Officiellt: Panasonic slutar med plasma-tv

Permalänk

Anledningen till varför vinyl kan uppfattas som bättre än CD är för att man ofta mastrade dom på ett bättre sätt. Det kan oftast finns mycket mer dynamik på vinyl än CD även ifall CD såklart har potential att ha mycket lägre brusgolv och högre dynamik. Man väljer bara att komprimera det mesta (dynamiskt då) idag så det skall låta bra i bilen...ganska få som faktiskt har en bra ljudanläggning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av oscarstegland:

Eh... what? Till att börja med är 24p ett video-input format och ingen uppdateringsfrekvens. Filmer spelas ofta in i 25 bilder/sek i Europa och 30 bilder/sek i USA och projiceras sedan i 24 bilder/sek, för att undvika flimmer från elsystemen. Det har även spelats in en del grejor i 24 bilder/sek men det blev ganska vanligt på modernare filmkameror att kunna ställa om fps:en. Innan 1915 spelades mycket in i 15 fps.

Filmer spelas in i 24P oftast och inget annat. Att konvertera från 30p till 24P eller 25P är problematiskt, borde väl du veta som är så insatt Så dom spelas in i 30 bilder i sekunden och saktas ner till 24 (projiceras). Du ser på slowmotion filmer?
Flimmer från elsystemen? HAha vilken kommentar, taget ur luften. Vilka elsystem? Allting består nästan av ett elsystem.

Skrivet av oscarstegland:

Att det skulle vara billigare eller ta mindre plats förstår jag inte riktigt. En rulle film är en rulle filme är en rulle film. Spelar du in i 60 fps så kan du helt enkelt inte spela in lika länge på samma rulle. Men rullarna väger lika mycket för att man spelar in i 24.

Då ska jag förklara så enkelt som möjligt för dig: Det är faktiskt så att utrymme kostar och om man spelar in i högre fps så kanske man behöver flera rullar och hör och häpna då tar dom mer plats?

Skrivet av oscarstegland:

Jag såg Hobbit i 48p och tyckte det såg gräsligt ut. Den har precis samma effekt som du säger att man kan stänga av på LCD-maskiner (detta finns även på plasmor och går oftast att stänga av även där): det ser ut som en såpopera. Såpopera är oftast inspelat i 50 eller 60 fps och är knappast någon stämpel för bildkvalité. Varför spelas de in i det? För att det var billigare att använda video- eller broadcast-kameror med pyttesmå sensorer som inte kan få till det så kallade "cinematiska" korta skärpedjupet. To each his own, men det är bara löjligt att kalla folk för bakåtsträvare för att man tycker film ser bra ut. Jag hoppas verkligen inte det blir populärt att filma nativt i högre frame-rates för då kommer filmen ha dött på riktigt. Precis som du verkar tycka att det ser väldigt bra ut, så tycker jag det är vidrigt och ett hån mot filmens historia, vilket jag tar mig rätten att tycka.

Aldrig sagt att det är en stämpel på bildkvalitet, men det ser mer naturligt ut. Många plasma fanboys använder ordet naturligt som sitt argument. 24fps är inte naturligt, som jag förklarat på tidigare inlägg.

Skrivet av oscarstegland:

För övrigt, stänger du av "motionflow" så får man oftast mindre flyt i bilden, snarare än mer. Där folk klagar på LCD är för att de har lägre rörelseupplösning och lider ofta av judder vilket är vad du ser när du ser hackigt. Det beror oftast på att det är en dålig panel, och inte lika ofta på 24 fps. Detta varierar naturligtvis beroende på hur kamerarörelsen ser ut och om den fungerar i den bilduppdateringsfrekvensen. Här har Plasma generellt sett presterat bättre i alla tider, och det är en av anledningarna till att många föredrar flytet på en plasma. Man är helt enkelt inte lika beroende av att sätta på massa extra skitfunktioner som introducerar nya fel i bilden för att få en "korrekt" och "bra" bild.

