Windows 8.1 Update 2 sägs anlända den 12 augusti

Permalänk
Medlem

Man snöar lätt in sig i "modern UI" och fokuserar all sin kritik på det.

Jag installerade Classic Shell och jag ångrar inte bytet från windows 7 till 8.1 för en sekund.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Uzanar:

Jag tycker i alla fall att själva interfacet i Windows 8 ser riktigt modernt ut men operativsystemet är ju märkbart anpassat efter touch-enheter och för touch-enheter så är det ett riktigt bra operativsystem om du frågar mig så att någon fick en stroke under utvecklingen håller jag inte med om men någon måste ha glömt bort desktop/laptops helt enkelt.

Och vad jämställer du det med om inte "stroke" duger?

Hål i huvudet?

Fo3

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”

Permalänk
Entusiast
Skrivet av FatherOfThree:

Och vad jämställer du det med om inte "stroke" duger?

Hål i huvudet?

Fo3

Ptja, jag tycker ju att Microsoft gjorde ett riktigt bra jobb med operativsystemet i sig för just touch-enheter och skall man då likna deras misslyckande att göra operativsystemet skrivbordsvänligt vid att de fick en stroke under utvecklingen så är ju det omöjligt då slutprodukten blev bra för ett ändamål men inte för ett annat.
Hade de fått en stroke hade det nog inte blivit något bra resultat alls.

Vad som passar bättre än en "stroke" som beskivning tål att tänkas på

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈

Permalänk
Medlem

Allt som behövs till Win 8.1 för att slippa Metro UI.

http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php

Stor

Permalänk
Medlem
Skrivet av rabbe_1:

Jag själv har gått igenom win XP, win millenium edition, win vista, win 7 samt win 8.1. Det i särklass sämsta är millenium edition. Gällande windows 8.1 så trodde jag att det skulle bli en ENORM övergång för min del, då jag aldrig sett eller pillat i det innan jag installera det. Men är väldigt positivt inställd till det. Förstår inte what the fuss is about om jag ska vara ärlig. Visst, startmenyn är "borta", men personligen så använde jag Aldrig startmenyn innan heller.

Det enda jag lagt till mig i mitt nyttjande av win 8.1 är sökfunktionen (vilket fungerar superbt). Det "andra" skrivbordet man får upp under startknappen nyttjas inte heller. Gällande det andra så erbjuder det ändå viss smidighet med direkt åtkomst till mail och dylikt, sen kan man säkert optimera det på något sätt. I övrigt så bootar det på under 10 sec (ligger på SSD),

Så kontentan av det här absurt osammanhängande inlägget är att win 8.1 överträffade mina förväntningar och jag personligen upplever det som ett lyft gentemot win 7.

Jag har aldrig fattat varför folk klagade på Windows me. Det fungerade utmärkt hos mig.

I alla fall, just användargränsnittet tycker jag blev i stort sett fulländat med Windows 95. Det enda som behövdes varit en bättre filhanterare, webbläsare och mediaspelare (just dessa har sugit i alla windowsversioner hittills men lyckligtvis finns det många bra alternativ som är gratis).

Windows xp hade ju en del trevliga förbättringar under huven. Det fula, barnsliga gränssnittet var ok, men windows 95 gränssnittet fanns ju kvar så jag körde ju med det.

Vista var alldeles för tungdrivet men hade en del gott också. Gränssnittet var väl sådär men det gick att använda. Använde dock aldrig det hemma.

Windows 7 är lite som ett något mindre tungdrivet vista. Snyggt och användbart gränssnitt. På en snabb dator med en ssd är det en fröjd att använda. På sämre datorer kanske lite för tungdrivet.

Har också använt windows 2003. Jag gillar lite den typen av os som är lättdrivet, praktiskt gränsnitt och tar till vara prestandan som hårdvaran har så gott det går.

Windows 8 har jag bara provat på andras datorer och jag kan inte med det alls. Visst, det kanske finns en del förbättringar under huven men det går ju knappt att använda. Mycket omständigt gränssnitt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk
Avstängd

Update 2 låter ganska ointressant.
Jag ser fram emot Windows 9 och nya startmenyn.

