Permalänk
Melding Plague

Liten vattenkylning

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">Liten vattenkylning</b> <small class="small">Skrivet Lördag, 8 Mars, 2003 av <a href="mailto:joakim@sweclockers.com">Joakim</a><br /></small>
Söker du ett tyst system? Fläktarna låter för mycket? Vattenkylning blir idag mer och mer vanligt. Systemcooling.com har recenserat ett färdigt paket gjort för tyst kylning av datorn. Vattentanken i paketet är väldigt liten och lämpar sig därför inte för enorm överklockning utan är endast tänkt för att få datorns kylning så tyst som möjligt.<br><br>Med i paketet får man allt som behövs och det är i princip idiotsäkert med färgade anslutningar för slangarna. Paketet tar väldigt liten plats och får därför plats även i medelsmå lådor utan att behöva göra några större ingrepp.<br><br><a href="http://www.systemcooling.com/modules.php?name=News&file=artic..." target="_blank" >CPUFX Z4 Micro Intercooler Kit</a> hos Systemcooling.com <p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Lite fusk att sätta en 84cfm fläkt på luftkylaren.

Visa signatur

:: System 1 | 2500+ -M | 9800se |
::

saknar öä - Är på semester till ~januari

Permalänk
Medlem

Vattentanken i paketet är väldigt liten och lämpar sig därför inte för enorm överklockning utan är endast tänkt för att få datorns kylning så tyst som möjligt.

Öhhh?`Och varför skulle en liten tank vara en nackdel då? Jag kör peltierkylning och rätt bra överklocket utan tank Tank är absolut inte ett måste och om jag tolkat denna textbit rätt så måste man tydligen ha en stor tank för att kunna klocka mycket?

Visa signatur

5800X@original ;)
3600XT@4600Mhz
E6600@3.42Ghz
Duron 600@1378Mhz

Permalänk
Medlem

Joakim måste menat den radiator som följde med paketet, jag hade storebror till den och måste säga att den hade lite svårt att hänga med när jag körde 2.0Volt VCore på min Palomino för 1.5 år sen.

Permalänk

Ett annat paket

Kul att det kommer lite mera att välja mellan.
Jag såg en liknande minsting som verkar nybörjarvänlig:
http://kylning.com/info.php?products_id=385.
Vore kul att se en Swe-Recension med jämförelse på dessa.

Visa signatur

/ SvSm
- Datorer ska synas men inte höras.
AMD Barton 2600+, 1024 DDRAM 400 @ 333, ASUS A7V880, Radeon 9800 Pro, Eizo FlexScan L557.

Permalänk
Avstängd

det var den minsta lille putteradiatorn jag sett nånsin! det kylde ju till och med ganska mycket sämre än luftkylningen som dom jämförde mot, AX-7

Visa signatur

[size="1"]Chip-Con Prometeia || Xtreme DDR 512MB || EPoX 8K5A2+ || AMD 1700+@2860MHz || Creative Gf4 Ti 4400 || Gentoo linux
[/size]

Permalänk

Var chassifläktarna igång eller inte?

Permalänk
Hedersmedlem

Jag får erkänna att jag vet i princip ingenting om vattenkylning.
Jag tror/trodde att vattentankens storlek påverkar möjligheten för vattnet att kyla ner sig innan det går in i systemet igen.

Visa signatur

» Don't argue, I am programmed to beat you.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twinlight
Jag får erkänna att jag vet i princip ingenting om vattenkylning.
Jag tror/trodde att vattentankens storlek påverkar möjligheten för vattnet att kyla ner sig innan det går in i systemet igen.

Det kvittar om man har en dålig radiator....det är den som kyler ner vattnet....har man en bra så är det så att man inte behöver någon vatten tank alls

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk
Medlem

Rätta mig om jag har fel. Kan ett vattensystem bli så mycket tystare än en bra luftkylare med en riktigt tyst 80mm på. Pumpen låter antagligen lite + att hårddisk ljud och evetuella chassifläktar lägger ju ljudnivån. Om man inte ska klocka e ju ett sådant här system helt bortkastade pengar.

Permalänk
Medlem

Pumpen är det minsta problemet när det gäller ljudnivån i ett vattenkylningssystem. Fläkten du sätter på radiatorn är det som kommer att vara problemet.. men jag kan inte säga att min Papst 120 mm @ 7 Volt är speciellt högljudd..

Permalänk
Medlem

Det sistnämda i din kommentar är det jag menade. Om man nu inte skall klocka som en freak...finns det verkligen så mycket att vinna i ljudnivå om något?? Jag vill ha det tyst...och jag tror inte på att ljudnivån är lägre med ett vattensystem vs. luftkylning...ex. papst 120

Permalänk
Medlem

Jo du har rätt, om man inte skall klocka som en freak och inte bryr sig om att cpun håller hög temp är det klart att man inte behöver värsta luftflödet över flänsen.

Men skall du klocka som ett freak behöver du hålla temperaturen låg och då krävs minst vattenkylning för att lyfta bort värmen från processorn, och sen en fet radiator för att avge värmen till luften.

Permalänk

Den e fan så snygg alltså!!

Visa signatur

walle