Jag behöver lite flyt (har inte min tv inställt max utan under hälften) när jag ser på tv eller film, annars rycker det och flimrar, jag tycker om flytet, mindre huvudvärk! Detta såg jag tydligt på pioneeren jag ägde, ryck å flimmer vid alla panoreringar (och ja tvn var inställd efter andras kallibreringsinställningar). Det spelar ingen roll om det är en plasma eller lcd. Min svärfar hade en gammal lcd utan dessa motion inställningar. Ryckte å flimrade som fan.

Skrivet av oscarstegland:

Till att börja med så tror jag inte du tittar så noga på bilden om du tror att dessa matematiska approximationer är exakta. Alternativt, sök upp en ögonläkare. En icke-existerande återskapad bild kommer aldrig se lika bra ut som en som faktiskt existerar. Det som händer är att dessa nya bilder förbättrar flytet, men skapar artefakter just för att de aldrig kan bli lika exakta som äkta bilder. Dessa artefakter är lättast att se i rörelsemönster där en karaktär är skarp och statisk i bilden men bakgrunden är suddig och rörlig. Då får man oftast ett slags skimmer kring karaktären. "X00HZ" systemen har onekligen blivit bättre men de kommer alltid lida av detta problem, oavsett om det är LCD eller Plasma för de fungerar ungefär likadant oavsett teknik. Till råga på detta så dubbleras ofta input-lagen när du sätter på detta vilket i sig är ganska ironiskt. "För att ta bort en sorts lagg, lägg till en annan sort, och skapa artefakter! Win-win!".

Du kanske behöver söka upp en AF grupp (anonyma fanboy) ;). Vet mycket väl att dessa matematiska approximationer inte är helt exakta. FYI det finns inget i världen som tillverkas som är exakt som något annat! Det är så roligt när folk säger något och skjuter sig själva i foten. Om det inte är digitalt från källan till slutprodukten eller analogt från källan till slutprodukten kommer det att omvandlas däremellan vilket betyder att information kommer att läggas till som inte finns där egentligen. Och då är dessa bilder inte bra enligt dig, vilket betyder i stort sätt alla filmer som finns, allt som använder sig utav a/d eller d/a omvandlare.

Skrivet av oscarstegland:

Den liknelsen är ganska dålig. Det du snackar om är inte en remix av en bild utan det handlar om att aktivt introducera distortion och input-lag (medför osynk med ljud) i bilden. En klarare liknelse hade varit att medvetet spränga sina högtalare och sedan säga att det låter bättre. I det här fallet så är det en smaksak och du får givetvis tycka som du vill, men jag har ganska tydligt förklarat vad för fel som introduceras med sådan här teknik lite högre upp. Ser inte du problemen så är det väl bara att gratulera, men de finns där och är ganska tydliga för de som ser dem.

Den liknelsen är klockren. Spränga högtalare, nu får vi lugna oss lite här, lite tankeförmåga och realistiska får vi väl vara ;). Den liknelsen sa absolut ingenting och är helt taget ur luften. Aldrig märkt av att något ljudsynk problem har inträffat. FYI Inputlagg finns i alla tvs och monitorer och då borde detta problemet finnas på alla.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av oscarstegland:

Jag har sett OLED bredvid LCD/LED och jag har sett Plasma bredvid LCD/LED. Både plasma och OLED KROSSAR LCD/LED i form av svärta, kontrast, och betraktningsvinklar. Färger går att få till bra på alla teknikerna.

Jag älskade tidigare LED (då snackar jag om Local Dimming typen) men insåg efter ett tag att det var ganska onaturlig bild och att tekniken hade en hel del problem. När i princip alla tillverkare övergav Local Dimming, vilket var det enda med LED-tekniken som faktiskt erbjöd en bildförbättring mot CCFL-rör (bortsett strömförbrukning och ljusstyrka), så försvann också fördelarna och paneluniformitet blev ett stort problem (detta fanns även innan)."