Men jag hoppas dom fixar buggen, gör att det ibland när man startar datorn inte går att röra musenpekaren med min Microsoft IntelliMouse Explorer över USB på ett Asus Z87.
Det buggen dyker upp ibland i Windows 8.1, men jag har inte den buggen under Linux, och hade den inte under Windows 7.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hg:

men det mest positiva och användbara med 8.1, by far, är aktivitetsfältet (taskbar) PÅ FLERA SKÄRMAR!! <3<3 Herregud vad jag saknade det på win 7, fanns ju inget vettigt 3:e parts program för det heller.

Då kan du inte ha letat särskilt mycket: http://www.actualtools.com/multiplemonitors/
http://www.mediachance.com/free/multimon.htm
http://www.realtimesoft.com/ultramon/

3 minuters googling...

Visa signatur

Post-and-run foruming
GeForce GTX 1070 ;~; Intel 4790k ;~; ASUS Z97M-PLUS ;~; Cooler Master Hyper 212 EVO ;~; ADATA 16GB 1600MHz RAM ;~; 840 EVO 500GB + 1TB WD Blue + 4TB WD Green ;~; Seasonic Platinum 660w ;~; Fractal Design Define Mini ;~; G910 "Orion Spark" ;~; U2415 x2 ;~;

Permalänk
Medlem

Så himla lågt av Microsoft! ***bort/moderator***. Hoppas Microsoft och Windows dör ut så att Linux tar över.

Tagit bort text som stred mot §7 (piratkopiering)
Permalänk
Medlem

Jävla gnäll på gränssnittet i Windows 8 hela tiden...

Vem bryr sig om det egentligen?!?
-Jag har alltid kört tangentbordsgenvägar i Windows sedan så länge jag kan minnas, och de funkar utmärkt även i Windows 8...
Lär man sig ett fåtal kortkommandon så blir det som Windows 7 ungefär

Visa signatur

//Ekipz

Permalänk
Medlem
Skrivet av dr904:

Så himla lågt av Microsoft! ***bort/moderator*** Hoppas Microsoft och Windows dör ut så att Linux tar över.

***bort/moderator*** Det är sagt att windows 9 kanske kommer bli en gratis uppgradering för win 7 och win 8 användare.

Rensad enligt §7 (piratkopiering)
Permalänk
Medlem

Därför jag skrev "vettigt" program. Har testat 2/3 av de där (inte ultramon) och de sög. Buggade ur och funkade helt enkelt inte för det mesta, speciellt om man körde nåt i full screen på ena skärmen så hade dom en tendens att försvinna ungefär hälften av gångerna.

Taskbar hanteringen i Win 8 är en dröm i jämförelse.

Permalänk
Medlem

Vore trevligt om Ms släpper Win 9 som en billig uppdatering - typ 200kr. Istället för att man ska behöva köpa en ny licens för 1000kr!
Men förmodligen inte när man talar om M$!

Visa signatur

~. Citera så jag hittar tillbaka .~

Permalänk
Medlem

Jag är nöjd med windows 8.1. Det jag gör är på datorn i och för sig endast att spela, kolla film och surfa runt. Med classic shell så funkar det smärtfritt.

Skrivet av KeVVa:

Vore trevligt om Ms släpper Win 9 som en billig uppdatering - typ 200kr. Istället för att man ska behöva köpa en ny licens för 1000kr!
Men förmodligen inte när man talar om M$!

Jag köpte min win 8.1 professional för något år sedan, 50 spänn. Funkar skitbra fortfarande.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JimmieSan:

Ointressant update sen dom tog bort typ allt ifrån windows 8 planerna.
Väntar fortfarande på W9.

Skrivet av Xeno88:

Windows 8.x har dålig publictet nu och de gör väll samma sak som Windows Vista -> Windows 7 och byter namn, gör lite gui förändring och släpper det under nytt namn. Då kommer helt plötsligt alla älska det nya operativ systemet även om det är till 99% identiskt med det föregående som de hatade.

Skrivet av Swedish Berserk:

Så de flyttar fram det till Windows 9 så de kan ta betalt på nytt igen för sina egna misstag med Windows 8? Sånt tänker inte jag betala för.

Tror ni har tillsammans slagit huvudet på spiken. De väljer att inte sälja Windows 8 "igen" utan ger upp med den och satsar hårt på att få alla att köpa Windows 9. På detta sett slipper de det illa ryktet som Windows 8 har, kan ta betalt för nytt OS, även om det under skalet är typ samma sak.

