Microsoft avtäcker den bärbara hybriddatorn Surface Book

Permalänk
Konsolgrävare

haha håller ni fortfarande på. grymt jobbat @fufuheo att du orkar stå emot!

Visa signatur

Vardagsrum📺: Rotel RC-1590 | Rotel RB-1590 | Dynaudio Contour S 3.4 LE | LG OLED65CX | PlayStation 5 | Nintendo Switch OLED | Xbox Series X | Steam Deck 512GB | Nvidia Shield TV Pro | Panasonic DP-UB820 |

Laptop💻: Lenovo Legion 7 | RTX 3080 | Ryzen 7 5800H | 32GB | 1TB | 27GR95QE-B OLED 240Hz | Sennheiser PC38X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Jo, på en surfplatta kan du skapa media direkt, vilket du inte kan på en projektor då det kräver en extern enhet (stationär dator, laptop eller annan enhet).

En surfplatta kräver ett vägguttag sist jag kollade.

Skrivet av PowerNet:

Den visas upp som surfplatta med, så ja dt är en surfplatta i den bemärkelsen om den används fristående, som säkerligen en hel del kommer göra och bli väldigt besvikna på 3h batteritid.

Köp den inte om du enbart vill använda den som en surfplatta, för då är den dålig.

Skrivet av PowerNet:

Det finns filhantering på surfplattor med (ex iPad eller android baserade) bara att den ligger inbyggd i applikationerna direkt.

Frågan var i fall användandet av touch påverkar behovet av filhantering, Kan du svara på den?

Skrivet av PowerNet:

Kan man bygga upp med det hjälp av multitouch, olika gestures / tryckningar kan ge olika kommandon.

Försök att få in lika många kortkommandon med gester som det finns på ett fullstort tangentbord.

Skrivet av PowerNet:

Det finns en uppsjö bra applikationer, och de är inte mindre kapabla än de som finns på OS X, Linux eller Windows, och gränssnittet är anpassat för att det är touch baserat

Gränssnitt som är "anpassade för touch" måste ha större knappar eftersom att touch har betydligt lägre precsion än en mus.
Om varje knapp är större får man plats med färre knappar, vilket gör att programmen antingen blir mindre kapabla, det är svårt att navigera eftersom att man trycker fel hela tiden eller så får man en massa menyer som är långsamma att navigera i.

Skrivet av PowerNet:

, det är ju utvecklarna som styr utvecklingen av programmen och de kan mycket väl göra mer avancerade program, med fler funktioner bara de skulle vilja, men då skulle de ju i högre grad konkurrera med sina egna program till ex Windows eller OS X, där de kan ta mycket mer betalt(ex Photoshop), där det ligger närmare 15-20k för en licens, mot på en mobil enhet så kan de inte ta mer än några hundralappar för en sådan applikation.

Okej, vi tar Resolve så behöver vi inte diskutera pris längre. Det är gratis. Nämn ett lika kapabelt program för iPad.

Skrivet av PowerNet:

Nej det gör det inte, det är utvecklarna som styr vilka appar de utvecklar och släpper till respektive plattform, precis som det är på Windows, Linux eller OS X.

Det är utvecklarna som styr vilka program som finns tillgängliga, men det går fortfarande inte att installera program för WIndows på en iPad.

Skrivet av PowerNet:

Nej, för de är inte anpassade för att användas i en touch miljö, precis som att "Metro" som kom i W8/W8,1 inte är anpassat för att användas med tangentbord/mus, så nej det är rät ointressant med att en Surface kan köra program som är gjorda för dator när det är touch skärm.

Skrev detta i förra inlägget

Citat:

Surface har även USB så att applikationerna kan användas på samma sätt.

Skrivet av PowerNet:

Det har det utan tvekan, ser man till en surfplatta/mobil så är det färre steg för att få något gjort mot att göra det på Windows eller annan plattform, och det är betydligt enklare för en som är rätt ny på det hela att klara av en surfplatta mot en fullstor dators operativsystem.
Och de har knappast gigantiska knappar, och man kan ha kortkommandon på en surfplatta eller telefon med om man så skulle vilja.

Det är färre steg för att få enkla saker gjorda, ja. Just eftersom att mus har högre precision så blir det möjligt att ha många små knappar istället för tre gigantiska och en massa långsamma menyer när man använder mer kapabla program.
Jag kan ge ett exempel.

Hur lång tid tar det att öppna en RAW-bild, öka kontrasten samtidigt som man ökar ljusstyrkan i de mörkare delarna av bilden, lägga till lite digital skärpa, justera vitbalansen, beskära så att exakt 2560*1600 pixlar återstår för att sedan batchkonvertera 200 bilder med samma installningar till png?

Skrivet av PowerNet:

Jag sade inget om Gigabit nätverk alls, utan det jag sade var att det är små mängder som synkas och att de flesta har bra uppkopplingar, så det är inget problem för merparten av användarna.
Och Gigabit nät är rätt ointressant när det gäller en backuptjänst online, då det dels inte behövs, och dels så kommer man inte upp i de hastigheterna då både mellanliggande nätverk är mer belastat (peering mellan operatörern) och dels så är mängderna så små så att de hastigheterna inte nås, och dels så är hastigheten till klienten begränsad av ex WiFi eller 4G.

Man behöver nämligen gigabitnät för att komma upp i samma hastigheter som man skulle få med en extern hårddisk. Folks bilder, som ändå är det som kräver mest lagringsutrymme kommer inte att ta mindre plats för att de lagras på en iPad.

Skrivet av PowerNet:

Stor skillnad på att lagra i en backuptjänst som är krypterat, mot att Microsoft samlar in allt du skriver på tangentbordet, surfar mm, dina WiFi lösenord etc. Väldigt stor skillnad på att samla in data för att spionera/övervaka mot att endast lagra data åt en kund som backup.

iCloud och IOS var proprietär mjukvara sist jag kollade. Det finns inget sätt att veta att Apple inte snor krypteringsnyckeln och har åtkomst till filerna. Man kommer väl åt filerna med sitt iCloud konto? Då måste Apple ha tillgång till krypteringsnyckeln.

Skrivet av PowerNet:

Dina krav är ändå uppfyllda oavsett OS.

Hur får man IOS att sluta stänga appar när RAM är fullt?

Skrivet av PowerNet:

Behöver inte hänvisa till någon studie, då det är samma visa varje gång Apple släpper nytt att folk tycker att det är "överprisat" "usel hårdvara" medans när Samsung släpper något så är det "wow, 8 kärnor" (och sedan blir slagen av 2 kärnig iPhone iaf).

Du har inga bevis för att så är fallet. Så jo, du behöver hänvisa till en studie.

Skrivet av PowerNet:

Jo, det är just det som det bevisar, android har haft mycket mer problem som fått lösas än vad de med iOS haft som man hjälp, problem med mail, bilder, laggiga menyer (vilket inte går att lösa), dålig google play butik, mm, och det är alltid återkommande fel som varje gång är samma, ex mail som slutar fungera fastän det är korrekt uppsatt, och utan problem funkar direkt och allt id på iOS enheter.

Dina personliga upplevelser och anektodiska bevis håller inte. Men om du vill att jag ska argumentera emot kan jag göra det.
[spoiler]
Jag träffade Örjan, 78-årig småbarnsmamma i Kiruna. Han sade till mig att en dag så hade hans iPhone ätit upp allt som fanns att tillgå i hans kylskåp och att han inte längre hade något kvar.
[/quote]

Skrivet av PowerNet:

Inte alls, du betalar för helheten.

Precis, man får lägre prestanda för pengarna.

Skrivet av PowerNet:

Animationerna är väldigt snabba.

Nej det finns ingen anledning till att man ska behöva vänta en halv sekund på att appar ska öppnas och stängas. Detta blir särskilt frustrerande när man ska byta mellan appar snabbt.

Skrivet av PowerNet:

Texten är inte för stor alls, lika så det grafiska är perfekt.

Jo, texten är alldedes för stor för att jag ska få plats med det jag vill på skärmen.

Skrivet av PowerNet:

Du kan byta bakgrund om man så vill, mer behövs inte.

Alla har olika preferenser. Jag skulle gärna vilja byta ikonpaketet och hela färgshemat. Finns ingen anledning till att man inte ska kunna göra det.

Skrivet av PowerNet:

Någon annan webblösare behövs inte, men det finns att tillgå via appstore, ex så kommer Firefox inom snar tid, lika så finns Google Chrome mfl.

Finns inga tillägg till Safari jag vill exempelvis ha Self-destructing-cookies för att radera cookies när jag stänger fliken, samtidigt som jag kan vitlista vissa sidor. Om jag nu skulle byta webbläsare så går det inte heller att sätta den webbläsaren som standard vilket också är väldigt irriterande.

Skrivet av PowerNet:

Rätt ointressant att byta standardapplikation, då man kan öppna det man vill i den appen man vill oavsett.

För det tar ju precis lika lång tid att bara klicka på en länk i ett mail, som att kopiera den och öppna den i den applikationen man vill använda.

Skrivet av PowerNet:

Och du kan fortfarande installera program som inte kommer från appstore, hur många gånger behöver du få det sagt?

Man kan inte installera osignerade appar utan en dator.

Skrivet av PowerNet:

Du kan göra vad du vill, så du kan få det som man vill, nemas problemas.

Bra. Hur får jag IOS att sluta stänga appar när RAM blir fullt?

Skrivet av PowerNet:

Ja, då de som kör iOS är nöjdare och har mindre problem än de som kör android eller annat operativ på sin mobil/surfplatta, har flera bekanta som tidigare körde iOS, och sedan under 1-2 års tid testat på android (igen) men sedan gått tillbaka till iOS, då det enligt dem är en bättre plattform och har mindre problem än android som plattform.

Kan vi disktuera plattformerna i sig istället för vad dina släktingar tycker om dem? Hur ger IOS en bättre upplevelse?

Skrivet av PowerNet:

Mycket av androids problem är inte att det är Samsung, Sony, HTC eller LG som tillverkar dem, utan problemet är just android i sig, de buggar, laggar och har inget bra ekosystem med andra enheter inom tillverkarna eller mellan tillverkare, androids potential är så mycket större än vad de egentligen gör med det, kolla ex på tillverkarna som alla släpper eget "Pay" nätverk, ex Samsung Pay, snart kommer väl LG Pay, HTC Pay mfl också, när de utan problem kunde skapat ett gemensamt Pay nätverk, som funkade på alla android enheter och inte bara en tillverkares, så att ekosystemet inom android blir starkare.
Det beror på android i sig, och det är oavsett märke, det har varit allt ifrån Samsung, till Sony, LG, HTC och Google´s egna telefoner.

Konstigt att jag inte har haft samma upplevelse med android och jag kör en low-end enhet med 512MB RAM. Det enda jag vet är att android kan bli väldigt laggigt om man har bloatware eller installerar massa appar som körs i bakgrunden. Känns ganska troligt att det rör sig om handhavandefel. Man kan säga att IOS är bättre på det sättet att det är svårare att göra det riktigt dåligt, men om man gör det så är det ens eget fel.

Skrivet av PowerNet:

Vill du fortsätta diskutera så kan du ju skicka PM istället, då diskussionen inte leder någon vart då vi har olika syn på vilket system som är bäst eller inte och därav så kan diskussionen lika gärna läggas ner.

Jag svara på detta iaf.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

En surfplatta kräver ett vägguttag sist jag kollade.

Vad du förvränger det hela, att ladda en enhet påverkar inte enhetens övriga funktioner.....

Skrivet av fufuheo:

Köp den inte om du enbart vill använda den som en surfplatta, för då är den dålig.

Jag tänker inte köpa den, då den är usel som surfplatta och den kör Windows 10.

Skrivet av fufuheo:

Frågan var i fall användandet av touch påverkar behovet av filhantering, Kan du svara på den?

Det har jag redan gjort.

Skrivet av fufuheo:

Försök att få in lika många kortkommandon med gester som det finns på ett fullstort tangentbord.

Det finns inte många på ett "vanligt" tangentbord heller, och behovet av så många är rätt litet.

Skrivet av fufuheo:

Gränssnitt som är "anpassade för touch" måste ha större knappar eftersom att touch har betydligt lägre precsion än en mus.
Om varje knapp är större får man plats med färre knappar, vilket gör att programmen antingen blir mindre kapabla, det är svårt att navigera eftersom att man trycker fel hela tiden eller så får man en massa menyer som är långsamma att navigera i.

Nej, det behöver inte alls ha större knappar egentligen, och nej, touch har inte lägre precision egentligen än en mus, det är mer om hur man själv använder den som påverkar.
Och nej, du kan få plats med lika mycket knappar på en surfplatta i ett program som på en dator i ett program, bara att man får använda någon mer meny, så det är enkelt fixat.

Skrivet av fufuheo:

Det är utvecklarna som styr vilka program som finns tillgängliga, men det går fortfarande inte att installera program för WIndows på en iPad.
Skrev detta i förra inlägget
Det är färre steg för att få enkla saker gjorda, ja. Just eftersom att mus har högre precision så blir det möjligt att ha många små knappar istället för tre gigantiska och en massa långsamma menyer när man använder mer kapabla program.
Jag kan ge ett exempel.

Hur lång tid tar det att öppna en RAW-bild, öka kontrasten samtidigt som man ökar ljusstyrkan i de mörkare delarna av bilden, lägga till lite digital skärpa, justera vitbalansen, beskära så att exakt 2560*1600 pixlar återstår för att sedan batchkonvertera 200 bilder med samma installningar till png?

Nej, för ska utvecklarna släppa program som finns på Windows till iOS så får de utveckla dem mot iOS, inte Windows, och det är väldigt ointressant att börja prata om att installera Windows program på en iOS enhet, eller OS X enhet, då det inte hör till vad utvecklarna väljer att publicera.
Tiden det tar beror mer på vilken app du kör, och hur utvecklarna byggt upp den. Inte om du kör Windows eller iOS i grunden.

Skrivet av fufuheo:

Man behöver nämligen gigabitnät för att komma upp i samma hastigheter som man skulle få med en extern hårddisk. Folks bilder, som ändå är det som kräver mest lagringsutrymme kommer inte att ta mindre plats för att de lagras på en iPad.
iCloud och IOS var proprietär mjukvara sist jag kollade. Det finns inget sätt att veta att Apple inte snor krypteringsnyckeln och har åtkomst till filerna. Man kommer väl åt filerna med sitt iCloud konto? Då måste Apple ha tillgång till krypteringsnyckeln.
Hur får man IOS att sluta stänga appar när RAM är fullt?

Nej man behöver inte Gigabit nätverk, och en Surface har inte det heller inbyggt, så den jämförelsen är icke relevant.
Och det var tal om synka för backup, inte för att kopiera bilder till en extern enhet.
Och Apple behöver inte "sno" någon nyckel alls, då det är de som driver iCloud.
Och iOS stänger inte ner någon applikation alls, det är också därför man inte behöver stänga ner applikationer för att frigöra minne, just för att de inte tar upp minne om de inte är aktiva.

Skrivet av fufuheo:

Dina personliga upplevelser och anektodiska bevis håller inte. Men om du vill att jag ska argumentera emot kan jag göra det.

Jag träffade Örjan, 78-årig småbarnsmamma i Kiruna. Han sade till mig att en dag så hade hans iPhone ätit upp allt som fanns att tillgå i hans kylskåp och att han inte längre hade något kvar.

Vadå "personliga upplevelser och anektodiska bevis"?
Det är ren fakta att de med android har haft mycket mer problem än de som kör iOS, har haft flera bekanta som kört iOS tidigare, sedan kört android under 1-2 år för att sedan inse sitt misstag och återgå till iOS som är en bättre plattform, stabilare, snabbare och mindre problem.
Så det är inga "personliga upplevelser och anektodiska bevis".

Och nej, en iphone äter inte upp någons mat.

Skrivet av fufuheo:

Precis, man får lägre prestanda för pengarna.

Nej, för iPhone klår alltid konkurrenterna, fastän iPhone kör med 2 kärnor och exempel androidtelefoner kör med 8 kärnor och dubbelt så mycket minne mm, så man får betydligt mer på en iOS enhet än en androidenhet.

Skrivet av fufuheo:

Nej det finns ingen anledning till att man ska behöva vänta en halv sekund på att appar ska öppnas och stängas. Detta blir särskilt frustrerande när man ska byta mellan appar snabbt.
Jo, texten är alldedes för stor för att jag ska få plats med det jag vill på skärmen.
Alla har olika preferenser. Jag skulle gärna vilja byta ikonpaketet och hela färgshemat. Finns ingen anledning till att man inte ska kunna göra det.

Det är uppbyggt på bästa sätt.
Och fdu vet att du kan zooma i webbläsaren? Du behöver inte zooma in så texten blir större...
Då köper du en androidenhet, så kan du byta thema men får ett sämre OS, laggigare, mer problem mm grattis till en sämre mobil:).

Skrivet av fufuheo:

Finns inga tillägg till Safari jag vill exempelvis ha Self-destructing-cookies för att radera cookies när jag stänger fliken, samtidigt som jag kan vitlista vissa sidor. Om jag nu skulle byta webbläsare så går det inte heller att sätta den webbläsaren som standard vilket också är väldigt irriterande.
För det tar ju precis lika lång tid att bara klicka på en länk i ett mail, som att kopiera den och öppna den i den applikationen man vill använda.
Man kan inte installera osignerade appar utan en dator.
Bra. Hur får jag IOS att sluta stänga appar när RAM blir fullt?