Men vänta lite nu här. LCD har normalt mycket bättre kontrast än plasma. Det är orsaken till att många tycker bilden blir hård och onaturlig. Plasma blandar färgerna lite som en vanlig CRT tv. Så har jag fattat det.
En LCD tv från Philips med matt skärm har också enormt mycket bättre bild i ett vardagsrum med stark sol, än en plasma. Det är mina erfarenheter. Det och att plasmaskärmar är blanka och ger en massa reflexer. Orkar inte kolla på tv när det blänker hela tiden. Att folk har problem med LCD är pga att de skruvar upp kontrasten allt för mycket. Sänk den och se att du slipper se en massa block och pixlar.

Permalänk
Skrivet av lolight:

Men vänta lite nu här. LCD har normalt mycket bättre kontrast än plasma. Det är orsaken till att många tycker bilden blir hård och onaturlig. Plasma blandar färgerna lite som en vanlig CRT tv.

Eftersom mer eller mindre alla tv aparater kan producera en ljus nog bild i ett mörkt rum så är det bara svärtan som är intressant för det mesta. Och när det gäller svärta är LCD inte ens i närheten plasma eller OLED. Vad det gäller färger vet jag inte ens vad du pratar om.

Man behöver bra svärta för att få bra färg. Utan bra svärta kan man aldrig få bra färg. Det är därför OLED ser helt otroligt bra ut. Och också varför LCD aldrig ens kommer vara i närheten av plasma eller OLED. Och som du kanske förstår pratar jag om kontrast i ett mörkt rum. I ljusa rum kan LCD visa en ljusare bild men detta är inte så intressant för en entusiast iaf. Så länge man är i ett mörkt rum har LCD inte suck mot plasma! Det grymma med OLED är att de verkar ha bra svärta även i ljusa rum...OLED kommer bli galet bra..om typ 5 år när det mognat lite och inte kostar som en bil

Permalänk
Skrivet av SmörBacon:

Eftersom mer eller mindre alla tv aparater kan producera en ljus nog bild i ett mörkt rum så är det bara svärtan som är intressant för det mesta. Och när det gäller svärta är LCD inte ens i närheten plasma eller OLED. Vad det gäller färger vet jag inte ens vad du pratar om.

Man behöver bra svärta för att få bra färg. Utan bra svärta kan man aldrig få bra färg. Det är därför OLED ser helt otroligt bra ut. Och också varför LCD aldrig ens kommer vara i närheten av plasma eller OLED. Och som du kanske förstår pratar jag om kontrast i ett mörkt rum. I ljusa rum kan LCD visa en ljusare bild men detta är inte så intressant för en entusiast iaf. Så länge man är i ett mörkt rum har LCD inte suck mot plasma! Det grymma med OLED är att de verkar ha bra svärta även i ljusa rum...OLED kommer bli galet bra..om typ 5 år när det mognat lite och inte kostar som en bil

OLED ser grymt bra ut ja... men dessvärre är färgerna väldigt överdrivna.. om du jämför med mobiltelefoner med amoled och ips t.e.x LG G2 märker man skillnaden.. Detta är ju givetvis en smakfråga vad man föredrar...om man vill ha naturliga fäger eller fäger som bara ser coola och dynamiska ut...
Finns många som bara bryr sig om det... Men strävan måste ju helt klart ligga att få så naturliga färgåtergivning som möjligt... och dessvärre har OLED endel att jobba på där..Är osäker på varför problemen finns med färåtergivningen på OLED.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Immersion:

OLED ser grymt bra ut ja... men dessvärre är färgerna väldigt överdrivna.. om du jämför med mobiltelefoner med amoled och ips t.e.x LG G2 märker man skillnaden.. Detta är ju givetvis en smakfråga vad man föredrar...om man vill ha naturliga fäger eller fäger som bara ser coola och dynamiska ut...
Finns många som bara bryr sig om det... Men strävan måste ju helt klart ligga att få så naturliga färgåtergivning som möjligt... och dessvärre har OLED endel att jobba på där..Är osäker på varför problemen finns med färåtergivningen på OLED.

