Standard ATX-chassie mått för moddning?

Permalänk

Standard ATX-chassie mått för moddning?

Hej

Standard ATX-chassie mått för moddning?

Har ett chassie/datorlåda som jag gillar, Cooler Master Stacker STC-T01, sedan många år tillbaka men har alltid haft problem med den så den är defekt/feltillverkad då expansionskorten alltid suttit snett och många av dem tex grafikkort inte gått att skruva fast. Hade löst det med en silvertejp och en metallbygel som tryckte ner flera kort samtidigt och höll dem på plats så gott get gick (med kort som ploppat ut dåd och då)

Här är en manual som jag har i tryckt form men bilderna är mikroskopiskt små men på webben där en pdf finns så syns det mycket bättre (dock låg upplösning)

Cooler Master Stacker STC-T01

installations guide

http://web.archive.org/web/20040619233431/http://www.coolerma...

Har dock efter totalt datorhaveri plockat ur hela datorlådan sam hela moderkortsplattan och nu testat med bara moderkort och grafikkort samt nätverkkort i första pcie platsen brevid.

Då ser jag att det inte går att trycka ner korten pga att expansionshålen baktill för dem är fel mått etc

Hjälp: Har letat med google men hittar inte ATX standard mått för höjden på expansionshålen.
(PS kör med gammal Pentium 3 på 1 Ghz och 512 RAM dvs 0.5 GB RAM vilket inte funkar alls längre när man googlar/duckduckgo med Firefox, minnet tar slut direkt men har ett program som friar upp minne men det tar några minuter innan man kan fortsätta ladda siter, segt som sirap)

Hade innan jag tog isär datorn i molekyler tänkt vinkla hela moderkortet med brickor under det men det är bara en dålig nödlösning som troligen inte funkar (som jag ser nu när jag tagit isär allt ser att det inte kommer fungera). Trodde ev att moderkortsplåten mot expansionsplåten baktill var felvinklat men har kollat och det exakt 90 grader.

Har köpt en annan datorlåda Cooler Master HAF 932 men gillar inte den då den låter för mycket om jag skulle flytta in allt till den (6 st hårddiskar etc) då den är helt öppen utan dammfilter etc som reducerar buller samt att hårddiskarna sitter i slags plastramar med gummiklädda "skruvar" men det funkar inte (har en gammal dator i den med 3 st hårddiskar och vibrationerna tar sig ut i chassiet, tom musen var typ som att hålla i en massagestav när den stod på skrivbordet)

Har tänkt köpa en ny datorlåda men det blir till en helt ny dator.

Tänker fixa denna datorlådan men måste ha exakta mått på ett standard ATX chassie.

Kan sätta ett par brickor under alla distanser på moderkortet så det kommer upp ett par millimeter men då passar inte IO-plåten till moderkortet (inbyggda usb, nätverk, audio etc) som nu sitter rätt.
Vilken jag ev får tabort helt istället och göra en fusk variant av silvertejp etc.

Cooler Master tillverkar inte längre detta chassie och har tagit bort den från deras site (man kan dock hitta den på WaybackMachine siten och på dess forum där man förr kunde få moderkortsplåten utbytt med en annan "rätt borrad" i man visade upp ett foto på grafikkort etc som inte passade, men min garanti hade gått ut då jag hade haft min gamla dator med AGP-grafikkort i den som passade när sedan köpte en ny med PCIe-grafikkort). Hittar inte den gamla tråden med fler som haft samma problem.

Det är dock skumt då nu när jag idenfierat felet ser att det är expansionsmodulen för alla PCIe kort etc som är felstansad me fel mått.

Man kan skruva loss den modulen och byta den mot en korrekt. Den modul som sitter separat bredvid med IO-plåt och chassie fläkt för utluft.

Den här ATX-lådan kan man skruva isär för att montera ihop den till en BTX-låda, vilket jag hade tänkt göra för att få det att fungera (lite andra toleranser etc) men nu när jag analyserat problemet hade det inte löst något alls plus att moderkortet då skulle sitta på andra sidan vilket inte passar mig.

Permalänk

Hittade en gammal tråd om problemet senast jag tittade på det för 5 år sedan.

De senare inläggen var vad jag kom ihåg men det hade inte löst något alls med en nytt "motherboard tray".

Det är istället det som beskrivs i TS en ny revision av "PCI-slot panel" som löser problemet.

New revision PCI slot panel for Stacker

http://community.coolermaster.com/index.php/topic/2343-new-re...

sida 6
http://community.coolermaster.com/index.php/topic/2343-new-re...

Det finns några bilder på min datorlåda/chassie där men tyvärr är andra bilder från ImageShack borta (de jävlarna gjorde ju om gratis-siten till en betal-site och det försvann enorma mängder bra bilder som folk lagt upp). Min gamla dator som jag nämde ovan är dock otroligt seg på vissa siter, det tog en halvtimme att visa de trådarna samt att växla till sweclockers för att skriva nytt inlägg, tröttsamt.

Nu när jag tittat noggrannare på min "PCI-slot panel" och hur den är kontruerad och hur skruvar etc sitter så är det väldigt svårt att modifiera den för att passa bättre.

Det krävs en ny helt enkelt som nu inte går att få tag på längre.

Permalänk

Ha ha, hittade nu en gammal tråd från år 2005 på sweclockers om precis detta problem.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/512170-c-m-stacker-skit...

...när jag sökte på formuläret för att få en ny "PCI-slot panel" från coolermaster-europe.com som inte längre finns och som enligt trådarna var ursega eller inte alls svarade på dem.

PS det såg ut så här
http://web.archive.org/web/20060628002007/http://www.coolerma...

Det blir nog plan B istället med att köra brickor under moderkortsdistanserna samt att skriva tabort IO-plåten och skriva ut (usb-, PS/2-, audioportar etc text och bilder) en på färgskrivaren och klistra på silvertejp etc.

Permalänk

Har spenderat kvällen och natten till att leta upp brickor och tumskruvar (har inte använt alla tumskruvar till pci-slottar på väldigt länge på denna datorlåda så det fattades 2 st, fick låna från CM HAF 932 chassiet (glömt varför det var 2 st över till den då det är en "no tool" design och pci-slottarna klickar man bara fast med plast "clip")

Har nu satt in alla pcie-kort i slottarna och de sitter mycket bättre och framför allt är de fastskruvade utan att se ut att kunna "ploppa" upp av misstag.

Datorn är dock i molekyler så det är mycket kvar att sätta ihop till man kan testa om korten sitter riktigt.

Datorn hade ju rasat så det är många många steg att ta innan allt är klart men det är en annan historia och en annan tråd.

Tillbaka till brickorna som nu gör att det är färre gängor som håller ihop moderkort plus tunga komponenter typ cpu kylaren; Thermalright TRUE 120, och gpu; MSI Geforce 780 Gaming.

Inga lanparties eller jonglerande med datorlådan. En lugn bilfärd är nog inga problem.

IO-plåten för (usb-, PS/2-, audioportar etc) passade ändå utan att protestera för mycket och funkar troligen.

Nu är det dax för en tupplur.