Permalänk

Var ska jag placera dator?

Tjenare, hoppas detta kom under rätt forumdel nu, annars är någon välkommen att flytta

Jag precis byggt ihop en dator som Litecoin-minear(100% load på GPU), först stog den i mitt rum på ca 20 kvadratcentimeter och låg stabilt på ca 65 grader. Idag skulle jag prova flytta den till utrymmet jag tänkt ha den i för att testa med temperaturerna. Detta rum är väldigt litet, max 3-4 kvadratmeter, där dörren dessutom nattetid måste vara stängd. Temperaturerna steg fort och när dem närmade sig 80 grader stängde jag av den(detta var efter ca 1,5 timmar) utav dem 8 timmar den måste klara med stängd dörr. Hursomhelst så började jag fundera på alternativa utrymmen att ha den i, kan ev. ha den i köket nattetid, men det finns kanske en annan lösning. Där jag bor finns ett kallskafferi(d.v.s ett skafferi där luft hämtas utomhus och sedan strömmar in, här är det ca 18 grader, MEN jag är osäker på ifall datorn kommer klara den fukt som eventuellt finns i utomhusluften? Kanske det finns något filter man kan köpa?

Kom gärna med andra idéer ifall jag hittar på några, men alternativen är tyvärr ganska begränsade(bor i lägenhet).

Tack på förhand

Visa signatur

Dator: Mobo: MSI Z390 MPG Cpu: Intel Core i7 9700K --- CoolerMaster Hyper 212 EVO GFX-card: Asus Geforce RTX 2070 8GB Dual PSU: Corsair CV 650W RAM: 32 Gb(8GbX4) @ 2666Mhz.
Telefon: Oneplus 7T

Permalänk
Avstängd

Du kan köpa en avfuktare.
Har du inte möjlighet att fixa några fläktar som kan mata in/ut luft i det lilla utrymmet annars? Det går att göras så det knappt är synligt på utsidan om man är lite händig.

Permalänk
Medlem

Häng noggrant upp tyg/lakan där luften kommer in i förrådet?

Annars spekulerar jag såhär: datorn boende vara tillräckligt mycket varmare än omgivningen för att inte luften ska kondenseras på datorn?
När man duschar samlas all fukt på glas/kall metall just för att det är kallare där än luften>vattnet kondenseras

Detta borde rimligtvis inte hända din dator om den håller sig på stabila 60c

Men vad vet jag

Permalänk
Medlem

Ställ den på vinden.. Då kan du stjäla strömmen med.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu