Windows 8.1 lanseras den 17 oktober

Permalänk

Skulle ändå vilja påstå att windows 7 är det bästa OS microsoft någonsin släppt. Istället för att bygga vidare på det så ger de oss windows 8. Finns det någon fördel med windows 8 över huvudtaget? Tycker man tagit flera steg tillbaka med 8an. Att de släppt någon liten windows update som heter 8.1 skiter jag fullständigt i. Garanterat bara ännu mer lull lull. Finns det någon på riktigt som har bytt till 8an för det ger så mycket mer än 7an? Är ganska irriterad på microsoft precis nu!

Permalänk
Medlem
Skrivet av SmörBacon:

Skulle ändå vilja påstå att windows 7 är det bästa OS microsoft någonsin släppt. Istället för att bygga vidare på det så ger de oss windows 8. Finns det någon fördel med windows 8 över huvudtaget? Tycker man tagit flera steg tillbaka med 8an. Att de släppt någon liten windows update som heter 8.1 skiter jag fullständigt i. Garanterat bara ännu mer lull lull. Finns det någon på riktigt som har bytt till 8an för det ger så mycket mer än 7an? Är ganska irriterad på microsoft precis nu!

Jag använde Win8 när det precis blivit släppt och min åsikt är den att det påminner alldeles för mycket om ett mobilt OS. Det känns som att man behöver en touchskärm för att få ut det mesta ur Win8, bara Metro UI visar ju tecken på det med sina stora ikoner samt hur dem byggt upp det med sidoscrolling och hela köret.
Det jag gillade med Windows 8 var aktivitetshanteraren och filöverföringen men jag klarar mig alldeles utmärkt med Windows 7 då det enligt mig har en mer lätthanterlig startmeny, bättre sökning (återigen, min åsikt) och UI:et är något jag är van vid sedan tidigare. Jag förstår inte varför man ska ändra på ett vinnande koncept men det är väl som någon tidigare nämnt i tråden för att "göra en Apple".
Nej du! Jag stannar kvar på Windows 7 tills dess att Windows för datorer faktiskt är ett operativsystem som är menat att användas med mus och tangentbord och inte hybridmodellen dem kör med nu!

Visa signatur

| Intel Core i5-4690k | Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 | Corsair XMS3 DDR3 8GB| Asus Geforce 750Ti OC 2GB | Corsair CX V2 600W |

Permalänk

känns som sedan Gates lät bli att göra OS (win) så har det gått utför.
WIn98,XP,Win7 de bättre versioner det säger inte mycket av alla OS de spottat ut.
Men är gansla nöjd med 8´n när man väl börjar snoka i den, men visst önskar att man slapp det nya bild programmet när man dubbel klickar på en bild.
vet inte ens hur man stänger ner den nya utan att trycka alt+F4
fick 8 med min nya lappis

Visa signatur

[MSI GE70 2OE-014NE]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Legopappa:

men visst önskar att man slapp det nya bild programmet när man dubbel klickar på en bild.
vet inte ens hur man stänger ner den nya utan att trycka alt+F4

Du kan stänga ner alla sånna appar genom att dra fönstret från överkanten neråt.

On another note.

Jag är väldigt nöjd med windows 8. Det gäller även windows 8.1 test version. Gick smärtfritt att uppdatera, först såg det ut som att den refreshade hela systemet men tacksam man är gjorde den inte det. Alla program fungerade direkt. Dock har jag fortfarande problem med battlefield 3 ända sedan jag bytte från win7. Man blir kickad hela tiden av punkbuster pga av dissallowed program/driver.

Har fått i överlag bättre prestanda med windows 8/ 8.1 med datorn i sig än i windows 7. Dock är det inte alltid markanta förbättringar vi snackar om, men det är märkbart i vissa applikationer/spel. Minneshanteringen var inte direkt att klaga på i 7:an men den låg verkligen i fokus under utvecklingen av 8:an då de hade begränsad hårdvara i åtanke.

Jag är väldigt nöjd, de som klagar på att startmenyn inte finns kvar länge måste tänka utanför lådan. Om man använder startmenyn så pass ofta gör man gjort något fel. Du har en taskbar du kan pinna dina program i, och du kan högerklicka på de pinnade programmen för att se senaste dokumentet.

