GeForce GTX 770/760 kan inte hittas av datorn

Permalänk
Medlem

GeForce GTX 770/760 kan inte hittas av datorn

Hej. Jag har ett problem jag inte lyckas lösa själv, och hoppas någon kan vara hjälpsam.
För ungefär 2 veckor sedan så startade jag upp min stationära dator för första gången på 3 månader, jag har haft den här stationära datorn sedan augusti förra året. Det som hände nyligen var att min lägenhet var med i en brand, dvs dom 2 lägenheterna som sitter vägg i vägg med min brann, men min fick mest bara vattenskador och rök in. Datorn kom aldrig i kontakt med vattnet, men jag förmodar att röken tränger in rätt bra.
Efter detta så har jag ändå spelat på den i ca 1 månad utan problem. Sedan nu då jag har flyttat och skulle sätta igång den igen så hittas inte grafikkortet längre, testat att avinstallera, tagit bort register och alla filer med ccleaner och driver sweeper. Funkade fortfarande inte, efter detta så köpte jag ett GTX 770 istället, då jag var övertygad om att det var grafikkortet som hade gått, men det blir samma sak med den.
Vet inte om det kan vara moderkortet som är boven, eller om det är något mer jag kan göra?

1. Kan inte installera drivrutiner "Denna grafikdrivrutin kunde inte hitta kompatibel grafikmaskinvara" (Vet att det är rätt drivrutiner dock)
2. Har både ett nytt och ett lite äldre grafikkort som jag testat på, ingen av dom hittas.
3. Då jag stoppade i det nya grafikkortet så fanns det gamla drivrutiner kvar från förra grafikkortet, under den tiden så hittades det nya grafikkortet med, men efter att jag tagit bort dom gamla drivrutinerna samt kört Driver sweeper och tagit bort samtliga nvidia filer och register så hittas varken det nya eller det gamla kortet.

Har någon förslag på vad felet kan vara?

Permalänk
Keeper of the Bamse

Har du testat en annan PCIe-slot?

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Printscreen:

Har du testat en annan PCIe-slot?

Japp, samma sak där.

En sak jag tänkte på, som jag även testat dock var att GTX 670 hade 2st 6-pins och GTX 770 hade 1st 6-pins och 1st 8-pins, jag testade att både koppla in bara 6-pins i båda som på 670, men även 6+8-pins.