Hjälp välja nytt headset eller hörlur+mic hos inet

Permalänk
Medlem

Hjälp välja nytt headset eller hörlur+mic hos inet

Hejsan allihopa!

Situationen är den att jag haft mina Sennheiser PC350SE i ungefär 1.5år nu och varit väldigt nöjd med dom.
Dock en dag efter jag kommit hem från jobbet och satt mig vid datorn så hade vänstra luren gett upp. Skickade in dom på garanti till inet och fick garantiärendet godkänt.
Dock har produkten utgått så jag måste nu välja en annan produkt (har 1399kr i "potten")
Jag kan välja dyrare eller billigare så behöver hjälp välja ut något bra av er erfarna användare

Datorn används till 65% spel / 25% film/serier / 10% musik
Använder teamspeak osv när man spelar med andra, så vill helst inte att micken ska vara skräpkvalité men behöver självklart inte vara studiokvalité heller.

Hoppas man kan få lite goda råd och tack på förhand

Permalänk
Medlem

HyperX Cloud 900 kr http://www.inet.se/produkt/6607051/hyperx-cloud-gaming-headse... har fått bra kritik både för hörlur och mick. Btw, Qpad QH-90 eller 85 (inte helt 100) är i princip samma, men med färre tillbehör till samma pris.

Annars skulle jag personligen nog plocka ut en mick från Inet, t.ex. Blue Yeti, Modmic eller kanske en Snowball och köpa lurarna från nåt mer ljudställe. Men det är ju kanske inte lika trevligt, eftersom att du måste köpa nya lurar för x antal hundringar uppemot en tusing.

Men du säger ju själv att de används mest för spel - förstnämnda räcker nog gott och väl. Använd resterande pengar till något annat kul.
Skickades från m.sweclockers.com

Tillägg.
Visa signatur

:)

Permalänk
Medlem

Om jag kör på den varianten du föreslog och köper bara mic istället, vad rekommenderas för hörlurar och vilken prisklass behöver man upp i för att ljudkvaliten ska bli minst likvärdig? (självklart trevligare om man får bättre ljud när man kör "2 delat" och behöver lägga ut mer)
Dock är jag inte någon audiofil utan en "normal" användare som helt enkelt bara vill ha en trevlig upplevelse Brukar föredra stängda lurar så man slipper oljud från omvärlden

Man har ju läst att hörlur+mic är mycket bättre, därför jag överväger det alternativet.

edit: För dom som inte kollat signatur så kör jag med ett Asus ROG Xonar Phoebus ljudkort. Inte säker hur bra hörlursförstärkaren är i den men ska klara hyfsat bra hörlurar vad jag vet.

edit2: funderat på denna kombination efter att kikat runt lite,
http://www.inet.se/produkt/6607403/antlion-modmic-v4
+
http://www.emusic.se/product/18104/Beyerdynamic-DT-770-Pro-25...
eller kommer dessa låta hemskt om man inte har riktiga studio grejer att koppla till?

Permalänk
Medlem

Det ska nog funka, eventuellt att du letar upp 32 eller 80 ohm-varianten av lurarna för att försäkra dig om kompatibilitet. Även Beyerdynamic Custom One Pro finns ju och de ska låta liknande, slutna lurar. Dessutom är de platta på sidan, som gjorda för Modmic:en.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

:)

Permalänk
Medlem

ska man tro asus egen hemsida ska ljudkortet klara av ända upp till 600 ohms lurar, men det känns lite tveksamt

http://www.asus.com/Sound_Cards/ROG_Xonar_Phoebus/

Permalänk
Skrivet av Nimafor:

ska man tro asus egen hemsida ska ljudkortet klara av ända upp till 600 ohms lurar, men det känns lite tveksamt

http://www.asus.com/Sound_Cards/ROG_Xonar_Phoebus/

Ja kortet klarar av, men jag tror inte hörlurarna kommer till sin rätt. Min syn på alla olika gamingprodukter är lite sisådär. Det bästa ljud jag fått till i spelväg med positionering och så, är när jag kör optisk förbikoppling av mitt ljudkort (asus xonar dxg) och använder en separat dac och ställer in allt på headphones. I spelets inställningar och så menar jag då.
Provade med asus programvara som ska vara bra för positionering men det blev riktigt kasst. Samma sak med dolbyheadphone.
Hoppas mitt svar kan vara till någon hjälp.

Skickades från m.sweclockers.com