligen.

Jag är inne på samma linje. Om det innebär att jag försakar en massa spel på Windows om ett antal år så får det bli så. Kanske skaffar en PS4 och spelar på istället. Hoppas förstås att spelstödet för Linux ökat till dess.

Permalänk

Så de drar ner på vad de är riktigt bra på, och satsar på något de är ganska medelmåttiga på? Ibland känns det nästan som att de borde satsa allt på Windiws, Office och Xbox, och lägga ner resten... Allt de gör nu för tiden gnälls det på. Förutom windows phone som framför allt inte når upp till ios och android i apputbud (känns lite som att köra linux i stället för windows eller mac), så gör de också saker med både windows och xbox som folk inte gillar. Visst, det kanske är en naturlig utveckling som man kommer vänja sig vid, men det håller på att förstöra deras rykte i grunden. Varför inte göra som folk säger för en gång skull, oavsett hur många bra argument de har för att metro är bra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av _MmattiasS_:

Varför inte göra som folk säger för en gång skull, oavsett hur många bra argument de har för att metro är bra?

Microsoft påstår ju att de lyssnar på folk och kritik. Jag tror personligen de lyssnar mer på aktieägare och marknadsanalytiker som vill se tillväxt.

Permalänk

De har kört på sin egen linje och inte lyssnat på konsumenterna för att sen ändra sig och försöka göra konsumenterna mer nöjda. Det är bara så att Microsoft under en längre tid misslyckats totalt på flera områden både med Windows 8 och Windows Phone och nu sist även Xbox. Gör man som de gör så blir det också ett sämre resultat de har bara sig själva att skylla.

Om spelstödet för Linux blir bättre kör jag helt på det och Playstation 4 istället.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Skrivet av SatellitPer:

"Lite motstånd"? Faktum är att majoriteten av alla som köper mobiler väljer antingen Android eller iOS framför Windows Phone. [...]

Helt fel. De flesta köper inte Android eller iOS "FRAMFÖR" Windows Phone, de flesta vet inte ens att Windows Phone finns. För att dra någorlunda "statistik" (vilket samtliga gärna får pröva) kan jag säga att t.ex. i min kompis-/bekantkrets (säg ~50+ som jag pratat mobil-OS med) är där såklart en väldigt liten skara som har Windows Phone, men det är samma här inte på grund av ett medvetet val att slopa WP, utan som sagt för att dom inte ens vet att det finns. Sen om dom valt WP om dom istället vetat om de är väl inget jag påstår, för då spelar ju mycket in (t.ex. appar för alla casual-användarna, A.K.A. sånna som min flickvän: Senaste ordspelen = Crusual!).

Skyll detta på vad man vill, dålig marknadsföring eller för "sent" in i leken, men att Windows Phone 8 "toe-to-toe" skulle vara sämre (vilket kanske inte du explicit påstår, men alldeles för många här inne gör de) än både iOS eller Android (om man nu kan släppa att senaste appen inte finns där) finns det på tok för många reviews som motsäger (samtliga jag hittat mer eller mindre).
Faktum är att Android har varit väldigt skräp fram tills 4.x+ men har ändå lyckats kanon, och krävde tidigare senaste hårdvaran (kanske även är fallet nu) för att inte släpa i menyerna. Jämför jag min gamla Omnia 7 (WP) med min identiskt packade Galaxy S1 (Android, samma hårdvara) så är det som himmel och jord (WP7 len som smör, Android ~2.3.5 trög som tjära).

Visa signatur

| Fractal Design Define R2 | AMD Phenom II X6 1100T BE @ 3.6GHZ stock volt | Asus Crosshair IV Formula | 8GB Corsair DDR3 1600Mhz | HD 5870 + VF3000A | Cooler Master Real Power 620W | Samsung 840 Pro 256GB |
Submerged Computer Bygglogg

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronz:

Jag hoppas det blir lyckat. Eftersom jag ogillar Google och Apple

Hur kan man ogilla Google?

Permalänk
Medlem
Skrivet av SmörBacon:

Det jag inte gillar alls är att de verkar ha glömt av vad de egentligen är bra på. Varför hålla på att förstöra ett desktop OS bara för att det skall funka på plattor med?