Det finns ingen inneboende egenskap hos OLED som gör färgerna överdrivna. Det är ett designval hos tillverkarna för att det ser bra ut. Många billigare LCD-skärmar har också fruktansvärt skrikiga färger. Det är även vanligt bland TV-apparater för där gäller det att sticka ut på testväggen och då ska det vara skrikiga färger. OLED i sig har inga som helst problem att återge naturliga färger och kommer passa väldigt bra för färgkritiskt arbete. Enda problemet de har nu är balansen med blåa dioder men det finns vägar runt det.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Immersion:

DU får gärna komma hem till mig och se min Panasonic st50, så får du se om den är skarp nog.
Jag upplever lite av det du säger om jag sätter skärpa på "0" men jag har på "7" då tycker jag den är skarp.

I någon mörk scen...det finns många filmer med extremt mkt mörka scener och som pågor under längre tid..så nja..
det är mkt viktigt... Angående ljusstyrka, Vill man ha en bra filmupplevelse så ska man sitta i ett mörkt rum, så dra ner persiennerna, jag kollar alltid på film när det är mörkt, det förstör ju hela upplevsen när man har ljust runt om kring, jag har ett levande ljus that's it. Men då du nämner ljusstyrka kan jag inte bara annat än ant att du vill se på film/tv med lamporna tänt.
I det fallet är ljusstyrka en viktig faktor, men i och med att du har lampor tänt påvekerar det kontrast och allt annat du kommer inte undan det. Hur som helst tycker jag min Panasonic plasma även fungerar bra med lågmäld belysning en sommar kväll också men visst man får inte lika djupa svärta, men oavsett ljusstyrka får man inte samma upplevelse som när man kollar mörkt, alla färger och kontrast och svärta och allting blir bättre då. Kollar man i mörkt rum anser jag att min plasma är mkt ljusstark, och den är helt klart bra med lamporna tänt också men kanske inte som LCD. Men angående ljusstyrkan tycker jag det finns en gräns där också, t.e.x upplever jag mina föräldras samsung lcd väldigt ljusstark men det gör också att det blir väldigt jobbigt för ögonen att kolla på, inte lika avslappnat som med plasma.

Min största erfarenhet av plasma kommer från Panasonics VT50 så jag klarar mig nog väl utan en inspektion av ST50. Även i det mörkaste av rum ser bilden i plasma underexponerad ut, det blir ett irritationsmoment (för min del - kollar för övrigt nästan uteslutande i mörker). Av samma anledning avskyr jag dagens 3D-teknik, men det är en preferens hos mig. Jag vill att bilden lyser upp snarare än att smälta in i mörkret och från 43" och uppåt tycker jag att det ser bättre ut, under det så uppstår samma fenomen som med mobilskärmar och ljuset sticker i ögonen. Har man under 43" är det dock inte ens lönt att se på film från första början (inte under 46" heller för den delen).

Den diskussionen är dock dömd att misslyckas från första början. Jag förstår mycket riktigt varför vissa föredrar plasma och tror i allra högsta grad att det är en vanesak, tycker bara att nackdelarna väger tyngre än fördelarna hos plasma.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Immersion:

OLED ser grymt bra ut ja... men dessvärre är färgerna väldigt överdrivna.. om du jämför med mobiltelefoner med amoled och ips t.e.x LG G2 märker man skillnaden.. Detta är ju givetvis en smakfråga vad man föredrar...om man vill ha naturliga fäger eller fäger som bara ser coola och dynamiska ut...
Finns många som bara bryr sig om det... Men strävan måste ju helt klart ligga att få så naturliga färgåtergivning som möjligt... och dessvärre har OLED endel att jobba på där..Är osäker på varför problemen finns med färåtergivningen på OLED.

Ja, många som gillar iphone hävdar att min samsung telefon med AMOLED är en kass skärm för deras vanliga LCD på sin iphone är så mycket bättre. Ja, det påstår de. Jag älskar AMOLED. Men se det får man inte för den kan inte visa vitt på ett bra sätt säger de.

