Kopieringsavgiften kan kosta datorhandlare hundratals miljoner kronor årligen

Permalänk
Quizmästare Gävle 2022
Skrivet av soderkvist:

Är det någon som verkligen vet något man kan göra åt detta? Jag blir så jäkla förbannad på den här organisationen.

Gå in här och maila politikerna som förfogar över vår lagstiftning.

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Bo...

Har själv varit med och förändrat på detta sätt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Har laggt in all musik vi har på CD och Spel och alla DVD på NAS vet inte hur mycket det är men är en del.

Seriöst det där måste ju ha tagit dagar
Jag har inte rört en cd/dvd-skiva på flera år förutom när jag la in win7 (usb-stickan krånglade).
Att manuellt sitta och mata in skiva efter skiva för att kopiera är vansinne

Visa signatur

Define R4 | Asus z97-Pro Gamer| 4790K ~ 4.6Ghz | Gainward 1080 Phoenix | Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz | Phanteks PH-TC14PE | EVGA SuperNova G2 750W | Samsung 850 Evo 256gb

Permalänk

Man kan inte kringgå lagen genom att sälja icke-fungerande lagringsenheter som blir funktionsdugliga först i kombination med en annan icke-funktionsduglig enhet? Typ att ett USB-minne eller en hårddisk består av två delar som var för sig är icke-fungerande.

Permalänk
Medlem

Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men.... Heja Apple och Samsung!!

Visa signatur

En budget compaq laptop från 2007.

Permalänk
Medlem

Jag har bara rippat ett par låtar så jag slipper plocka fram cdskivorna. Det är rent löjligt att anta att det sker något inkomstbortfall från min privatkopiering i alla fall. Precis som med mycket av immaterialrätten är kassettersättningen ett onödigt politisk system som inte behövs för skapande. Det är bara problemet att vi vant oss vi ett axiom det vi antar att det krävs dylika privilegier till en elit för att underhållning etc överhuvudtaget ska produceras.

Häromdagen höll Kevin Spacey ett oerhört inspirerande tal om underhållningsbranschens utmaningar och lösningar på dem. Detta är något han lärt sig från att ha Netflix som partner. https://www.youtube.com/watch?v=P0ukYf_xvgc

Visa signatur

Core i5 2500K 103MHz*45, Asus P8Z68-V Pro, 4x4GB 103MHz*16, Intel 320 120GB*2, Fractal Design R2, Fractal Design Newton 650W, Asus Xonar mm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Massabrassan:

Man kan inte kringgå lagen genom att sälja icke-fungerande lagringsenheter som blir funktionsdugliga först i kombination med en annan icke-funktionsduglig enhet? Typ att ett USB-minne eller en hårddisk består av två delar som var för sig är icke-fungerande.

Går det lagligt att göra det vore det en rolig protest mot Copyswedes sätt att utnyttja ett kryphål! Fight fire with fire!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av heddan:

Indirekt så har du ju det då du sponsrat artister med pengar utan att ha fått något i utbyte. Då anser jag att du med gott samvete kan sno tillbaka lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Wow, du är lika låg som Copyswede i mina ögon.

Visa signatur

Asus Maximus IV Gene-Z - Intel Core i7 2600K - Corsair Vengeance 1866 MHz 4x4 GB - Asus GTX 670 DirectCU II
BenQ XL2410T - Zowie AM - Zowie Swift - Qpad MK-85

iPhone 5S - iPad Air

Permalänk
Medlem

Helt sjukt att 10% privatkopierar mer än 50% med tanke på dagens bredband, netflix och spotify :s

Visa signatur

Asus Prime Z390-A - Intel I7 9700KF - Corsair Vengeance 2x8GB 3200Mhz CL16 - MSI GeForce RTX 2080 SUPER 8GB Ventus XS OC - Creative Sound Blaster Z (skäms) - Corsair AX 1200i Digital 1200W 80+ Platinum - Fractal Design R6 - Sennheiser GSP 600 - Acer Predator XB271HUA

Permalänk
Medlem

Hela iden med kopieringsavgifter är så sjuk, påtvingat socialist beteende på en helt ny nivå..

Kanske nån borde tala om för herr kommunist att äkta kommunism inte är menat att ha storföretag i toppen som rycker förtjänst och dribblar, vrider och vänder på allt dom kan via köpta, korrupta politiker osv.. I Washington fanns det redan 2008 näst intill 15k lobbyister, idag finns flertalet olika siffror som figurerar och def för lågt satta av flertaler propaganda kanaler för dom har ökat i vissa fall som jag förstått det medans dom blivit mer effekriva i andra fall och någon exakt siffra är svårt att säga men dom är på tok för många i vilket fall och det korrumperar systemet mer och mer.

Moussulini sa..

Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power.

Permalänk
Medlem

Men det finns ju inget inkomstbortfall! Man har ju redan betalat för rätten att göra privata kopior när man köper produkten!
Vad fan är det här!?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeiph:

Kanske blir som kina, endast en kopia per familj.

Varför inte bilda en stor familj av alla som bor i landet. Alla skänker en slant till "pappa" som köper in all musik som sen alla i familjen får vara med och privatkopiera till sin dator. Tror inte att privatkopieringsersättningen skull upplevas som så stor då när man har tillgång till allt för ett par kronor.
Fast det kanske inte är begränsat att familjen måste bo inom landet, men blir problem då familjen kan gå inom lite olika lagar, det kanske går att vän-kopiera till grannfamiljen.

Permalänk
Skrivet av lorgix:

Men det finns ju inget inkomstbortfall! Man har ju redan betalat för rätten att göra privata kopior när man köper produkten!
Vad fan är det här!?

Det är inte samma sak, privatkopiering ger dig rätten att göra kopior till nära vänner och familj. Detta var väldigt vanligt förr, då köpte man oftast band eller CD-skivor för att kunna kopiera och ge till en kompis. Det är ett bortfall eftersom den här kompisen inte längre kommer köpa skivan (som vanligt tänker de inte ett steg längre, många köpte säkerligen skivan på samma sätt som Napster garanterat ökade försäljningen snarare än att minska den).

Idag är den här avgiften förlegad, jag kan i viss mån förstå avgift på en extern enhet men aldrig att jag köper deras BS argument för en intern, främsta syftet är inte att lagra utan att installera. Själv äger jag många spel som jag redan betalat dyra pengar för, Copy Swede kommer inte få en enda krona av mig för att jag ska kunna installera dessa eller använda mig av tjänster som Steam.

Enligt den lag som Copy Swede baserar beslutet på skulle de få en dom mot sig, EU är isf den instans som ger dem rätten.

Blir bojkott av de hårdvaror som "beskattas" med denna avgift, märker butikerna av att en stor del inte längre köper dessa media så har de inget val, lagen verkar även säga att avgiften får inte bidra till markant minskad försäljning.

Visa signatur

Jack of all trades

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

…på off-topic. Hur en tråd om kopieringsavgifter kan vridas till att handla om invandringspolitik är bortom mitt förstånd. Det finns andra forumdelar om man vill diskutera sådant, men detta är inte rätt plats.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.