Corsairs nya logotyp ger upphov till protester

Permalänk
Medlem

Nej den var verkligen ingen höjdare.

En sak som jag undrar. När blev "gaming" och spel synonymt med p12?

Nu känner jag mig som en gammal gubbe, men vad mycket produkter som ser ut att vara tillverkade för barn.

Permalänk
Medlem
Skrivet av rmd:

Corsair har under många år siktat på p6-p12 gruppen på sina prylar. Ingen kan säga annat om dom ser hur dom gått från bra men tråkiga till hyffsade men med 100tals leds i regnbågens alla färger. Corsair gör allt, som inte produkten är tänkt för...

Skrivet av Gix:

Om man inte vill ha gaming-stylade prylar så köp inte gaming-inriktade produkter? Vad jag har förstått så är fortfarande Corsairs "vanliga" produkter med gamla loggan?

Skrivet av Bjebbosten:

"Jag vill ha inte ha "gaming"-stylade prylar, om jag så skulle kan jag köpa från något annat märke"
Men ändå köper han ett gaming tangentbord och varför köper han inte från ett annat företag?.

Något som jag har svårt att förstå är varför Corsair väljer att, imho, "smutsa ner" sitt varumärke med att marknadsföra så starkt mot gaming.

Jag associerar ofta "Gamingprodukter" som en produkt med halvdan kvalitet och ofta en "flashig" design. Det behöver inte vara dåliga produkter, men oftast är de ganska niche och använder ordet "gaming" för att framstå som bättre än de är. Något jag tycker Corsairs produkter inte stämmer överens med.

Jag har personligen ett K70 med MX Blue som jag faktiskt valde över ett Ducky Shine 3 och har gillat designen ända sedan den släpptes. Tyvärr så släpptes den från början bara med MX Red så jag fick hålla av med köp fram tills att de äntligen släppte varianten med MX Blue. Det jag gillar med den är just hur den saknar ett vanligt hölje likt i stort sett alla tangentbord och i stället har en design av metall vilket ger en mer kvalitetskänsla. Vad som gör denna designen så speciell för mig är att den inte känns lika tjock och klumpig som mekaniska tangentbord brukar och, framför allt, att bristen på plasthölje som omsluter tangentbordet gör den OÄNDLIGT mycket enklare att rengöra vilket är ett stort plus då jag ett flertal gånger stört mig på tidigare tangentbord som samlar på sig massvis med damm och smuts med tiden. Med K70 så behöver jag bara blåsa lite lätt mellan tangenterna.

När det gäller kvalitetskänsla och byggkvalitet så tycket jag att Corsair ligger uppe med många starka märken även utanför gamingbubblan och jag skulle faktiskt gå så långt att jämföra K70 med t.ex. Ducky. Även om Corsair inte har riktigt samma topnivå av när det gäller rå kvalitet och tillförlitlighet så har de ändå en väldigt unik design som ger än stark premiumkänsla i.o.m. aluminiumplåten och mer praktikalitet då den är mycket enklare att rengöra och känns mindre fyrkantig då själva plåten/höljet ligger mycket mer plant mot skrivbordet jämfört med nästan alla andra mekaniska tangentbord jag kan tänka på samtidigt tangenternas form och känsla är i princip densamma.

Visst får Corsair marknadsföra sina prylar med var de vill, men jag tycker att när dom skriver "Gaming" och sätter flashiga logotyper på sina produkter som imho tillhör ett segment ovanför det som jag associerar "Gaming" så blir det snarare en punkt som jag ogillar då jag mer och mer söker mig bort från den typen av produkter. Logotypen skulle jag kunna dras med, men skriv för tusan bara "Corsair" på produkten i stället för "Corsair GAMING"... Inte alla som köper era produkter är gamers. Ni kan skriva gaming på lådan men håll det imho nervattnade ordet borta från själva produkten jag annars tycker är utmärkt även jämfört med andra high-end produkter som är gjorda för att professionellt bruk och inte bara spelande..

Permalänk
Medlem
Skrivet av azz0n^:

Varför skulle man bry sig om ett företags logga så länge man själv inte är inblandad i något arbete med dem? Förstår om man är ultra Corsair fanboy etc.

Mja, jag gick från att fundera på att byta ut mitt K70 mot en RGB variant till att anse den nya loggan/klistermärket vara en dealbreaker. Har sett flera kommentarer där många "förlorat" hypen pga. just den nya loggan. Visst det är en ganska liten förändring men jag gillar att ifall jag köper fler produkter från ett företag att företagets logotyp faktiskt matchar och inte sticker ut på ett fult sätt. Om du kollar på framför M65 RGB så förstör loggan och "Corsair gaming" texten imho helt designen av musen..

