BSOD och tappad SSD (tillfälligt), vad hände?

Permalänk
Medlem

BSOD och tappad SSD (tillfälligt), vad hände?

Jag skulle behöva ha er hjälp med att förstå vad som hände med min nya dator igår. Jag satt och virus-scannade en gammal lagringsdisk samtidigt som jag satt och glodde youtube när datorn frös, blåskärmade och sen tappade bort boot-disken, en Crucial MX100 256 gb SSD. SSD:n hittades inte i BIOS efteråt. Själva blåskärmen försvann på under sekunden så jag hann inte se vad det stod vilket är väldigt irriterande då Windows händelse-logg inte heller visar mer än ett "kernel-power"-event (datorn stängdes av oväntat).

I morse satte jag SSD:n i min brors dator och där hittades den och verkade boota men brorsans USB tangentbord lät mig inte skriva in lösenordet så längre än till inloggningen kom jag inte. SMART rapporterade att disken var bra. Laddade ner Crucials "Storage Executive" och använde det för att uppdatera firmware på disken, vilket fungerade fint. Så efter att inte hittat nåt satte jag i disken i min dator igen och allt fungerade som förr igen, jag verkar inte ha förlorat data och Nvidia verkar ha installerat nåt skit jag inte bett om. Jag skulle behöva hjälp med att reda ut som vad hände för jag vet inte var jag ska börja nysta och det känns inte direkt tryggt med mosiga diskar. Datorn är ca 2 veckor gammal och har testat och fungerat felfritt fram till nu.

Systemet:
Intel i7-4770k
16gb Kingston Hyperx DDR3 1866MHz 2x8gb
Gigabyte Z97mx-gaming 5 bios F4
EVGA 970 SSC etc grafik
Cooler Master V550S nätagg
Crucial mx100 256 gb SSD, ca 8 mån gammal men sparsamt använd.
WD green 3 TB disk, ny
Samsung 1TB disk, ca 6 år gammal, ska få somna in snart.

SMART-info

Dold text
Permalänk
Medlem

Hallå! Du är inte ensam om problemet, har själv råkat ut för det. Ibland tar det längre tid att komma förbi blåskärmen. Och som du säger har jag själv också råkar ut för att SSD ej syns i bios. Detta har bara dock hänt en gång.
http://forum.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/MX100-will-not-boot-...
Där har du fler som har samma problem, grymt irriterande. Och det verkar inte finnas någon lösning för detta?. Tips finns i tråden. Men vet ej om dessa tips är bekräftade från Crucial.

Visa signatur

En laptop atm för lättare spel/arbete/surfande

Permalänk
Medlem

Tack för tipset, ska läsa tråden nu.

Permalänk
Medlem

Det verkar ha med strömbesparing / ACHI drivarna att göra. Felet är sist jag kollade inte fixat, eller ens 100% hittat. i 99% av maskinerna fungerar dessa MX100 kanon, men där är några få maskiner som får detta fel.

Jag fick detta problem med en HP Laptop och valde att returnera disken. Fick hänvisa till den tråden som är länkad ovan.

Där finns lite tips i den tråden du kan testa först dock. Ibland fungerar de.

Permalänk
Medlem

Tack för hjälpen. Har gjort det de tipsade om i crucial tråden så får vi hoppas det fixar biffen.

Permalänk
Medlem

Jag tänkte också skicka tillbaka min till ÅF/Service och se vad dom säger. Det är ju inte meningen att den ska "blåskärma" och försvinna från bios, tycker jag.

Visa signatur

En laptop atm för lättare spel/arbete/surfande