Googles smarta klocka snart färdigställd

Permalänk

Även jag kör gammal hederlig klocka på armen, just för att kolla tiden. Sitter i DNA't att jag måste kolla tiden på armbandsklockan, och inte mobilen. Det händer väl, men då är det mer att man redan har mobilen i handen. Mobilen brukar till 99% av tiden befinna sig i sovrummet, då jag inte kånkar på den kors och tvärs i hemmet, och då kommer ett hederligt ur till sin rätta, då den alltid finns på armen, förutom i duschen då...

Som nämnts, en cool grej med smartklockor, men sällar mig till dem som tycker att batteritiden är för dålig, och vill inte ha ytterligare ännu en pryl som måste laddas stup i kvarten.

Visa signatur

PC: GeForce GTX 1080 Ti / GeForce GTX 560 TI / i7 4770K / 32GB / 1TB SSD+1.4TB / Bluray / 27".
Laptop A: ASUS N56VJ / GeForce GT 635M 2GB / i7 3630QM / 8GB / 960GB SSD / Bluray. // Laptop B: Dell XPS 13 (9380) / i7 8565U / 16 GB / 256GB M.2.
Server: GeForce GT 710 / Ryzen 5 1600 / 16GB / 250GB M.2 SSD+9,5TB / RDC-Controlled.
Additional Storage: 28,5TB.

Permalänk
Medlem

Bara jag som tycker klockan verkat vara "dum" och inte smart? Smart hade varit om den hämtade all information i telefonen och inte bara internetanslutningen för att hämta samma information som telefonen redan hämtat, det verkar ganska "dumt". Det tyder på att vi inte får någon integration mellan mobil och klocka, rensa notiser på telefonen när man läst dem i klockan eller virse versa, dubbel data trafik (som iaf jag redan snålar med) , drar mer batteri ur din telefon. Varför bygger inte google en klocka som är integrerat med deras egna operativsystem? Dr finns ju redan ett system för notiser, kalender, osv i android.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Gaming: Asus P8P67, Intel i5-2500k, Asus 7970 DCII, 8gb ram, 300gb velociraptor
Server: Asus Rampage II, Intel i7-980x, 6970 ref, 30gb ram, SASUC8I + 8st 2tb diskar + 1st 128gb SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Homie:

Brudarna smälter på krogen när de ser en googleklocka!

Faktum är att jag får mycket mer komentarer när jag har min Sony smart watch 2 på mig än när jag har nån av mina IWCs. Det är en bra isbrytare helt enkelt.
//Knight

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Idag kom Athlon64

Permalänk
Medlem

Trender förr i tiden: Telefoner ska göras så små som möjligt för att de ska vara lätt at ta med. Bygg in klocka, miniräknare, musik spelare för att man inte ska behöva bära på massa saker.

Nu: Gigantisk telefon, ju större destå bättre. Sedan ska du ha en surfplatta (why) och nu en smart klocka (????).

Visa signatur

R7-3700X, B450M Mortar MAX, 32GB DDR4 @ 3200, RTX 2080, Corsair CX650M Rev2

Permalänk
Medlem

Kör med en vattentät ipod nano. Maximalt med gusto å lyssna på musik när man badar.

Visa signatur

Specs: kretskort, koppar, plast, flaskhalsar & spindelnät (yuck!)

Permalänk
Medlem

Ett armbandsur är en accessoar som ska se bra ut, visa aktuell tid, ha god batterikapacitet och inte behöva beröras för att uppfylla sin funktion. Eftersom GWatch sannolikt inte uppfyller något av dessa revolutionerande kriterier (förutom det andra), kan man fråga sig vilken målgrupp skiten egentligen är riktad till. Den som vill klocka en klocka? Ratad!

Visa signatur

i7-3930K @stock | Fortfarande tillräcklig, slänger ut Windows nästa år

Permalänk
Medlem
Skrivet av Q4Rspwn:

Ett armbandsur är en accessoar som ska se bra ut, visa aktuell tid, ha god batterikapacitet och inte behöva beröras för att uppfylla sin funktion. Eftersom GWatch sannolikt inte uppfyller något av dessa revolutionerande kriterier (förutom det andra), kan man fråga sig vilken målgrupp skiten egentligen är riktad till. Den som vill klocka en klocka? Ratad!

Och fram till för några år sedan skulle en mobiltelefon ha en veckas batteritid och bara kunna ringa och SMS:a.

Din poäng var?

Permalänk
Medlem

Generellt tror jag inte att jag vill gå med en smart watch på armen hela tiden men den kan vara bra att ha till vissa ändamål. Framför allt som träningsklocka kan en "smart" klocka fungera riktigt bra. Många, inklusive jag själv har en träningsklocka, men dessa saknar mycket av den funktionalitet som en "smart" klocka kan erbjuda. Och att ha mobilen som träningshjälp fungerar inte så bra enligt min mening - jag vill kunna se se min puls, hastighet och sträcka på ett smidigt sätt vilket är svårt att göra när den sitter på överarmen. Många träningappar har funktionen att den säger detta då och då, men det är mest störande och inte vid de tillfällen jag vill höra dem på. Och det är lurigt att sköta musiken med mobilen på armen. För tillfället springer jag med en "hederlig" Garmin 304 GPS-klocka och en mp3-spelare och använder SportTracks i datorn för att se hur det gick men det skulle vara betydligt smidigare om jag hade en klocka som sköter allt det där och sedan kan visa resultaten i mobilen via en integrerad app. Viss, lite nischat, men den markaden är inte förfärligt liten. En annan fördel är att kunna styra musikuppspelning på en mer smidigt och överskådligt sätt när man är i ute och går, hantera telefonsamtal och kanske navigering lite då och då. Som klocka är den inte särskillt optimal eftersom man antagligen måste sätta på displayen när man vill se tiden, men vid vissa tillfällen kan den vara jäkla smidig att använda.

Permalänk
Moderator
Testpilot
Skrivet av SmörBacon:

Tror du missförstod mig. Både folk som idag äger en CK-klocka eller en Omega kommer båda att rata en "smart-klocka". Folk har klockar för att de är snygga eller för att de ha ett speciellt intresse för dom. Typ bara P12:or som skulle tycka en google smart-klocka hade varit coolt. Möjligtvis vissa Android-nördar också

Jag missförstod nog.

Håller med dig delvis men jag tror att det kan funka i vissa målgrupper. T.ex. folk som köper Garmin-klockor.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt