Plötsligt surr och oljud ifrån 2TB WD Green Intellipower 64MB

Permalänk
Medlem

Plötsligt surr och oljud ifrån 2TB WD Green Intellipower 64MB

Hejhej, jag hade haft igång min dator i drygt 2 dagar~ och helt plötsligt började det komma ett oljud ifrån min hårddisk det liksom spann så att det klickade till hela tiden. Har tyvärr ingen ljudinspelning men det lät inte bra alls! Det lät i ungefär 2 minuter sedan upphörde det. Jag använder hårddisken endast till lagring, programmen jag kör är på min SSD.

Frågan är nu vad som kan ha orsakat detta och om/vad jag ska göra åt detta. Jag läste på några av recensionerna som sade bland annat : -"6 Months after my warranty ran out the disk has bad sectors that cannot be repaired. It is also making a loud clicking noise every few seconds. Spend the extra money on a WD Black, it will save you in the long run."

Vill notera att jag köpte datorn för drygt 2-3 månader sedan!

Uppskattar all hjälp jag kan få! Tack

http://www.inet.se/produkt/4304896/2tb-wd-green-intellipower-...

Permalänk
Medlem

Börja med backup, nu.

Risken är att du fått ett måndags ex, eller att något hänt, oavsett så vill du inte sitta där med en död disk om några dagar (om det är ett mekaniskt fel).

Sen får du kolla SMART värden, med tex Crystal disk info. Så får vi se därifrån.

Permalänk
Medlem

Jag har kollat med Crystal Disk info nu.

Permalänk
Medlem

Man ser att dess spinup tid har varit lite låg, men inget allvarligt alls.
Inga läsfel eller felaktiga sektorer.

Frågan är om disken bara gjorde en intern självtest.

Dock kan motor mm haverera utan att SMART visar något, så det är ingen garanti.
Gör den sånt ljud igen så försök spela in det. Och hade SMART visat något fel (alls) som kunde indikerat fel så hade du kunnat lämna den på garanti.

Permalänk
Medlem

Tack så hemskt mycket för din hjälp, ska definitivt spela in ljudet om den gör det igen. Tänkte spela in ljudet men så hade mobilfan dött på mig hehe :]. En ljudinspelning kan väl också funka om man vill ha garantin?