Titta på försäljningssiffrorna för plattor vs datorer och googla "beach location game" så börjar du kanske förstå. Surfplattor är det enda riktiga hotet på evigheter som kan krossa microsoft på sikt. Hela poängen är att möta konkurrensen från surfplattor (nya netbooken; alla ska ha en tills de skaffar en och inser att den har väldigt begränsad funktion). Därför går de så långt mot surfplattehållet man kan göra utan att lämna laptopmarknaden öppen för seriösa hot (största konkurrenten där är just nu windows 7). Lyckas man avvärja det hotet, eller om man lyckas sälja riktigt bra till alla som var missnöjda med sin ARM-platta, kan man fortsätta som vanligt senare, ha "två grenar" i UI:t eller vad som helst. Men de var verkligen tvungna att reagera nu.

Windows 8 funkar faktiskt utmärkt på desktop också. Lägg en minut på att anpassa startmenyn eller installera nåt plugin som det ser ut som 7, det är inte ens i närheten av ett så stort problem som många här påstår.

Skrivet av Focal:

Hur kan man ogilla Google?

Är det inte lite otrevligt att de vet precis allt om dig och säljer informationen?

Visa signatur

1800x @ 4,025GHz @ 1,2875V, Noctua NH D15 AM4, 2x8Gb G-Skill Flare X 3200 MHz CL 14,14,14,37 MSI 1070 Gaming-X 8 GB, 8GB RAM, Slaktad Seagatedisk på 4TB, Define R3, Corsair TX V2 750 W

Lenovo Yoga 2 Pro, i7, 8GB, 256GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Focal:

Hur kan man ogilla Google?

Google är läskiga! Google knows evertything

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Gaming: Asus P8P67, Intel i5-2500k, Asus 7970 DCII, 8gb ram, 300gb velociraptor
Server: Asus Rampage II, Intel i7-980x, 6970 ref, 30gb ram, SASUC8I + 8st 2tb diskar + 1st 128gb SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggustavsson:

Nästan allt dom tar i numera blir fel, och inte rättar dom till något, utan kör bara på med "felen"
Just nu bryr jag mig inte om nått dom gör eller om deras nyare produkter, dom har bränt sina skepp.

Japp men kom ihåg de är inte bara Microsoft som gör fel hela tiden alla andra också såsom IOS gör det med. Utan alla dessa fel så hade teknikvärlden varit helt kaos. De är felen vi lär oss mest på. De gör inget om ett företag "Microsoft" gör massa fel hela tiden de det dom lär sig av och driver sin kunskap framåt.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600 | EVGA GeForce GTX 1070 8GB ACX 3.0 FTW | Fractal Design North Black TG | MSI MPG B550 Gaming Plus | Kingston Fury 32GB DDR4 3200MHz CL16 Beast | WD Black SN850X 1TB Gen 4 With Heatsink | EVGA SuperNOVA 750 G2 750W | Noctua NH-D15 | Windows 11 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

"It feels like it is going to be titanic"... Ja.. Titanic sjönk.

Haha, håller med, känns som M$ kommer bli en mindre aktör på desktop iom detta och på den mobila sidan är de väldigt efter.. Summa sumarum, M$ är illa ute.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

”Wherever God erects a house of prayer, The Devil always builds a chapel there; And ’twill be found, upon examination, The later has the largest congregation.”

Permalänk
Avstängd

Det verkar som de vill att de ska gå dåligt så google kan köpa upp dem

Permalänk
Medlem
Skrivet av ReverenD:

Haha, håller med, känns som M$ kommer bli en mindre aktör på desktop iom detta och på den mobila sidan är de väldigt efter.. Summa sumarum, M$ är illa ute.

Skickades från m.sweclockers.com

Som det ser ut nu, ja. Men å andra sidan har de visat att de är mästare på kappvänderi och de spöar Jan O karlsson när det kommer till att göra pudlar, så om det här inte går vägen (vilket jag är rätt säker på att det inte gör) så kanske de ändrar sig och allt blir bra igen. Vi får se.