Jag rekommenderar starkt att använda någon form av launcher, som t.ex launchy. Det har jag gjort sedan XP tiden och fungerar prima. Med denna kan du t.ex trycka alt-space så får du upp en sökruta där du kan göra snabb matteräkning, starta installerade program. Den indexerar dina sökningar på ett bra sätt, så t.ex för att starta chrome, räker det bara med att skriva c då chrome kommer vara överst i resultaten. alt+space -> c -> enter. Tar ca en halv sekund. Samma gäller alla program. http://launchy.net/

Helt ärlgt , om du dagligen öppnar program från starmenyn som du kan namnet på, är det snabbare och effektivare att använda en launcher. Om du inte kommer ihåg vad programmet heter (vilket jag är skeptisk till) så bör du lära dig det, är bra att veta i allmänhet. Om du har några program du sällan använder, kanske inte kommer ihåg namnet på, då är det läge att öppna "startmenyn".

Just my two cents on making your life in front of a PC easier.

Visa signatur

Alienware 17 | i7-4800MQ | 16GB RAM | GTX 780M 4GB | Raid0 Intel 330 SATA 3.0 SSD 120(x2) GB | WD 2TB SATA 3.0 | Razer Ouroboros | Razer DeathStalker | Razer Goliathus Speed | Benq 27" 4ms 80Hz

Permalänk
Medlem

Installerade Windows 8 för 4 dagar sen. Nu väntar jag på 8.1

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem

Som tidigare nämnts , 8 är bra bättre än 7 ,8.1 är ännu trevligare ju! det är ju inget annat än helt rätt riktning att ge oss möjligheten att på ett naturligt sätt få access till alla väsentliga program att starta direkt från skrivbordet istället för att leta runt i en rörig startmeny.

I gamla skrivbordet var det ju bara så lätt att röra till det med alla genvägar man ville skapa och lägga på skrivbordet i detta är det ju gjort för detta och funkar som en dröm ju, och att uppgraderingen sedan dessutom är gratis är ju bara bocka och tacka

Har inte tittat mer än flyktigt i nya kontrollpanelen ,men det finns absolut mycket mer att nå i modern ui än i 8.0 vilket ju är positivt även det.

Visa signatur

OPERATIV: Win 10 pro
DATOR:En vattenkyld Intel i7 950 i ett CM HAF932+ ganska potent inre
Tangentbord/mus/musmatta Q-pad Ljud Edifier S530D
LUR: Lumia930

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Svensktiger:

Det är viktigt att skilja på förändring och förbättring.
W8 innehåller många förändringar som inte nödvändigtvis är förbättringar (t.ex UI'et)
Det finns ju även ett gäng förbättringar, men frågan är om den normala användaren har någon glädje av dom.

Ja, och jag pratar förbättringar. Vet inte varför du drar inte förändringar i det hela

Permalänk
Medlem

Sitter du på 7 behöver inte uppgradera, men det är inget fel med att gå från xp eller vista till 8. Det är inte så jäkla svårt att byta till standardprogrammen för desktop och man lär sig att gilla modern ui inte för att apparna suger och tar lång tid att gilla, utan för att det skärmutrymme som alla pre-8 windows inte använde till startmenyn faktiskt kommer till nytta, typ.

Visa signatur

No man is free who is not master of himself

Permalänk
Skrivet av Sebastian R:

Alltså jag sitter fortfarande kvar på Windows 7 och jag har varken hängt med detaljerad om Windows 8 nyheterna sen den lanserades förra året.

Jag ska köpa Windows 8 om 1 månad så, här är min fråga! Är 8.1 en uppdatering alltså som man laddar ner eller uppdateras via update?

Eller är det en produkt som man köper?

Tänk Service Pack till Windows XP och 7.

