Koppla in PS3 till PC-monitor utan högtalare. Vill ha ljud till PS3. Hur göra?

Permalänk
Medlem

Koppla in PS3 till PC-monitor utan högtalare. Vill ha ljud till PS3. Hur göra?

Hej alla goa och glada på sweclockers!

Jo, det är som så att jag har en PS3 Slim (inte PS3 Super Slim), och tänkte koppla in den till monitorn jag vanligtvis använder till datorn. Min monitor är en Samsung SyncMaster P2450. De högtalare jag använder till datorn, och som jag skulle vilja kunna använda även till min PS3, är Edifier Multimedia Speaker M3200.

Frågan är bara hur jag ska gå tillväga för att kunna koppla in min PS3 till högtalarna?

Jag har en HDMI-kabel till PS3 som jag kan koppla in i monitorns HDMI port. Därefter vet jag inte hur jag ska göra. Det finns en "Audio Out"-port (som är grön till färgen) på monitorn som jag läste att jag ska använda mig av på något engelskt forum. Dessvärre blev den engelska vokabulären för teknisk för mig i det här sammanhanget, varför jag vänder mig till er, kära svenska bröder och systrar.

Så, ja, där har ni problemet. Någon som kan dela med sig av tips och visdom?

P.S. Jag har slarvat bort kompositkabeln som följde med PS3. Så någon sådan kan jag ju inte använda mig av D.S.

Tack på förhand!

Mvh / seriegubben

Permalänk
Medlem

Koppla in 3,5mm kontakten från ditt ljudsystem i "audio out" på din skärm, skulle tro att det är en hörlursutgång nämligen. Då spelas allt ljud som kommer via hdmi till skärmen upp via den utgången.

Visa signatur

// paran0id

Permalänk

Det låter på din beskrivning av audio out på skärmen som att det rör sig om en 3,5mm stereoplug (samma kontakt som för hörlurar och vanliga analoga datorhögtalare). Om så är fallet och bilderna av dina högtalare jag kikat på stämmer verkar det som att du antingen kan köpa en 3,5mm stereokabel hane-hane och koppla från skärmen in i den andra ingången på baksidan av din subwoofer eller helt enkelt bara koppla ur kontakten ur datorn och in i skärmen när du ska använda ps3:an.

Bilden jag kikat på (den andra 3,5mm-ingången är då line in CD):

Permalänk
Medlem

Tack för svaren, paran0id och blärkfnuskel! Jag kopplade in högtalarna direkt i skärmens "Audio Out"-port, och det funkade, men endast för den ena högtalaren. Jag har ju två. Jag testade att ändra lite på kopplingarna på subwoofern, men jag kunde inte få båda högtalarna att avge ljud.

Nåja, det var inte så kul att spela med konsol på min PC-monitor, tyckte jag. Kanske bättre om jag införskaffar en TV.

Hursomhelst, tack återigen!