Det finns redan, kör det i en "privat flik".
Ja, vill du öppna den i Chrome eller Firefox när det kommer så får du göra det, ingen som hindrar dig.
Går att installera appar som inte ingår i appstore utan en dator ja.
Och iOS stänger inte appar, då det inte behövs då de inte ligger aktiva i bakgrunden.

Skrivet av fufuheo:

Kan vi disktuera plattformerna i sig istället för vad dina släktingar tycker om dem? Hur ger IOS en bättre upplevelse?

Jag har inte sagt något om släktingar alls, du drar dina egna slutsatser.
iOS ger en bättre upplevelse då de är stabilare, snabbare, och inte har så mycket problem som android har.

Skrivet av fufuheo:

Konstigt att jag inte har haft samma upplevelse med android och jag kör en low-end enhet med 512MB RAM. Det enda jag vet är att android kan bli väldigt laggigt om man har bloatware eller installerar massa appar som körs i bakgrunden. Känns ganska troligt att det rör sig om handhavandefel. Man kan säga att IOS är bättre på det sättet att det är svårare att göra det riktigt dåligt, men om man gör det så är det ens eget fel.

Då kör du nog inte några applikationer alls att tala om, och en android telefon är laggig redan när den tas ur lådan, laggande menyer mm, utan att ens startat en app.
Och nej, det är inget handhavandefel då det beror helt på android, inte användaren att mail, surf, eller annat slutar att fungera och måste göras i ordning igen för att fungera någon dag eller vecka till.

Jämför man iOS mot android så är iOS utan tvekan en stabilare och bättre plattform än android är i dagsläget, android har dock fördelen att flera tillverkare använder det och det kan i framtiden gå mot det bättre, om tillverkarna istället för att lägga eget gui, göra egna applikationer mm med olika kvalité mer samarbetar, bygger upp gemensam "android Pay" nätverk som funkar oberoende om det är en Samsung, HTC eller LG enhet som kör android.

android är alldeles för fragmenterat idag, och det ser ju inte ut att bli bättre på den fronten heller då varje tillverkare på androd i princip börjar släppa eget betalningsnätverk, istället för att ta vara på möjligheterna att bygga upp ett gemensamt ekosystem tillsammans.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Vad du förvränger det hela, att ladda en enhet påverkar inte enhetens övriga funktioner.....

Jo, en surfplatta fungerar inte utan att man laddar den då och då.

Skrivet av PowerNet:

Jag tänker inte köpa den, då den är usel som surfplatta och den kör Windows 10.

Utmärkt, Den är usel som surfplatta.

Skrivet av PowerNet:

Det har jag redan gjort.

Nej, det har du inte. Du har sagt att det är jobbigt att hantera filer på surfplattor på grund av touch och du har sagt att appar för IOS och Android inte behöver filhanterare. Du har dock inte svarat på frågan om hurvida användandet av touch som inputmetod påverkar behovet av filhenterare

Skrivet av PowerNet:

Det finns inte många på ett "vanligt" tangentbord heller, och behovet av så många är rätt litet.

I de flesta professionella program finns det ganska många kortkommandon, och om man lär sig att använda dem så går det betydligt fortare än att bläddra i menyer med mus.

Skrivet av PowerNet:

Nej, det behöver inte alls ha större knappar egentligen, och nej, touch har inte lägre precision egentligen än en mus, det är mer om hur man själv använder den som påverkar.

Såklart touch har lägre precision än mus av den enkla anledningen att en mus har en exakt x och y koordinat på skärmen medans ett finger är en yta som täcker betydligt mer än en pixel.
Detta är inte kontroversiellt och står i Microsofts designguide för program anpassade för touch.
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh46537...
Precision, Touch " The contact area of a fingertip is greater than a single x-y coordinate, which increases the chances of unintended command activations." Precision, Mouse: "The mouse and pen/stylus supply a precise x-y coordinate."
Här är en till sida som bekräftar detta; http://www.nngroup.com/articles/mouse-vs-fingers-input-device...

Skrivet av PowerNet:

Och nej, du kan få plats med lika mycket knappar på en surfplatta i ett program som på en dator i ett program, bara att man får använda någon mer meny, så det är enkelt fixat.

Precis, "man får använda någon mer meny". Problemet är att det tar betydligt längre tid att bläddra i menyer än att klicka direkt på knappar. Detta gör att apparna antingen blir mindre kapabla eller att man får väldigt många menyer som tar lång tid att bläddra i.

Skrivet av PowerNet:

Nej, för ska utvecklarna släppa program som finns på Windows till iOS så får de utveckla dem mot iOS, inte Windows, och det är väldigt ointressant att börja prata om att installera Windows program på en iOS enhet, eller OS X enhet, då det inte hör till vad utvecklarna väljer att publicera.

Jag vet inte hur du tolkade det jag skrev, men min poäng är i vart fall att ett ekosystem blir bättre i jämfört med ett annat för att man i teorin kan göra en IOS-version av alla program för exempelvis Windows, programmen finns inte för IOS för det, så operativsystemet är relevant ändå.

Skrivet av PowerNet:

Tiden det tar beror mer på vilken app du kör, och hur utvecklarna byggt upp den. Inte om du kör Windows eller iOS i grunden.

Nämn en IOS app som kan göra det snabbare än gratisprogrammet RawTherapee, det borde inte vara så svårt. Apparna för IOS är generellt sett mindre kapabla. Om du inte håller med får du motbevisa mig.

Skrivet av PowerNet:

Nej man behöver inte Gigabit nätverk, och en Surface har inte det heller inbyggt, så den jämförelsen är icke relevant.

Jämförelsen är mycket relevant då Surface har USB där en extern hårdisk kan kopplas in med samma hastighet.

Skrivet av PowerNet:

Och det var tal om synka för backup, inte för att kopiera bilder till en extern enhet.

Vad har folk för filer som tar mycket plats? Bilder.
Var gör man backup om man inte gör det i molnet? På externa enheter.

Skrivet av PowerNet:

Och Apple behöver inte "sno" någon nyckel alls, då det är de som driver iCloud.

I vart fall har de tillgång till din data.

Skrivet av PowerNet:

Och iOS stänger inte ner någon applikation alls, det är också därför man inte behöver stänga ner applikationer för att frigöra minne, just för att de inte tar upp minne om de inte är aktiva.

Applikationer som "inte är aktiva" skulle jag kalla för avstängda, då de bara sparar en fil i minnet om applikationens läge när den var på och när man försöker ta upp den igen märks det tydligt att den laddar om och att det tar tid, Öppna något krävande spel, byt till lite andra saker och gå tillbaka, då kommer du märka att allt måste laddas om. Kalla det för vad du vill, men jag tycker sådan minneshantering är hemsk, just eftersom att man inte har koll på vad som händer. Vissa appar tappar dessoutom bort vad jag gjorde innnan.

Skrivet av PowerNet:

Vadå "personliga upplevelser och anektodiska bevis"?
Det är ren fakta att de med android har haft mycket mer problem än de som kör iOS

Ja, det är ren fakta, det som inte är ren fakta är att det beror på att android i sig är mer buggigt och instabilt, vilket du försökte bevisa,

Skrivet av PowerNet:

har haft flera bekanta som kört iOS tidigare, sedan kört android under 1-2 år för att sedan inse sitt misstag och återgå till iOS som är en bättre plattform, stabilare, snabbare och mindre problem.
Så det är inga "personliga upplevelser och anektodiska bevis".

Det är precis det det är. Du refererar till vad dina vänner tycker och vad de har haft för upplevelse som något slags bevis för att android i grunden är ett sämre operativsystem. Som jag tidigare påpekat är android dock betydligt mer känsligt för handhavandefel.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Anekdotisk_bevisf%C3%B6ring

"Anekdotisk bevisföring, eller anekdotisk evidens, kallas det när man för att bevisa något, en tes, hänvisar till enstaka fall, ofta personliga erfarenheter och upplevelser. Exempelvis:
"Norrmän är skurkar. Det vet jag för jag blev lurad av en norrman en gång."
"De som klarar alkohol sämst är de som inte fått prova hemma. Det vet jag eftersom mina vänner som varit nyktra som barn nu dricker mycket." "

Skrivet av PowerNet:

Och nej, en iphone äter inte upp någons mat.

Förnekelse.

Skrivet av PowerNet:

Nej, för iPhone klår alltid konkurrenterna, fastän iPhone kör med 2 kärnor och exempel androidtelefoner kör med 8 kärnor och dubbelt så mycket minne mm, så man får betydligt mer på en iOS enhet än en androidenhet.

Jag skrev om Apples datorer om du läste det första inlägget.

Skrivet av PowerNet:

Det är uppbyggt på bästa sätt.

Hur kan du kalla något som gör användingen långsammare och frustrerande för "uppbygt på bästa sätt"? Jag förstår att folk kan tycka att animationerna är snygga och jag förstår att man kan tycka att det förvalda ikonpaketet är snyggt. Problemet kvarstår. Alla tycker olika. Vad gäller design så finns det ingenting som är "rätt" eller "fel". Det kan finnas fördelar och nackdelar med ett designkoncept (ex. hög kontrast gör det lättare att se i soljus), men det mesta bygger på personliga preferenser och vad man själv föredrar. Jag ställer frågan igen: Varför ska man inte få ha det som man vill?

Skrivet av PowerNet:

Och fdu vet att du kan zooma i webbläsaren? Du behöver inte zooma in så texten blir större...

Mitt problem är storleken på text och UI-element i appar och på hemskärmen. Inte när jag surfar.

Skrivet av PowerNet:

Då köper du en androidenhet, så kan du byta thema men får ett sämre OS, laggigare, mer problem mm grattis till en sämre mobil:).

Det fanns väl ingenting som inte gick att välja i IOS? Det sa du i alla fall för några inlägg sedan.

Skrivet av PowerNet:

Och det är inget som saknas i inställningsväg eller valmöjligheter på iOS för den delen, de inställningarna som behövs finns, och de valmöjligheterna man behöver finns med, finns egentligen inget som saknas sett till det.

Jag tolkar detta som att du nu anser att IOS visst har begränsade valmöjligheter och låser in användaren.
Nu menar du istället att man får göra uppoffringar för att kunna köra IOS? IOS var väl helt fritt

Skrivet av PowerNet:

Det finns redan, kör det i en "privat flik".

Då måste jag byta mellan privat och inte privat hela tiden. Mitt tillägg sätter på cookies på sidor där jag vill ha det, och stänger av det på sidor där jag inte vill ha det, helt automatiskt. Sedan så vill jag gärna spara historik ändå.

Skrivet av PowerNet:

Ja, vill du öppna den i Chrome eller Firefox när det kommer så får du göra det, ingen som hindrar dig.

Varför ska jag inte kunna sätta firefox som standard?

Skrivet av PowerNet:

Går att installera appar som inte ingår i appstore utan en dator ja.

Appar som inte är signerade av Apple skrev jag. Det går inte.

Skrivet av PowerNet:

Och iOS stänger inte appar, då det inte behövs då de inte ligger aktiva i bakgrunden.

De ligger aktiva i bakgrunden tills minnet är fullt. Sedan "stängs" apparna. Kalla det för att de blir "inaktiva" om du föredrar det. De körs i alla fall inte längre.

Skrivet av PowerNet:

Jag har inte sagt något om släktingar alls, du drar dina egna slutsatser.

Okej, bekanta. Problemet kvarstår.

Skrivet av PowerNet:

iOS ger en bättre upplevelse då de är stabilare, snabbare, och inte har så mycket problem som android har.

VIlket du baserar på anektdotiska bevis.

Skrivet av PowerNet:

Då kör du nog inte några applikationer alls att tala om, och en android telefon är laggig redan när den tas ur lådan, laggande menyer mm, utan att ens startat en app.

Hur många lådor har du öppnat? Jag har kört ganska många appar och jag har testat vissa spel. Visst, det går inte jättesnabbt, men det är inte att förvänta av en low-end enhet med 512MB RAM. Chrome funkar att surfa med helt ok och de flesta appar fungerar med acceptabel hastighet. Buggar har jag inte ens upplevt några. Galaxy S6 (inte för att samsung på något sätt är bra) var ju till och med snabbare än iPhone 6 på att öppna appar, och det med TouchWiz.

Skrivet av PowerNet:

Och nej, det är inget handhavandefel då det beror helt på android, inte användaren att mail, surf, eller annat slutar att fungera och måste göras i ordning igen för att fungera någon dag eller vecka till.

Då är det ju väldigt konstigt att jag inte har några problem, fast jag har en Android enhet med riktigt låga specs. Hur vet du att det beror på android, och inte förinstallerat skräp eller appar som användaren har installerat som körs i bakgrunden?

Skrivet av PowerNet:

Jämför man iOS mot android så är iOS utan tvekan en stabilare och bättre plattform än android är i dagsläget, android har dock fördelen att flera tillverkare använder det och det kan i framtiden gå mot det bättre, om tillverkarna istället för att lägga eget gui, göra egna applikationer mm med olika kvalité mer samarbetar, bygger upp gemensam "android Pay" nätverk som funkar oberoende om det är en Samsung, HTC eller LG enhet som kör android.
android är alldeles för fragmenterat idag, och det ser ju inte ut att bli bättre på den fronten heller då varje tillverkare på androd i princip börjar släppa eget betalningsnätverk, istället för att ta vara på möjligheterna att bygga upp ett gemensamt ekosystem tillsammans.

Applikationer som tillverkaren lägger till har inget med android att göra, det går givetvis att påpeka i en diskussion om exempelvis telefoner av samsung men det är inte relevant i en diskussion om android i sig. Det finns dock många skräpprogram till android, men det gör inte android i sig sämre. Jag förstår inte heller samsung och LG:s konstiga beslut.

Google Wallet. Finns redan. www.google.com/wallet

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Jo, en surfplatta fungerar inte utan att man laddar den då och då.

Vad du förvränger det hela till helt orelevanta konstiga saker som inte har med produkten att göra.

Skrivet av fufuheo:

Utmärkt, Den är usel som surfplatta.

Det är det jag sagt hela tiden, så den är ointressant för merparten av köparna om man inte kör med tillbehöret.

Skrivet av fufuheo:

Nej, det har du inte. Du har sagt att det är jobbigt att hantera filer på surfplattor på grund av touch och du har sagt att appar för IOS och Android inte behöver filhanterare. Du har dock inte svarat på frågan om hurvida användandet av touch som inputmetod påverkar behovet av filhenterare

Det har jag upprepade gånger sagt, så det behöver inte upprepas igen.

Skrivet av fufuheo:

I de flesta professionella program finns det ganska många kortkommandon, och om man lär sig att använda dem så går det betydligt fortare än att bläddra i menyer med mus.
Såklart touch har lägre precision än mus av den enkla anledningen att en mus har en exakt x och y koordinat på skärmen medans ett finger är en yta som täcker betydligt mer än en pixel.
Detta är inte kontroversiellt och står i Microsofts designguide för program anpassade för touch.
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh46537...
Precision, Touch " The contact area of a fingertip is greater than a single x-y coordinate, which increases the chances of unintended command activations." Precision, Mouse: "The mouse and pen/stylus supply a precise x-y coordinate."
Här är en till sida som bekräftar detta; http://www.nngroup.com/articles/mouse-vs-fingers-input-device...
Precis, "man får använda någon mer meny". Problemet är att det tar betydligt längre tid att bläddra i menyer än att klicka direkt på knappar. Detta gör att apparna antingen blir mindre kapabla eller att man får väldigt många menyer som tar lång tid att bläddra i.

Det går snabbt att bläddra i menyer eller använda kortkommandon på touch med.
Går snabbare att bläddra i en meny på touch än vad det är att leta fram på datorns meny.

Skrivet av fufuheo:

Jag vet inte hur du tolkade det jag skrev, men min poäng är i vart fall att ett ekosystem blir bättre i jämfört med ett annat för att man i teorin kan göra en IOS-version av alla program för exempelvis Windows, programmen finns inte för IOS för det, så operativsystemet är relevant ändå.
Apparna för IOS är generellt sett mindre kapabla. Om du inte håller med får du motbevisa mig.

Det är ju för att utvecklarna inte vill utveckla mer avancerade program, just för att inte vilja konkurrera med sina egna program på datorsidan.

Skrivet av fufuheo:

Jämförelsen är mycket relevant då Surface har USB där en extern hårdisk kan kopplas in med samma hastighet.
Vad har folk för filer som tar mycket plats? Bilder.
Var gör man backup om man inte gör det i molnet? På externa enheter.
I vart fall har de tillgång till din data.

Nej, den är helt ointressant då det sköts automatiskt via ex iCloud, eller om man kör andra system så har de liknande tjänster eller ex Dropbox, Owncloud eller liknande.
Och det behövs inga höga hastigheter för det, då backuperna sker regelbundet, och därmed inte belastar så högt varje gång.
Det som drar mest är att återställa om det ska läsas in en större mängd, men det får man hoppas att man inte behöver oavsett val av enhet, om man inte ska byta till en nyare modell såklart.

Skrivet av fufuheo:

Applikationer som "inte är aktiva" skulle jag kalla för avstängda, då de bara sparar en fil i minnet om applikationens läge när den var på och när man försöker ta upp den igen märks det tydligt att den laddar om och att det tar tid, Öppna något krävande spel, byt till lite andra saker och gå tillbaka, då kommer du märka att allt måste laddas om. Kalla det för vad du vill, men jag tycker sådan minneshantering är hemsk, just eftersom att man inte har koll på vad som händer. Vissa appar tappar dessoutom bort vad jag gjorde innnan.