Permalänk
Medlem
Skrivet av DAoG:

Behövde bara se bilden för att tänka på en tatuering vid svanken
http://www.cliffordstattoostudio.se/res/SvankTattoo/clifford8...

Haha, en tribalmuffin i ett par mjukisar! Den med lite florsocker på.. ;D

OT: Den där loggan går inte riktigt att ta på allvar..

Permalänk
Medlem

Den gamla logon med seglen är ju helt klart snyggast! Men inte tänkte jag "tramp stamp" när jag såg den nya.

Däremot Corsair, byt för guds skull inte logo!

Visa signatur

|| AMD 5900x || ASUS ROG Formula VIII || 2x ASUS GTX 980 SLI || 32GB G-Skill || Vattenkylt || HDD : SSD’er || Skärm : LG42" SL8500 / Acer G24 ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av azz0n^:

Varför skulle man bry sig om ett företags logga så länge man själv inte är inblandad i något arbete med dem?

För att vi just nu är i ett diskussionsforum och rubriken är "Corsairs nya logotyp", där diskussionsvärdet är någonting i stil med "vad tycker du om den?", därför bryr sig en stor del av folket i denna tråd om den just nu.

Vidare så skulle inte jag heller tycka att det va kalasroligt att ha produkter på mig där loggan inte tilltalar mig, det hade inte varit en dealbreaker, men ett moment jag stört mig på.

Visa signatur

Ryzen 5 1600, Gigabyte 1070, MSI B350M MORTAR, Crucial 16GB, Samsung EVO 500GB, Define Mini C, Corsair RM550x (╯°□°)╯​︵ ┻━┻

Permalänk
Medlem

Jag måste bara säga att jag bryr mig ju om kvalitén mest och så... Men jag vill att mina inhandlade komponenter ska vara stilrena och snygga då jag brukar köpa de mer exklusiva produkterna när jag väl vädrar lädret.. Så jag är väldigt besviken på denna fula logo....

Permalänk
Medlem

Vill man nödvändigtvis vill differentiera sig vad gäller produktlinjer så kunde man använda en annan färg på den vanliga loggan, exempelvis röd färg för produkter inriktade mot spelmarknaden. Då skulle det handla om i grund och botten samma logga vilket skulle ge ett starkare varumärke pga varumärkeskännedom, nu finns det risk att man kommer förvirra de potentiella kunderna.

Enda orsaken till att man väljer att helt byta logga som jag ser det är att man är osäker på om produkterna kvalitetsmässigt kommer passa in i det övriga sortimentet.

Visa signatur

/havoc

Permalänk

Är jag den enda som stör mig mer på olika färger på knapparna än på loggan? Eller är färgerna bara för att visa att tangentbordet kan lysa i olika färger beroende på val?

Visa signatur

Dator: MSI B550 Tomahawk || AMD 5600X || Noctua NH-U12S || MSI RTX 2070 Armor 8GB || Kingston HyperX 32GB @ 3600MHz CL16 || PNY CS3030 1TB + SSD 500GB + HDD 4000GB || Phanteks Enthoo Pro || Corsair AX 760W

Permalänk
Medlem

Jag får väl gå emot strömmen då, den nya är coolare och inte lika tråkig. Gamla ser ut som en windows logga.

Permalänk
Medlem
Skrivet av +_+:

Den gamla logon med seglen är ju helt klart snyggast! Men inte tänkte jag "tramp stamp" när jag såg den nya.

De flesta som vet vad "tramp stamp" är slang för har nog däremot väldigt lätt att associera dessa med Corsairs gaming-logga. En sådan gör sig bäst på ryggens nedre del av den kvinnliga populationen.

Tycker också att "Tramp stamp" tribal sänker varumärket. Den är inte snygg och är helt klart en deal-breaker för mig. Jag vill ha ren och funktionell design. Inte en logga som påminner om Schytes (fast utan skaft).

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=132520&page=... De lyssnade, de kmr gå tebax till den gamla loggan

Permalänk
Medlem

Y U DO DIZ CORSAIR? Y?

Visa signatur

PC: 5600X / 7800XT / 32 GB
FOTO: Sony a7R IIIa
Fotofolio \ flickr \ Mina Custom Gundam-modeller

Permalänk
Medlem

Nya logan var inte fin nej, förstår faktiskt inte varför dom ska byta loga när den nuvarande fungerar alldeles utmärkt.