Skrivet av Teddis:

Tyckte ändå många tester på den tiden visade att Windows 7 hade ett noterbart övertag över Vista på lågresursdatorer och i DirectX. Du kunde köra Windows 7 i en på den tiden relevant netbook, där Vista var ökänt.

Ändringarna de gjorde i GUI hjälpte väl absolut till! Älskar varenda ändring de gjorde med aktivitetsfältet och utforskaren. Nya key-commands etc.

Nja, de optimerade allt. De insåg att Vista blev för tungt för många datorer på den tiden (typ som Windows ME blev). Men Vista SP2 är faktiskt rätt okej optimerat, med bättre prestanda och andra delar. Men precis som nu, så valde de då att släppa ett nytt OS (Win 7) och få betalt för all kritik som detta nya OS gav.
Trots detta så var Vista före sin tid på många sätt, då det hade drivrutin standarder, IRQ hantering och MYCKET förbättrat under huven. Problemet var att få saker var optimerat och genomtestat, få tillverkare hade skrivit bra drivrutiner och datorerna då var ... ja sega som sirap.
Så det blev en flopp, eftersom det blev för mycket som inte blev klart i tid.

Skrivet av KeVVa:

Vore trevligt om Ms släpper Win 9 som en billig uppdatering - typ 200kr. Istället för att man ska behöva köpa en ny licens för 1000kr!
Men förmodligen inte när man talar om M$!

Räkna med premium pris, 1000kr+. De har nu förlorat några års intäkter, samt Windows 8 såldes bara så billigt för att "ingen" ville ha det... Om Windows 9 lyckas, så lär det kosta typ 2kkr för en "ultimate" version, precis som jag fick lägga på Windows 7 tiden.

Permalänk
Skrivet av ekipz:

Jävla gnäll på gränssnittet i Windows 8 hela tiden...

Vem bryr sig om det egentligen?!?
-Jag har alltid kört tangentbordsgenvägar i Windows sedan så länge jag kan minnas, och de funkar utmärkt även i Windows 8...
Lär man sig ett fåtal kortkommandon så blir det som Windows 7 ungefär

Windows 8 är ett väldigt bra operativ system förutom GUI:et.

Varför folk bryr sig om det är för att det ska vara enkelt att arbeta, det ska gå snabbt, du skall vara effektiv. Många människor gör ett fåtal klick för att sätta igång medan andra använder kortkommandon. Majoriteten av Windows användarna, använder knappt kortkommandon. Nu måste man ut på nätet för att lära sig kortkommandon för att man inte hittar lika enkelt längre som i Windows 7 tex.

Varför kunde inte Microsoft implementera 2 helt separata GUI istället för att blanda gammalt med nytt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av peterthegreat:

Jag gillar Windows 8.1. När dom la till powerknappen på Start och startknappen nere till vänster så blev allt enkelt igen.

Startknappen fanns där redan i Windows 8, den hade bara ingen ikon.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av nihil:

Startknappen fanns där redan i Windows 8, den hade bara ingen ikon.

Ja, jag föredrog faktiskt att den poppade upp när man förde ner pekaren till vänster.

Permalänk
Medlem

Väntar tills Windows 9 finns, innan jag kanske byter ut på burkar som kör Windows 7 idag,
kommer dock aldrig gilla det nya designspråket, men kanske kommer det gå att använda med en del tweaks.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

MEN va tusan.. Jag la in win 8.1 på datorn jag byggde åt mina föräldrar p.g.a. snacket om att startmenyn skulle återvända. Så här med facit i hand har det bara varit krångel med det och nu verkar de bli blåst på det också...

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Zeedie:

MEN va tusan.. Jag la in win 8.1 på datorn jag byggde åt mina föräldrar p.g.a. snacket om att startmenyn skulle återvända. Så här med facit i hand har det bara varit krångel med det och nu verkar de bli blåst på det också...

Startmenyn kommer i Windows 8.2 alt 9. Det här är bara en uppdatering till 8.1. Har aldrig sagts att det ska komma till 8.1

Permalänk
Skrivet av ekipz:

Jävla gnäll på gränssnittet i Windows 8 hela tiden...