De är varken avstängda eller aktiva.
Ohc det beror på vad det är för applikation som körs, är det spel så är det ju "självklart" att de ska laddas om då det skett en hel del i spelen (tiden gått framåt, byggen går framåt, mm).
Vad det gäller appar så är det mer utvecklarna som får koda bättre så appen kommer ihåg det du gjorde innan.

Skrivet av fufuheo:

Ja, det är ren fakta, det som inte är ren fakta är att det beror på att android i sig är mer buggigt och instabilt, vilket du försökte bevisa,
Det är precis det det är. Du refererar till vad dina vänner tycker och vad de har haft för upplevelse som något slags bevis för att android i grunden är ett sämre operativsystem. Som jag tidigare påpekat är android dock betydligt mer känsligt för handhavandefel.

Nej, det är ren fakta att det beror på android. Det är varken Microsoft eller annan leverantör som leverera android i en Samsung, HTC, LG eller vad det nu är för märken, och enheter med android har samma problem, laggiga menyer, mycket som buggar, konstiga fel kring mail som inte vill fungera fastän det är korrekt uppsatt och fungerade en dag mm.
Och det beror helt på android, inte något annat.

Skrivet av fufuheo:

Jag skrev om Apples datorer om du läste det första inlägget.
Hur kan du kalla något som gör användingen långsammare och frustrerande för "uppbygt på bästa sätt"? Jag förstår att folk kan tycka att animationerna är snygga och jag förstår att man kan tycka att det förvalda ikonpaketet är snyggt. Problemet kvarstår. Alla tycker olika. Vad gäller design så finns det ingenting som är "rätt" eller "fel". Det kan finnas fördelar och nackdelar med ett designkoncept (ex. hög kontrast gör det lättare att se i soljus), men det mesta bygger på personliga preferenser och vad man själv föredrar. Jag ställer frågan igen: Varför ska man inte få ha det som man vill?
Mitt problem är storleken på text och UI-element i appar och på hemskärmen. Inte när jag surfar.
Det fanns väl ingenting som inte gick att välja i IOS? Det sa du i alla fall för några inlägg sedan.

Vill du ändra gui så köp en android, vill man ha en fungerande och stabil plattform med bra integrering så kör man iOS.

Och du kan ändra texten till mindre med, för de applikationerna som stödjer det, finns en enkel inställning för det.
Så det finns redan

Skrivet av fufuheo:

Jag tolkar detta som att du nu anser att IOS visst har begränsade valmöjligheter och låser in användaren.
Nu menar du istället att man får göra uppoffringar för att kunna köra IOS? IOS var väl helt fritt

Det som behövs finns.

Skrivet av fufuheo:

Då måste jag byta mellan privat och inte privat hela tiden. Mitt tillägg sätter på cookies på sidor där jag vill ha det, och stänger av det på sidor där jag inte vill ha det, helt automatiskt. Sedan så vill jag gärna spara historik ändå.
Varför ska jag inte kunna sätta firefox som standard?

För det är ju "så jobbigt" att trycka på 1 knapp? eller orkar du inte det.
Varför skulle du sätta en annan webbläsare som standard? De bygger i grunden på samma motor som Safari kör, så behovet av andra webbläsare är egentligen 0.

Skrivet av fufuheo:

Appar som inte är signerade av Apple skrev jag. Det går inte.

Jag har redan sagt att det går visst, så släpp den frågan nu. Det är enkelt att installera om man så vill, sen att "vanliga" dödliga inte gör det är en annan sak.

Skrivet av fufuheo:

De ligger aktiva i bakgrunden tills minnet är fullt. Sedan "stängs" apparna. Kalla det för att de blir "inaktiva" om du föredrar det. De körs i alla fall inte längre.

De stängs först när man stänger dem.

Skrivet av fufuheo:

Okej, bekanta. Problemet kvarstår.

Nej, det är inget problem då de som kör android har mycket mer problem än de som kör iOS.

Skrivet av fufuheo:

Hur många lådor har du öppnat? Jag har kört ganska många appar och jag har testat vissa spel. Visst, det går inte jättesnabbt, men det är inte att förvänta av en low-end enhet med 512MB RAM. Chrome funkar att surfa med helt ok och de flesta appar fungerar med acceptabel hastighet. Buggar har jag inte ens upplevt några. Galaxy S6 (inte för att samsung på något sätt är bra) var ju till och med snabbare än iPhone 6 på att öppna appar, och det med TouchWiz.

Tillräckligt många för att ha en bra bas för att android är sämre.
Och det är inga konstiga bevis, utan det är ren fakta.

Skrivet av fufuheo:

Då är det ju väldigt konstigt att jag inte har några problem, fast jag har en Android enhet med riktigt låga specs. Hur vet du att det beror på android, och inte förinstallerat skräp eller appar som användaren har installerat som körs i bakgrunden?
Applikationer som tillverkaren lägger till har inget med android att göra, det går givetvis att påpeka i en diskussion om exempelvis telefoner av samsung men det är inte relevant i en diskussion om android i sig. Det finns dock många skräpprogram till android, men det gör inte android i sig sämre. Jag förstår inte heller samsung och LG:s konstiga beslut.

Google Wallet. Finns redan. www.google.com/wallet

Programmen som skeppas med har med android att göra ja, då tillverkaren skeppar telefonerna med android, de lägger in egna applikationer, gui laggar, appar buggar, inställningar buggar, mm problem.

Det OS man saknar sedan tidigare var Symbian S60, visst det hade med en del brister, men var betydligt bättre än android som OS.

Och jag sade att de skulle gå ihop gemensamt och starta ett bolag som sköter betalningsdelen, inte att det ska vara knytet till 1 enskild tillverkare som de gör nu med Google Pay, Samsung Pay mfl som startar upp framöver.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Vad du förvränger det hela till helt orelevanta konstiga saker som inte har med produkten att göra.

En projektor behöver en dator för att man ska kunna skapa media på den, och en surfplatta behöver laddas för att man ska kunna skapa media på den.

Skrivet av PowerNet:

Det är det jag sagt hela tiden, så den är ointressant för merparten av köparna om man inte kör med tillbehöret.

Den är avsedd och designad för att till största del användas med tillbehöret.

Skrivet av PowerNet:

Det har jag upprepade gånger sagt, så det behöver inte upprepas igen.

Citera dig själv då, för jag kan inte hitta något annat än det jag skrev.

Skrivet av PowerNet:

Det går snabbt att bläddra i menyer eller använda kortkommandon på touch med.

Inte lika snabbt.

Skrivet av PowerNet:

Går snabbare att bläddra i en meny på touch än vad det är att leta fram på datorns meny.

Japp, men det tar fortfarande betydligt längre tid än att klicka direkt.

Skrivet av PowerNet:

Det är ju för att utvecklarna inte vill utveckla mer avancerade program, just för att inte vilja konkurrera med sina egna program på datorsidan.

Jag har jämfört med gratisprogram, så det handlar inte om vinst i alla fall.

Skrivet av PowerNet:

Nej, den är helt ointressant då det sköts automatiskt via ex iCloud, eller om man kör andra system så har de liknande tjänster eller ex Dropbox, Owncloud eller liknande.
Och det behövs inga höga hastigheter för det, då backuperna sker regelbundet, och därmed inte belastar så högt varje gång.

Om man ska få lika snabb backup som man får på en extern hårddisk så är det visst intressant. Sedan så har vi problemet att Apple kan se all ens data, vilket inte heller är särskilt trevligt.

Skrivet av PowerNet:

Det som drar mest är att återställa om det ska läsas in en större mängd, men det får man hoppas att man inte behöver oavsett val av enhet, om man inte ska byta till en nyare modell såklart.

På en extern hårddisk går det ganska snabbt.

Skrivet av PowerNet:

De är varken avstängda eller aktiva.
Ohc det beror på vad det är för applikation som körs, är det spel så är det ju "självklart" att de ska laddas om då det skett en hel del i spelen (tiden gått framåt, byggen går framåt, mm).
Vad det gäller appar så är det mer utvecklarna som får koda bättre så appen kommer ihåg det du gjorde innan.

Jag vill att appen ligger kvar och är "aktiv" i RAM. När jag byter mellan fönster i debian så laddas inget om. Så vill jag att det ska fungera. Ingenting ska behöva laddas om.

Skrivet av PowerNet:

Nej, det är ren fakta att det beror på android. Det är varken Microsoft eller annan leverantör som leverera android i en Samsung, HTC, LG eller vad det nu är för märken, och enheter med android har samma problem, laggiga menyer, mycket som buggar, konstiga fel kring mail som inte vill fungera fastän det är korrekt uppsatt och fungerade en dag mm.
Och det beror helt på android, inte något annat.
Vill du ändra gui så köp en android, vill man ha en fungerande och stabil plattform med bra integrering så kör man iOS.

Hur kan det vara "ren fakta" om du inte har bättre argument för det än att dina bekanta har varit missnöja och lite dravel om menyer som laggar. Som sagt är det konstigt att jag inte märker av dessa "hemska fel och buggar" fast jag använder android.

Skrivet av PowerNet:

Och du kan ändra texten till mindre med, för de applikationerna som stödjer det, finns en enkel inställning för det.
Så det finns redan

UI-element är fortfarande lika stora, vilket gör det meningslöst eftersom att man får mindre text, men inte mer plats. På Android kan man ändra DPI vilket ändrar storleken för hela gränssnittet.

Skrivet av PowerNet:

Det som behövs finns.

Varför ska inte användare ha någon rätt att välja?

Skrivet av PowerNet:

För det är ju "så jobbigt" att trycka på 1 knapp? eller orkar du inte det.

En knapptryckning > En seg animation > En knapptryckning > En seg animation >En knapptryckning > En seg animation är vad som krävs för att byta mellan privat och inte privat, istället för bara en knapptryckning. Det är ganska frustrerande om man byter mellan flikar ofta, vilket jag gör. Sedan så var det det här med historiken också...

Skrivet av PowerNet:

Varför skulle du sätta en annan webbläsare som standard? De bygger i grunden på samma motor som Safari kör, så behovet av andra webbläsare är egentligen 0.

Tillägg, som jag redan har sagt.
Jag har redan sagt att det går visst, så släpp den frågan nu. Det är enkelt att installera om man så vill, sen att "vanliga" dödliga inte gör det är en annan sak.
[/quote]
Du har sagt att det går att installera appar som inte kommer från app store, men inte att det går att installera appar som inte är signerade av apple. Hur gör man då?

Skrivet av PowerNet:

De stängs först när man stänger dem.

De blir inaktiva så att de måste laddas om, och de tappar ofta data. Detta sker utan någon som helst kontroll.

Skrivet av PowerNet:

Nej, det är inget problem då de som kör android har mycket mer problem än de som kör iOS.

Anektdotisk bevisföring är inte bra oavsset om Android har mer problem än IOS.

Skrivet av PowerNet:

Tillräckligt många för att ha en bra bas för att android är sämre.

Okej, så du har i alla fall öppnat en telefon per märke och år? Eller är du lika säker som du var på att touch har lika bra precision som mus?

Skrivet av PowerNet:

Och det är inga konstiga bevis, utan det är ren fakta.

Det är anektdotiska bevis som inte bevisar särskilt mycket. Hur fick du det till "ren fakta"?

Skrivet av PowerNet:

Programmen som skeppas med har med android att göra ja, då tillverkaren skeppar telefonerna med android, de lägger in egna applikationer, gui laggar, appar buggar, inställningar buggar, mm problem.

Nej, det är dock ett problem för androidtelefoner. Det har ingenting med android i sig att göra.

Skrivet av PowerNet:

Det OS man saknar sedan tidigare var Symbian S60, visst det hade med en del brister, men var betydligt bättre än android som OS.

Intresseklubben antecknar.

Skrivet av PowerNet:

Och jag sade att de skulle gå ihop gemensamt och starta ett bolag som sköter betalningsdelen, inte att det ska vara knytet till 1 enskild tillverkare som de gör nu med Google Pay, Samsung Pay mfl som startar upp framöver.

Google Wallet fungerar på alla telefoner. Jag ser inte varför det gör någon nytta att samsung "hjälper till" då de har den enastående förmågan att förstöra allt de tar på,

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

En projektor behöver en dator för att man ska kunna skapa media på den, och en surfplatta behöver laddas för att man ska kunna skapa media på den.
Den är avsedd och designad för att till största del användas med tillbehöret.

Vad du svamlar, du kan inte dra in en projektor och likställa det med att ladda en enhet.
Och den är avsedd som surfplatta, och då är den usel.

Skrivet av fufuheo:

Inte lika snabbt.
Japp, men det tar fortfarande betydligt längre tid än att klicka direkt.

Nej, för program på dator så har du många menyer med i de flesta program.

Skrivet av fufuheo:

Jag har jämfört med gratisprogram, så det handlar inte om vinst i alla fall.

Det är ointressant om dem kostar eller inte egentligen, det går att göra mer avancerade applikationer till surfplattor med, sen att det inte görs är en sak.

Skrivet av fufuheo:

Om man ska få lika snabb backup som man får på en extern hårddisk så är det visst intressant. Sedan så har vi problemet att Apple kan se all ens data, vilket inte heller är särskilt trevligt.

Nej, den ligger krypterad på servrarna.
Och Apple håller hårdare på integriteten, och hur din information hanteras än ex Google och Microsoft som sparar allt du gör, kopierar dina lösenord, spårar dina surfvanor mm.
Ex så fick Google´s utmanare mot Apple Car Play nobben av Porche för att Google vill samla in för mycket information:
http://www.idg.se/2.1085/1.638836/google-nobbas-av-porsche
"Uppgifter om bland annat hastighet, gaspådrag och oljetemperatur samlas in och skickas till Google."
Det är uppgifter som inte Google har med att göra, så ja Google är värst när det gäller den delen, sedan Microsoft tätt efter och bäst är Apple som är hårdast och går hårdast emot myndigheter, och stoppar dem från att införa idiotiska lagar och krav (ex att tvingas bygga in bakdörrar).

Skrivet av fufuheo:

På en extern hårddisk går det ganska snabbt.

Det går det online med, och med tanke på att majoriteten av användarna inte har backup alls så är en automatisk och online baserad backup bättre än inget, bäst vore ju att ha en egen server som man kan synka till, vilket man kan med ex Owncloud.

Skrivet av fufuheo:

Jag vill att appen ligger kvar och är "aktiv" i RAM. När jag byter mellan fönster i debian så laddas inget om. Så vill jag att det ska fungera. Ingenting ska behöva laddas om.

Det behövs sällan på iOS heller.

Skrivet av fufuheo:

Hur kan det vara "ren fakta" om du inte har bättre argument för det än att dina bekanta har varit missnöja och lite dravel om menyer som laggar. Som sagt är det konstigt att jag inte märker av dessa "hemska fel och buggar" fast jag använder android.

Det är inget "dravel", utan det är kontaterat att android laggar mer, och beter sig märkligt, har mer buggar mm.

Skrivet av fufuheo:

En knapptryckning > En seg animation > En knapptryckning > En seg animation >En knapptryckning > En seg animation är vad som krävs för att byta mellan privat och inte privat, istället för bara en knapptryckning. Det är ganska frustrerande om man byter mellan flikar ofta, vilket jag gör. Sedan så var det det här med historiken också...
Tillägg, som jag redan har sagt.
Jag har redan sagt att det går visst, så släpp den frågan nu. Det är enkelt att installera om man så vill, sen att "vanliga" dödliga inte gör det är en annan sak.

Du har sagt att det går att installera appar som inte kommer från app store, men inte att det går att installera appar som inte är signerade av apple. Hur gör man då?

Det är inte sega animationer, så du vet ju inte vad du pratar om.
Du kan installera tillägg i Safari med, och huvudsaken med att surfa i "privat" flik är just att det inte ska sparas någon historik.

Du kan installera appar som inte kommer från appstore ja, hur du gör det får du ta reda på själv.

Skrivet av fufuheo:

De blir inaktiva så att de måste laddas om, och de tappar ofta data. Detta sker utan någon som helst kontroll.

Nej, de kommer ihåg det du skrivit, om inte så beror det på utvecklarens misstag.
Jag kan ex börja skriva ett sms, stänga ner applikationen helt och öppna den och fortsätta när som.

Skrivet av fufuheo:

Anektdotisk bevisföring är inte bra oavsset om Android har mer problem än IOS.

Det är inte en "ankedotisk" bevis, utan det är fakta att de är mer buggiga.

Skrivet av fufuheo:

Okej, så du har i alla fall öppnat en telefon per märke och år? Eller är du lika säker som du var på att touch har lika bra precision som mus?

Öppnat flertalet, olika modeller och olika versioner av android.
Alla ger samma symptom att de laggar i menyer, buggar, är sega i applikationer, problem med olika funktioner (ex mail mm).

Skrivet av fufuheo:

Det är anektdotiska bevis som inte bevisar särskilt mycket. Hur fick du det till "ren fakta"?

Det är inte en "ankedotisk" bevis, utan det är fakta att de är mer buggiga.

Skrivet av fufuheo:

Nej, det är dock ett problem för androidtelefoner. Det har ingenting med android i sig att göra.

Google Wallet fungerar på alla telefoner. Jag ser inte varför det gör någon nytta att samsung "hjälper till" då de har den enastående förmågan att förstöra allt de tar på,

Jo det har med android att göra, då det ÄR android som körs.