Skrivet av Grumie:

Jag håller inte med. Framförallt håller jag inte med om ditt tankesätt kring tangentbord. ett tangentbord som kan glittra i regnbågensfärger har mycket fler användningsområden än att bara se fint ut. Jag tycker att det är ett bra steg i tangentbordsutvecklingen.

Inte heller håller jag med om chassin. Tycker corsair erbjuder, bland dom, stilrenaste chassin som går att hitta. Ja, dom har några extremt spacade som ser ut att höra hemma i startrek men bortsett från dom så tycker jag dom erbjuder bra och fina chassin.

Så att såga att de är på väg att bli "toys r us" är väl ändå lite väl tidigt att säga?

Kan inte mer än att hålla med, detta chassi har jag och tycker det är väldigt stilrent iaf med många bra funktioner

Mitt t-bord är iofs inte från Corsair men lyse kan vara rätt bra att ha om man sitter i ett mörkt rum, bara man kan stänga av lyset om man så vill så ser jag bara det som positivt.

Visa signatur

CPU: Intel Core i5 750 2,67GHz
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz
GPU: Asus GeForce GTX 970 Strix
SSD: Samsung SSD 830 128GB

Permalänk

Jag vet inte om jag klassar mig som en gamer, men jag spelar faktikst en hel del CS nu på sista tiden även om jag innan jag drog igång cs på inte spelade ett jota mer än Zelda möjligen.

Men känns lite som att gaming produkter avskräcker mig från att köpa dom. Någonstans i mitt huvud sitter det fast att gaming logotyp = Skräp. kanske inte stämmer? har ju en G700 som skall klassas som gaming produkt men där sitter ju inga flashiga LEDs och annan skit som jag associerar det med

Gillade Corsairs tidiga logotyp bättre, tog mindre "plats" också. IBMs logotyp på mitt IBM är helt okey, även om den inte är så värst diskret. Denna nya är dock ännu mindre diskretare. som från 90 talet

Permalänk
Medlem

Brukar inte kommentera nyheter ofta, men alltså, fyfan vad ful den nya loggan var. Rent av pinsam!

Visa signatur

ASRock 939DualSATA2 | AMD Athlon 64 3700+ San Diego @ 2,75 GHz| Twinmos 1024 MB DRR400 | PowerColor HD 2900 Pro @ 700Mhz | Samsung SATA 400 GB X 2 + Samsung SATAII 300GB | Samsung SyncMaster 940B | Zalman CNPS7000B-Cu | Corsair 520W | Antec Sonata I | ADDA 120mm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dr.Mabuse:

De flesta som vet vad "tramp stamp" är slang för har nog däremot väldigt lätt att associera dessa med Corsairs gaming-logga. En sådan gör sig bäst på ryggens nedre del av den kvinnliga populationen.

Jo tack jag vet, Kanske lite dåligt formulerat av mig tidigare. Jag menar alltså det är inte det första JAG tänkte på, Långt ifrån! och man kan undra varför folk gör den kopplingen direkt? Skulle nog aldrig tänkt på det om det inte klagats på av andra ( Tänker bara ful logo/tribal ). Enligt mig en aning konstigt att se det/koppla det till en sk tramp stamp...
Men vi alla hanterar väl det vi ser på olika sätt.

Visa signatur

|| AMD 5900x || ASUS ROG Formula VIII || 2x ASUS GTX 980 SLI || 32GB G-Skill || Vattenkylt || HDD : SSD’er || Skärm : LG42" SL8500 / Acer G24 ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av +_+:

...och man kan undra varför folk gör den kopplingen direkt?

Tatueringar som har en symmetrisk och spegelvänd utformning är väldigt vanlig på sagda plats. Kopplingen har alltså inget med någon politiskt inkorrekt patriarkalisk genusbetraktelse att göra utan är mer en allmän iakttagelse. Benämningen "tramp stamp" kan man däremot ha invändningar emot

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av xXxlGurrAlxXx:

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=132520&page=... De lyssnade, de kmr gå tebax till den gamla loggan

Tyvärr inte...

Visa signatur

Do good. Be good. Repeat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av xXxlGurrAlxXx:

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=132520&page=... De lyssnade, de kmr gå tebax till den gamla loggan

Verkar som det bara gäller varianten med röda switchar amrikansk layout som säljs från vissa utvalda återförsäljare i USA. Inget som påverkar oss Svenskar altså.. och ännu mindre mig som vill ha blåa switchar..