Jag ska åka och kolla på plasma mer, men jag har aldrig kunnat se att det skulle vara bättre. Snarare sämre i mina ögon. Annars gillar jag min DLP projektor som ger över 200 tum. Det är att kolla på film det

Permalänk
Medlem

Efter att ha läst igenom den här tråden känns det än mer sorgligt att Panasonic lägger ner sina plasmor. De har den bästa TVn på marknaden, och så lägger de ner den? Då har man fan skött sina affärer dåligt.

SED är ju den riktiga värdiga efterföljaren till CRT, inte OLED. Redan på den här tiden pratade man om att OLED var det som var kvar och skulle ta över stafettpinen när SED till sist lades på is, och man trodde det skulle dyka upp om 2 år. 4 år senare har det fortfarande inte hänt mycket.

Skrivet av lolight:

... Det och att plasmaskärmar är blanka och ger en massa reflexer. Orkar inte kolla på tv när det blänker hela tiden. ...

Om skärmytan är matt eller blank har inte med paneltyp att göra. Minns ni när alla skärmar skulle vara blanka? Tidens modefluga. Det blev ju "bättre" och livligare färger! Jo tack. Väl nog så försvann det. Nästa grej blev 3D.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk

Har en gammal Panasonic G20 50", frågan är om man inte skulle slå till på en 65", då det lär ta många år innan OLED är färdigutvecklat och prisvänligt. Vägrar att köpa LCD fan!

Permalänk
Skrivet av uberlord:

Filmer spelas in i 24P oftast och inget annat. Att konvertera från 30p till 24P eller 25P är problematiskt, borde väl du veta som är så insatt Så dom spelas in i 30 bilder i sekunden och saktas ner till 24 (projiceras). Du ser på slowmotion filmer?
Flimmer från elsystemen? HAha vilken kommentar, taget ur luften. Vilka elsystem? Allting består nästan av ett elsystem.

Då ska jag förklara så enkelt som möjligt för dig: Det är faktiskt så att utrymme kostar och om man spelar in i högre fps så kanske man behöver flera rullar och hör och häpna då tar dom mer plats?

Aldrig sagt att det är en stämpel på bildkvalitet, men det ser mer naturligt ut. Många plasma fanboys använder ordet naturligt som sitt argument. 24fps är inte naturligt, som jag förklarat på tidigare inlägg.

Jag behöver lite flyt (har inte min tv inställt max utan under hälften) när jag ser på tv eller film, annars rycker det och flimrar, jag tycker om flytet, mindre huvudvärk! Detta såg jag tydligt på pioneeren jag ägde, ryck å flimmer vid alla panoreringar (och ja tvn var inställd efter andras kallibreringsinställningar). Det spelar ingen roll om det är en plasma eller lcd. Min svärfar hade en gammal lcd utan dessa motion inställningar. Ryckte å flimrade som fan.

Du kanske behöver söka upp en AF grupp (anonyma fanboy) ;). Vet mycket väl att dessa matematiska approximationer inte är helt exakta. FYI det finns inget i världen som tillverkas som är exakt som något annat! Det är så roligt när folk säger något och skjuter sig själva i foten. Om det inte är digitalt från källan till slutprodukten eller analogt från källan till slutprodukten kommer det att omvandlas däremellan vilket betyder att information kommer att läggas till som inte finns där egentligen. Och då är dessa bilder inte bra enligt dig, vilket betyder i stort sätt alla filmer som finns, allt som använder sig utav a/d eller d/a omvandlare.

Den liknelsen är klockren. Spränga högtalare, nu får vi lugna oss lite här, lite tankeförmåga och realistiska får vi väl vara ;). Den liknelsen sa absolut ingenting och är helt taget ur luften. Aldrig märkt av att något ljudsynk problem har inträffat. FYI Inputlagg finns i alla tvs och monitorer och då borde detta problemet finnas på alla.

De spelas in i antingen 25 eller 30 (beroende på om det är 50 Hz eller 60 Hz i elsystemet) och i efterproduktionen görs det om så att den spelas upp i 24 bilder per sekund. Slutaren kör man i dubbelt så hög hastighet (dvs 1/50s eller 1/60s) och gör man inte det då får man flimmer.