Skrivet av Zotamedu:

Titanic och titanic är två olika saker. Det första är ett skepp som mycket riktig sjönk. Sen har vi ordet som han faktiskt menar, titanic, som betyder att något är stort och kraftfullt. Nordstets översätter det till titanisk, jättelik, väldig, himlastormande och ordet kommer från titanerna i den grekiska mytologin. Skeppet fick heta Titanic för att hon var det största skeppet i världen när hon sjösattes. Ett rätt passande namn med andra ord. Så det är inget konstigt uttalande, det är bara vi svenskar som tycker det är konstigt eftersom vi i princip enbart förknippar ordet med skeppet.

Jo, det förstår jag också. Jag kunde dock inte låta bli att dra referensen med tanke på hur det går för Windows 8 och hur illa jag tycker om att de håller på att förstöra den desktopen jag är uppväxt med och älskar, men vi får se hur det går. Jag mins hur säkra de var på Zune och hur "bra" det gick.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Avstängd

Detta är förmodligen nödvändigt, frågan är om det är för sent? Google var för snabba.

Visa signatur

Asus Maximus IV Gene-Z - Intel Core i7 2600K - Corsair Vengeance 1866 MHz 4x4 GB - Asus GTX 670 DirectCU II
BenQ XL2410T - Zowie AM - Zowie Swift - Qpad MK-85

iPhone 5S - iPad Air

Permalänk
Inaktiv

Den enda anledningen till att Microsoft har något att hämta i desktopmiljö med sina OS, är pga DirectX och de som fastnat i deras gränssnitt för skrivbord och Office.

Hade alla utvecklare på en och samma gång kommit överens att slopa DirectX så hade Windows försvunnit en hel del.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Efter Win 8 floppen så är det viktigt att de spelar sina kort rätt nu. Jag tror verkligen inte att det är rätt för dem att ge sig in på mobila marknaden. MS har kämpat med windows pocket och mobile i snart 15 år, varför skulle de lyckas nu helt plötsligt? Fixa ett bra desktop OS istället, det de väl kunna lyckas med efter 30 års utveckling, eller?

“The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results". - Albert Einstein

Permalänk
Medlem

Som sagt Windows8 är ungefär lika förlorad som ME (dvs en större flopp än vista).
Satt senast idag i ett närverksmöte med ca 30 deploymentspecialister. Samma visa som vanligt. 0 W8 jobb. En trave Server2012 och hur mycket W7 som helst.

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415

Permalänk
Medlem
Skrivet av Focal:

Hur kan man ogilla Google?

Du menar förutom att de saknar egna vision och bara kopierar alla andra samt att de inte har någon sort for av respekt för oss användare?

Visa signatur

Vitaly Chernobyl and The Meltdowns

Permalänk
Snusfri

Windows 8 är underbart och nog det bästa som kommit ifrån MS operativsystemmässigt, visst har det en hel del missar, men många av dom kommer att fixas till i 8.1.

Sedan är det sorgligt att det är så inne att hata Windows 8.

Jag har installerat Windows 8 på flertalet datorer åt vänner och alla är mycket nöjda, speciellt efter en 5-10min genomgång så säger de att de inte kan tänka sig att gå tillbaka till Windows 7.

En annan sak är att folk säger "jag blir mindre produktiv för att jag inte ser mitt skrivbord", har man sådant kort närtidsminne att man glömmer bort vad man har uppe och vad man skall starta för att startmenyn är oerhört mycket förbättrad och i fullskärm bör man ta sig en funderare på om man egentligen skall sitta vid en dator.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av spda242:

Du menar förutom att de saknar egna vision och bara kopierar alla andra samt att de inte har någon sort for av respekt för oss användare?

Google Glass

Permalänk
Skrivet av Buio:

Microsoft påstår ju att de lyssnar på folk och kritik. Jag tror personligen de lyssnar mer på aktieägare och marknadsanalytiker som vill se tillväxt.

Lyssnade de på kritik skulle vi haft en startmeny i W8

Permalänk

Det finns en anledning till att ordet "yahooa" finns med i den svenska ordboken

Skrivet av spda242:

Du menar förutom att de saknar egna vision och bara kopierar alla andra samt att de inte har någon sort for av respekt för oss användare?