Vem bryr sig om det egentligen?!?
-Jag har alltid kört tangentbordsgenvägar i Windows sedan så länge jag kan minnas, och de funkar utmärkt även i Windows 8...
Lär man sig ett fåtal kortkommandon så blir det som Windows 7 ungefär

Tillräckligt många har i alla fall brytt sig och dom verkar lägga win 8 på hyllan i höst. Just för kritiken och för få skaffar det. Så ja gränssnittet är viktigt för 88% av windows användarna.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Jag skulle säga att om ens användande av datorn i Win 8 och Win 7 har någon betydande skillnad så finns det mer effektivitet att hämta av att förbättra användaren än att förbättra operativsystemet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av kevve1:

Jag är nöjd med windows 8.1. Det jag gör är på datorn i och för sig endast att spela, kolla film och surfa runt. Med classic shell så funkar det smärtfritt.

Jag köpte min win 8.1 professional för något år sedan, 50 spänn. Funkar skitbra fortfarande.

Du ska aldrig vara nöjd. Aldrig. Att vara nöjd så där, kan inte vara nyttigt alls.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cooling23:

Betyder det att update 2 har inte "nya" startmenyn alls? Måste vi vänta till Windows 9?

Framgick inte det ganska tydligt av artikeln? Och har inte det framgått om man har läst mellan raderna i de senaste månadernas artiklar här och runt om på nätet?

Skrivet av sgtspiff:

Finns det något bekräftat ETA på Win 9?
När borde det komma?

Vore inte det den största nyheten? Tror du den informationen finns ute när man befinner sig på det stadiet att man debatterar huruvida ev. läckta skärmdumpar av ev. utvecklingsversioner är äkta?

Skrivet av Xeno88:

Windows 8.x har dålig publictet nu och de gör väll samma sak som Windows Vista -> Windows 7 och byter namn, gör lite gui förändring och släpper det under nytt namn. Då kommer helt plötsligt alla älska det nya operativ systemet även om det är till 99% identiskt med det föregående som de hatade.

Kvalificerad slutsats. Den säger att för slutanvändaren är det grafiska gränssnittet viktigt, vilket är sant; men vid den tiden hade även drivrutiner blivit bättre samt att Windows 7 var lättare att driva än Vista. Men även Vista kom med förbättringar.

Personligen har svårt att se hur alla de som säger att de aldrig använde startmenyn i Windows 7, eller tidigare, arbetade; visst kan man peta dit ett antal program i Aktivitetsfältet, men det rymmer inte allt; och visst kan många mer avancerade användare flera programnamn etc. utantill, vilket innebär att de kan söka direkt på dessa, men att söka efter något när man vet var det finns är inte alltid optimalt. Men de har utvecklat operativsystemen i den riktningen från Windows Vista, Windows 7 och framåt; program som är fästa på Aktivitetsfältet kan även visa status om de körs, vilket innebär att det inte behövs utrymme för aktiva program. Sökfunktionen fick en prominent plats på Startmenyn, vilket innebar att det blev svårare att snabbt navigera till annan position via acceleratorer; jämför att öppna ett tidigare dokument, under Senast använda dokument, i Windows XP, det tar en sekund.

Visst finns det flera förbättringar under skalet i Windows 8, det finns nog ingen som har tittat efter lite mer som har förnekat det, och konstigt vore det annars, det borde ske förbättringar, men det leverardes i ett paket som var frånstötande, och sänkte produktiviteten vid en skrivbordsdator, och då är jag flitig användare av tangentbordskombinationer. Men det är klart, använder man datorn främst till spel och surfande ser man inte mycket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hg:

Däremot har jag märkt att boot tiden är avsevärt förbättrad jämfört med win 7. Från helt avstängd till win 8.1 desktop tar det ungefär 10 sekunder för mig, men det mest positiva och användbara med 8.1, by far, är aktivitetsfältet (taskbar) PÅ FLERA SKÄRMAR!! <3<3 Herregud vad jag saknade det på win 7, fanns ju inget vettigt 3:e parts program för det heller.

Display fusion funkar perfekt på Windows 7 har använt det i ett halvår nu, inga problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Case: Fractal Design Define R5 Blackout | MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING | CPU: AMD Ryzen 7 5800X | RAM: G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB/3600MHz/DDR4/CL16 | GPU: ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB STRIX GAMING | SSD: Samsung 970 EVO 500GB | HDD: Seagate BarraCuda 2TB 7200rpm 64MB | PSU: Corsair RM750X V2 750W | CPU Cooler: Fractal Design Celsius S24 240mm | |O/S: Windows 10 Pro 64-Bit |