Och Google Wallet (som för övrigt snart läggs ned) fungerar endast i USA:
"The new Google Wallet makes it easy to send money to anyone in the US with an email address".
Dock är inte det problemet, problemet är att varje tillverkare på android sidan börjar med eget betalningsnätverk, istället för att gå ihop och skapa ett gemensamt ägt bolag som utvecklar och driver en plattform som funkar över hela androidsystemet, och inte är låst till en specifik tillverkare (ex Google), utan är fristående bolag, men är delägt av android tillverkarna men helt fristående i utveckling, drift av servrar, inte ger vidare informationen till ägarna (ex Google, HTC,LG, Samsung mm), utan endast ett bolag för utveckling och drift av betalningsnätverket, så det undkommer Google´s spionage på användarna.

Hos Google är du inte "kunden" utan du är Google´s produkt, du köper en billig androidtelefon och betalar lite för den i pengar, men betalar dyrt genom att ge Google hela ditt liv, som de sedan säljer vidare till annonsörer mm.

Tyvärr så finns det inte några direkt bra konkurrenter mot Google på speciellt sök, men även på ex youtube delen så är det få som kan rå på Google, Google´s dominans på sökmarknaden måste brytas, och hoppas att EU går in där och tvingar att Google styckas upp då de är för dominanta på marknaden.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem

Hej!
http://www.microsoft.com/surface/en-us/devices/surface-book
Lanseras som en laptop. Marknadsförs som en laptop. Används som en laptop. Tangentbordet är inte ett tillbehör, det är en del av datorn.

Ibland tror jag faktiskt att ni är överens på vissa delar men ni säger bara det på olika sätt. Så kan det bli för min fru och jag ibland.

Ha en trevlig tisdag!

Mvh, Jakob

Visa signatur

Dator nr.1
CPU:R7 5800X GPU:RX 5700 Pulse MEM:16GiB 3600CL16 OS:Win 10 Pro Chassi:O11 Dynamic Mini
Dator nr.2
CPU:R5 1600X GPU:Powercolor RX 5600XT MEM:16GiB 3200CL16 OS:Win 10 Pro Chassi: Ghost S1 mkII, Pangea
Bärbar: Microsoft Surface Pro4

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Vad du svamlar, du kan inte dra in en projektor och likställa det med att ladda en enhet.

Jo, enligt din extremt luddiga defenition om att en surfplatta är något man kan "ta del av och skapa media" med så är det antingen så att det betyder att en surfplatta kan vara del i en process som leder till att media skapas, då är en projektor en surfplatta, eller att den helt utan något annat kan göra det, då är iPad ingen surfplatta eftersom att den måste laddas och är därmed beroende av något annat för att fungera.

Citat:

Och den är avsedd som surfplatta, och då är den usel.

Njae, det är ganska uppenbart att den konkurrerar med Macbook Pro.

Citat:

Nej, för program på dator så har du många menyer med i de flesta program.

En surfplatta kommer alltid behöva fler menyer än en dator, så det kommer ändå bli överlag långsammare med en surfplatta. Sedan så vill jag ha en källa eller något bevis på att menyer faktiskt är långsammare på en dator.

Citat:

Det är ointressant om dem kostar eller inte egentligen, det går att göra mer avancerade applikationer till surfplattor med, sen att det inte görs är en sak.

Du använde pris som andledning till att det inte finns några särskilt bra appar till Andoid och IOS. Då får du hitta än annan.

Citat:

Nej, den ligger krypterad på servrarna.

Det är Apple som har krypterat datan, så de vet hur man dekrypterar den. Alltså har de förmodligen tillgång till datan. Alla molntjänster där man inte lagrar datan på sin egen server är dåliga integritetsmässigt.

Citat:

Och Apple håller hårdare på integriteten, och hur din information hanteras än ex Google och Microsoft som sparar allt du gör, kopierar dina lösenord, spårar dina surfvanor mm.

Hur gör det iCloud bättre? Enligt microsoft och apple själva så "värnar" båda om integritet. Trots att de gör operativsystem som är tvärt emot, Windows 10 samlar in massvis av data och iOS har iCloud på som standard, och visar varningsmeddelanden om man inte vill ha det.

Citat:

Ex så fick Google´s utmanare mot Apple Car Play nobben av Porche för att Google vill samla in för mycket information:
http://www.idg.se/2.1085/1.638836/google-nobbas-av-porsche
"Uppgifter om bland annat hastighet, gaspådrag och oljetemperatur samlas in och skickas till Google."
Det är uppgifter som inte Google har med att göra, så ja Google är värst när det gäller den delen, sedan Microsoft tätt efter och bäst är Apple som är hårdast och går hårdast emot myndigheter, och stoppar dem från att införa idiotiska lagar och krav (ex att tvingas bygga in bakdörrar).
Det går det online med, och med tanke på att majoriteten av användarna inte har backup alls så är en automatisk och online baserad backup bättre än inget, bäst vore ju att ha en egen server som man kan synka till, vilket man kan med ex Owncloud.

Apple kan fjärrstyra alla IOS enheter, så Apple har en väldigt stor bakdörr som de själva har tillgång till. Det där om bilen bevisar ingenting om vardera företag.
För din integritet så är det bättre att inte ha backup istället för att ge bort all data till ett företag
För övrigt så har Apple en massa bakdörrar i sina enheter som de själva har tillgång till

Citat:

Det behövs sällan på iOS heller.

Händer mig ofta, och det är på en iPad Air 2 med 2GB RAM. På äldre enheter är det säker ännu värre. Jag vill ha koll på vilka appar som körs, punkt slut. På debian behövs det aldrig.
[/quote]
Det är inget "dravel", utan det är kontaterat att android laggar mer, och beter sig märkligt, har mer buggar mm.
[/quote]
Du har inga bra bevis på det.

Citat:

Det är inte sega animationer, så du vet ju inte vad du pratar om.

Varje "seg animation" tar cirka 0.2 sekunder. Testa själv att byta mellan en privat flik och en icke privat på IOS.

Citat:

Du kan installera tillägg i Safari med, och huvudsaken med att surfa i "privat" flik är just att det inte ska sparas någon historik.

Fast nu vill jag ha historik utan att soara cookies på vissa sidor. Att det inte funkar med din dåliga lösning är en annan sak.

Citat:

Du kan installera appar som inte kommer från appstore ja, hur du gör det får du ta reda på själv.

Nu låstas du fortfarande att jag har skrivit något annat. Man kan installera appar från webbläsaren, men de måste fortfarande vara signerade av apple så vitt jag vet. Om det är på ett annat sätt får du förklara hur man gör, då du verkar vara den enda i världen som vet det.

Citat:

Nej, de kommer ihåg det du skrivit, om inte så beror det på utvecklarens misstag. Har hänt mig flera gånger.

Det är väl inte utvecklarens fel att IOS har en minneshantering som påverkar appens funktion.

Citat:

Jag kan ex börja skriva ett sms, stänga ner applikationen helt och öppna den och fortsätta när som.

Problemet är att det sker under förutsättning att appen är optimerad för den typen av minneshantering vilket inte är fallet med väldigt många appar.

Citat:

Det är inte en "ankedotisk" bevis, utan det är fakta att de är mer buggiga.

Jo, det är det. Du försöker bevisa att android är fullt av buggar genom att berätta små "historier" om dina bekanta, för att sedan kalla det för "fakta".

Citat:

Öppnat flertalet, olika modeller och olika versioner av android.

Kan du svara på frågan? Har du öppnat en/märke/år?

Citat:

Alla ger samma symptom att de laggar i menyer, buggar, är sega i applikationer, problem med olika funktioner (ex mail mm).

Frågan är hur många och vilka enheter du har testat. S6 var ju till och med snabbare än iPhone 6.

Citat:

Det är inte en "ankedotisk" bevis, utan det är fakta att de är mer buggiga.

Det är anektdotiska bevis som du kallar fakta.

Citat:

Jo det har med android att göra, då det ÄR android som körs.

Nej, hur tänkte du där. Att Android körs på en enhet som laggar betyder inte att enheten laggar för att det är Android som körs.

Citat:

Och Google Wallet (som för övrigt snart läggs ned) fungerar endast i USA:
"The new Google Wallet makes it easy to send money to anyone in the US with an email address".

Apple Pay fungerar väl inte heller i sverige.

Citat:

Dock är inte det problemet, problemet är att varje tillverkare på android sidan börjar med eget betalningsnätverk, istället för att gå ihop och skapa ett gemensamt ägt bolag som utvecklar och driver en plattform som funkar över hela androidsystemet, och inte är låst till en specifik tillverkare (ex Google), utan är fristående bolag, men är delägt av android tillverkarna men helt fristående i utveckling, drift av servrar, inte ger vidare informationen till ägarna (ex Google, HTC,LG, Samsung mm), utan endast ett bolag för utveckling och drift av betalningsnätverket, så det undkommer Google´s spionage på användarna.

På vilket sätt skadar det att det finns flera alternativ? Det finns lösningar som fungerar på alla plattformar. Dessa blir inte sämre av att det finns flera alternativ.

Citat:

Hos Google är du inte "kunden" utan du är Google´s produkt, du köper en billig androidtelefon och betalar lite för den i pengar, men betalar dyrt genom att ge Google hela ditt liv, som de sedan säljer vidare till annonsörer mm.

Allt google relaterat går att bli av med om man rootar telefonen. Sedan så gäller din poäng även Apple och Microsoft. Alla är företag som släpper produkter där användaren inte kontrollerar produkten, utan där produkten kontrollerar användaren.

Citat:

Tyvärr så finns det inte några direkt bra konkurrenter mot Google på speciellt sök, men även på ex youtube delen så är det få som kan rå på Google, Google´s dominans på sökmarknaden måste brytas, och hoppas att EU går in där och tvingar att Google styckas upp då de är för dominanta på marknaden.

Det är lite lustigt att du argumenterar emot dominans på marknaden när det gäller google, men tycker att det är jättebra när det gäller Apple.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Jo, enligt din extremt luddiga defenition om att en surfplatta är något man kan "ta del av och skapa media" med så är det antingen så att det betyder att en surfplatta kan vara del i en process som leder till att media skapas, då är en projektor en surfplatta, eller att den helt utan något annat kan göra det, då är iPad ingen surfplatta eftersom att den måste laddas och är därmed beroende av något annat för att fungera.

Wow, snacka om att du är expert på att förvränga saker...
En projektor är inte en surfplatta, och den kan inte användas för att skapa media då den är beroende av en dator, eller annan enhet tillkopplad där skapandet sker.

Skrivet av fufuheo:

Njae, det är ganska uppenbart att den konkurrerar med Macbook Pro.

Nej, det är uppenbart att den konkurrerar mot iPad Pro, då det är en surfplatta med ett tangentbord, vilket finns till övriga surfplattor med.
Det är en definitionsfråga, du definierar den som laptop, jag som surfplatta, det kan du inte ändra på.

Skrivet av fufuheo:

Det är Apple som har krypterat datan, så de vet hur man dekrypterar den. Alltså har de förmodligen tillgång till datan. Alla molntjänster där man inte lagrar datan på sin egen server är dåliga integritetsmässigt.

Nej, det beror helt på hur informationen hanteras, om den krypteras, hur regelverket kring informationen ser ut mm.
Så det är inte dåligt integritetsmässigt att lagra informationen hos en leverantör som har höga krav på hur det ska hanteras, och inte använder den för markadsföring eller säljer vidare den (som Google gör).

Skrivet av fufuheo:

Hur gör det iCloud bättre? Enligt microsoft och apple själva så "värnar" båda om integritet. Trots att de gör operativsystem som är tvärt emot, Windows 10 samlar in massvis av data och iOS har iCloud på som standard, och visar varningsmeddelanden om man inte vill ha det.

Haha, Microsoft värnar om integriteten? Microsoft är de som är näst efter Google som samlar in mest data från användaren, om inte värre nu med Windows 120

Skrivet av fufuheo:

Apple kan fjärrstyra alla IOS enheter, så Apple har en väldigt stor bakdörr som de själva har tillgång till. Det där om bilen bevisar ingenting om vardera företag.
För din integritet så är det bättre att inte ha backup istället för att ge bort all data till ett företag
För övrigt så har Apple en massa bakdörrar i sina enheter som de själva har tillgång till

Nej, Apple har ingen bakdörr då de aktivt är motståndare till just bakdörrar.
Det som finns är att ex via iCloud låsa/radera enheten, och det är användarens ensak att göra, inte Apple.

Skrivet av fufuheo:

Händer mig ofta, och det är på en iPad Air 2 med 2GB RAM. På äldre enheter är det säker ännu värre. Jag vill ha koll på vilka appar som körs, punkt slut. På debian behövs det aldrig.

Du har koll på vilka appar som körs, och ja de fungerar.

Skrivet av fufuheo:

Varje "seg animation" tar cirka 0.2 sekunder. Testa själv att byta mellan en privat flik och en icke privat på IOS.
Fast nu vill jag ha historik utan att soara cookies på vissa sidor. Att det inte funkar med din dåliga lösning är en annan sak.

Jag har gjort det upprepade gånger, och det är inget som är segt.
Och vill du ha historik så får du surfa i en "vanlig" flik, då en "privat" flik just är till för att hostorik, cookies mm inte ska sparas alls.

Skrivet av fufuheo:

Nu låstas du fortfarande att jag har skrivit något annat.

Nej, du sade installera applikationer, hur du gör får du ta reda på själv.

Skrivet av fufuheo:

Det är väl inte utvecklarens fel att IOS har en minneshantering som påverkar appens funktion.
Problemet är att det sker under förutsättning att appen är optimerad för den typen av minneshantering vilket inte är fallet med väldigt många appar.

Det är inte iOS´s fel att utvecklarna av specifika appar inte gör de korrekt så de håller kvar vad som skrivs, vilket flertalet av applikationerna kan.

Skrivet av fufuheo:

Jo, det är det. Du försöker bevisa att android är fullt av buggar genom att berätta små "historier" om dina bekanta, för att sedan kalla det för "fakta".
Kan du svara på frågan? Har du öppnat en/märke/år?
Frågan är hur många och vilka enheter du har testat. S6 var ju till och med snabbare än iPhone 6.

Det är inga historier, utan det är upplevelsen av enheterna, och ja det är flertalet olika enheter.
Och alla är lika dana, laggiga menyer, problem i applikationer (ex mail mm).
Och Samsung Galaxy S6 ska ställas mot iPhone 6S då det är den direkta konkurrenten, inte iPhone 6.

Skrivet av fufuheo:

På vilket sätt skadar det att det finns flera alternativ? Det finns lösningar som fungerar på alla plattformar. Dessa blir inte sämre av att det finns flera alternativ.

Det skadar plattformen i sig, om plattformen (då det är samma grund oavsett leverantör, dvs android) skulle ha plattformsöverskridande funktioner, bättre samarbeten mellan företagen så skulle android bli starkare som plattform, dock så är det inte så då de kör sitt egna race var för sig, startar egna betalnätverk, egen synk eller vad det nu kan vara.
android skulle dra nytta av om leverantörerna som bygger sina mobiler kring android skulle samarbeta mer, vilket gör att plattformen i sig blir starkare, och förenkla bytet mellan samsung och ex LG, eller HTC.

Skrivet av fufuheo:

Allt google relaterat går att bli av med om man rootar telefonen. Sedan så gäller din poäng även Apple och Microsoft. Alla är företag som släpper produkter där användaren inte kontrollerar produkten, utan där produkten kontrollerar användaren.
Det är lite lustigt att du argumenterar emot dominans på marknaden när det gäller google, men tycker att det är jättebra när det gäller Apple.

Nej allt google relaterat går inte att bli av med, då android fortfarande är google.
Och Apple har inte sådan dominans som Google har, se ex på sökmarknaden där Google är utan tvekan mest dominerande och där Bing (Microsoft) Yahoo mfl har en bråkdel av marknaden, samma på ex Youtube där Youtube är den dominerande tjänsten.

Du kan lika gärna lägga ner och sluta diskutera, då du inte kommer någon vart.
Då du har din uppfattning om hur produkten ska användas, och andra har en annan uppfattning.
Och iOS vs android och OS X vs Windows/Linux kommer aldrig sluta diskuteras då alla har olika uppfattning om plattformarna.
Skulle inte förvåna mig om det skulle leda till ett krig i framtiden, om vilken plattform som är bäst :).

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Skrivet av PowerNet:

Du kan lika gärna lägga ner och sluta diskutera, då du inte kommer någon vart.
Då du har din uppfattning om hur produkten ska användas, och andra har en annan uppfattning.

Men du är ganska ensam i din uppfattning att det är en surfplatta och inte en bärbar dator som också går att använda som en surfplatta...

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Wow, snacka om att du är expert på att förvränga saker...
En projektor är inte en surfplatta, och den kan inte användas för att skapa media då den är beroende av en dator, eller annan enhet tillkopplad där skapandet sker.

Det där sista blev du nu tvungen att lägga till för att förtydliga din extremt diffusa defention, det var inte där från början. Men om jag tejpar fast en, skärm, en dator och en UPS har jag i alla fall byggt en surfplatta!

Skrivet av PowerNet:

Nej, det är uppenbart att den konkurrerar mot iPad Pro, då det är en surfplatta med ett tangentbord, vilket finns till övriga surfplattor med.

