Copyswede drar Samsung till domstol för utebliven kopieringsavgift

Permalänk
Medlem

Betalade jag inte för rätten att göra privata kopior när jag köpte verket? Varför ska jag betala igen?
Och om jag inte köpte verket? Vad betalar jag då för? Rätten att skaffa en kopia? Nähä...

Logic much?

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Betalade jag inte för rätten att göra privata kopior när jag köpte verket? Varför ska jag betala igen?
Och om jag inte köpte verket? Vad betalar jag då för? Rätten att skaffa en kopia? Nähä...

Logic much?

Sista cd skivan jag köpte för över tio år sedan är hela släkten vansinnigt intresserade av o kopierar den i flera exemplar. De lägger den på hårddiskar, mobiltelefoner, minneskort, usbminnen o cd/dvd skivor.

Permalänk

Ont i tvåan

Har läst så mycket liknande under åren och vi vet ju alla hur det brukar gå eller hur? Copyswede vinner, oavsett vilka dom har stämt, vi får ont i tvåan ett tag och sen glömmer vi allt. På detta sätt fortsätter Copyswede år efter år efter år och man orkar knappt bry sig, för det är ju ingen mening då Copyswede verkar stå utanför lagen och att man i princip måste stå med en klubba i näven för att få politiker att prata om detta.

Permalänk
Medlem

Privatkopiering är en inskränkning i ensamrätten den är tänkt att ersättas av användaren, men det är lagen som gör inskränkningen. Det är däremot inget måste för att flytta låtar från en musik-cd till mobilen, i Storbritannien går det bra med formatskiftning utan ersättning och utan att du har rätt att dela med dig av verket till dina vänner och familj. Ersättningssystemen i musikvärlden är speciella rakt igenom, vissa kan tjäna väldigt mycket på detta medan de flesta inte tjänar mycket alls. Däremot kan ingen få ut en lön från t.ex. biblioteksersättningen som gäller böcker. Hur som helst behövs inget system med ersättning för att man ska ha rätt att rippa oskyddade medier, inte i andra länder som lyder under samma EU-direktiv iaf.

Permalänk
Skrivet av Nisse86:

De här är ju liksom maffia verksamhet. "Betala annars jävlar"

Detta låter faktiskt rimligt.

Copyswede är väll ingen statlig myndighet

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaya:

Problemet är ju att dom möts i tingsrätten, och det är en politisk domstol. Det här jävla pisslandet är så korrupt så Nordkorea verkar vara en idyll i jämförelse. Enda chansen för Samsung att vinna är att ta det här till en EU domstol och det är extremt kostsamt men som tur är så är Samsung en av dom få som har råd med det.

Men dom närmaste 5-7 åren så kommer väldigt många miljon skattekronor gå till att försvara ett system som nog inte ens en promille av befolkningen utnyttjar men ändå måste 100% av befolkningen betala för det.

Jag vet vill knappt bo i sverige längre om copyswede besegrar samsung plus en värre regering kommer jag gömma mig i ett flygplan till england eller kanada