Permalänk
Medlem

Port forwarding porblem?

Hej!

Jag har en Netgear Router R6200V2 som jag köpte för ett par månader sen och idag så lekte jag lite med en server och skulle öppna upp en port som vanligt som jag alltid har gjort men det vill inte fungera, har testat ett par "open port checker" sidor och där står det att det inte kommer åt.
Har även testat några vanliga portar så som FTP, HTTP m.m men likadant med alla jag testat. Har även laggt till i Windows brandväggen och även stängt av brandväggen.
Jag kan connecta till spelservern med LANIP:port men inte med mitt vanliga IP:port.

Någon som vet om det är någon extra inställning på denna routern som man ska ändra för att portforwardningen ska fungera som man missat eller om det är ett normalt problem som ni kanske vet om? Har sökt runt på nätet men kan inte hitta något.
Testade även med DMZ server men vill heller inte fungera.

Tack för svar!
Mvh Jonas

Permalänk
Medlem

Har du Bahnhof som ISP?

Visa signatur

Medlem #14

Permalänk
Medlem

Japp det har jag

Permalänk
Medlem

Då måste du kontakta dom och säg att du vill ha en publik IP-adress igen.

Från deras supportsida:

Varför fungerar inte min publika ip-adress?
I väntan på IPv6 går Bahnhof successivt över till privata ip-adresser. Förändringen sker stegvis i olika stadsnät och påverkar ett litet antal abonnenter. Driftsätter eller använder du tjänster som kräver publika ip-adresser (exempelvis ftp-servrar, webbkameror och/eller autenticeringsystem) måste du själv anmäla ditt behov till oss. Att behålla sina publika ip-adresser är kostnadsfritt. Vi informerar i aktuella stadsnät när omläggningen sker.

Visa signatur

Medlem #14

Permalänk
Medlem

det hade jag ingen aning om, är även nyinflyttad till en lägenhet med bahnhof. Tack så mycket få ta o ringa dom direkt!

Permalänk
Medlem

det fungerar nu! tusen tack!