Permalänk
Medlem

alternativ till kodi

finns den några bra andra alternativ till kodi som är mer slimmade och användar vänliga. Inte för att jag har några problem med kodi men vill testa andra bra alternativ om det finns sådana.

Permalänk
Permalänk
Medlem

windows har väll något "media center" av nått slag

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk

När jag körde XBMC för xbox så la jag ner sjukt mycket tid på att tweaka det så det blev användarvänligt för kompisar utan någon datorvana

Prova att installera ett par teman och se om det är något du gillar, finns nog några minimal som du kan använda. Kanske också dölja meny-knappar som du inte använder typ photos, music och så.

Permalänk
Hedersmedlem

Emby (tidigare Media Browser) är ett annat alternativ. Du sätter upp en central server (likt Plex) som har koll på alla filmer m.m. för att sedan installera klienter på de enheter som du vill visa filmerna på. Installationsinstruktionerna är väldigt enkla och tydliga och det finns en del guider på hemsidan.

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk

Jag har några förslag du kan prova.

PowerDVD

Tversity

MythTV

Playon

Universal Media Server

Mediaportal

Hoppas det hjälper, hälsningar Banditen.

Visa signatur

No Easy Way To Heaven Unless You Use The Shortcut Through Hell

Permalänk
Medlem

Vilket OS ska/vill du ha i grunden?
Kodi kan ju köras med i stort sett vilket os som helst så det säger inget om vad du har/vill ha.

Får det se ut hur som helst heller måste det finnas en videowall av covers/etc?
Duger det med en vanlig enkel filbrowser som är fjärrkontrolls vänlig?

Jag själv vill inte se covers heller nåt sånt alls tycker bara man får en sämre överblick samt att det oftas blir märkbart segare att navigera och jag kör därmed enbart med "filbrowser".
Jag använder zoomplayer med windows som os.
Sen använder jag http://www.eventghost.org/ för att styra zoomplayer med fjärrkotroll.

Zoomplayer har en massa funktioner som kodi ej har och man kan ändra oerhört många inställningar tex så kan du ha 4st olika långa hopp på 8st olika knappar (4 framåt, 4 bakåt) och du kan sätta exakt hur många sekunder du vill hoppa på varje tex 5sek,15sek,1min,15min.(perfekt för att skippa jobbiga långa intron)
Du kan även ställa in hur FF,REW fungerar tex en fast x speed på tex 2x heller sätta fyra i följd tex 2x,4x,8x,16x och har för mig 32x är max.
Kodi så finns det tre olika hopp som du ej kan ändra på samma sak med ff/rew det är 3 heller fyra i rad olika x i rad och det går ej att ändra (var dock ett tag sen jag provade kodi så kan ha ändrats men jag tror inte det).
Zoomplayer har vid mina tester även varit något snabbare i hoppen/play/pause/etc än kodi (dock väldigt liten och snabb/slö cpu/gpu har inte spelat nån roll).

Nackdleen är att zoomplayer kostar om man vill ha mer avancerade funktioner som tex "Map network paths into the File Browsing Media Center navigation interface." vilket är vad jag spelar upp ifrån hela tiden.
Annat bra är tex "Share play history on a network path to resume playback from different machines." (om man har en till htpc vilket jag ej har).
Heller "GuardDog (Auto-Restart if the player locks up)" viket är till nytta om man har gamla avi filer som kanske inte är helt 100% ok då dessa kan låsa spelaren ganska lätt (inte bara zoomplayer) men har varit med om några enstaka krascher med nya mkv filer med och det är frb skönt att slippa ta till mus/tangentbord för att avsluta spelaren för att sen efter det kunna använda fjärr igen.

Och "Fullscreen media center navigation interface with easy to use controls for both Home Theater PCs (HTPC) and Tablets (or other touch devices)." (har aldrig provat detta och kommer aldrig prova det heller men ni som vill ha videowall/etc gillar det nog).

Här har du skillnaderna mellan olika verisioner http://www.inmatrix.com/zplayer/pro/versions_home8.shtml

Hur gratis verisionen fungerar när du startar vet jag inte MEN som det var innan dom gjorde om hur allt är namngett/prissatt för runt 6 mån sen så kom det alltid upp en ruta där man fick vänta 5 sek på att få en siffra av 1,2,3 och sen klicka på 1,2,3 (vilket krävde mus) det kan vara kvar men dom kan ha tagit bort det har ingen aning.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

@grizzly666: Det kommer köras med min windows laptop med tangentbord, så vill helst ha ett program och inte browser. Kapaciteten på min laptop är långt över htpc krav så kan köra vad som. Ändra inställnings kravet jag har är att man ska kunna välja färg mellan rgb low-high, yuv444 etc

Permalänk
Medlem

Zoomplayer ÄR ett program!
Vad jag menar med browser är FILBROWSER tex explorer är en filbrowser men det finns även filbrowers i en mängd andra program.
Det har INGET med webbrowser (tex Firefox/chrome/ie/safari) att göra.

Filbrowsern i zoomplater ser ut så här.

Detta är dock mediabrowser (hittar ingen bra bild på filbrowser) men enda skillnaden är att man i mediabrowser kan välja att enbart se tex filmer/tv/musik/etc krävs dock att det har scannats igenom/kategoriserat (vilket ofta kan ge fel som man manuellt måste åtgärda) och så vidare som det gör i alla andra prg med liknande funktioner.

Zoopmlayer har sedan nyligen en "ikon baserad gui" som vad jag förstått ska vara liknande det kodi har hur det funkar/ser ut har jag ingen aning om och ej heller någon som helst lust att ta reda på då jag ändå aldrig kommer använda det.

Och du kan ändra allt det du vill i zoomplayer OM du använder codecs/etc (och du kan använda exakt vilka codecs du vill/kan hitta går dom att installera/lägga till i windows funkar dom i zoomplayer) som har stöd för det.
Zoomplayer är en av dom mest avancerade mediaspelarna som finns MEN samtidigt en av dom lättaste att använda tack vare deras "smartplay" så länga man inte vill pilla med allt vill säga.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!