Problem vid installation av nytt ram-minne. (Preparing Automatic Repair)

Permalänk
Medlem

Problem vid installation av nytt ram-minne. (Preparing Automatic Repair)

Har för tillfället ett 4gigs Corsair Vengeance 1600MHz 1.5v 9-9-9-24 i min dator och nu har jag köpt ett till och försökt att trycka in det. Testat alla möjliga varianter (tror jag) men det vägrar funka. Antingen så fastnar datorn vid bios och det går inte att gå in på bios. Eller så kommer windows ikonen upp och det står "Preparing Automatic Repair" sen fryser det där. Kör med Windows 8.1 x64 Intel (R) Core(TM) i3 550 @ 3.2ghz och ett GTX 760 vet inte om all den infon var nödvändig men där har ni den iaf.

Första ram minnet jag beställde skickade jag tillbaka för jag trodde det var trasigt men nu när samma skit händer igen känns det som att jag gör något fel.

Alla ideér om vad som kan hjälpa uppskattas!

Vet inte om det kan ha något med att jag stoppar de i fel uttag eller om jag måste ta bort dual-channel vilket jag inte vet hur man gör bara något jag läste. Men tydligen vill man hellre ha det på.

Hjälp en nörd i nöd

Permalänk
Avstängd

Det första du ska göra nu är att ta ut ditt ram-minne. Prova sedan systematiskt med ett RAM-minne du vet fungerar i datorns olika DIMM-slots och se om någon fungerar. Du har alltså två stycken separat köpta men utav samma modell som du försökt installera nu om jag förstår dig rätt? Vilka DIMM har du provat hittills?

Visa signatur

Mitt vattenkylda system i väntan på bättre tider:
[CPU:]Intel i5 4690k - 4.9GHz @ 1.3V. [GPU:]CrossfireX R9 290X - 1150MHz/1500MHz [MB:] Asus ROG Maximus VII Ranger Z97 [RAM:] Corsair 2x8GB - CL9 2000 [SSD:] Samsung 840 EVO - 2x250GB [PSU:] NZXT Hale90 80+ Gold 1000W [Audio:]Asus Xonar Essence STX II 7.1 Monitor i väntan på 4K: 1440p X-Star - 120Hz

Permalänk
Medlem

Alla DIMM-slots funkar med min original sticka, som är av exakt samma model fast några år äldre.

Permalänk
Medlem

Har du kört memtest på varje sticka separat?
Det finns en memtest (version 5.02?) Installation till usb på deras hemsida. Lätt att installera sen är det bara att boota från usb genom att ändra boot ordning i bios.

Det kan vara fel på stickorna. Man kan inte lita helt på minnestillverkarnas QC. Man får köra memtest själv varje gång man köper ram.