The Pirate Bay räknar ned till första februari

Permalänk
Medlem
Skrivet av AtomicPunk:

Alla röster på partier annat än i den sittande regeringen väl en missnöjesröst?

Anyhow, att folk vill ha bättre lösningar förstår jag. Det finns inget jättebra sätt att köpa film idag. Det kan dock omöjligt vara ett rättfärdigat krav för att betala. För att inte bojkotta den, absolut, men ska du se den är det bolagets villkor som gäller. Gillar du dem inte? Tough luck. Filmen har aldrig varit din.

Självklart vill företagen att man ska betala för deras filmer men bara för att folk inte vill det har de ingen rätt som helst till filmen. Om man gör det för att det är smidigt eller gratis så kan man åtminstone vara ärlig med det och sluta leka hjälte.

Mitt budskap är: om du bara sätter din bekvämlighet och plånbok före moral. Fine. Försök bara inte rättfärdiga det. Du framstår då bara som en bortskämd snorunge som tror att allt är ditt bara för att du vill ha det.

Skrivet av Nukezone:

I höstas kallades många av rösterna på SD för missnöjesröster. Alltså, du röstar på SD för att du inte är nöjd med alternativen. Exakt samma sak här.
Väldigt simplifierat men poängen är där. Det gäller förstås inte alla, men en stor del av personerna involverade och därmed kunde mycket av problemet åtgärdas genom att lyssna på vad dina kunder/väljare vill ha.

Du får ju läsa allt jag skriver.

I alla fall, jag tycker det är så dåligt av i princip hela branschen att bara ignorera kundernas önskemål på bättre tillgänglighet men samtidigt är ju piratkopiering av materialet p.g.a. dålig tillgänglighet mest en undanflykt för att få det man vill gratis. De flesta kunder följer ju faktiskt företagens villkor så det minsta man skulle kunna önska tillbaka är lite bättre tillgänglighet.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Medlem

om netflix börjar slå bort de som använder vpn säger jag upp det, svenska utbudet är tragiskt dåligt.

Visa signatur

CPU: 5600X| Mobo: AORUS X570 itx|Minne: 32GB Corsair Vengeance PRO 4000Mhz|GPU: Asus TUF 3080 OC |Chassi: CM NR200P|SSD: Samsung 850 EVO 500GB, 2xSamsung 970 EVO 1TB|PSU: NZXT 650W
Mus: Razer Basilisk|Tangentbord: Corsair K70|Skärm: LG27GP850

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

De är inte ensamma kan jag ju bara meddela Ditt exempel var väl inte helt klockrent kanske.

Gör såhär: kom med ett bättre förslag, för att 1. har du inget tycker jag du kan vara tyst för det fyller ingen funktion att klaga utan att komma med egna lösningar, och 2. har du ett bättre förslag så jättebra, kom med det så kan vi gå vidare i den ursprungliga diskussionen om att man inte har rätt att ta saker om det inte finns tillgängligt med lagliga medel!

Det är märkligt att ni reagerar mer på små juridiska detaljer vid en liknelse(som för övrigt ALDRIG ALDRIG ALDRIG är exakt samma sak) än att någon uttrycker att denne har rätt att ta saker om de inte finns tillgängliga med lagliga medel. DET skrämmer mig. Hur ligger det till med er integritet egentligen...?

Visa signatur

Fractal Design R5, i5 6600k, MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, MSI GTX 980, 8GB Minne @ 2400MHz, BeQuiet Kraft 700W

Permalänk
Medlem

Jag känner att jag med gott samvete kan ladda ner filmer som jag en gång i tiden har köpt på VHS eller DVD.
Jag har redan betalt för dom.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem

Okej nu är jag väldigt nyfiken...

Det har kommit upp en liten "piratkarta" nu på deras sida, i källkoden står det

"<img src="/totheisland.png" class="setsail" />"

Så det verkar ju som att dem har hittat en ny location. Någon som vet vart denna ön kan vara/ vilken det är?

** XD ***

Väldigt nyfiken!!

Edit:

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem
Skrivet av Extremaz:

Okej nu är jag väldigt nyfiken...