Permalänk
Medlem

Ingen snygg logga, men den är nog ändå inte lika tacky som chassin med fönster och en massa dioder så i den kontexten så är det väl ändå inte så konstigt. Stilrenhet är inte direkt något som man förknippar gamers som grupp med, även om det såklart ändå finns massor av individer som kör med stilrena produkter.

Permalänk
Avstängd

Stackare som nu får välja ett annat tangentbort pga en dålig logga. Det är inte lätt att vara datornörd 2014.

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Medlem
Permalänk

83.6% tycker att den nya loggan är sämre än innan / gräslig.

Permalänk
Medlem

Linus har den bästa lösningen

Visa signatur

Intel Core i7 4770K @ 4.2GHz | MSI Z87-G45 GAMING | Phanteks PH-TC14PE | MSI GTX 980 Ti Gaming 6G | Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 16GB | EVGA SuperNOVA G2 750W | Samsung 840 EVO 120GB | Samsung 860 EVO 1TB | Kingston A400 240GB | Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB | Fractal Design Define R4 | Lenovo Y27Q-20 | BenQ XL2411Z | Glorious Model I | Mountain Everest Max | Sennheiser HD 560S | FX-AUDIO DAC-X6 | Samson Meteor Mic

Permalänk
Medlem

Vad jag undrar är vilken funktion den nya logotypen ska fylla? Vilken är den tänkta symbolismen? Kopplingen mellan råsegelrigg - Corsair är rent uppenbar, men vad har ett till synes slumpmässigt mönster, som så som föreslaget egentligen bara kan associeras till tribaltatueringar från millenniets början, att göra med företagets namn och/eller verksamhet?

I övrigt instämmer jag i kören, den nya loggan är i min - och tydligen även i en överväldigande majoritets - smak ett estetiskt nedköp på alla sätt och vis. Den nya loggan är inte bara hiskelig i sin egen rätt, utan den ersätter även en logga som i alla fall jag tycker hamnar i kategorin loggor som är klart snyggare än genomsnittet. Bytet är en dubbel fuckup.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Personligen skule jag aldrig löpa en produkt med den "nya" loggan synlig, men då är ju jag 36 år iofs.

Visa signatur

Kan de inte bara funka...

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaput:

Vad jag undrar är vilken funktion den nya logotypen ska fylla? Vilken är den tänkta symbolismen? Kopplingen mellan råsegelrigg - Corsair är rent uppenbar, men vad har ett till synes slumpmässigt mönster, som så som föreslaget egentligen bara kan associeras till tribaltatueringar från millenniets början, att göra med företagets namn och/eller verksamhet?

Det har nämnts tidigare: det ska tydligen vara två korslagda dolkar/svärd? (de korsar vid handtaget och har väldigt pråligt blad och överarbetad parerstång om jag tolkar bilden rätt)

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Roger W:

Det har nämnts tidigare: det ska tydligen vara två korslagda dolkar/svärd? (de korsar vid handtaget och har väldigt pråligt blad och överarbetad parerstång om jag tolkar bilden rätt)

Följdfrågan kvarstår dock - vad exakt för funktion fyller en tribalfigur i form av två svärd? Hur kopplas det till Corsair, sjörövare? Segel-loggan ser man direkt vad det är och det kan lätt kopplas till ett fartyg men den här måste man först och främst anstränga sig för att se vad det är och sedan, utöver det, så är kopplingen till själva varumärket inte väldigt tydlig.

Det största problemet dock är att de väljer att byta ut en ganska så känd och ikonisk logotyp mot denna ganska starkt kritiserade krusidull för att bättre nå ut till en viss målgrupp -som de verkar tro är mycket större än vad den faktiskt är- dock till kostnaden av större delen av deras egentliga målgrupp som de inte verkar ha förstått att de har.

Som jag redan förklarat tidigare så ser jag Corsair som ett topkvalitetsmärke för både datordelar och tillbehör, men den här förändringen förstör det ryktet för mig.. Om de någonsin kan ge upp med fokusen på gaming och satsa mer på det som de är faktiskt bra på -produkter med premiumstandard- skulle de behålla existerande kunde och samtidigt kunna locka till sig en ännu större målgrupp..

Permalänk

Tja, att det är svärd det ska föreställa är ju helt uppenbart. Det är bara att kolla wiki för att kopplingen ska bli solklar.

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*