Permalänk
Medlem

Tänk om man kunde byta chipset lika enkelt som cpu. Tillverkarna gör allt för att man ska köpa nya moderkort hela tiden... Intel har en tendens till att byta sockel oftare än AMD. Som tur är så är inte moderkorten så dyra. Ingen idè att spara in på moderkort om man tänkt sig uppgradera större delen av datorn...dvs om man har ett moderkort av typ Asus A7V med kt133.

Permalänk
Medlem

Det är bara att sälja skrotet till en normal användare, håll med om att det är mysigt att packa upp helt nya grejor och slå på brytaren första gången.

Själv är jag nöjd i ca 30minuter, innan jag börjar drömma om nästa dator.

/Nagy Man

Permalänk
Medlem

Vicotnik
Om att det är det mest korkade man kan göra kan jag inte förstå varför du säger. USb har varit på marknaden väldigt länge nu. Usb2 har varit på marknaden ett bra tag faktiskt samma med firewire. Och eftersom det inte är planerat att släppas några nya såna här alternativ på ett bra tag. Som sagt du begränsas inte till lika lite i valfrihet angående produktet och det är väldigt bra,
Universal Serial Bus, Usb 1,1 tillåter överföringshastigheter på 12Mbit/s och Usb 2 har en överföringshastighet på 480Mbit/s. Så det blir väldigt bra om man har externa hårddiskar eller tänker skaffa, samma med externa cd-brännare, skrivare, scanner m.m

Sen skulle jag nog kunna säga att jag inte är direkt någon nybörjare av raid, som du kanske vill tro om du nu gör det. Har själv använt det i 2,år med 2,st ibm 60gxp diskar som funkar perfekt :),, (Raid 0),,,,, nästa uppgradering blir nog byte till en array 0+1, och kan verkigen säga att man ser en prestanda höjning mot vanliga diskar, i väldigt många applikationer, jag är den enda datorn av 5,st datorer som är igång här som använder raid, och snacka om att jag tycker att dom andra är långsamma ibland.

Sen skulle du vilja att den nya tekniken bara försvann, och att den tekniska utveckligen ska avstanna?? du kanske vill använda pci igen till grafikkort, eller varför inte Isa,, det verkar som att du ser ner på nya tekniska framsteg, även om dom är stora eller små. Men det är i alla fall framsteg till rätt riktning.
Alla nya moderkort har stöd för agpx8, och samma med grafikkort.
så då är det licka bra att utnyttja detta, men du kanske föredrar att strypa ner agp till 2x o använda det, för att du tycker att industrin bara försöker blåsa dig på pengar.

------------------
När det blir såna här trådar ibland så vill gärna en del skydda dom gamlaste moderkorten vädligt mycket, men hur många av er är det som använder dom om man får fråga, och varför har ni skaffat er ett nyare.

Nagy Man
Kan faktiskt hålla med dig där till en stor del.

Visa signatur

ThermalTake Tsunami Dream "Ljudisolerad", Corsair HX 650W Plus Gold, Gigabyte Z68XP-UD3P, Intel Core i5 2500K 4GHz, 2x Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V, MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G, Samsung SSD 840 Evo 250GB. Vi människor är mystiska varelser
-
http://www.minhembio.com/Camridge

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrTT

Så du menar på fullt allvar att du rekommenderar en en ägare av en gammal Duron 600Mhz+32Mb RAM+KT133 moderkort+5Gb HD+TNT Grafik att köpa en AMD XP CPU+512Mb RAM+120Gb HD+ATI Radeon 9700 Pro men behålla KT133 moderkortet för att tjäna en dryg tusenlapp, sanslöst säger jag bara.
Om man jämför ett KT133 moderkort med NForce2 så är skillnaderna följande:
KT133
AGP 1-2
ATA 66
USB 1.1
2 USB portar
133Mhz minnen

NForce2
AGP 8, NForce är 4-8ggr bättre
SATA 150, NForce är 2-3ggr bättre
USB 2.0, NForce är 48ggr bättre
6 USB portar, NForce är 3ggr bättre
Dual 400Mhz minnen, NForce är 6ggr bättre
RAID, NForce är 2-4ggr bättre
Dolby digital 6-channel support
Onboard 1394 Firewire
1000Mb/s nätverkskort

Ett NForce2 moderkort har 6ggr bättre bandbredd på minnesbussen än en gammal KT133, snacka om skillnad.

TT, du har inte fattat ett enda dugg, varför skall han byta allt annat? Sen så är ju det du räknar upp mycket äldre än ett KT133 moderkort. Ta en titt på vad jag har på mina KT133 plankor, tex så har 4x mer disk i ena burken än vad du tycker man skall uppgradera till. Även om ett nForce2 ger 6ggr mer bandbredd mot minnet, vad blir skillnaden i reell prestanda med i övrigt likadana saker, då skiljer det inte så mycket helt plötsligt....