Den har inga nackdelar på grund av att tangentbordet går att ta av i jämfört med MacBook Pro, och erbjuder liknande funktioner. En Surface Book går att använda precis som en laptop. Microsoft jämför den dessutom med macbook pro i sin marknadsföring, deras marknadsföringsteam har nog en något bättre aning om vilken marknad produkten är riktad till.

Skrivet av PowerNet:

Det är en definitionsfråga, du definierar den som laptop, jag som surfplatta, det kan du inte ändra på.

Det stämmer, det är bara det att det är ytterst få som delar din defention.

Skrivet av PowerNet:

Nej, det beror helt på hur informationen hanteras, om den krypteras, hur regelverket kring informationen ser ut mm.

Men du vet inte det. Eftersom att det inte finns något sätt att veta hur mjukvaran fungerar eller Apple har förmodligen tillgång till data som ligger på iCloud. Varför är det så mycket bättre att kunna säga "Jag vet inte om Apple har tillgång till min information" istället för att säga "Apple har tillgång till min information" ens integritet är inte säker oavsett.

Skrivet av PowerNet:

Så det är inte dåligt integritetsmässigt att lagra informationen hos en leverantör som har höga krav på hur det ska hanteras, och inte använder den för markadsföring eller säljer vidare den (som Google gör).

Att apple har "höga krav" låter som ett direkt citat från deras reklam. Finns ingen anledning att tro att det är så.

Skrivet av PowerNet:

Haha, Microsoft värnar om integriteten? Microsoft är de som är näst efter Google som samlar in mest data från användaren, om inte värre nu med Windows 120

Jag skrev "värnar" inom citationstecken. Undra varför?

Skrivet av PowerNet:

Nej, Apple har ingen bakdörr då de aktivt är motståndare till just bakdörrar.

http://www.theguardian.com/technology/2014/jul/23/iphone-back...
These tools, Zdziarski claims, would allow anyone with a decent level of technical skill and determination to get hold of plenty of sensitive data of a target, including photos, contacts and location.

Steve Jobs har även officiellt erkänt att det finns bakdörrar.
http://www.telegraph.co.uk/technology/3358134/Apples-Jobs-con...
"Hopefully we never have to pull that lever, but we would be irresponsible not to have a lever like that to pull," said Mr Jobs.

Skrivet av PowerNet:

Det som finns är att ex via iCloud låsa/radera enheten, och det är användarens ensak att göra, inte Apple.

Apple kan göra det utan problem, helt utan användarens tillåtelse.

Skrivet av PowerNet:

Du har koll på vilka appar som körs, och ja de fungerar.

Nej, den tar bort appar ur ram utan att jag har koll på det.

Skrivet av PowerNet:

Jag har gjort det upprepade gånger, och det är inget som är segt.

I den här videon kan du se att det krävs flera steg med ganska långsamma animationer emellan.

Skrivet av PowerNet:

Och vill du ha historik så får du surfa i en "vanlig" flik, då en "privat" flik just är till för att hostorik, cookies mm inte ska sparas alls.

Fast nu vill jag ha historik men inga cookies. Eller är det också en sådan sak som är "fel" enligt dig?

Skrivet av PowerNet:

Nej, du sade installera applikationer, hur du gör får du ta reda på själv.

Intallera appar som inte är godkända av apple skrev jag. Detta innebär ganska självklart att apparna inte ska behöva vara signerade av apple. Hur svårt kan det vara?
På sökningen http://lmgtfy.com/?q=Install+unsigned+apps+ios kräver alla resultat antingen jailbreak eller att man använder en dator.

Skrivet av PowerNet:

Det är inte iOS´s fel att utvecklarna av specifika appar inte gör de korrekt så de håller kvar vad som skrivs, vilket flertalet av applikationerna kan.

Jo, det är det, för att man använder en annan app ett tag ska överhuvudtaget inte påverka andra appar som körs. Utvecklarna ska inte behöva göra något sånt.

Skrivet av PowerNet:

Det är inga historier, utan det är upplevelsen av enheterna, och ja det är flertalet olika enheter.

Du berättar om dina bekantas upplevelser av enheterna istället för att rada upp konkreta för och nackdelar. Det är anektdotisk bevisföring

Skrivet av PowerNet:

Och alla är lika dana, laggiga menyer, problem i applikationer (ex mail mm).

Återigen så kan du inte presentera några bevis för att så är fallet.

Skrivet av PowerNet:

Och Samsung Galaxy S6 ska ställas mot iPhone 6S då det är den direkta konkurrenten, inte iPhone 6.

Galaxy S6 lanserades den tionde April och iPhone 6S släpptes precis. Jag vet inte om den jämförelsen är direkt bra heller. Att 6 vs S6 inte är en jättebra jämförelse kan jag hålla med om, men det motbevisar att IOS enheter alltid är snabbare.

Skrivet av PowerNet:

Det skadar plattformen i sig, om plattformen (då det är samma grund oavsett leverantör, dvs android) skulle ha plattformsöverskridande funktioner, bättre samarbeten mellan företagen så skulle android bli starkare som plattform, dock så är det inte så då de kör sitt egna race var för sig, startar egna betalnätverk, egen synk eller vad det nu kan vara.

Men det försämrar inte överskridande lösningar som redan finns. Visst, dessa skulle kunna göras bättre om företagen samarbetade, men jag ser inte varför det som finns blir sämre för att det finns andra lösningar.

Skrivet av PowerNet:

android skulle dra nytta av om leverantörerna som bygger sina mobiler kring android skulle samarbeta mer, vilket gör att plattformen i sig blir starkare, och förenkla bytet mellan samsung och ex LG, eller HTC.

Det gör android som plattform starkare, dock påverkar det inte operativsystemet i sig.

Skrivet av PowerNet:

Nej allt google relaterat går inte att bli av med, då android fortfarande är google.

Android är absolut inte google. Android är ett fristående projekt till största del baserat på öppen källkod. Här är en guide på hur man tar bort allt Google relaterat från android: http://www.itworld.com/article/2832391/mobile/can-an-android-...

Skrivet av PowerNet:

Och Apple har inte sådan dominans som Google har, se ex på sökmarknaden där Google är utan tvekan mest dominerande och där Bing (Microsoft) Yahoo mfl har en bråkdel av marknaden, samma på ex Youtube där Youtube är den dominerande tjänsten.

Både Apple och Google, även om google är värst, har en dominans på marknaden som varken är bra för de själva eller för deras kunder. Microsoft har en direkt ohållbar dominans som jag nästan skulle kalla för monopol för operativsystem till datorer.

Skrivet av PowerNet:

Du kan lika gärna lägga ner och sluta diskutera, då du inte kommer någon vart.

Jag har övervägt den möjligheten.

Skrivet av PowerNet:

Då du har din uppfattning om hur produkten ska användas, och andra har en annan uppfattning.

Därför finns disussionsforum, ställen där folk med olika synvinklar kan diskutera saker.

Skrivet av PowerNet:

Och iOS vs android och OS X vs Windows/Linux kommer aldrig sluta diskuteras då alla har olika uppfattning om plattformarna.

Om du inte vill diskutera förstår jag inte varför du inte bara slutar.

Skrivet av PowerNet:

Skulle inte förvåna mig om det skulle leda till ett krig i framtiden, om vilken plattform som är bäst :).

Jag skulle nog ändå bli lite förvånad, så länge det inte beror på att en grupp försöker tvinga på en annan att använda vissa plattformar.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Det där sista blev du nu tvungen att lägga till för att förtydliga din extremt diffusa defention, det var inte där från början. Men om jag tejpar fast en, skärm, en dator och en UPS har jag i alla fall byggt en surfplatta!

Nej, det är ingen surfplatta för det.

Skrivet av fufuheo:

Den har inga nackdelar på grund av att tangentbordet går att ta av i jämfört med MacBook Pro, och erbjuder liknande funktioner. En Surface Book går att använda precis som en laptop. Microsoft jämför den dessutom med macbook pro i sin marknadsföring, deras marknadsföringsteam har nog en något bättre aning om vilken marknad produkten är riktad till.

Spelar ingen roll, kan den användas som surfplatta som den är tänkt med så ska den kunna nyttjas som det, och då är 3 timmar uselt.

Skrivet av fufuheo:

Men du vet inte det. Eftersom att det inte finns något sätt att veta hur mjukvaran fungerar eller Apple har förmodligen tillgång till data som ligger på iCloud. Varför är det så mycket bättre att kunna säga "Jag vet inte om Apple har tillgång till min information" istället för att säga "Apple har tillgång till min information" ens integritet är inte säker oavsett.
Att apple har "höga krav" låter som ett direkt citat från deras reklam. Finns ingen anledning att tro att det är så.
Jag skrev "värnar" inom citationstecken. Undra varför?

Skrivet av fufuheo:

Apple kan göra det utan problem, helt utan användarens tillåtelse.
Nej, den tar bort appar ur ram utan att jag har koll på det.

Nej, finns en uppsjö appar som körs i bakgrunden.

Skrivet av fufuheo:

I den här videon kan du se att det krävs flera steg med ganska långsamma animationer emellan.

Jag vet hur det fungerar, och det är inte långsamma byten emellan dem.

Skrivet av fufuheo:

Fast nu vill jag ha historik men inga cookies. Eller är det också en sådan sak som är "fel" enligt dig?
Intallera appar som inte är godkända av apple skrev jag. Detta innebär ganska självklart att apparna inte ska behöva vara signerade av apple. Hur svårt kan det vara?
kräver alla resultat antingen jailbreak eller att man använder en dator.

Nej, det går att installera bara man vill, utan jailbreak eller dator alls.

Skrivet av fufuheo:

Jo, det är det, för att man använder en annan app ett tag ska överhuvudtaget inte påverka andra appar som körs. Utvecklarna ska inte behöva göra något sånt.

Det gör det inte.

Skrivet av fufuheo:

Du berättar om dina bekantas upplevelser av enheterna istället för att rada upp konkreta för och nackdelar. Det är anektdotisk bevisföring
Återigen så kan du inte presentera några bevis för att så är fallet.

Jag har upprepade gånger förklarat varför.

Skrivet av fufuheo:

Galaxy S6 lanserades den tionde April och iPhone 6S släpptes precis. Jag vet inte om den jämförelsen är direkt bra heller. Att 6 vs S6 inte är en jättebra jämförelse kan jag hålla med om, men det motbevisar att IOS enheter alltid är snabbare.

Kolla bara prestandatester så ska du se att iPhone alltid ligger i toppen.

Skrivet av fufuheo:

Men det försämrar inte överskridande lösningar som redan finns. Visst, dessa skulle kunna göras bättre om företagen samarbetade, men jag ser inte varför det som finns blir sämre för att det finns andra lösningar.
Det gör android som plattform starkare, dock påverkar det inte operativsystemet i sig.

Jo det påverkar operativsystemet, för ett förbättrat sammarbete mellan leverantörerna ger en förbättrad integration på tjänster, och förenklat byte inom ekosystemet (android).

Skrivet av fufuheo:

Android är absolut inte google. Android är ett fristående projekt till största del baserat på öppen källkod. Här är en guide på hur man tar bort allt Google relaterat från android: http://www.itworld.com/article/2832391/mobile/can-an-android-...

"Android is a mobile operating system (OS) currently developed by Google, based on the Linux kernel and designed primarily for touchscreen mobile devices such as smartphones and tablets."

Så ja, android är utvecklat av Google, och ägs av Google.

Skrivet av fufuheo:

Både Apple och Google, även om google är värst, har en dominans på marknaden som varken är bra för de själva eller för deras kunder. Microsoft har en direkt ohållbar dominans som jag nästan skulle kalla för monopol för operativsystem till datorer.

Apple har inte den dominansen som Google har, visst Apple säljer "sjuka mängder" iOS enheter, och ser man till det så är Apple stora mot android där det är flera tillverkare som levererar produkter, men ser man på dominans och kollar på Google så är de dominerande inom sök, onlinevideo, annonsering mm.

Skrivet av fufuheo:

Jag har övervägt den möjligheten.

Bra, lämna diskussionen då.

Skrivet av fufuheo:

Därför finns disussionsforum, ställen där folk med olika synvinklar kan diskutera saker.
Om du inte vill diskutera förstår jag inte varför du inte bara slutar.
Jag skulle nog ändå bli lite förvånad, så länge det inte beror på att en grupp försöker tvinga på en annan att använda vissa plattformar.

Skulle inte förvåna mig alls, då det är ännu mindre saker som startat världskrigen tidigare.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Nej, det är ingen surfplatta för det.

Bra, så att din defention är konstig håller du själv med om.

Skrivet av PowerNet:

Spelar ingen roll, kan den användas som surfplatta som den är tänkt med så ska den kunna nyttjas som det, och då är 3 timmar uselt.

Som jag har påpekat tidigare så är den dålig för sådan användning, men det är ingen som bara kommer att använda den som surfplatta.

Skrivet av PowerNet:

Nej, finns en uppsjö appar som körs i bakgrunden.

Skrivet av PowerNet:

Jag vet hur det fungerar, och det är inte långsamma byten emellan dem.

Jag länkade en video där det görs. Om de gör fel får du påpeka hur.

Skrivet av PowerNet:

Nej, det går att installera bara man vill, utan jailbreak eller dator alls.

Du är den enda som verkar veta det. Kan du vara så snäll att säga hur man gör eller åtminstonde skicka en länk.
Så vitt jag vet så går det inte att installera appar som inte har signerats av apple.

Skrivet av PowerNet:

Det gör det inte.

Det gör det ju visst, annars skulle inte ens dåligt utvecklade appar tappa data. För apparna tappar inte data slumpmässigt när jag har dem uppe.

Skrivet av PowerNet:

Jag har upprepade gånger förklarat varför.

Okej, det förändrar inte faktumet att dina anektodiska bevis inte är en särskilt pålitlig källa.

Skrivet av PowerNet:

Kolla bara prestandatester så ska du se att iPhone alltid ligger i toppen.

https://www.youtube.com/watch?v=tUtJ522yj3s Här vinner s6 nästan alla tester utom multitasking.

Skrivet av PowerNet:

Jo det påverkar operativsystemet, för ett förbättrat sammarbete mellan leverantörerna ger en förbättrad integration på tjänster, och förenklat byte inom ekosystemet (android).

Tjänster som körs på operativsystemet påverkar inte operativsystemet i sig. Dock så gör det att man kan göra mer med operativsystemet.

Skrivet av PowerNet:

"Android is a mobile operating system (OS) currently developed by Google, based on the Linux kernel and designed primarily for touchscreen mobile devices such as smartphones and tablets."

Så ja, android är utvecklat av Google, och ägs av Google.

Var stod det ägs av google?
Det är Google som släpper källkoden till Android, men källkoden är öppen och alla är fria att ändra den för sina behov. Detta gör att google inte kan lägga in google och tracking på ställen utan att någon märker det, alla kan se källkoden. Det går aldedes utmärkt att göra sitt Android Google-fritt.

Skrivet av PowerNet:

Apple har inte den dominansen som Google har, visst Apple säljer "sjuka mängder" iOS enheter, och ser man till det så är Apple stora mot android där det är flera tillverkare som levererar produkter, men ser man på dominans och kollar på Google så är de dominerande inom sök, onlinevideo, annonsering mm.

Båda har för stora marknadsandelar. Google är värst, det skulle vara väldigt bra om deras marknadsandelar minskar.
Att google är dåliga gör dock inte Apple bättre.

Skrivet av PowerNet:

Bra, lämna diskussionen då.

Varför ska jag göra det? Om du inte gillar den är du fri att lämna. Jag har i alla fall kommit en liten bit genom att få dig att sluta påstå att iCloud är säkert integritetsmässigt och att Apple inte har bakdörrar. Alltid något.

Skrivet av PowerNet:

Skulle inte förvåna mig alls, då det är ännu mindre saker som startat världskrigen tidigare.

Vi måste först börja bilda allianser beronde på vilken plattform som används.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Bra, så att din defention är konstig håller du själv med om.

Nej det har jag inte sagt.
En projektor är inte en surfplatta, lika lite som en cabriolet är en fyrhjuling.

Skrivet av fufuheo:

Som jag har påpekat tidigare så är den dålig för sådan användning, men det är ingen som bara kommer att använda den som surfplatta.

Jo det kommer det finnas, då den är gjort för sådant bruk.

Skrivet av fufuheo:

Jag länkade en video där det görs. Om de gör fel får du påpeka hur.

Vad vad görs? Att växla mellan privat / icke privat läge? Ja, och det går väldigt snabbt.

Skrivet av fufuheo:

Du är den enda som verkar veta det. Kan du vara så snäll att säga hur man gör eller åtminstonde skicka en länk.
Så vitt jag vet så går det inte att installera appar som inte har signerats av apple.

Det går att installera applikationer som inte kommer från appstore.

Skrivet av fufuheo:

Det gör det ju visst, annars skulle inte ens dåligt utvecklade appar tappa data. För apparna tappar inte data slumpmässigt när jag har dem uppe.

Nej, då applikationerna håller det i minnet / det sparas.
Testa ex att börja skriva ett sms, stäng ner hela applikationen (och avsluta den) öppna den igen så kan du fortsätta med samma text.

Skrivet av fufuheo:

Okej, det förändrar inte faktumet att dina anektodiska bevis inte är en särskilt pålitlig källa.

Det är inte "anekdotiska bevis", utan det är hård fakta.

Skrivet av fufuheo:

https://www.youtube.com/watch?v=tUtJ522yj3s Här vinner s6 nästan alla tester utom multitasking.

Nu jämför du fel igen, Samsung Galaxy S6 ska ställas mot iPhone 6S, inte iPhone 6.

Skrivet av fufuheo:

Tjänster som körs på operativsystemet påverkar inte operativsystemet i sig. Dock så gör det att man kan göra mer med operativsystemet.

Jo det påverkar operativsystemet, görs tjänsterna oberoende från en specifik tillverkare så kan de byta inom ekosystemet, vilket gör att upplevelsen av operativsystemet är bättre.

Skrivet av fufuheo:

Var stod det ägs av google?
Det är Google som släpper källkoden till Android, men källkoden är öppen och alla är fria att ändra den för sina behov. Detta gör att google inte kan lägga in google och tracking på ställen utan att någon märker det, alla kan se källkoden. Det går aldedes utmärkt att göra sitt Android Google-fritt.

Det är Google som utvecklar android, och därmed äger det hela.
Officiella webbplatsen är android.com, vilken är registrerad på Google Inc:
Registrant Organization: Google Inc.

Skrivet av fufuheo:

Båda har för stora marknadsandelar. Google är värst, det skulle vara väldigt bra om deras marknadsandelar minskar.
Att google är dåliga gör dock inte Apple bättre.

Nej, Google är totalt dominerande på ex sök, onlinevideo mm.
Och jämför Google med andra så ska du se att Google har större marknadsandel.

Skrivet av fufuheo:

Jag har i alla fall kommit en liten bit genom att få dig att sluta påstå att iCloud är säkert integritetsmässigt och att Apple inte har bakdörrar. Alltid något.

Nej, inte alls, där har du så fel.
Du har inte kommit någon vart om iCloud, då Apple är de som tar integritetsfrågan mest seriöst och går längst i det hela.
Och nej, Apple har inga bakdörrar då de aktivt är emot det, och var de som starkast var emot USA och kongressen / presidenten som ville tvinga tillverkare att bygga in bakdörrar, vilket de nyligen stoppade, och nu vill ex Apple ha papper på det så de kan gå till ex Storbritannien som planerar liknande krav så de tänker om.

Skrivet av fufuheo:

Vi måste först börja bilda allianser beronde på vilken plattform som används.

Det finns redan, vilket är varför du fortsätter diskutera när det är lönlöst och du inte kommer någon vart.
Det har alltid varit Windows vs OS XX vs Linux på desktop/laptops, lika som nu det är iOS vs android vs Windows på mobilsidan/surfplattesidan.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Nej det har jag inte sagt.
En projektor är inte en surfplatta, lika lite som en cabriolet är en fyrhjuling.

Jo, då säger du att din defention är konstig. Jag ger exempel på vad som skulle vara en surfplatta enligt din defention och du tycker inte att dessa exempel är surfplattor. Då blir slutsatsen av det att du inte håller med om din egen defention.

Skrivet av PowerNet:

Jo det kommer det finnas, då den är gjort för sådant bruk.

Återigen kommer ingen i den målgruppen köpa den av anledningarna du själv har sagt. Surface book är riktad till samma målgrupp som Macbook pro. Folk som vill ha en fullfjädrad laptop som kan användas som surfplatta under kortare perioder.

Skrivet av PowerNet:

Vad vad görs? Att växla mellan privat / icke privat läge? Ja, och det går väldigt snabbt.

Jag ser ju att det tar betydligt längre tid än att bara byta mellan två flikar.

Skrivet av PowerNet:

Det går att installera applikationer som inte kommer från appstore.

Det har du sagt väldigt många gånger nu. Jag har förstått det, och jag vet att det går. Frågan var dock; Går det att installera appar som inte är signerade av Apple? Det är väldigt irriterande att du låtsas att jag har skrivit något annat.

Skrivet av PowerNet:

Nej, då applikationerna håller det i minnet / det sparas.

Okej, då borde appar inte kunna tappa data, eftersom att minneshanteringen då inte skulle påverka appen överhuvudtaget. Men det händer ändå, och det är inte så att dessa appar tappar data slumpmässigt när jag är inne i dem. Slutsatsen blir då rimligtvis att minneshanteringen visst påverkar appar.

Skrivet av PowerNet:

Testa ex att börja skriva ett sms, stäng ner hela applikationen (och avsluta den) öppna den igen så kan du fortsätta med samma text.

Återigen, det fungerar om appen är optimerad för det. Testa något större spel istället, de behöver ofta laddas om helt.

Skrivet av PowerNet:

Det är inte "anekdotiska bevis", utan det är hård fakta.

Det är visst anektdotiska bevis och du har inte kommit med något annat. Helt enkelt är det bevis som du baserar på "historier" och personliga upplevelser. Sedan att du har så extremt låga krav på vad du kallar fakta är en helt annan sak.

Skrivet av PowerNet:

Nu jämför du fel igen, Samsung Galaxy S6 ska ställas mot iPhone 6S, inte iPhone 6.

Jag skrev varför den jämförelsen var relevant. Om du inte minns kan jag citera mig själv.

Citat:

Galaxy S6 lanserades den tionde April och iPhone 6S släpptes precis. Jag vet inte om den jämförelsen är direkt bra heller. Att 6 vs S6 inte är en jättebra jämförelse kan jag hålla med om, men det motbevisar att IOS enheter alltid är snabbare.

Skrivet av PowerNet:

Jo det påverkar operativsystemet, görs tjänsterna oberoende från en specifik tillverkare så kan de byta inom ekosystemet, vilket gör att upplevelsen av operativsystemet är bättre.

Ja, upplevelsen av operativsystemet blir bättre. Det har jag aldrig förnekat, men det påverkar inte operativsystemet i sig (kälkoden ändras inte)

Skrivet av PowerNet:

Det är Google som utvecklar android, och därmed äger det hela.
Officiella webbplatsen är android.com, vilken är registrerad på Google Inc:
Registrant Organization: Google Inc.

Google utvecklar android, och har en hemsida för det. Dock äger de inte android. Som jag tidigare påpekat kan vem som helst läsa och modifiera källkoden för android och köra sin egen version. Därmed går det att få android helt utan google.

Skrivet av PowerNet:

Nej, Google är totalt dominerande på ex sök, onlinevideo mm.
Och jämför Google med andra så ska du se att Google har större marknadsandel.

Ja, det skrev jag också, jag bara menar att Apple också har för stora marknadsandelar.

Skrivet av PowerNet:

Nej, inte alls, där har du så fel.
Du har inte kommit någon vart om iCloud, då Apple är de som tar integritetsfrågan mest seriöst och går längst i det hela.
Och nej, Apple har inga bakdörrar då de aktivt är emot det, och var de som starkast var emot USA och kongressen / presidenten som ville tvinga tillverkare att bygga in bakdörrar, vilket de nyligen stoppade, och nu vill ex Apple ha papper på det så de kan gå till ex Storbritannien som planerar liknande krav så de tänker om.

Okej, jag tolkade att du inte svarade på delar i mitt förra inlägg som att du hade gett upp, men jag hade fel.
Jag förstår inte hur du på något sätt kan säga att Apple inte har några bakdörrar när Steve Jobs officiellt har sagt det. Han passar dessutom på att kalla företag som inte implementarar bakdörrar för "oansvariga", och jag förstår inte att du då kan säga att de är "aktivt emot" bakdörrar då. När företag går emot en regering i integritetsfrågor uppmärksammar de detta jättemycket själva, samtidigt som de arbetar emot detta på flera andra sätt. Här gör microsoft samma sak: https://www.youtube.com/watch?v=hxNZRSuuTzg
iCloud är inte heller på något sätt säkert eftersom att man inte på något sätt kan veta hur de behandlar ens data, då allt är proprietär kod, om du inte håller med undrar jag hur du vet att Apple hanterar din data på ett säkert sätt med konkreta bevis och inte bara en massa flummiga påståenden.
Jag kan citera hela inlägget igen.

Citat:

Men du vet inte det. Eftersom att det inte finns något sätt att veta hur mjukvaran fungerar eller Apple har förmodligen tillgång till data som ligger på iCloud. Varför är det så mycket bättre att kunna säga "Jag vet inte om Apple har tillgång till min information" istället för att säga "Apple har tillgång till min information" ens integritet är inte säker oavsett.
Att apple har "höga krav" låter som ett direkt citat från deras reklam. Finns ingen anledning att tro att det är så.
Jag skrev "värnar" inom citationstecken. Undra varför?

Skrivet av PowerNet:

Det finns redan, vilket är varför du fortsätter diskutera när det är lönlöst och du inte kommer någon vart.
Det har alltid varit Windows vs OS XX vs Linux på desktop/laptops, lika som nu det är iOS vs android vs Windows på mobilsidan/surfplattesidan.

Då tycker jag det är "lite lustigt" att du har klippt bort den delen av mitt inlägg där jag skriver att du kan lämna diskussionen om du inte gillar den.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Jo, då säger du att din defention är konstig. Jag ger exempel på vad som skulle vara en surfplatta enligt din defention och du tycker inte att dessa exempel är surfplattor. Då blir slutsatsen av det att du inte håller med om din egen defention.

Jo, det är din definition som är konstig, hur du kan gå en projektor till surfplatta´, eller cabriolet till fyrhjuling.

Skrivet av fufuheo:

Återigen kommer ingen i den målgruppen köpa den av anledningarna du själv har sagt. Surface book är riktad till samma målgrupp som Macbook pro. Folk som vill ha en fullfjädrad laptop som kan användas som surfplatta under kortare perioder.
Jag ser ju att det tar betydligt längre tid än att bara byta mellan två flikar.

Jo det kommer det finnas, då den är gjort att användas som surfplatta, så varför skulle inte folk köpa den som surfplatta?

Skrivet av fufuheo:

Det har du sagt väldigt många gånger nu. Jag har förstått det, och jag vet att det går. Frågan var dock; Går det att installera appar som inte är signerade av Apple? Det är väldigt irriterande att du låtsas att jag har skrivit något annat.

Nej det är ingen som låtsas om något, du skrev att det inte går att installera andra applikationer än de från appstore, vilket går.

Skrivet av fufuheo:

Okej, då borde appar inte kunna tappa data, eftersom att minneshanteringen då inte skulle påverka appen överhuvudtaget. Men det händer ändå, och det är inte så att dessa appar tappar data slumpmässigt när jag är inne i dem. Slutsatsen blir då rimligtvis att minneshanteringen visst påverkar appar.
Återigen, det fungerar om appen är optimerad för det. Testa något större spel istället, de behöver ofta laddas om helt.

Nej, precis, för de tappar inte någon data alls då den finns kvar.

Skrivet av fufuheo:

Det är visst anektdotiska bevis och du har inte kommit med något annat. Helt enkelt är det bevis som du baserar på "historier" och personliga upplevelser. Sedan att du har så extremt låga krav på vad du kallar fakta är en helt annan sak.

Nej, det är inte "anekdotiska bevis" utan det är fakta att de är sämre som OS.
Och det är inga "historier" heller som du försöker få det till.

Skrivet av fufuheo:

Jag skrev varför den jämförelsen var relevant. Om du inte minns kan jag citera mig själv.

Samsung Galaxy S6 släpptes i år, lika så iPhone 6S vilket är de två som ska jämföras.
Och även i din video så vinner iPhone 6 flera gånger, även fast den är en generation äldre.

Skrivet av fufuheo:

Ja, upplevelsen av operativsystemet blir bättre. Det har jag aldrig förnekat, men det påverkar inte operativsystemet i sig (kälkoden ändras inte)

Det har jag inte sagt att det påverkar källkoden, utan det påverkar OSet som helhet.
Skilj på det.

Skrivet av fufuheo:

Google utvecklar android, och har en hemsida för det. Dock äger de inte android. Som jag tidigare påpekat kan vem som helst läsa och modifiera källkoden för android och köra sin egen version. Därmed går det att få android helt utan google.

Jo Google äger android, och de utvecklar det, dock kan andra göra en fork av android och släppa under annant namn, men det är ändå Google soim äger och utvecklar android som OS.

Skrivet av fufuheo:

Ja, det skrev jag också, jag bara menar att Apple också har för stora marknadsandelar.

Inte alls, Google och Microsoft har större marknadsandelar än Apple.

Skrivet av fufuheo:

Okej, jag tolkade att du inte svarade på delar i mitt förra inlägg som att du hade gett upp, men jag hade fel.
Jag förstår inte hur du på något sätt kan säga att Apple inte har några bakdörrar när Steve Jobs officiellt har sagt det. Han passar dessutom på att kalla företag som inte implementarar bakdörrar för "oansvariga", och jag förstår inte att du då kan säga att de är "aktivt emot" bakdörrar då. När företag går emot en regering i integritetsfrågor uppmärksammar de detta jättemycket själva, samtidigt som de arbetar emot detta på flera andra sätt. Här gör microsoft samma sak: https://www.youtube.com/watch?v=hxNZRSuuTzg
iCloud är inte heller på något sätt säkert eftersom att man inte på något sätt kan veta hur de behandlar ens data, då allt är proprietär kod, om du inte håller med undrar jag hur du vet att Apple hanterar din data på ett säkert sätt med konkreta bevis och inte bara en massa flummiga påståenden.

För att de är just aktivt emot bakdörrar? Det kan du inte komma ifrån.
http://www.idg.se/2.1085/1.629651/apple-chefen-tim-cook--fors...
http://www.idg.se/2.1085/1.639403/usa-slopar-krav-pa-bakdorra...
Finns fler exempel, se även intervjuer med Tim Cook.

Och ja, det är inte osäkert i sig att använda iCloud, då informationen är krypterad, och vi vet hur de behandlar informationen.
Och det är upp till användaren att skydda åtkomst till informationen, med ex Two-factor authentication, vilket sker genom att sms skickas till en betrodd enhet.
Så det är inga "flummiga påståenden".
Och Microsoft samlar aktivt in allt du skriver på tangentbord, dina WiFi lösenord, det du skriver via Skype mm, så ja de spionerar mer.

Skrivet av fufuheo:

Jag kan citera hela inlägget igen.
Då tycker jag det är "lite lustigt" att du har klippt bort den delen av mitt inlägg där jag skriver att du kan lämna diskussionen om du inte gillar den.

Inget är bortklippt alls.
Och det är ingen idé att du citerar dig själv, då ditt citat inte tillförde något, då det är baserat på vad du tror, inte hur de verkligen hanterar informationen.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Jo, det är din definition som är konstig, hur du kan gå en projektor till surfplatta´, eller cabriolet till fyrhjuling.

Projektor till surplatta var helt baserat på din defention. Att något sådant går att påstå baserat på din defention visar hur absurd den är.

Skrivet av PowerNet:

Jo det kommer det finnas, då den är gjort att användas som surfplatta, så varför skulle inte folk köpa den som surfplatta?

För att den helt enkelt är dålig för att bara användas som surfplatta. För att någon ska vilja köpa den så måste den personen också ha ett behov av att använda den som en laptop, det är precis den personen som kan vara interesserad. Den som behöver en laptop men som tycker att det är praktiskt att kunna använda den som surfplatta i bland.

Skrivet av PowerNet:

Nej det är ingen som låtsas om något, du skrev att det inte går att installera andra applikationer än de från appstore, vilket går.
Nej, precis, för de tappar inte någon data alls då den finns kvar.

Nej, jag inte skrivit om appstore. Här är mitt ursprungliga citat:

Skrivet av fufuheo:

Det går inte att installera appar som inte Apple har godkänt.

Med den utångspunkten är det ganska uppenbart att apple inte ska behöva signera alla appar. Trots detta så undviker du frågan genom att säga att det går att installera appar utanför app store, vilket är något som jag aldrig har frågat om.

Skrivet av PowerNet:

Nej, det är inte "anekdotiska bevis" utan det är fakta att de är sämre som OS.
Och det är inga "historier" heller som du försöker få det till.

Det är det väl visst, du berättar om upplevelsen dina bekanta har haft med olika plattformar för att på något sätt bevisa vissa poänger. Det är så gott som ett skolexempel på anektodisk bevisföring, om du kommer i håg var det är, dvs. Sedan så kallar du det för "fakta", men det blir inte det bara för att man säger så.

Skrivet av PowerNet:

Samsung Galaxy S6 släpptes i år, lika så iPhone 6S vilket är de två som ska jämföras.

Varför måste lanseringsdatumet jämföras med när Jesus föddes när man jämför telefoner? iPhone 6S släpptes 5 månader efter S6 som släpptes 7 månader efter iPhone 6. Detta gör att jämförelsen mellan S6 och 6S är något mer relevant, men syftet var inte heller att bevisa att androidtelefoner alltid är bättre. Det var att bevisa att androidtelefoner inte nödvändigtvis är sämre.

Skrivet av PowerNet:

Och även i din video så vinner iPhone 6 flera gånger, även fast den är en generation äldre.

Fortfarande. Android telefoner är inte nödvändigtvis sämre än IOS. S6 hade säkert fått ännu bättre resultat utan TouchWiz

Skrivet av PowerNet:

Det har jag inte sagt att det påverkar källkoden, utan det påverkar OSet som helhet.
Skilj på det.

Vilka delar av ett operativsystem är inte källkod, och hur påverkas dessa av tillgången på tredjepartsapplikationer?

Skrivet av PowerNet:

Jo Google äger android, och de utvecklar det, dock kan andra göra en fork av android och släppa under annant namn, men det är ändå Google soim äger och utvecklar android som OS.

