Permalänk
Medlem

Förlänga wifi

Hej! Ni får säga till om jag är på fel forum kategori.

Jag är inte jätte insatt i routers och nätverk och skulle vilja ha som en router som delar ut wifi i mitt rum då nuvarande inte når fram, men vill att denna router som ska dela ut wifi får sitt internet från en lan-kabel från existerande router.. Har letat efter trådar men inte funnit något som riktigt hjälpt, vill inte ha någon som "förstärker" wifi som redan finns

Tack // Simon

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Då letar du efter en accespunkt. De flesta hemmaroutrar går att stänga av funktioner på så att de fungerar som en accesspunkt.

Visa signatur

[1700X] [B350 mITX] [32GB DDR4@3000MHz CL15] [Vega 56] [Nano S] [D15S] [Win 10 Pro]

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad*
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

tack! HenKenny, men blir det som ett eget litet nätverk då? asså ett annat namn man ansluter till på wifi? eller blir det som att jag ansluter till min vanliga router?

Permalänk
Medlem

Man kan göra på båda sätten.

Om det bara är du som ska använda WiFi via den så kan du ställa in så att den fungerar som ett eget trådlöst nätverk. Detta är smidigast.

Man kan också, som jag har hemma, ha flera accesspunkter som sänder ut samma SSID så att det ser ut som ett nätverk med flera antenner.

Vad får det kosta, vad ska du ha det till och ska du/flera använda det?

Visa signatur

[1700X] [B350 mITX] [32GB DDR4@3000MHz CL15] [Vega 56] [Nano S] [D15S] [Win 10 Pro]

Permalänk
Medlem

bara jag som ska ha den, till ipaden och mobilen i rummet, har även sonos och äppel-tv så vill helst att det ska gå samman, spelar ingen roll om det är ett som ett eget litet nätverk, runt 300-500kr hade jag tänkt mig. mest för att strömma musik etc,

klarar denna jobbet tro? http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/171555-z...,

tack