Nvidia nforce Network controller - problem

Permalänk

Nvidia nforce Network controller - problem

Hej!

Sedan jag installerade Windows 7 Ultimate (64-bit) har min internet anslutning levt sitt eget liv för varje gång datorn startas.

Nätverkskortet är integrerat på moderkort Asus M2N68 och är ett "Nvidia nForce network controller".
Drivrutinerna skötte windows med automatik när jag installerade win7.

Jag kom över denna efter lite sökning, men problemet kvarstår:
http://support.microsoft.com/kb/979464

När jag startar datorn och får bekymmer med anslutningen så visar sig en gul triangel, på anslutningsikonen vid klockan, och jag får meddelande om begränsat anslutning. För att lösa detta får jag gå in i enhetshanteraren och avinstallera nätverkskortets drivrutiner för att sedan trycka på "sök efter maskinvaruförändringar", då windows automatiskt kör in nvidias drivrutin. Ibland får jag köra den proceduren 15 gånger innan jag får åtkomst till internet.

Vad som förbryllar mig är att, på asus hemsida, så är det realtek's drivrutin som man får ner om man tankar ner drivrutinen för "Lan", enligt länken:
http://www.asus.com/Motherboards/M2N68/#support_Download_30

Någon som har stött på liknande eller vet hur man kan kringgå detta på annat sätt utan att behöva köpa ett externt nätverkskort?

MVH / Martie

Permalänk
Medlem

Testa att ladda ner drivrutin från Nvidias site när du har fått kontakt med Internet http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk
Välj Nforce, Nforce 6-series, Nforce 630a /Geforce 7050 och Windows 7 (väl rätt, 32 eller 64-bitars), ladda ner och kör, så får du senaste officiella drivrutinen från Nvidia.
Tydligen ska du även köra in Realtek-drivrutinen, enligt specen är det "LAN: NVIDIA nForce built-in Gigabit MAC with external Realtek 8211CL PHY". Har tyvärr inte kvar mitt gamla moderkort som var Nvidia-baserat så kan inte kolla hur det såg ut där.

Permalänk

Hej! Tack för ditt snabba svar!

Efter att ha provat stänga av RSS, med första länken som jag i mitt inlägg, så verkar det lättare att komma åt nätet. När jag startar datorn så får jag numera i princip aldrig åtkomst till internet, men när jag inaktiverar och aktiverar nätverkskortet så hoppar allt igång.

Detta är meddelandet som jag får vid uppstart:

Ska prova installera drivrutinen som du nämnde, hur visste du föresten att det är nforce 630a?

MVH / Martie

Permalänk
Medlem
Skrivet av VipMartie:

, hur visste du föresten att det är nforce 630a?

MVH / Martie

Det är ju inte så svårt att ta reda på när man vet vilket moderkort du har.

Hoppas att du får bukt med dina problem.

/Homer_S

Visa signatur

INTEL Core i9 9900K @ 5.2GhZ| Gigabyte GA-Z370 Gaming 5 | NVidia RTX 4070 TI| 4x8Gb Vengeance PRO RED 3600 MhZ DDR4 | Samsung 970 EVO plus 1tb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| Logitech G915 Lightspeed & G900 Chaos Spectrum | Steelseries Nova Pro Wireless

Main TV & Sound. Samsung 75" QN85A + HW-Q910A 7.1.2ch Soundbar

Permalänk

Hej!

Provade installera drivrutinerna... har också provat köra ner och installera realtek drivrutinen enligt min länk ovan. Men problemet kvarstår.

Lyckades ta skärmdump på felet nu... det är väldigt lätt att få internetanslutning nu när datorn startar, allt jag gör är att inaktivera och aktivera nätverkskortet i enhetshanterarn, då får jag anslutning direkt.

Bilden visar när internetanslutningen är begränsad (övre delen) och när den fungerar (nedre delen). Som du kan se så har jag två "offentliga nätverk" när det inte fungerar. Kan det vara realtek och nvidia som krockar?

När jag installerar realtek så installerades drivrutinerna, men datorn säger att den inte hittar hårdvaran.

Har ni andra partytrick?

MVH / Martie

Permalänk

Uppdatering...

gav upp och köpte ett PCI nätverkskort (TP-Link TF-3200) för 29kr hos webbhallen... Problemet kvarstår. Jag har inaktiverat nvidia nätverkskortet, men ändå måste jag köra inaktivera och sedan aktivera nya kortet för att få internet åtkomst. Snart blåser jag datorn igen om ingen har något nytt partytrick?

MVH / Martie

Permalänk
Medlem

Går det att stänga av moderkortets inbyggda via bios? Använder du någon router eller dylikt?

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk

Japp, använder bredbandsbolagets router ZyXel.

Har precis blåst datorn och installerat komponenterna och program med omstart efter varje installation. Har nu upptäckt att DivX är boven!!

Efter att ha installerat DivX så fick jag problem med internetanslutningen. Har provat avinstallera, men det hjälper inte. Det är väldig lätt att få igång internet, genom att avaktivera och aktivera nätverkskortet från enhetshanteraren varje gång datorn har startats upp, men det är väldigt irriterande.

Har inaktiverat inbyggda nätverkskortet via enhetshanteraren, men den verkar inte vara bekymret, som det ser ut nu.

MVH / Martie

Permalänk

Glöm det jag skrev, formaterade datorn igen och denna gång hade jag tänkt skippa DivX, men problemet uppstod efter att jag installerade photoshop, så det är nog inte det...

Jag har väl något som inte lirar ihop med win7, bästa är nog att återgå till XP för problemfritt användande, eller leva med att inaktivera/aktivera nätverkskortet vid varje uppstart.

Tack för all hjälp hittills!

MVH / Martie

Permalänk

Uppdateringen, jag tror att jag har fixat problemet temporärt? Har fungerat i flera dagar nu utan att jag har behövt inaktivera och aktivera nätverkskortet.

För er stackare med liknande problem så gjorde jag följande:

Högerklicka på nätverksikonen nere vid klockan...
Välj öppna med nätverks och delningscenter...
När ni får upp nya fönstret så klickar ni på "ändra inställningar för nätverkskort" på vänstersida
Högerklicka på eran anslutning och välj "egenskaper"
Bocka av Internet Protokoll Version 6 och tryck OK

Därefter har min dator alltid anslutit sig direkt till internet utan att jag behöver inaktivera och aktivera nätverkskortet för att kunna surfa.

Har kört så här i 2 veckor och det har fungerat alla dagar hittills...

MVH / Martie

Permalänk

Delar med mig om uppföljning av denna tråd då det ändå är jul och allt... Kan ju finnas fler stackare med detta problem

Tidigare lösning fixade inte alls mitt problem, som återkom veckan efter. Jag har helt enkelt fått leva med att inaktivera och aktivera mitt nätverkskort i snitt var tredje uppstart.

Nu har jag hittat en ny lösning som har hållt i ca 3 månader och fungerar än idag!

Efter mycket googlande har jag fått läsa att andra med nätverkskort från Realtek har haft samma problem. Kör ni också med RealTek kort så kan detta vara något för er...

För att lösa detta öppnar man upp aktivitetshanteraren och går in på fliken "tjänster". Därav klickar man på knappen "Tjänster" längre ner. I nya rutan ska det finnas något som heter ##Id_strin1.6844F930........etc. Högerklicka på den och välj egenskaper. Välj start metod "inaktiverad" i listan och klicka på OK. Så! Problemet löst!

God jul!

MVH / Martie