Blir ingen vidare slowmotion utan minst 120 fps, så nej det är ingen slowmotion.

Om du inte tror på den kommentaren tycker jag du kan intervjua någon förutom mig själv som håller på med sådant här och fråga dem vad som händer när man spelar in i 24 fps och har en lampa med i bild. Din kommentar gör det extremt uppenbart att du inte jobbar inom professionella video/film-sammanhang.

Fysisk plats spelar ingen större roll då en mindre en-dagars produktion ändå oftast har en enorm lastbil full med utrustning. Däremot spelar vikt och storlek stor roll för kameraoperatören (speciellt inom steadicam och easyrig-situationer) och där har det ingen inverkan för film kommer bara i vissa längder oavsett hur snabbt du skjuter, så din poäng är ganska irrelevant. Nu skjuts ju nästan allt digitalt ändå så man slipper oroa sig för det.

Fair enough, 24fps är inte naturligt, det är "filmiskt/cinematiskt" vilket 48fps eller motionflow inte är. Du verkar inte kunna se bildfelen med detta påslaget så var så god, använd det för all del. Jag avskyr det, och det behöver du inte göra om du inte vill. Däremot att jämföra falska bilder som är skapade på några millisekunder av en fattig bildprocessor i en tv med en professionell analog->digital eller digital->analog omvandling är ju bara helt löjligt. Du lägger inte till information i en omvandling. Det är just det, en omvandling. Själklart påverkas resultatet men inte i närheten av den grad motionflow gör med en videosekvens. Finns en annan klockren grej med motionflow. Det brukar lägga till avsevärt med input lag och i vissa fall (exempelvis Samsung:s E8005) dubbleras input laggen.

Allt jag sagt i den här tråden är baserat på egen erfarenhet inom professionella verksamheter. Det jag säger, tar jag inte ur luften. Tyck vad fan du vill, men kom upp i en rimlig diskussionsnivå annars skiter jag i det.

Skrivet av lolight:

Men vänta lite nu här. LCD har normalt mycket bättre kontrast än plasma. Det är orsaken till att många tycker bilden blir hård och onaturlig. Plasma blandar färgerna lite som en vanlig CRT tv. Så har jag fattat det.
En LCD tv från Philips med matt skärm har också enormt mycket bättre bild i ett vardagsrum med stark sol, än en plasma. Det är mina erfarenheter. Det och att plasmaskärmar är blanka och ger en massa reflexer. Orkar inte kolla på tv när det blänker hela tiden. Att folk har problem med LCD är pga att de skruvar upp kontrasten allt för mycket. Sänk den och se att du slipper se en massa block och pixlar.

Enligt Tillverkarnas skyltning kanske den har högre kontrast men i verkligheten (enligt både ljusmätare och bildexperter kommer en LCD/LED inte i närheten av en Plasmas kontrast). En LCD/LED har oftast högre maximal ljusstyrka vilket bidrar till fantasisiffrorna som tillverkarna mäter upp med Dynamisk Kontrast påslagen. Däremot är svärtan rätt sunkig och har alltid varit. Utan svärtan får du ingen vidare kontrast oavsett hur hög ljusstyrka du har.

Enligt mätningar ligger de bästa LED-maskinerna på ungefär en tredjedel av de bästa Plasmornas kontrastvärden. Det är ytterst få. 2000:1-3000:1 är riktigt bra för en LCD-panel. De bästa plasmorna ligger runt 10000:1-12000:1.

Nu är det så att det är nästan ingen som gör matta LCD-maskiner längre. Philips har en och en annan men idag reflekterar de flesta LED-modellerna nästan lika mycket som en plasma. Utvecklingen de senaste åren inom LED-segmentet har handlat om att få snyggare design på BEKOSTNAD av bildkvalité dessvärre. Detta fenomen lider inte plasman av.

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Hjälpsam

Såg nyss Startreck på en LCD, skall verkligen rymden vara grå?
Variabel bakgrundsbelysning har minskat problemet rejält, men inte slår den en plasma.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |