Bästa Synology NAS för bilder?

Permalänk

Bästa Synology NAS för bilder?

Är ägare av en Synology DS213 som jag är mycket nöjd med förutom att den tar lång tid på sig att ladda de foton som finns lagrade på den, speciellt om jag använder Synologys egen iPhone-app "DS photo". Av någon anledning går det fortare om jag istället använder appen "DS file", men jag känner fortfarande att det borde gå att få till bättre hastighet när jag vill kolla på bilder och har därför planer på att köpa en ny snabbare Synology NAS och helt enkelt använda min nuvarande som backup-NAS.

Det jag kort å gott undrar över är vad jag bör gå efter för att optimera bildhanteringen?

Har sett ut två NAS:ar som båda verkar ha bättre spec än den jag har idag:

  • DS214play har processor med 2 kärnor på 1,6 GHz

  • DS715 har processor med 4 kärnor på 1,4 GHz

Vad är t.ex. bättre mellan dessa två om man bara går på CPU-frekvens??
Eller bör jag kolla mer på andra värden om jag vill ha snabb bildhantering?

Mer info om de två ovanstående: https://www.synology.com/sv-se/products/compare/DS715/DS214play

Mvh. Andreas

Permalänk
Vila i frid
Permalänk

Min DSPhoto är blixtsnabb. Jag har en DS415+ som förvisso är snabb men jag tror inte det har med det att göra. Jag är ingen expert på DSPhoto men du har inte avaktiverat nån inställning i DSM / Photostation "generera thumbnails" eller dylikt typ? Jag har för mig det finns nån dylik inställning men är osäker.
Ang NAS-råd skulle jag satsa på den 4-kärninga modellen. XPEnology är knappast laglig om man ska vara petig.

Visa signatur

Dator: MB: Gigabyte Z390 M GAMING mATX | CPU: Intel Core i9 9900K 3.6 GHz (Haswell) | RAM: Corsair 16GB (KIT) 3200Mhz Vengeance LPX | Grafikkort: ASUS GeForce RTX 3060 12GB PHOENIX V2 (LHR) | Chassi: Fractal Design Mini | PSU: Corsair RM750X 750W v2 | Optisk: ASUS BW-12B1ST Blu-Ray/DVD brännare | CPU-kylare: Noctua NH-U12S | Operativ: Windows 11 | Scanner: Canon Canoscan 9000F
Övrigt: Nintendo Switch, NES Mini, SNES Mini, Nintendo New 3DS, NES, Famicom AV, Famicom Disk System, PS3, PS5, AppleTV 4K, Synology NAS DS923+ (32GB), iPhone 14 Pro 128GB, LG OLED 55C2,

Permalänk
Medlem

Själv köpte jag en HP ProLiant MicroServer och körde in Xpenology, rätt smidigt att installera och funkerar riktigt bra och stabilt!

Visa signatur

PC: ASUS PRIME Z370-A - I7 8700K @ 4.5 GHz - ASUS GTX 1080Ti - 32GB DDR4 G.SKILL - M.2 Samsung 970 EVO x2 RAID -

Hemserver: Proxmox - PfSense - ASUS X99-A - I7 5820K @ 4.5GHz - 32GB DDR4 G.SKILL - RAID10 4x4TB HDD - 120x2 SSD -

Permalänk

Är det NAS:en i detta fall som du vet ÄR problemet?
Tittar du på bilder via trådlöst eller trådat?

Permalänk

@oRBIT2002: Det enda jag har "aktiverat" om man kan kalla det så är Mediaindexering. När jag lägger till foton i min "photo-mapp" så kör NAS:en automatiskt igång ett konverteringsförlopp (vet inte om det är samma sak som "indexering"?). Denna konvertering går rätt så segt (tog runt 3 månader för min Synology att slutföra den första gången med tanke på att jag hade ca. 93000 bilder att lägga över då), men nu är den gjord och jag tycker därför att det inte borde påverka något.

@Multicast: Om jag kollar min resursskärm så går CPU upp till 99% så fort jag öppnar "Photo Station" via webbläsaren eller om jag öppnar "DS Photo" på min iPhone, oavsett om det är trådat eller trådlöst. När jag öppnar bilder via "DS File" på iPhonen så håller sig CPU-aktiviteten rätt så normalt...

Kan mycket möjligt vara en inställning som gör just Photo Station segt, men känns som att jag har kollat igenom varenda liten del i Kontrollpanelen utan att hitta något vettigt som kan ändra på detta... Förslag tas tacksamt emot!

Permalänk
Medlem

Sir.persson om du testar Synologys demo, är det segt för dig?
När jag testar med DSPhoto på deras nas, så laddas bilderna segt, ca 4 sek fördröjning.

Visa signatur

Intel NUC8i5BEH - Iris Plus 655, i5 8259U 2,3GHz
MSI GE620DX-291NE - GT 555M, i5 2410M 2,3GHz
iPad Mini 4 & Macbook early 2011

Permalänk
Medlem

Rekommendar varmt att bygga din egen NAS.

Såhär såg min order ut för 2½ år sen:
http://i.imgur.com/ZKFYI6J.png
Plockade mer eller mindre det billigaste som fanns (förutom diskarna) och systemet är skitbra. Körde den även som XBMC och orkade 720p hur bra som helst, vissa 1080p hackade lite men många gick fan bra. Helt sjukt imponerad var jag.

Kan säga att jag älskar chassit, plats för 6 diskar! Systemet snurrar än idag men den är standalone NAS nu och lite andra program som Bitcoin nod och lite diverse också.

Roligare också att inte vara låst till något låst system utan släng in GNU/Linux och kör vad du vill.

Permalänk
Medlem

Jag har ds415+ och den för ett jävla oliv med fyra diskar 😒

Skickades från m.sweclockers.com