Det har kommit upp en liten "piratkarta" nu på deras sida, i källkoden står det

"<img src="/totheisland.png" class="setsail" />"

Så det verkar ju som att dem har hittat en ny location. Någon som vet vart denna ön kan vara/ vilken det är?

Försökt se orden och sånt och skulle gissa på England någonstans men är väldigt osäker. Är typ ett får nere i vänstra hörnet och en ko i högra och sedan en typ bläckfisk ovanför det. Får typ fram ordet "Lock Ness" eller ngt där på vänster sidan vid The Pirate Bay.

Väldigt nyfiken!!

Inte så spännande tyvärr.. bildsök på "piratebay island". Det är en bild som funnits ganska länge.

Visa signatur

[ CPU: Ryzen 9 3900X || MB: ASUS X470-F || Mem: Corsair 2x16GB 3600c14 || GPU: MSI RTX 2080 Gaming X Trio || PSU: Fractal Newton R3 600W || HD: Samsung 970 EVO 1TB + SATA SSDs || Chassi: Fractal Define R6 ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon34034:

Jag visste inte att man fick prata om olagliga saker på sweclockers, tpb är en olaglig domän, därför tog polisen ner den..
Sweclockers är som aftonbladet.. jagar klick

1) Domäner i sig kan nog inte vara olagliga.
2) TPB hostade ingen olaglig data öht.
3) Att diskutera "nyheter" om något som är konversiellt i gråzonen av legalitet har nog ingenting med Sweclockers forumregler att göra, och jag antar att du faktiskt ser skillnaden.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av croon:

1) Domäner i sig kan nog inte vara olagliga.
2) TPB hostade ingen olaglig data öht.
3) Att diskutera "nyheter" om något som är konversiellt i gråzonen av legalitet har nog ingenting med Sweclockers forumregler att göra, och jag antar att du faktiskt ser skillnaden.

Kan du / någon sprida alternativ till denna domän?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Toivo83:

varför inte hyra filmer digitalt?
eller är det kostnaden som är boven i dramat?

Har inte läst allt men vill bara påpeka att kostnaden inte är en sor faktor. Någon hundring i månaden hade man lätt kunnat tänka sig betala om bara tjänsten inte sög. Att inte kunna se serier när de sänds eller filmer pga att jag inte befinner mig på en specifik plats geografiskt känns ju lite meh, eller?

Permalänk
Medlem
Skrivet av AtomicPunk:

Men sen när är det dina krav som gäller? Filmen tillhör bolaget tills du har köpt den och deras krav gäller hur mycket de än suger. Om det enda lagliga sättet att få tag på en film från Sony var att bestiga Mt. Everest och hämta den, vore det då din rätt på något sätt att ladda ner den? Fan heller. Filmen är din först när du köpt den enligt deras villkor. Hur skulle du kunna ha någon rätt till filmen alls innan du köpt den?

Tänk dig detta: en pizzeria säljer endast pizzor av halvdan kvalitet till ett högt pris. Du ber att få en bättre men blir nekad. Är det nu din rätt att stjäla en pizza från bagaren?

Finns få saker som jag hatar mer än folk som försöker motivera sin piratkopiering genom att säga att det finns någon ädel politisk orsak och övertyga sig själva att de kämpar någon sorts klasskamp. Var ärlig och säg att du helt enkelt är snål/lat/ohederlig som alla andra. Säger inte att jag själv är någon ängel men inte fan försöker jag rättfärdiga mina uppenbara brott.

Bra skrivet och delvis helt rätt. Men som alltid i dessa debatter om piratkopiering så kan man inte jämföra media med en fysisk produkt då de är helt olika och måste behandlas olika också. en kopia på ett media är inte fysiskt och kostar således inte någonting att tillverka eller kopiera. Piratkopiering har faktiskt varit ett sätt för media att marknadsföra sig själva och på så vis varit positivt. Jag har själv varit 'pirat' sedan den digitala tiden startade men känner själv och många med mig, framförallt den generation som växer upp nu att man vill ju betala för sig men det måste ju vara i proportion av hur enkelt du kan få tag i vad du är intresserad av och till rätt pris. Jag försvarar inte piratkopiering då det är helt fel givetvis, upphovsmännen måste och förtjänar att få sina pengar men alla andra giriga mellanhänder är en annan sak.

Visa signatur

/Assumption is the mother of all fuckups./