Nej, man kan släppa det under samma namn http://www.replicant.us/ . I vart fall går det att få bort allt som rapporterar till google i android.
Här kan du läsa mer om det: https://fsfe.org/campaigns/android/liberate.en.html

Skrivet av PowerNet:

Inte alls, Google och Microsoft har större marknadsandelar än Apple.

Jag har inte påstått något annat. Det enda jag har sagt är att Apple också har för stora marknadsandelar.

Skrivet av PowerNet:

För att de är just aktivt emot bakdörrar? Det kan du inte komma ifrån.
http://www.idg.se/2.1085/1.629651/apple-chefen-tim-cook--fors...
http://www.idg.se/2.1085/1.639403/usa-slopar-krav-pa-bakdorra...
Finns fler exempel, se även intervjuer med Tim Cook.

Okej, Apple motverkar en lag som skadar deras kunders integritet, det är bra, men det säger väldigt lite om hurvida de har bakdörrar. Microsoft gör också sådant(https://www.youtube.com/watch?v=hxNZRSuuTzg), trots det spionerar de på sina användare. När Steve Jobs helt öppet erkänner att de har implementerat bakdörrar och kallar det "oansvarigt" att inte göra det. Hur kan du då helt ignorera detta och säga "Apple har inga bakdörrar för de är aktivt emot sånt" Företags målsättning är oftast inte att bedriva en politisk vision utan oftast bara att tjäna pengar. Att du överhuvudtaget tycker att jag ska lyssna Tim Cooks intervjuer medans du ignorerar Steve Jobs egna uttalanden visar bara på en extrem konfirmationsbias.

Skrivet av PowerNet:

Och ja, det är inte osäkert i sig att använda iCloud, då informationen är krypterad, och vi vet hur de behandlar informationen.

Hur vet du hur de behandlar informationen. Det går inte att läsa eller granska källkoden till IOS, än mindre går det att veta hur mjukvaran på deras servrar. Hur kan du veta hur apple hanterar informationen. Att informationen är krypterad säger i princip ingenting, eftersom att Apple, om de skulle vilja bara kan skicka över krypteringsnyckeln. Det går helt enkelt inte att veta hur Apple hanterar datan, därmed är iCloud osäkert.

Skrivet av PowerNet:

Och det är upp till användaren att skydda åtkomst till informationen, med ex Two-factor authentication, vilket sker genom att sms skickas till en betrodd enhet.

Det finns inget sätt att vara säker på att Apple inte har tillgång till din data på iCloud såvida du inte själv krypterar datan innan du lägger upp den.

Skrivet av PowerNet:

Så det är inga "flummiga påståenden".

Det är precis vad det är. Du tycker din känsla av att "apple är principiellt emot bakdörrar" väger tyngre än faktiska bevis för att bakdörrar finns i bland annat IOS.

Skrivet av PowerNet:

Och Microsoft samlar aktivt in allt du skriver på tangentbord, dina WiFi lösenord, det du skriver via Skype mm, så ja de spionerar mer.

Både Apple och Microsoft gör reklam för att "värna om integriteten" samtidigt som de implementerar bakdörrar och övervaktningsfunktioner bakom ryggen. Apple laddar upp alla dina filer till iCloud som standard. Det är ju jättebra!

Skrivet av PowerNet:

Inget är bortklippt alls.

Skumt att delar av det jag skriver försvinner då.

Skrivet av PowerNet:

Och det är ingen idé att du citerar dig själv, då ditt citat inte tillförde något, då det är baserat på vad du tror, inte hur de verkligen
hanterar informationen.

Nej, det är precis tvärtom. Jag säger just att man inte kan veta hur apple hanterar ens information, och om man inte vet så är man inte säker. Det är du som är tvärsäker på hur de gör baserat på din förutfattade uppfattning "Apple är värnar om din integritet".

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Projektor till surplatta var helt baserat på din defention. Att något sådant går att påstå baserat på din defention visar hur absurd den är.

Nej, det var din definition, det är du som förvränger det.
En projektor är inte en surfplatta.

Skrivet av fufuheo:

För att den helt enkelt är dålig för att bara användas som surfplatta. För att någon ska vilja köpa den så måste den personen också ha ett behov av att använda den som en laptop, det är precis den personen som kan vara interesserad. Den som behöver en laptop men som tycker att det är praktiskt att kunna använda den som surfplatta i bland.

Ja, och det är det jag sagt, den är usel som surfplatta.

Skrivet av fufuheo:

Nej, jag inte skrivit om appstore. Här är mitt ursprungliga citat:
Med den utångspunkten är det ganska uppenbart att apple inte ska behöva signera alla appar. Trots detta så undviker du frågan genom att säga att det går att installera appar utanför app store, vilket är något som jag aldrig har frågat om.

Det behöver de inte heller.

Skrivet av fufuheo:

Det är det väl visst, du berättar om upplevelsen dina bekanta har haft med olika plattformar för att på något sätt bevisa vissa poänger. Det är så gott som ett skolexempel på anektodisk bevisföring, om du kommer i håg var det är, dvs. Sedan så kallar du det för "fakta", men det blir inte det bara för att man säger så.

Nej, det är inte "anekdotisk bevis", utan det är ren fakta hur de är.

Skrivet av fufuheo:

Varför måste lanseringsdatumet jämföras med när Jesus föddes när man jämför telefoner? iPhone 6S släpptes 5 månader efter S6 som släpptes 7 månader efter iPhone 6. Detta gör att jämförelsen mellan S6 och 6S är något mer relevant, men syftet var inte heller att bevisa att androidtelefoner alltid är bättre. Det var att bevisa att androidtelefoner inte nödvändigtvis är sämre.
Fortfarande. Android telefoner är inte nödvändigtvis sämre än IOS. S6 hade säkert fått ännu bättre resultat utan TouchWiz
Vilka delar av ett operativsystem är inte källkod, och hur påverkas dessa av tillgången på tredjepartsapplikationer?

För att det är de mobilerna som ska jämföras, då det är de som släpptes dels samma år, och de som har kortast tid emellan varandra.
Och jo, androidtelefoner är sämre än iOS baserade, vilket jag redan sagt varför, både att de är mer buggiga, mer problem och har sämre prestanda.

Skrivet av fufuheo:

Jag har inte påstått något annat. Det enda jag har sagt är att Apple också har för stora marknadsandelar.
Okej, Apple motverkar en lag som skadar deras kunders integritet, det är bra, men det säger väldigt lite om hurvida de har bakdörrar. Microsoft gör också sådant(https://www.youtube.com/watch?v=hxNZRSuuTzg), trots det spionerar de på sina användare. När Steve Jobs helt öppet erkänner att de har implementerat bakdörrar och kallar det "oansvarigt" att inte göra det. Hur kan du då helt ignorera detta och säga "Apple har inga bakdörrar för de är aktivt emot sånt" Företags målsättning är oftast inte att bedriva en politisk vision utan oftast bara att tjäna pengar. Att du överhuvudtaget tycker att jag ska lyssna Tim Cooks intervjuer medans du ignorerar Steve Jobs egna uttalanden visar bara på en extrem konfirmationsbias.

Nej, Apple har betydligt lägre marknadsandel än Google.
Och nej, Apple har inte några bakdörrar för spionage, då det är Apple som är emot hårdast, och en iOS baserad enhet går inte att låsa upp om den är låst, då den är krypterad vilket FBI mfl gått ut och beklagat sig om då det förhindrar utredningar mm, inte ens Apple kan låsa upp dem.
Och Microsoft säger en sak utåt (vilket de alltid gör) och gör sedan en sak i bakgrunden, precis som när folket inte "uppgraderar" till Windows 10, så inför de samma spionage i Windows 7/ Windows 8 mfl med bara för att spionera och samla in mer information.
Och nej, Steve Jobs har inte gått ut med det offentligt, utan det han sade var att specifika applikationer kan blokeras, vilket ex virusprogram gör (ex Symantec, McAfee (Intel), Avast mfl gör med.

Skrivet av fufuheo:

Hur vet du hur de behandlar informationen. Det går inte att läsa eller granska källkoden till IOS, än mindre går det att veta hur mjukvaran på deras servrar. Hur kan du veta hur apple hanterar informationen. Att informationen är krypterad säger i princip ingenting, eftersom att Apple, om de skulle vilja bara kan skicka över krypteringsnyckeln. Det går helt enkelt inte att veta hur Apple hanterar datan, därmed är iCloud osäkert.
Det finns inget sätt att vara säker på att Apple inte har tillgång till din data på iCloud såvida du inte själv krypterar datan innan du lägger upp den.

Jo jag vet hur de behandlar informationen, men du verkar inte veta det. Tråkigt för dig.
Och det hjälper inte att skicka över en krypteringsnyckel, då de behöver access till servrarna antingen fysiskt eller via mjukvaruuppkoppling, vilket de inte har.
Apple publicerar öppet vilka förfrågningar de får från myndigheter.
2013: http://images.apple.com/pr/pdf/131105reportongovinforequests3...
2014-1: http://images.apple.com/privacy/docs/government-information-r...
2014-2: http://images.apple.com/privacy/docs/government-information-r...
2015-1: http://images.apple.com/privacy/docs/government-information-r...
Övergripande sida:
http://www.apple.com/privacy/
Statistik:
http://www.apple.com/privacy/government-information-requests/

Och det är en väldigt stor skillnad på Apple, Google och Microsoft (och andra bolag), Apple säljer hårdvara och där får in pengar, hos Google och Microsoft så samlar de in information om dig (surfhistorik, sökhistorik, mm) och säljer till annonsörer för att ge riktad reklam och få in pengar, hos Google och Microsoft så är det du som ÄR produkten, du köper inte en produkt.
Speciellt Google som är sjuka på vilka mängder information de samlar in, bearbetar mm, ex sökhistorik, surfhistorik, de går igenom din mail för att ge mer riktad reklam, lika så youtube mfl för att ge riktade videor och på så sätt driva intäkter från annonsörer.

Skrivet av fufuheo:

Det är precis vad det är. Du tycker din känsla av att "apple är principiellt emot bakdörrar" väger tyngre än faktiska bevis för att bakdörrar finns i bland annat IOS.
Både Apple och Microsoft gör reklam för att "värna om integriteten" samtidigt som de implementerar bakdörrar och övervaktningsfunktioner bakom ryggen. Apple laddar upp alla dina filer till iCloud som standard. Det är ju jättebra!

Vadå "din känsla", Apple är inte "i princip emot" bakdörrar, de är emot det, och de har inga bakdörrar som kan nyttjas för myndigheterna, inte heller övervakning.
Och nej, Apple laddar inte alls upp något till iCloud med automatik om det inte slås på i inställningar, det som lagras hos Apple är det du väljer, och det som behövs för att skapa konto (ex email, namn, adress, kortnummer) resterande information är valfri om du vill lagra eller inte, dvs du behöver inte nyttja iCloud alls om du inte vill, så ja det är jättebra att de tar frågan på allvar.

Skrivet av fufuheo:

Nej, det är precis tvärtom. Jag säger just att man inte kan veta hur apple hanterar ens information, och om man inte vet så är man inte säker. Det är du som är tvärsäker på hur de gör baserat på din förutfattade uppfattning "Apple är värnar om din integritet".

Jo det vet man, och det är ingen "förutfattad mening" alls.

Och jag trodde att du hade gett upp och slutat diskutera då du inte svarade på över ett dygn, men det var visst fel.
När ska du ge upp?

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av PowerNet:

Nej, det var din definition, det är du som förvränger det.
En projektor är inte en surfplatta.

Nej, det var absolut inte jag som sa att en defenitionen av en surfplatta är något som används för att "ta del av och skapa media med". Det var din defention.

Skrivet av PowerNet:

Ja, och det är det jag sagt, den är usel som surfplatta.

Bra då är vi överens. Jag kan tillägga att den också är onödigt dyr som skärbräda.

Skrivet av PowerNet:

Det behöver de inte heller.

Kan du komma med något bevis för att så är fallet, eller "behövs det inte"?

Skrivet av PowerNet:

Nej, det är inte "anekdotisk bevis", utan det är ren fakta hur de är.

Återigen, att du har extremt låga krav för det du kallar fakta är din ensak. Problemet är att det du kallar för fakta är baserat på personliga upplevelser av dina bekanta. Nämligen anektdotiska bevis.

Skrivet av PowerNet:

För att det är de mobilerna som ska jämföras, då det är de som släpptes dels samma år, och de som har kortast tid emellan varandra.

Svara på frågan: Hur är lanseringsdatumet i förhållande till Jesus födelse relevant?
Sedan så kan jag hålla med dig om att det är telefonerna med kortast tid emellan lanseringarna som ska jämföras. Det som bör tilläggas är att en androidtelefon faktiskt var snabbare än konkurrerande iPhone i fem månader, vilket motbevisar ditt påstående att telefoner som kör android nödvändigtvis är sämre.

Skrivet av PowerNet:

Och jo, androidtelefoner är sämre än iOS baserade, vilket jag redan sagt varför, både att de är mer buggiga, mer problem och har sämre prestanda.

Du har påstått det, men du har inte bevisat något.

Skrivet av PowerNet:

Nej, Apple har betydligt lägre marknadsandel än Google.

Kan du svenska? Läste du vad jag skrev? Kan du citera förra inlägget, om jag nu skriver att Apple har högre marknadsandelar än google? Det enda jag skrev var att båda har för stora marknadsandelar.

Skrivet av PowerNet:

Och nej, Apple har inte några bakdörrar för spionage, då det är Apple som är emot hårdast, och en iOS baserad enhet går inte att låsa upp om den är låst, då den är krypterad vilket FBI mfl gått ut och beklagat sig om då det förhindrar utredningar mm, inte ens Apple kan låsa upp dem.

Nu ändrar du din beskrivning från "Apple har inte några bakdörrar" till "Apple har inte några bakdörrar för spionage". Bra, att du gjorde det. Jag kan dock motbevisa båda.

Skrivet av PowerNet:

Och Microsoft säger en sak utåt (vilket de alltid gör) och gör sedan en sak i bakgrunden, precis som när folket inte "uppgraderar" till Windows 10, så inför de samma spionage i Windows 7/ Windows 8 mfl med bara för att spionera och samla in mer information.

Bra, där ser du att ett företag kan säga något och sedan agera annorlunda. Har du funderat på att Apple's egen marknadsföring kanske inte heller är en exakt verklighetsbeskrivning?

Skrivet av PowerNet:

Och nej, Steve Jobs har inte gått ut med det offentligt, utan det han sade var att specifika applikationer kan blokeras, vilket ex virusprogram gör (ex Symantec, McAfee (Intel), Avast mfl gör med.

Det virusprogram gör är en helt annan sak. Virusprogram installerar man för att man vill ha ett program som blockerar skadlig kod. Om man vill installera ett program som virusprogrammen blockerar brukar det oftast gå att avblockera, i värsta fall får man avinstallera eller inaktivera antivirusprogrammet. Det Apple gör är en helt annan sak.
För det första så finns det inget alternativt sätt att installera appar som apple har blockerat, så länge man inte jailbreakar eller installerar appen baklänges vi Xcode.
För det andra så behöver apparna inte innehålla någon skadlig kod för att apple ska blockera dem. Det räcker med att de anser att appen är "olämplig". Till exempel har de blockerat en del politiska appar som förespråkar abort.

Skrivet av PowerNet:

Jo jag vet hur de behandlar informationen, men du verkar inte veta det. Tråkigt för dig.

Hur vet du det? För att Apple har sagt det? Det finns ingen insyn i hur storföretag behandlar användarnas data, och det finns inget sätt att veta hur koden till exempelvis iOS ser ut.

Skrivet av PowerNet:

Och det hjälper inte att skicka över en krypteringsnyckel, då de behöver access till servrarna antingen fysiskt eller via mjukvaruuppkoppling, vilket de inte har.

Hur sjutton har du tänkt dig att iCloud ska fungera utan att Apple har tillgång till servrarna? Menar du att enheten man använder skickar datan direkt till en server mitt ute i tomma intet som ingen har tillgång till. Det finns till och med bevis för att Apple skickar över krypteringsnycklar och har tillgång till data i iCloud.

As we noted in our original investigation, Apple can potentially decrypt and access all data stored on iCloud servers. This includes contacts, notes, unencrypted e-mails, application preferences, Safari bookmarks, calendars, and reminders.
This was recently confirmed by a source speaking to Ars, and security researcher and forensic data analysis expert Jonathan Zdziarski agreed. "I can tell you that the iCloud terms and conditions are pretty telling about what the capabilities are at Apple with respect to iCloud, and suggests they can view any and all content," Zdziarski told Ars.

http://arstechnica.com/apple/2012/04/apple-holds-the-master-k...

Okej, Apple publicerar vissa förfrågningar som de har fått från myndigheter. Hur kan du veta att de publicerar alla? Apple's reklam visar inte någonting. Så klart det är bra PR att säga att man "står upp för användarnas integritet", men det visar inte att Apple inte spionerar, det bevisar bara att de har gått emot visa förfrågningar från myndigheter, och det gör också Google och Microsoft, trots att det är väldigt tydligt att de totalt skiter i användarens integritet.

Skrivet av PowerNet:

Och det är en väldigt stor skillnad på Apple, Google och Microsoft (och andra bolag), Apple säljer hårdvara och där får in pengar, hos Google och Microsoft så samlar de in information om dig (surfhistorik, sökhistorik, mm) och säljer till annonsörer för att ge riktad reklam och få in pengar, hos Google och Microsoft så är det du som ÄR produkten, du köper inte en produkt.