Saknar egen vision...? Kolla upp vad de håller på med i Google X. Inte är det att kopiera andra företag i alla fall

Permalänk
Medlem
Skrivet av MP_Swede:

Sedan har vi den värkliga stora draken som kommer uppseglandes och det är Google, och här blir jag lite rädd för dom possitionerar sig så starkt på så många produkter att dom kommer att bli FÖR stora och det kommer inte att bli bra för någon av oss.

Då är jag inte den enda som börjar bli lite rädd för Google. Jag är egentligen tveksam/rädd för det hållet dagens teknik utvecklas mot överhuvudtaget. De stora företagen kommer ha grymt stor kontroll över människorna som blir som små slavar som tjänar in pengar åt dom, utan att själva vara medvetna om det. Snart börjar väl Google med lås till ditt hus(som låses upp med mobilen), och vips så har dom nycklar till massa hus(tror du fattar poängen). Och snart har dom väl tillgång till våra hjärnor med...

Jaja, det var bara min lilla åsikt/tanke

Visa signatur

Tips: Använd vänsterställd layout på SweClockers! Profil->Inställingar->Alternativ->Layout
### Fin färg: rgb# 3553ff / 35, 35, 255 ###

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Windows 8 är underbart och nog det bästa som kommit ifrån MS operativsystemmässigt, visst har det en hel del missar, men många av dom kommer att fixas till i 8.1.

Sedan är det sorgligt att det är så inne att hata Windows 8.

Jag har installerat Windows 8 på flertalet datorer åt vänner och alla är mycket nöjda, speciellt efter en 5-10min genomgång så säger de att de inte kan tänka sig att gå tillbaka till Windows 7.

En annan sak är att folk säger "jag blir mindre produktiv för att jag inte ser mitt skrivbord", har man sådant kort närtidsminne att man glömmer bort vad man har uppe och vad man skall starta för att startmenyn är oerhört mycket förbättrad och i fullskärm bör man ta sig en funderare på om man egentligen skall sitta vid en dator.

Oavsett vilket operativsystem man gillar eller för den delen ogillar så är det alltid bra att hålla reda på skillnaden mellan åsikt och fakta.

Det finns de som knappt behöver någon inlärningstid alls och sedan älskar de Windows 8, och det finns de som hatar det trotts att de suttit med det i över ett år nu. Människor är olika, så är det. Ett snäpp upp i versionsnummreringen behöver inte automatiskt betyda att alla upplever att allt blir bättre.

Och jag tror inte det finns någon som hatar Windows 8 för att det är "inne" att göra det. Det vore lika drygt som att kalla folk som ogillar Windows 8 för "bakåtsträvare" eller liknande barnsliga tillmälen.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Jag är rädd för att Microsoft snart gjort sitt när det gäller mig. Ska de fortsätta envisas med att förvandla mjukvara som används av företag, till surfplatte skit så är det slut! Microsoft ser bara de stora förtjänsterna för "lek" området och glömmer vart de kommer ifrån! FY FAN säger vi som faktiskt jobbar i Windows och inte leker!

Visa signatur

Detta är min e-penis. Håll tillgodo: 8=====o

Permalänk
Skrivet av destoxes:

Då är jag inte den enda som börjar bli lite rädd för Google. Jag är egentligen tveksam/rädd för det hållet dagens teknik utvecklas mot överhuvudtaget. De stora företagen kommer ha grymt stor kontroll över människorna som blir som små slavar som tjänar in pengar åt dom, utan att själva vara medvetna om det. Snart börjar väl Google med lås till ditt hus(som låses upp med mobilen), och vips så har dom nycklar till massa hus(tror du fattar poängen). Och snart har dom väl tillgång till våra hjärnor med...

Jaja, det var bara min lilla åsikt/tanke

Nån har spelat för mycke deus ex, men intressant idé är det väl ändå...

Visa signatur

Dator:: P9X79 Deluxe || Intel Core i7-3930K CPU @ 3.20GHz, Corsair H100 || Corsair Vengance 4x8 GB @ 1600MHz || Samsung 830 128GB || AMD Radeon HD 7870 ~Stock ||
Laptop:: ASUS Zenbook i7, 4gb ram, nVidia 620m

Permalänk
Medlem
Skrivet av NonnePonne:

Nån har spelat för mycke deus ex, men intressant idé är det väl ändå...