Sen snackar du om 32M ram, så lite har jag aldrig haft i en PC, inte ens min första PC som jag inhandlade -97 hade så lite, likadant med disken, jag hade en 6,4G disk till den burken -97 och du jiddrar om 5G disk om du vill diskuterar så se då till att man kan ta dig på allvar.

Sen utgår ni alla till att en maskinen enbart skall användas till fps-spel och att det inte finns användning för mer cpu-kraft till nått annat :-/

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camridge
Tempel
Kan inte göra något annat att beklaga om det jag skrev som du tog upp, självklart måste man byta moderkort för att få tillgång till detta nya chipset,
och det jag försökte få fram var att man som amd ägare måste ändå byta moderkort, eller har jag inte rätt där.

tycker du ska läsa lite på extremtech, så får du veta lite mer om varför man måste byta socket ibland.

Grejen är fortfarande att AMD har lyckats höja fsbn utan att byta socket, visst måste man byta ibland men att byta 3ggr i samma generation är inget annat än kosumentfientligt.

Sen var ju frågan om man måste byta moderkort för att få tillgång till snabbare cpuer eller inte. Att man måste byta moderkort för att få tillgång till andra chipset är ju självklart.

Du måste ju hålla med om att det är en klar fördel att bara genom att byta cpu kunna få tillgång till mer cpu-kraft och då dessutom ofta med mindre värmeutveckling är mycket trevligt istället för att behöva byta cpu, moderkort och minne.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

kt133 korten har visst agp 4X....
Och har ni något mot KT133a så komm överhit så får vi ta att prata lite......=)

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan

Självklart gör vi allt för att inte slarva med stavningen. Vi som jobbar med nyheterna utvecklas hela tiden och jag tycker faktiskt det blir bättre och bättre klass på nyheternas utformning och stavning, och om ni inte tycker det så maila mig på herman@sweclockers.com. Självklart slinker det igenom ett stavfel då och då, på grund av att det är nyheter, vilket ska skrivas så snabbt som möjligt för att inte bli "gamla", och arbetstiderna är inte fasta och ibland är man trögare i huvudet än vid andra tider. Det är ingen ursäkt, men misstag händer ibland.

Jag vet inte vilken nyhet det var, men den redaktören som skrev att det är Internet och det är mindre seriöst ska få en utskällning ifall han jobbar kvar och du minns vem det var? Jag måste dock erkänna att ibland när man suttit och jobbar i flera timmar för att lägga ut nyheter och sedan möts av föraktfulla kommentarer och liknande, då kan man bli rätt besviken och arg.

Men som sagt, om ni hittar felstavningar eller fel i nyheter, felanmäl dom så ändrar jag/vi direkt!

Tycker precis som dig keep up the good work.-)))
och strunta i gnällspikar som inte inser hur mycket arbete som krävs för att göra en recension/test:-))

Visa signatur

Fractal Design Refine R2 Asus Commando(1901) Q6600@3600mhz@Vattenkylning Corsair HX620W 4Gb 2x2 dominator 8500 Powercolor HD4870X2 Ikari Laser WD MyBook 500Gb@E-Sata 3dmark06@20436+/-
Win xp sp3/win 7 ultimate

Permalänk
Hedersmedlem

Camridge:
Vad jag menar är att det är mycket dumt att köpa på sig "onödig" hårdvara som man kanske kan tänkas behöva i framtiden. Detta naturligtvis för att utvecklingen går fort framåt och priserna fort nedåt. För varje månad man väntar med ett inköp så sparar man pengar. Därför tycker inte jag att man ska köpa på sig saker man inte har användning av på en gång. Men om man å andra sidan behöver tekniken så ska man ju naturligtvis inte tveka.

Jag tycker bara det är tråkigt när "folk som inte vet sitt eget bästa" slänger bort sina pengar på saker de egentligen inte behöver. T.ex. byter moderkort enbart för att de "måste" ha AGP8X eller ATA133, saker som faktist idag inte ger någon reell prestandavinst (jämfört med t.ex. AGP4X och ATA66, inte ISA-grafik och PIO.. ). RAID-0 är ytterligare en sån sak. Du verkar veta vad du vill ha och har användning av RAID-0, men hur många av de som använder det tror du seriöst behöver det? RAID-0 är en fluga, för att citera en icke okänd idiot.

