Apple Find My Iphone kan ha orsakat stulna kändisbilder

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av undelete:

Det är väldigt lätt för alla datorkunniga här att säga att man "är dum i huvudet om man sparar privata bilder i molnet". Finns väldigt många icke-datorkunniga där ute i världen som inte har den utbildningen eller intresset som ni har. Ett väldigt omoget och oförstående uttalande. Tur att det inte är någon av er som ansvarar för dessa lösningar. Klart att vanliga icke-datorkunniga och vi ska kunna kräva att dessa tjänster är säkra mot hacking. Även om vi inte är där eller att det inte ens går, så ska visionen vara 100% säker lagring. Nästa steg blir att allt som är lagrat i min moln-tjänst area är krypterat med mitt personliga lösenord som följer en högre password-policy nivå än vad som krävs i dagsläget.

Ett stort problem är ju att tex Googles affärsmodell går ut på att de läser allt som passerar dem för att sälja reklam, de vill helt enkelt inte ha säker kryptering i klientänden eftersom de då inte kan tolka innehållet lika bra, MS är på väg åt samma håll de också.
Förr eller senare så kommer datan att missbrukas eftersom "det går"

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Celebrity iCloud Accounts Compromised by Weak Passwords, Not iCloud Breach (macrumors.com)
"A breach of Apple's iCloud and Find My iPhone service was not involved in the recent hacking incident that saw the private photos and videos of several celebrities leaked onto the Internet, according to a press release just issued by Apple.

Instead, celebrity iCloud accounts were compromised by a targeted attack on user names, passwords, and security questions. ..."

Permalänk
Avstängd
Skrivet av MatsSvensson:

Snyggt jobbat Apple.
Hoppas dom har tagit patent på det, så att dom kan stämma alla andra som bygger lika kassa system.

5 miljoner lösenord från Gmail på drift

Visa signatur

The problem in society today: Smart phones, stupid people.