Hade faktiskt aldrig hört talas om det spelet innan Gissar att det bara är sån jag är ;P

Visa signatur

Tips: Använd vänsterställd layout på SweClockers! Profil->Inställingar->Alternativ->Layout
### Fin färg: rgb# 3553ff / 35, 35, 255 ###

Permalänk
Datavetare
Skrivet av THB:

Windows 8 är underbart och nog det bästa som kommit ifrån MS operativsystemmässigt, visst har det en hel del missar, men många av dom kommer att fixas till i 8.1.

Sedan är det sorgligt att det är så inne att hata Windows 8.

Jag har installerat Windows 8 på flertalet datorer åt vänner och alla är mycket nöjda, speciellt efter en 5-10min genomgång så säger de att de inte kan tänka sig att gå tillbaka till Windows 7.

En annan sak är att folk säger "jag blir mindre produktiv för att jag inte ser mitt skrivbord", har man sådant kort närtidsminne att man glömmer bort vad man har uppe och vad man skall starta för att startmenyn är oerhört mycket förbättrad och i fullskärm bör man ta sig en funderare på om man egentligen skall sitta vid en dator.

Kanske "inne" att hata Windows 8 för det är genuint illa designat och väldigt många kanske verkligen upplever det som en försämring. Läs t.ex. detta där Jakob Nielsen som är expert på människa-dator-interaktion går igenom varför han anser att Windows 8 är en rejält försämring.

Efter själv kört Win8 sedan "developer preview" men kan jag fortfarande inte påstå att jag "vant mig". Däremot gillar jag definitivt Modern UI på pekplatta och väntar med spänning på att få prova den första Silvermont baserade pekplattan med högupplöst skärm.

På desktop måste man inse att Modern UI bara en ren distraktion, något som är väldigt dåligt för produktiviteten om man som jag jobbar med programmering, så det måste bort (notera att Jakob Nielsen bl.a. kritiserar flaxandet mellan Modern UI och desktop för det orsakar mental kontext-switch och det händer när man som jag trycker "Win"+programnamn för att starta program)!!!

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Skrivet av destoxes:

Hade faktiskt aldrig hört talas om det spelet innan Gissar att det bara är sån jag är ;P

Var väl fel gissning av mig, men deus ex är väl en av de kändaste "företagen tar över världen/Världen går under" storyn och med tanken på att nyaste upplagan i serien kom ut för bara några år sen så kändes det inte helt omöjligt att sweclockers gamers spelar de.

Hur som helst, idén är gammal. Kanske en aning uttjatad, men fortfarande en intressant Filosofisk tanke.

OT: Tappade en rejäl bit av mitt förtroende för windows efter Vista i Windows phone. Och efter win8 så fick det vara tack och adjö. Men bra att de försöker göra något åt sina "misstag", mer konkurens är aldrig fel!

Visa signatur

Dator:: P9X79 Deluxe || Intel Core i7-3930K CPU @ 3.20GHz, Corsair H100 || Corsair Vengance 4x8 GB @ 1600MHz || Samsung 830 128GB || AMD Radeon HD 7870 ~Stock ||
Laptop:: ASUS Zenbook i7, 4gb ram, nVidia 620m

Permalänk
Medlem
Skrivet av Focal:

....och övervakningen blir total !

Visa signatur

Vitaly Chernobyl and The Meltdowns

Permalänk
Medlem

Saknar egen vision...? Kolla upp vad de håller på med i Google X. Inte är det att kopiera andra företag i alla fall ;)[/QUOTE]

Jaha, övervakningsglasögon, självkörande bilar som Bilbranschen hållit på med ett tag nu och ev pårökt idé om ballonger med 3G...

Tittar hellre på de produkter de har släppt och konstaterar att alla som de har släppt är en kopia an något annat och googlifierat för att förpesta världen med deras reklam och naturligtvis med målsättningen att de ska tjäna pengar på informationen om oss!

...oc folk tycker detta är ok medan det blir folkstorm om att nya Xbox ska/skulle ringa hem var 24:e timme....folk har roliga prioriteringar!

Visa signatur

Vitaly Chernobyl and The Meltdowns