Permalänk
Melding Plague

NV31 & NV34 ej DX9

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">NV31 & NV34 ej DX9</b> <small class="small">Skrivet Måndag, 20 Januari, 2003 av <a href="mailto:herman@sweclockers.com">Herman</a><br /></small>
<a href="http://http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1042994509">X-Bit Labs</a> rapporterar att Nvidias kommande grafikkretsar NV31 och NV34 kanske inte stödjer DirectX 9 fullt ut. Det beror bland annat på att Nvidia vill hålla ner priserna på NV31 och NV34 då dessa kommer ersätta Ti4200 och Ti4400, och är tänkt för OEM-marknaden och budgetmarknaden. Läs mer hos <a href="http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1042994509">X-Bit Labs.</a><br><br>Det har ju även varit snack om att GeforceFX (NV30) inte kommer stödja DirectX 9 fullt ut på grund av Direct3D-tillägget Displacement Mapping, och vi har ej fått klarhet i detta än.<p>

<p align="right"><a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=121023">Kommentarer ()</a> | <a href=http://www.sweclockers.com/html/felanmal.php>Felanmäl</a></p><br>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Länken funkar inte! det blir http://http://*.com

Permalänk
Hedersmedlem

Det här kan faktiskt vara bra nyheter, iaf för oss som ska köpa korten.

Om GeforceFX inte får kallas DX9-kompatibel pga en struntsak som DM kommer den inte att kunna säljas lika dyrt (folk kommer att vilja köpa ATIs DX9-kompatibla kort istället), dåligt för Nvidia men bra för oss kunder.

Spelen kollar inte om kortet är "DX9-certifierad" eller inte, den frågar bara drivrutinerna om den har stöd för funktionerna spelet tänkt använda, har den inte stöd för något kan spelet använda mjukvaruemulering eller helt enkent använda en annan metod för att göra samma sak. Jag är ganska säker på att DM går att göra med en ganska enkel vertex shader.

När det gäller OpenGL så är det absolut ingen fara eftersom det finns inga krav att de måste ha stöd för det och det eftersom det inte finns nån gemensam standard. Speltillverkarna måste lägga in stöd för specifika kort, och iaf Doom3-motorn (som kommer att användas till fler spel än Doom3) kommer att ha fullt stöd för NV30.

Hur det blir med NV31 och NV34 beror på hur mycket av DX9 de har stöd för. Om de har för få pixel pipelines (misstänker att det är det) kommer det bara att gå långsammare.

Visa signatur

Nämen hej!

Permalänk
Medlem

Tycker det bara låter sämre och sämre om FX...Men vi får väll se...

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Medlem

Kommer NV31 och NV34 vara sanbbare än 9700? Eller blir dom lite billigare typ konkurent mot 9500?

Visa signatur

___________________
______________
AMD 2,4Ghz

Permalänk
Medlem

Tänkte först skriva "dåligt av Nvidia" men Donan Fear har ju en poäng!