Visa signatur

| Venice 3500+ | A8N-SLI Premium | 2048MB PC3200 | 7900GT | Audigy2 ZS | WD Raptor 74GB |
| Antec P180 | Seasonic 400W | Dell 2405FPW | Kylning: Scythe Ninja, BQ Polar Freezer, två Adda 120mm |

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel

TT, du har inte fattat ett enda dugg, varför skall han byta allt annat? Sen så är ju det du räknar upp mycket äldre än ett KT133 moderkort. Ta en titt på vad jag har på mina KT133 plankor, tex så har 4x mer disk i ena burken än vad du tycker man skall uppgradera till. Även om ett nForce2 ger 6ggr mer bandbredd mot minnet, vad blir skillnaden i reell prestanda med i övrigt likadana saker, då skiljer det inte så mycket helt plötsligt....

På THG har de testat hur mycket det skiljer mellan olika moderkort.
Där skiljer oftast 50-100% mellan KT133 och NForce2.
Skulle du ha kvar ditt KT133 moderkort om du har en XP2000 CPU som blir frånåkt av en Athlon 1000Mhz?

Citat från THG:
"An Athlon XP 2000+ combined with an old platform will always be considerably outperformed by a slower processor on a higher quality platform, so in the long run, it's better to buy a better platform than the fastest processor. "

THG tycker som jag att det är dumt att köra på en jättegammal plattform med en ny processor. Det är ju som att stoppa in en V8 i en Volvo 142. Det blir lixom ingen sportbil i alla fall.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrTT

Så du menar på fullt allvar att du rekommenderar en en ägare av en gammal Duron 600Mhz+32Mb RAM+KT133 moderkort+5Gb HD+TNT Grafik att köpa en AMD XP CPU+512Mb RAM+120Gb HD+ATI Radeon 9700 Pro men behålla KT133 moderkortet för att tjäna en dryg tusenlapp, sanslöst säger jag bara.

Finns ju gränser för allt, tror inte någon sitter med 32 mb ram t.ex.
Själv hade jag en Duron 750, 512 sdram. Köpte en XP2000+ och fick då en dator som var nästan 3 gånger så snabb för en tusenlapp, skulle jag bytt ut modekortet så hade jag öven fått byta ramminnet vilket hade ökat kostnaden med ytterligare 2000-3000 sammanlagt, vilket hade kännts jävligt onödigt för att få ut ytterligare 10% snabbare dator.

Visa signatur

kill -s SIGCHLD `pidof Kenny`
bash: Oh my god, they killed Kenny
init: You Bastards

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Prescott

På THG har de testat hur mycket det skiljer mellan olika moderkort.
Där skiljer oftast 50-100% mellan KT133 och NForce2.
Skulle du ha kvar ditt KT133 moderkort om du har en XP2000 CPU som blir frånåkt av en Athlon 1000Mhz?

Citat från THG:
"An Athlon XP 2000+ combined with an old platform will always be considerably outperformed by a slower processor on a higher quality platform, so in the long run, it's better to buy a better platform than the fastest processor. "

THG tycker som jag att det är dumt att köra på en jättegammal plattform med en ny processor. Det är ju som att stoppa in en V8 i en Volvo 142. Det blir lixom ingen sportbil i alla fall.

Hur fick du ihop det där? 100% då blir det samma hastighet i det sämsta fallet och det var om det en Athlon 1G på en ny bräda gentemot en XP2000+ på en gammal då är det inte frånåkt man blir och hur många köper en ny bräda och behåller en gammal cpu?

Fortfarande är det så att det som är intressant att man har möjligheten att för en rimlig kostnad uppgradera sitt gamla system och få en betydligt snabbare burk, det är ju inte så att det inte blir nån hastighetsskillnad bara för att man har ett gammalt chipset och skaffar man sig en billig XP som tex XP1700+ så handlar det om endast en femhundrig i kostnad. Jämför det med ny bräda och nytt minne förutom processorn, då pratar vi om minst 4ggr den kostnaden.

Kul att du tar med jämförelsen med Volvon, tänk om det finns andra anledningar att ha en v8:a i en 142:a, det kanske inte blir en sportbil men det blir en jävligt bra dragbil för husvagn och om nu ägaren har husvagn så kan en v8:a iaf vara ett bra val för just honom, precis så är det att kunna uppgradera ett gammalt system. Jag har tidigare skrivit att ni utgår ifrån att man bara använder sin maskin till spela fps-spel, alla gör inte det, inse det!

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Prescott

På THG har de testat hur mycket det skiljer mellan olika moderkort.
Där skiljer oftast 50-100% mellan KT133 och NForce2.
Skulle du ha kvar ditt KT133 moderkort om du har en XP2000 CPU som blir frånåkt av en Athlon 1000Mhz?

Snarare 5-50% mellan kt133a och nforce2.
Beror helt och hållet på vad du använder datorn till, för min del skulle jag nog inte tjäna mer än 10% på ett byte eftersom de mest cpu-intensiva sakerna jag kör är kompilering och lite codning av media.

Visa signatur

kill -s SIGCHLD `pidof Kenny`
bash: Oh my god, they killed Kenny
init: You Bastards