Hur vet du att Apple inte samlar in någon data? De säger inte att de samlar in någon data, men det betyder inte att din data blir mindre värdefull för Apple. Det vi vet är att Apple gör allt för att kontrollera hur användare väljer att använda sina enheter genom att censurera appar de anser är "olämpliga"[1], att det finns bakdörrar som gör att Apple kan avinstallera appar godtyckligt[2], att Apple kan fabriksåterställa enheter utan användarens tillåtelse via bakdörrar[3], och att Apple har tillgång till data i iCloud[4]. Jag har faktiskt till och med bevis för alla dessa påståenden.

1.
http://boingboing.net/2014/02/07/apple-yanks-last-remaining-b...
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/sep/23/apple-an...

2.
http://www.telegraph.co.uk/technology/3358134/Apples-Jobs-con...

3.
http://www.npr.org/2010/11/22/131511381/wipeout-when-your-com...

4,
http://www.theguardian.com/technology/2014/jul/23/iphone-back...

Skrivet av PowerNet:

Speciellt Google som är sjuka på vilka mängder information de samlar in, bearbetar mm, ex sökhistorik, surfhistorik, de går igenom din mail för att ge mer riktad reklam, lika så youtube mfl för att ge riktade videor och på så sätt driva intäkter från annonsörer.

Ja, google är dåliga, därför använder jag inte google. Detta gör dock inte Apple bättre.

Skrivet av PowerNet:

Vadå "din känsla", Apple är inte "i princip emot" bakdörrar, de är emot det, och de har inga bakdörrar som kan nyttjas för myndigheterna, inte heller övervakning.

Nähä det har dom inte alls *håller för öronen*
https://theintercept.com/2014/09/22/apple-data/

Skrivet av PowerNet:

Och nej, Apple laddar inte alls upp något till iCloud med automatik om det inte slås på i inställningar, det som lagras hos Apple är det du väljer, och det som behövs för att skapa konto (ex email, namn, adress, kortnummer) resterande information är valfri om du vill lagra eller inte, dvs du behöver inte nyttja iCloud alls om du inte vill, så ja det är jättebra att de tar frågan på allvar.

Om man loggar in med Apple ID, och inte aktivt väljer att stänga av iCloud aktiveras det automatiskt.

Skrivet av PowerNet:

Jo det vet man, och det är ingen "förutfattad mening" alls.

Det är en väldigt tydlig förutfattad mening. För när jag länkar sidor med fakta som strider mot den, totalt ignorerar du det och kommer med argument som jag redan har besvarat, istället för att gå vidare och diskutera det som står på sidan.

Skrivet av PowerNet:

Och jag trodde att du hade gett upp och slutat diskutera då du inte svarade på över ett dygn, men det var visst fel.
När ska du ge upp?

Varför ska jag ge upp när det är du som klagar?

Permalänk
Medlem

Förstår inte hur och varför ni diskuterar iOS och så vidare i hela tråden.

Det är en hybriddator som inte säljs som platta, en x86-baserad platta brukar benämnas tablet-pc eller slate (utan tangentbord) och är inte en ARM-baserad surfplatta som mer har med mobiltelefoner att göra än fullvärdiga datorer. Det är en bärbar dator helt enkelt, i hybridvariant. Den är gjord att användas som en vanlig notebook, men har även n-trig-baserad och kapacitiv skärm för penna och pekning och en tablet-del du förslagsvis bara vänder och sätter i tangentbord-dockan åt andra hållet när du vill använda penna/pek snarare än använder den som en självständig slate-pc. Du kör mestadels vanliga Windows-applikationer på den och använder tangentbordet. Man kan inte hitta på egna begrepp, det finns redan begrepp här så du förvirrar bara dig själv. Tablet-PC är ett äldre begrepp än surfplatta och surfplatta syftar främst på ARM-baserade eller Atom-baserade plattor med mobiloperativ. Engelskans tablet som används för båda syftar på formfaktorn, men ändå så förstår givetvis de med engelska som modersmål att det finns en skillnad på de som bygger på mobiltelefonernas teknologi och operativsystem, och på PC-baserade.

Denna produkt är tänkt att ersätta andra bärbara och stationära maskiner. Behöver du en slate eller enbart använda den som platta är det fel produkt. Fast bara för att du behöver en platta så är inte iPad Pro eller dylikt rätt produkt, det beror helt på tillämpningen och vilka applikationer man behöver (eller behöver utveckla).

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fufuheo:

Nej, det var absolut inte jag som sa att en defenitionen av en surfplatta är något som används för att "ta del av och skapa media med". Det var din defention.

Nej, det var din definition att en projektor är en surfplatta, då den inte är det.
Men det kommer du väl inte ihåg att du sagt?

Skrivet av fufuheo:

Bra då är vi överens. Jag kan tillägga att den också är onödigt dyr som skärbräda.

Det är det jag sagt hela tiden att den är, men du har tjaffsat emot hela tiden....

Skrivet av fufuheo:

Kan du komma med något bevis för att så är fallet, eller "behövs det inte"?

Komma med bevis frö vad? Att det går att installera appar som inte kommer från appstore?

Skrivet av fufuheo:

Återigen, att du har extremt låga krav för det du kallar fakta är din ensak. Problemet är att det du kallar för fakta är baserat på personliga upplevelser av dina bekanta. Nämligen anektdotiska bevis.

Nej, det är inte "ankedotiska bevis" utan de är väl underbyggda fakta.

Skrivet av fufuheo:

Svara på frågan: Hur är lanseringsdatumet i förhållande till Jesus födelse relevant?
Sedan så kan jag hålla med dig om att det är telefonerna med kortast tid emellan lanseringarna som ska jämföras. Det som bör tilläggas är att en androidtelefon faktiskt var snabbare än konkurrerande iPhone i fem månader, vilket motbevisar ditt påstående att telefoner som kör android nödvändigtvis är sämre.
Du har påstått det, men du har inte bevisat något.

Jo, jag har bevisat det fler gånger, men då kör vi igen:
iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6 (som du pront ville jämföra):

"
Performance

Processor and Graphics: Unlike the rest of this year's flagship smartphones, Samsung chose one of its own octa-core 2.1GHz Exynos 7420 chips for the Galaxy S6 rather than a Qualcomm Snapdragon 810. It also has 3GB of RAM.

The iPhone 6, meanwhile, has one of Apple's dual-core 1.4GHz A8 chips and just 1GB of RAM. This might sound a little slow compared to the Galaxy S6, but our benchmark results below show this isn't necessarily the case.

Benchmarks: In terms of raw performance, the iPhone 6 and Galaxy S6 are more or less neck-and-neck. For instance, the iPhone 6 scored much higher in the single core test of Geekbench 3, scoring 1,601 compared to the Galaxy S6's 1,427, but the Galaxy S6 shot past the iPhone 6 in the multicore test. Here, it scored a massive 4,501 (which is almost 2,000 points ahead of any other Android smartphone we've tested so far) whereas the iPhone 6 only managed 2,877."

Sen räknar man om iPhone 6 till quad core (för jämförelsens skull) så blir det:
2877 / 2 x 4 = 5754 mot Samsung Galaxy S6 som endast klarade 4501 poäng.
Men för att göra dig mer nöjd då delar vi Samsung´s resultat i två, då blir det 2250 poäng mot 2877 för iPhone 6, är fortfarande Samsung Galaxy S6 "snabbare i 5 månader"? Nope, inte det minsta när till och med iPhone 6 klår den på fingrarna.
Det är fel att jämföra en tvåkärnig iPhone 6 telefon mot en 4 kärnig (egentligen 8 kärnig) Galxy S6 rakt av utan att räkna om resultaten.

Skrivet av fufuheo:

Kan du svenska? Läste du vad jag skrev? Kan du citera förra inlägget, om jag nu skriver att Apple har högre marknadsandelar än google? Det enda jag skrev var att båda har för stora marknadsandelar.

Apple har inte det i jämförelse mot Google.

Skrivet av fufuheo:

Nu ändrar du din beskrivning från "Apple har inte några bakdörrar" till "Apple har inte några bakdörrar för spionage". Bra, att du gjorde det. Jag kan dock motbevisa båda.
Bra, där ser du att ett företag kan säga något och sedan agera annorlunda. Har du funderat på att Apple's egen marknadsföring kanske inte heller är en exakt verklighetsbeskrivning?

Nej, jag har inte ändrat något, utan det står kvar att Apple inte har några bakdörrar.
Ja, Google och Microsoft säger en sak och gör tvärtemot ja

Skrivet av fufuheo:

Det virusprogram gör är en helt annan sak. Virusprogram installerar man för att man vill ha ett program som blockerar skadlig kod. Om man vill installera ett program som virusprogrammen blockerar brukar det oftast gå att avblockera, i värsta fall får man avinstallera eller inaktivera antivirusprogrammet. Det Apple gör är en helt annan sak.

Nej, det är precis samma sak om du själv läste din länk.

Skrivet av fufuheo:

För det andra så behöver apparna inte innehålla någon skadlig kod för att apple ska blockera dem. Det räcker med att de anser att appen är "olämplig". Till exempel har de blockerat en del politiska appar som förespråkar abort.
Hur vet du det? För att Apple har sagt det? Det finns ingen insyn i hur storföretag behandlar användarnas data, och det finns inget sätt att veta hur koden till exempelvis iOS ser ut.

Ja, och det är Apple´s butik och då är det de som bestämmer vad de vill ska finnas där, inte mer annorlunda än att en matvaruaffär eller klädes butik inte tar in vissa märken, eller produkter i sitt sortiment.
Ja, det har de.
Och jo det finns visst möjlighet att se hur iOS koden är, hur tror du annars att det kan "läcka" ut information om nya modeller mm? Jo via att delar av koden granskas.

Skrivet av fufuheo:

Hur sjutton har du tänkt dig att iCloud ska fungera utan att Apple har tillgång till servrarna? Menar du att enheten man använder skickar datan direkt till en server mitt ute i tomma intet som ingen har tillgång till. Det finns till och med bevis för att Apple skickar över krypteringsnycklar och har tillgång till data i iCloud.

Det du skrev var "om de skulle vilja bara kan skicka över krypteringsnyckeln." Och jag svarade att det inte hjälper om de "bara skickar över" den till en myndighet, då de inte har tillgång till servrarna oavsett.

Skrivet av fufuheo:

As we noted in our original investigation, Apple can potentially decrypt and access all data stored on iCloud servers. This includes contacts, notes, unencrypted e-mails, application preferences, Safari bookmarks, calendars, and reminders.
This was recently confirmed by a source speaking to Ars, and security researcher and forensic data analysis expert Jonathan Zdziarski agreed. "I can tell you that the iCloud terms and conditions are pretty telling about what the capabilities are at Apple with respect to iCloud, and suggests they can view any and all content," Zdziarski told Ars.

http://arstechnica.com/apple/2012/04/apple-holds-the-master-k...

Kom med någon nyhet? Det är ingen nyhet att den som driver en tjänst också kan dekryptera informationen (vilket som krävs för att de ska kunna lämna ut den till myndigheter efter domstolsorder) och det har jag inte sagt något om. Så varför drar du upp något som inte är relevant?

Skrivet av fufuheo:

Okej, Apple publicerar vissa förfrågningar som de har fått från myndigheter. Hur kan du veta att de publicerar alla? Apple's reklam visar inte någonting. Så klart det är bra PR att säga att man "står upp för användarnas integritet", men det visar inte att Apple inte spionerar, det bevisar bara att de har gått emot visa förfrågningar från myndigheter, och det gör också Google och Microsoft, trots att det är väldigt tydligt att de totalt skiter i användarens integritet.
Hur vet du att Apple inte samlar in någon data? De säger inte att de samlar in någon data, men det betyder inte att din data blir mindre värdefull för Apple.

Bara kolla dokumentationen så ser du antalet, och det är inte någon reklam.
Och jämför inte att lämna information till myndigheter med att som Google gör att sälja den vidare, eller som Microsoft att samla in allt du skriver mm. Det är väldigt stor skillnad på att lämna ut information (som en användare frivilligt lagrat) mot att samla in och sälja informationen för att tjäna pengar på riktad reklam, eller annat.

Skrivet av fufuheo:

Det vi vet är att Apple gör allt för att kontrollera hur användare väljer att använda sina enheter genom att censurera appar de anser är "olämpliga"[1], att det finns bakdörrar som gör att Apple kan avinstallera appar godtyckligt[2], att Apple kan fabriksåterställa enheter utan användarens tillåtelse via bakdörrar[3], och att Apple har tillgång till data i iCloud[4]. Jag har faktiskt till och med bevis för alla dessa påståenden.

Nej, det är inte några "bakdörrar" utan det är olika former av lager för att skydda användarna, och deras information. Precis som du ex har ett antivirusprogram på datorn eller ett program som raderar din enhet helt. Ingen "bakdörr" alls.

Och att Bitcoin togs bort är inte förvånande alls, då det inte är en officiell valuta och inte spårbar, och då kan den användas ex för pengatvätt, knarkaffärer, och andra olagliga köp / betalningar.

Och om du läser informationen på sidan så förstår du att du misstolkat det:
" Steve Jobs, Apple's chief executive, has confirmed there is a 'kill switch' built into the iPhone that allows Apple to remotely delete malicious or inappropriate applications stored on the device. "
= Det finns möjlighet att blockera/ta bort skadliga/olämpliga applikationer, ex om de samlar in för mycket information, skadar enheten, eller på annat sätt påverkar användarens enhet/ funktioner.
Sedan läser vi vidare:
" However, Mr Jobs insisted that the so-called 'kill switch' was there as a precaution, rather than a function that was routinely used.

"Hopefully we never have to pull that lever, but we would be irresponsible not to have a lever like that to pull," said Mr Jobs. "
Där får vi reda på att det är oansvarigt att inte ha en sådan funktion, och att de förhoppningsvis inte behöver nyttja den.
Så vad är fel att ha ett säkerhetslager för att skydda användarens enhet och information?
Eller kallar du det "bakdörr" att ha ett antivirusprogram på din Windows dator / surfplatta med?

Okej ,vad är det med denna?
Det är en säkerhetsmekanism för att kunna radera en stulen/borttappad enhet, inte en bakdörr eller att Apple kan återställa den utan det var företaget. En bra funktion för att kunna radea en borttappad/stulen telefon för att säkerställa att informationen inte kommer på villovägar, sedan var det ett misstag att det gick att skicka via mail som det verkar, men funktionen blir inte sämre för det då det är en säkerhetsmekanism. Man har två val i ett sådant fall (borttappad/stulen telefon):
1. Bara låsa enheten, och riskera att information kommer på villovägar. Men kunna spåra den så länge den har internetuppkoppling (WiFi eller 3G/4G).
alt
2. Radera enheten, och säkerställa att inget kommer på villovägar, och ta kostnaden för en ny telefon (som troligen ersätts av försäkringen).

Okej, vad vill du framföra där?
Det är en diagnostikfunktion för företag som hanterar iPhones, ingen bakdörr där.
Och den kräver fysisk access till telefonen, att den är upplåst och kopplas in till en dator.
Så grundlöst anklagande. Har precis sågat alla dina "argument/påståenden" vid fotknölarna.

Skrivet av fufuheo:

Ja, google är dåliga, därför använder jag inte google. Detta gör dock inte Apple bättre.
Nähä det har dom inte alls *håller för öronen*
https://theintercept.com/2014/09/22/apple-data/

Vad tillför det där?
Vi har redan konstaterat att den som driver en tjänst kan komma åt informationen, men det är en väldigt stor skillnad på att:
1. Samla in den aktivt och sälja för att tjäna pengar på reklam från annonsörer (Som ex Google).
2. Det är endast det man själv väljer att lagra som kan lämnas ut, och då först efter en domstolsorder.
Att lagra information och att lämna ut delar av dne till brottsbekämpande myndigheter är inte att ha bakdörrar, eller att övervaka/medverka till spionage.

Skrivet av fufuheo:

Om man loggar in med Apple ID, och inte aktivt väljer att stänga av iCloud aktiveras det automatiskt.

Nej, det är helt valfritt att använda iCloud eller inte använda iCloud.

Skrivet av fufuheo:

Det är en väldigt tydlig förutfattad mening. För när jag länkar sidor med fakta som strider mot den, totalt ignorerar du det och kommer med argument som jag redan har besvarat, istället för att gå vidare och diskutera det som står på sidan.
Varför ska jag ge upp när det är du som klagar?

Nej, det är inte en förutfattad mening all.s
Jag har redan gett svar på de 4 sidorna du länkat, och totalt sågat varje påstående vid fotknölarna då de är överdrivna eller felaktiga.
Att skydda användarens information (ex radera skadliga appar, möjlighet att kunna fjärradera enheten) är inte att ha en bakdörr alls.
Jag klagar inte alls, utan framför bara min åsikt om att Surface Book är dålig som en surfplatta, vilket du även konstaterat med då den har för låg batteritid mot ex iPad Pro.

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Hedersmedlem

*** uppmaning ***

En diskussion pågår här som inkluderar i princip bara två medlemmar. Jag ber er sköta den diskussionen via PM i fortsättningen. Se § 1.3.

/KimTjik

Permalänk
Hedersmedlem

*** inlägg raderade ***

Jag uppmanar er än en gång att respektera att detta inte är en chatt utan ett forum.

/KimTjik