Visa signatur

"Do not ever say that the desire to "do good" by force is a good motive. Neither power-lust nor stupidity are good motives."
- Ayn Rand

Permalänk
Medlem

Är helnöjd med win8 på mina privata datorer och ser framemot 8.1,

Skulle dock aldrig falla mig in att installera win8 på mina jobbdatorer,
-inte lika roligt att multitaska i win8 som i win7 (enligt min åsikt iallafall)

Visa signatur

net user username /domain | findstr /i password

Permalänk
Medlem
Skrivet av SmörBacon:

Finns det någon fördel med windows 8 över huvudtaget? Tycker man tagit flera steg tillbaka med 8an. Att de släppt någon liten windows update som heter 8.1 skiter jag fullständigt i. Garanterat bara ännu mer lull lull. Finns det någon på riktigt som har bytt till 8an för det ger så mycket mer än 7an? Är ganska irriterad på microsoft precis nu!

Finns ju en hel del. Många arbetsmoment har fått en hel del småförbättringar ex. progress för filkopiering/flytt. Nu har man alla i en dialog. Finns många liknande förbättringar.

Startup tiden är betydligt bättre.

Storage Spaces är kanon.

Rappare i GUI.

Sedan tycker jag nog det är betydligt bättre med startsidan än den otroligt oöverskådliga trädstrukturen i startmenyn. Ofta använda program taggad på taskbar, andra program på startskärmen och riktigt sällan använda söker man efter.

Helt ärligt, det mesta är bättre med 8:an ...

Visa signatur

WORKHORSE: [Graphite 380T] [2x512GB SSD + 4TB] [MSI Z97i GAMING ACK] [Intel i7 4790K] [32GB 2400Mhz RAM] [HD7870, 2st 27" Dell U2713] [Corsair CX430]. Windows 8.1
ÖVRIGA: iPad mini, iPhone 6, MBA, Mac mini, labdatorer, samt servrar/storage i egen hall.

Permalänk
Skrivet av strejf:

Har du Windows Pro kan du testa Hyper-V istället som är inbyggt.

Var hittar jag detta?

Skrivet av Ulayo:

Workstation 9 funkar alldeles utmärkt för mig på Win 8 Pro. Däremot var jag tvungen att avinstallera Avast för att kunna installera Workstation.

Omfg, jag har Avast! Ska avinstallera genast. Ifall installationen går igenom så får du Internet +1 av mig. Ska berätta hur det går senare. Fungerar det att installera Avast efteråt?

EDIT: Det fungerade! J*vlar vad glad jag är, tack så mycket! Internet +11111 till dig!

Skrivet av MugiMugi:

Använder Vmware workstation under Windows 8 på jobbet utan några som helst problem? Försökte du installera en gammal version som är gjort för XP/Win7?

Workstation 9 :/

Visa signatur

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: AMD Ryzen 7 3700X ║ MB: ASUS X570-PLUS ║ RAM: 32GB ║ GPU: GeForce GTX 1080 ║ PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 ║ SSD: Samsung 970 EVO+ 500GB ║

Permalänk
Medlem
Skrivet av HElephant:

Omfg, jag har Avast! Ska avinstallera genast. Ifall installationen går igenom så får du Internet +1 av mig. Ska berätta hur det går senare. Fungerar det att installera Avast efteråt?

Har inte testat lägga in det igen efteråt. Chansen är ju att det fortsätter störa. På Avast forumet skyller dom på att det är vmware det är fel på, vilket ju är lite konstigt eftersom det funkar fint med alla andra antivirus.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG B650E-F | Deepcool LT720 | Gainward Phantom RTX 4090 | 64 GB G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 | WD Black SN850X | Lian Li Lancool 216 | Corsair RM1000x SHIFT | LG Oled LX3 (Flex) 42" | Roccat Kone Pro Air | Logitech G915 TKL Brown | Windows 11 Pro

Permalänk
Skrivet av Ulayo:

Har inte testat lägga in det igen efteråt. Chansen är ju att det fortsätter störa. På Avast forumet skyller dom på att det är vmware det är fel på, vilket ju är lite konstigt eftersom det funkar fint med alla andra antivirus.

Skickades från m.sweclockers.com

La in det igen. Ifall något inte kommer fungera som det ska så vet jag vad som orsaker problemet. Tack så hemskt mycket, räddade mitt generella intryck om Win 8.

Visa signatur

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: AMD Ryzen 7 3700X ║ MB: ASUS X570-PLUS ║ RAM: 32GB ║ GPU: GeForce GTX 1080 ║ PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 ║ SSD: Samsung 970 EVO+ 500GB ║