Intel lanserar Skylake för stationära datorer till skolstarten

Permalänk
Medlem
Skrivet av Immersion:

Denna post var ta mig fan den bästa sedan länge, gav mig lite nya perspektiv.
Viktigt att nämna är dock att man jänför 4 kärnors processor med 6 kärnor.

Min nuvarande cpu har 4 kärnor, men då jag sysslar mycket med ljud och plugins till mitt ljudprogram så är verkligheten sådan trots att multicore har varit standard i 10 år så att dom flesta ljudprogram jag använder bara använder 1 kärna, så ja... IPC är viktigast i verkligheten..och hög klockfrekvens för maxar man en kärna så blir det bara oljud av alltihop och ljud osv börjar hacka och låta dåligt.. Jag säger inte att mer kärnor inte är viktigt..men maxar man en kärna så brakar allt ihop så funkar det med ljudprogram.. tillverkare har på senare året blivit lite bättre att utvecka program som använder flera kärnor dock men de är en minoritet.
Får se vad skylake har att erbjuda men om den erbjuder liknande prestanda som 5820K så blir det ett givet köp

Om det är den singeltrådade prestandan som är den begränsade faktorn är det värre. IPC:n från 920 till Haswell har ökat med ~33%. Klockar man en DC Haswell kommer man upp i runt 4,5-4,8 GHz, vilket blir ungefär 33% mer än de 3,5 du har på din 920. Så 1,33... * 1,33... = 1,77.... Broadwell har ungefär 5% högre IPC så då är vi uppe i 1,77... * 1,05 = 1,866...

Om Skylake ger 5-15% högre IPC som vanligt så är vi i hamn med dubbla prestandan mot din nuvarande 920 på samma antal kärnor/trådar! Till lägre strömförbrukning dessutom. Håller du bara på med musikproduktion kanske du klarar dig med iGPU i Skylake också.

Sen är nyare arkitekturer flera gånger snabbare på specifika instruktioner och har som sagt mycket bättre iGPU. Därtill kommer en betydligt modernare plattform med USB 3.1, PCI-E 4.0, DDR4 m.m. Lite händer det allt, Skylake kan nog vara något för dig!

Visa signatur

Bästa trådstarten någonsin.

Asus Zenbook UX430: 8550U, MX150, 16 GiB, 1 TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av TeTe:

Incitamenten varierar från person till person.

Jag behöver min dator bäst själv, har varken tid eller intresse av att upplåta datorn åt någon annan.

Jag kan köpa att det är en slags välgörenhet att låna ut datorn på det sättet, men det är knappast slöseri att inte låna ut sin dator, lika lite som det är slöseri att t.ex. inte låna ut sin bil.

Permalänk
Medlem
Skrivet av simon253:

Så I7:an kommer att ha 4kärnor + HT igen enligt nyheten? Aningen besviken att vi inte får processorer med 6 eller 8 kärnor i detta segmentet men det kanske ändras närmare lansering

Färre kärnor med samma totala prestanda är alltid bättre än fler... Med andra ord, om de kan plocka ut signifikant bättre prestanda ur varje kärna ser jag gärna att vi går tillbaka till enkärniga CPU'er. (Det kommer inte hända)

Skrivet av SupakmeGusta:

Ja, INtel kommer att mjölka detta konceptet fram tills AMD ens är i närheten prestandamässigt.

Tyvärr känns det mycket rimligt.

Skrivet av asard1212:

Hon skriver surt .VI SES OM NÅGRA DAGAR....... JAG SOVER HOS NÅGON KILLE JAG GILLAR. ja ha vem bryr sig. jag har ju min nya dator.

Bara att skicka tillbaka. "Du vet att han har köpt ny dator va?"
Hon kommer inte längre än hissen ner... Sen vänder hon och går hem igen.
Fast ärligt talat prioriterar åtminstone jag brudarna högre än datorerna, så det lär ju inte hända.

Skrivet av Erwya:

Är jag udda om jag säger att jag inte kommer acceptera en bärbar med mindre än 4 kärnor i nästa uppgradering, eller en stationär med mindre än 8

Udda vet jag inte om jag tycker du är. Men du prioriterar fel. Det är aldrig bättre med fler kärnor, om målet är samma slutprestanda. Och för Intel, är det där målstolparna slås ner. X prestanda, kommer kosta X kronor. Och sen väntar de och ser hur länge de kan producera den CPU-familjen innan omvärlden hotar deras försäljningssiffror. Om de här nya CPU'erna ger en max prestandaboost på 10-20% vs tidigare, plus att de kan sälja dem i paket med 8'a kärnor i konsumentförpackning, så kommer de som släpps nu bara ha 4'a kärnor i alla fall. Först när AMD's prestanda börjar närma sig kommer man släppa först 6 och sedan 8'a kärnor. De som sitter på entusiastversioner med fler än 4'a kärnor i dagsläget gör sig inte besvär...
Möjligen kommer 6 & 8 kärnor finnas tillgängliga på Xeon sidan tidigt, precis som i dagsläget...
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.