Behöver hjälp angående animation till spel

Permalänk

Behöver hjälp angående animation till spel

Hej,

Jag och en kompis har tänkt skapa ett spel med hjälp av Java Eclipse för ett skolarbete. Vi är i princip nybörjare men vi har hjälp av den här snubben på youtube (Ca 1:15min in i videon visar han hur spelet ser ut) så vi tror att vi kommer klara oss fint.

Problemet är dock att vi vill skapa en egen värld med egna monster och karaktärer, han i klippet har så att man kan ladda ner hans filer så att man kan använda samma animationer som han har i sitt spel men det är inte det som vi är ute efter.

Så han använder animationer som ser ut såhär med mera, så vi undrar om någon här kan hjälpa oss med att säga hur han skapade dem här "giferna" eller säga vars vi kan skapa liknande både för världen och karaktärerna som vi kan ha till vårat egna spel.

Både jag och min kamrat vore väldigt tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Han ritade väl dom i valfritt ritprogram som t.ex. Photoshop? Om ni inte vill använda grafik som andra har gjort så kommer ni få rita egen, men om det bara var just den grafiken ni inte gillade så finns det annat på t.ex. http://opengameart.org/ och http://www.pixelprospector.com/the-big-list-of-royalty-free-g...

Visa signatur

I just love the fact that there is a global integer variable named 'i'. Just think, you will never need to declare your loop variable again!
To avoid collisions where a loop that uses 'i' calls another function that loops with 'i', be sure to stack 'i' and restore it when your function exits.

Permalänk
Medlem

Precis, ritade i valfritt program. Om det är pixelgrafik ni tänkt er kan ni kika på http://www.piskelapp.com/ som kan vara till hjälp vid animering.

Permalänk

Tack så mycket för svaren

Permalänk
Medlem

Samt att man lätt kan skapa världar från tiles (grafik ritad i blocks som sen sätts ihop till större saker) med http://www.mapeditor.org/