buffalo linkstation bra hastighet vid intern kopiering men sämre vid ftp?

Permalänk
Medlem

buffalo linkstation bra hastighet vid intern kopiering men sämre vid ftp?

100/100 lina
portforwarding från 141xx till 21 och lösen på varje användare och varje användare kan inte se varandras mappar.

NAS Buffalo LS-QVL9A6 (raid 10) firmware updaterat
Asus Dualband RT-ac66U Nyaste Firmware från asus
klient för FTP filezilla
Lan kabel på hela nätverket

Vid kopiering får jag 10.2 mb/sek (ungefär) vid FTP 3.8 mb/sek, detta om det är en som laddas ner eller flera saker (brukar laddas up och ner med fler filer samtidigt (bilder privata videofilmer osv då det är en backup för sådant) men max är alltid 3.8 även om jag kör med bara en stor fil eller flera små)

Kompis har också 100/100 och han får bara 3.8 som jag får då jag kör med Ftp.

Skulle tro att felet ligger i routern men vad skulle det kunna vara?
Jag inser att jag troligen har gjort nått fel men kan inte se vad det skulle kunna va.

Någon som har tips på felsökning?

Permalänk
Vila i frid

Det är inte routern. Stor chans att det är Filezilla eller Windows "självlärande" tcp/ip-stack. Med Windows-versionen av Filezilla får jag 3 Mb/s i upload medans Linux-versionen av Filezilla får 30 Mb/sek upload mot servern. Detta mot en Core FTP Server på en Windows kärra. Download från server maxar jag min 100/100. Med lexvpn på samma anslutning downloadar den i 25 MB/s (250 Mbit/s) därför att trottlingen/trafficshaping inte verkar fungerar på vpn-trafik.

Det är iaf ett elände att felsöka. Prova med en annan FTP-klient.

<edit>Jag följde guiden @ http://www.speedguide.net/articles/windows-7-vista-2008-tweak... och höjde min upload från 3 Mbit till 16 Mbit på min Windows Core FTP Server från annan Windows Filezilla klient. Med Filezilla klient på Linux-kärran till Windows servern, 30 Mbit i båda riktingarna - delad med 30 Mbit Tor Exit och 20 Mbit Freenet - så det låter normalt.

Det verkar vara så att Windows 7 TCP/IP stack inte är optimerad för FTP-server bruk. Förmodligen finns det fler saker att trimma...
</edit>

Permalänk
Medlem

aa jag har windows 8.1 men skall testa det som är relevant för mig ändå på länken (speciellt annan FTP då jag inte tänkt på den