Virus? Formatera om datorn, plz hjälp

Permalänk
Avstängd

Virus? Formatera om datorn, plz hjälp

Hej, för nån timme sen så kunde jag helt plötsligt inte komma ut på Internet. Nere i högra hörnet så var skärm-ikonen som vanligt, jag hade alltså anslutning. Men jag kunde varken komma ut på nätet, använda spotify, inte ett skit helt enkelt. Testade dra ur sladden, byta sladd, starta om datorn, flera gånger utan resultat. Alla andra hade anslutning här hemma. Mha av ett USB minne en bärbar och denna guide http://malwaretips.com/blogs/malware-removal-guide-for-window... så la jag över alla program och scannade igenom datorn med samtliga, kopplade in internetsladden och vips så funkade det igen. Satte även på windowsbrandväggen när jag scannade, vet inte om det var tillfälligt fel med nätet, brandväggen eller virus.
Hur som helst paranoid som jag är plus att det endå är dags för en formatering så vill jag formatera om burken och byta alla mina lösenord osv. Jag kan inte mycket om datorer men inne på cmd/ipconfig så har jag någon lustig "Tunnelanslutning" anslutning till lokalt nätverk 4 eller nåt sånt. Vad är detta?

Men till min fråga nu, jag har en SSD-disk som Windows 7 ligger på och förra gången jag formatera blev det totalt fel, något med vilken som skulle vara slave m.m. nåt sånt. och en kunnig person fick formatera om den igen. Det misstaget vill jag inte göra igen så jag undrar om det finns någon step-for-step guide exakt hur jag gör?

Permalänk
Medlem

Angående tunnelanslutningen, har du någon virtualiseringsmjukvara installerad?

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Old: NZXT Gurdian 921RB / 2500K 4.5MHz/ G.Skill Ripjaws 8GB 1600 MHz / 1TB Samsung SpinPoint F3 / Corsair Force 3 90GB / Asus P8Z68-V / AXP 850W / Zotac GTX580 1.5GB AMP 950 MHz / Samsung 22x DVDRW L/S / Windows 7 x64 / Artic Frezeer 13 pro.

New: NZXT 630 / MSI Z170A KRAIT GAMING 3X / 6600K 4.4 GHz/ Deepcool Captain 120 / Vengeance LPX White 16GB/ GTX1070 Dual 8GB / GQ 750W / Toshiba 1TB / WD Blue 2TB / Intenso 240GB / SteelSeries Apex 350 / Razer Abyssus / Acer Predator XB240H/ 6-pack Pripps.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av LemonIllusion:

Angående tunnelanslutningen, har du någon virtualiseringsmjukvara installerad?

Nej inte vad jag vet. Har ju Tor, haft en del vpn-program och visualbox installerat tidigare men inte längre.

Till alla: Jag hittade denna guide, den är dock för Windows 8 men det verkar vara samma formatering typ. Ni kan ju kolla där vid när man formaterar disken om det stämmer och om jag bör följa den.

Edit: http://www.intowindows.com/how-to-install-windows-8-1-on-ssd/ glömde länken