Permalänk
Medlem

byte av moderkort och processor

Tjao.
Första gången jag byter moderkort och processor så funderar hur man ändrar bios till nya moderkortet msi z97 så att jag får igång datorn utan att behöva formatera? nu när jag försöker starta datorn får jag bara bluescreen.
Hade gigabyte och amd processor och köpte msi och Intel processor

Permalänk
Medlem

Även om det borde vara möjligt att få datorn att lira utan formatering så är det inte att rekommendera. Byter man moderkort så är det i princip formatering som gäller.

Kan du starta i felsäkert läge kanske du kan plocka bort drivrutinerna från gamla moderkortet men som sagt formatering är bästa vägen att gå.

Permalänk
Medlem

Jag ser inte riktigt nyttan med att formatera. En ren installation av Windows, visst. Men boota en Linux live (Vilken distro som helst) och plocka bort windows-mapparna, samtidigt som du sparar dina "måste ha" pryttlar, så blir du inte av med något. Inte så lätt för alla att bara kopiera över innehållet man vill spara till en annan disk, många har bara en, så det här är enklare...
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.